icon

Jak řešit přesouvání věcí dětí při střídavé péči?

1. čer 2026

Zajímalo by mě, jak řešíte přesouvání věcí dětmi tam a zpátky. My jsme se domluvili, že budou mít děti u obou rodičů všechno. Přesouvají se jen s věcmi do školy a plyšáky na spaní. Jenže bohužel neustále i oblečení. Každou chvíli se ocitám v situaci, kdy syn odveze (netuším jak) všech 5 mikin, co má u mě do školy, k otci. Druhý syn třeba dvoje kalhoty ze tří. Neustále bojuju s tím, že nemají co na sebe. Když jim řeknu, ať si to od tatínka přivezou zpátky, tak tam ty věci údajně nejsou nebo je nemůžou najít. Takže pořád dokola kupuju nové oblečení a už mě to štve. Stávají se i situace, že ex nechce něco pořídit, dětem řekne, ať si to na ten týden vezmou u maminky, jenže už to pak nikdy nevrátí zpět. Štve mě to. Stejně tak hračky. 90% hraček, co dostali u nás k Vánocům, si odvezli k němu. Od něj zase vozí samou rozlámanou veteš a pak si stěžují, že si nemají s čím hrát. Dá se to nějak řešit?

andelka
1. čer 2026

Pokud se to u otce ztrácí a nevozí to zpět, tak ať ti přispěje na nové. Alimenty si asi vzájemně neplatíte? Hračky bych nechávala tam kde je dostali a nepřenášelo by se to.

autor
1. čer 2026
@andelka

Pokud se to u otce ztrácí a nevozí to zpět, tak ať ti přispěje na nové. Alimenty si asi vzájemně neplatíte? Hračky bych nechávala tam kde je dostali a nepřenášelo by se to.

@andelka Platíme si alimenty navzájem. Proto nechápu, proč bych ho měla dotovat. Co se týče hraček, byly námitky, že hračky jsou přece dětí a je na nich, kde je chtějí mít. Což je svým způsobem pravda.

j.a.n.i
1. čer 2026
@anonym_autor

@andelka Platíme si alimenty navzájem. Proto nechápu, proč bych ho měla dotovat. Co se týče hraček, byly námitky, že hračky jsou přece dětí a je na nich, kde je chtějí mít. Což je svým způsobem pravda.

@anonym_autor No, to sice pravda je, ale pak bych jim důrazně vysvětlila, že bylo jejich rozhodnutí si je odvezt a neprivezt zpet a tudíž je jejich problém m, ze je doma nemaji.
A to samé s oblečením, proste nejsi to schopen to privezt, takže tam proste s 5 mikinami nepojedeš.

autor
1. čer 2026
@j.a.n.i

@anonym_autor No, to sice pravda je, ale pak bych jim důrazně vysvětlila, že bylo jejich rozhodnutí si je odvezt a neprivezt zpet a tudíž je jejich problém m, ze je doma nemaji.
A to samé s oblečením, proste nejsi to schopen to privezt, takže tam proste s 5 mikinami nepojedeš.

@j.a.n.i No já mu to nedovoluji (to oblečení). Jenže on si ejdnu nechá na sobě při předávání, další dvě má v tašce ze školy. A Samozřejmě na to přijdu až když nemají co na sebe.

anonym_c46ece
1. čer 2026
@anonym_autor

@j.a.n.i No já mu to nedovoluji (to oblečení). Jenže on si ejdnu nechá na sobě při předávání, další dvě má v tašce ze školy. A Samozřejmě na to přijdu až když nemají co na sebe.

@anonym_autor usuzuji-li správně, že jde o (pre)puberťáky, co se už balí sami, tak bych se s nimi vůbec nemazala, to už si za své věci nesou odpovědnost hlavně oni. V tu chvíli bych je upozornila, že buď si všechno, co odvážejí, přivezou zase zpět, nebo chodí týden v tom, v čem přijedou od otce a ještě si to sami budou muset přepírat, aby nechodili smradlaví a špinaví. Rozhodně bych nechodila kupovat nové věci.

j.a.n.i
1. čer 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No, tak bud to prostě zkontrolujes nebo nebudou mit v cem chodit.

barulina
1. čer 2026

@anonym_autor tak ja bych prostému baleni věci byla.

andelka
1. čer 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Svým způsobem je to pravda, pokud to oba rodiče skousnou. Ale ty máš problém.
Platí ti víc než ty jemu? Pokud ano, holt to bude na oblečení. U nás taky drtivou většinu oblečení kupuju já. Ale aspoň teda toho nikde moc nenechávají, protože toho nemají moc a nahatí chodit nechtějí. Takže musí myslet na to co potřebují a co kde nechali a kdy to budou potrebovat znovu.

zuzkasim
1. čer 2026

Já to chápu, protože u nás jsem já ta, co se stěhuje. Dospělá, zodpovědná, balím se sama, vždy s předstihem a často se stane, že něco na ten týden nemám. Už jsem si hodně věcí přikoupila 2x, abych měla v obou domovech, přesto občas něco nemám nebo hledám. Dnes ráno odjíždím z jednoho domova přes práci do druhého nastrojená, v sukni, balerínách, ono pršelo a až v práci mi došlo, že v druhém domově nemám boty ke kalhotům, protože barefooty nemám tolikrát... Přinese mi je zítra dcera do práce. Ať si pro to děti dojdou, dojedou, pokud je to aspoň trochu možné a nezlob se na ně, těžší jste jim to udělali vy.

martinka_33
2. čer 2026

Moje děti chodí jak bezdomovečci s těma velkýma igelitkama z Globusu 😪 Dávno jsem říkala že jim koupim kufry, ale do tech tasek se to tak snadno nachází... Ty věci si teda předáváme s bývalým, deti je nenosí samy. A taky máme společný ucet ze kterého jim platime oblečení, abychom se nehadali kdo co kde kdy jak.

martinka_33
2. čer 2026
@zuzkasim

Já to chápu, protože u nás jsem já ta, co se stěhuje. Dospělá, zodpovědná, balím se sama, vždy s předstihem a často se stane, že něco na ten týden nemám. Už jsem si hodně věcí přikoupila 2x, abych měla v obou domovech, přesto občas něco nemám nebo hledám. Dnes ráno odjíždím z jednoho domova přes práci do druhého nastrojená, v sukni, balerínách, ono pršelo a až v práci mi došlo, že v druhém domově nemám boty ke kalhotům, protože barefooty nemám tolikrát... Přinese mi je zítra dcera do práce. Ať si pro to děti dojdou, dojedou, pokud je to aspoň trochu možné a nezlob se na ně, těžší jste jim to udělali vy.

@zuzkasim tohle je u nás pořád, že nekdo něco zapomebe, naštěstí nebydlíme daleko a deti už mají svoje klíče, takže neni problém si přijít.

anonym_936f20
2. čer 2026

My to resime od zacatku tak, ze proste dceri nabalim veci k tatinkovi, on si pro ne prijede a pak zase doveze vsechno zpet. Za cela leta nebyl schopny dceri nic nakoupit na obleceni, tak to proste resime takto. Ja vim, ze je dite spokojene, ma veci, na ktere je zvykle, a nikdy nic nechybi, protoze vsechno zabali a doveze se zpet. Sice porad peru, zehlim a balim kufr, ale co uz... Na veky to nebude 🙂