icon

Je to hodně mléka v roce?

barumat
1. říj 2020

Ahoj, doteď jsem kojila - v poledne a večer na usnutí a v noci nonstop, proto jsem do toho teď ve 13m dcery hodila vidle. Malá nejdřív UM nechtěla, ale to trvalo dva dny a teď mám spíš opačný problém. Všude čtu, že má v roce mít cca půl litru mléka nebo mléčných výrobků za den. Dcera je ale jako bezedná. Večer vypije 180, ve tři v noci 200, ráno jsem v šest kvůli řevu udělala 150 a byla doslova vytočená, že už není. A to jsem chtěla dát ještě mléko před poledním spaním. Není to moc? A kolik najednou může vypít? Přijde mi, že snad nemá záklopku a prostě pije, dokud je.

miba10
•
1. říj 2020

@barumat no nevím,ale synovi je 16mesicu a za noc vypije 2-3 mlicka po 210ml, takže mi basteni tvé dcerky nepřijde nijak abnormální

barumat
autor
•
1. říj 2020

@miba10 Díky, já právě vůbec nemám odhad, protože starší sice byla na UM, ale touhle dobou už ho odmítala a pila jen jednou, nad ránem a sotva decku. Teď mladší jsem naopak doteď kojila a na prsou jaksi nemám cejchované rysky 🙈 Pak všude čtu ten půl litr, tak jsem začala být nesvá...

antoinet
•
1. říj 2020

Hele, je to na tobě. Když dáš, dítě to vypije. Když zmenšíš dávku, dítě se bude vztekat, ale zvykne si. Já v tomto nejsem zastáncem toho nechat to na dítěti, já osobně jsem chtěla, aby moje batolata v noci spala a ne se napájela, trávení jim jelo na plné obrátky, plínky plný...
V roce jsem odstavila (už jedli pěkně), mléko normálně do hrníčku v rozumném množství a spíš jsem se snažila o pestrost mléčných výrobků - jogurty, kefír, tvaroh, sýry...
Třetí dítě jsem odstavovala až v roce a půl a ten půl rok navíc byl zbytečný, místo spánku pila a pila. Po odstavu v noci spala a ve dne lépe jedla.
Je to na tobě, jaký určíš směr.

leniczka23
•
1. říj 2020

Matyskovi je 15m a přes den nepije už vůbec. Před večerním spaním vypije tak 120ml pak si dá kolem půlnoci 120ml a pak k ránu 120ml. On si prostě tu jednu dávku rozdělí do dvou. Me to nevadí, napije se, otočí se a spí dál. Bez mléka to ještě nedá. Podle mě žádná hrůza u vás. Na tabulky se vyprdni.😊

alcar
•
1. říj 2020

@barumat a davas UM do flasky s dudlem? Tohle by bylo asi to prvni, co bych zrusila. Proste hrnek s klasickym tvrdym pitkem ve vicku. A jako druhe bych zrusila UM ve 2 rano. A dala jen vodu. Jo, bude se ze zacatku asi vztekat. 😃 Ted je otazkou, co je pro tebe snesitelnejsi cesta. To uz je na tobe.

barumat
autor
•
1. říj 2020

@alcar přes den pije z hrnečku, v noci to bez dudlíku nedá. Právě dávám nejdřív vodu, když jí to stačí, otočí se a spí. Když ne, fakt vyvádí, a pak vypije třeba dvě deci do dna. Zase na úplný odstavení přes noc mi přijde malá, navíc moc nedá večeři, kaši mi vůbec nejí, takže má obvykle chleba s něčím nebo zbytek z oběda.

barumat
autor
•
1. říj 2020

@alcar Není to teda ve dvě ráno, to bych se na ni vyprdla taky. Obvykle to bývá ke čtvrté, a to si pamatuju, že se budila i starší, dokud mléko pila, a to večeřela misku kaše. Jinak jí v noci stačil dudlík nebo cucnout vody, ale kolem té čtvrté chtěla mléko.