Jméno Dorotka. Jak na ni volat?
Holky za pár týdnu, nebo dnů čekáme holčičku a ještě nevme jméno. Zvažujeme DOROTKU nebo VIKTORKU. Máte někdo Dorotku, jak na ní voláte? Pořád se nemůžu rozhodnout...
Ahoj, Dorotka je krásné jméno (taky jsme o něm uvažovali, čekáme holčičku, ale nakonec to bude Dita)! Znám jen jednu, říkají ji Dorka nebo přímo Dorotka. Pokud se všechny maminy teď nezblázní a nebudou všechny pojmenovávat dcery Dorotka, tak je to i vcelku originální jméno. Viktorka je taky krásné, ale je jich myslím dost. Ale každé jméno je krásné, pokud se hezky volá... a v pubertě nám to ty naše holky stejně vyčtou, že blbější jméno jsme jim nemohli vybrat:D
Já bych tedy dala Doru a pak jí klidně říkala Dorotko, protože Dorota mi přijde dost tvrdé a mám to spojené s Dorotou Máchalovou 😅 A Viktorka je taky hezké jméno, ale za mě ta Dorka, no 😉
znám holčičky Dora a Dorothea. na obě voláme Dory, Dorotko, Dorko 🙂 mně se moc líbí 🙂
Já bych spíš dala tu Viktorku. Ale záleží, co se líbí více vám. Kamarádka má Dorotku a volá na ni Dorotko, Dorinko, Doris, Dori, Dorčo.....celkem bych řekla, že je na to jméno hodně zdrobnělin.
Ja bych Dorotu nedala, u nas je to trochu nadavka 😅 Takova blbka a hadava zenska, neco jako ta Machalova 😅 Ale kdyz jsem mluvila s holkama z jineho kraje , tak to neznaly, takze asi to neni az tak zname. Souhlasim s @vorllinka dala bych kdyztak Doru, to se mi docela i libi, libi se mi treba i Karla 🙂 Viktorek je hodne a opet mi to asociuje ujecenou zenskou 😅 Takze ja hlasuju za variantu Dora 🙂
Já bych Dorotu taky nedala ale Dora je hezký a taky jí budete říkat Dorotko, Dorynko a to je hezký 😉 Viktorek je teď hodně a hned se mi vybaví spojení Viktorka u splavu 😅
Dorotka je krásne meno.My máme Viktóriu-bývame v Čr.V školke ani škole žiadna iná Viktorka nieje. 😉
Ahoj, my máme Dorotu 🙂 Říkáme ji Dorynko, Dorčo, Dory, Dorko a když zlobí tak Doryno 😀 Je to krásné jméno.....a teď je z ní velká sestra, protože máme druhou holčičku Julii 🙂
Držím palečky, ať už se tvoje princezna bude jmenovat jakkoliv, hlavně ať jste obě zdravé a v pořádku 😉
No, asi tak - na dítě bych to rozhodně nedala (označení Dorotka - nejen "Máchalová", ale taky "ty jsi ale Dorota" - jako žes něco zvorala....každopádně i přesto se mi to jméno něčím líbí, tak jsme tak pojmenovali aspoň pejska a na toho je to super 😉
Ahoj, Dorotu Máchalovou jsem si musela vygooglit, neznala jsem ji. Na Slovensku se říká taky "ty si ale Dorota" ve smyslu zlá, hádavá ženská.
A Viktorie mi vždycky evokovala pokřik "Viktooorkaaa Žižkov" a Viktorku od Boženy Němcové 😅 promiň..
Nicméně, kdybych měla holčičku, klidně bych ji tak pojmenovala, obě jména jsou krásná a líbí se mi speciálně zdrobnělina Dorka (podobně jako Zorka - Zora) nebo Viki.
Přeji pohodový zbytek těhu 🙂
Jméno Dorotka (Dorothea) jsem měla připravené pro svojí holčičku...........takže za mě - krásnéééééé 🙂
Dorotka je moc krásné jméno 😉 jestli se ti líbí určitě ho dej a nedej na řeči ostatních, je to tvůj výběr 😉 🙂
Viktorka je moje 7měsíční neteř, krásné jméno a Dorotku teď dali známí. Takže proč né, navíc každé jméno je krásné když se pěkně vyslovuje.
Krásné jméno, taky bylo v seznamu, ale pokud nosím v bříšku holčičku bude to Teodora
pri jmene Dorota se mi vybavi Machalova, nebo sme rikali o nekom,ze je Dorota (desna 😅 ) Viktorka- to si zase vybavim jecici Viktorku u splavu a blbouny ze zikova 🙄 (viktorie zizkov)
Dorotku ani Dorotu bych nedala... dříve to byla nadávka 😅 . To spíš Doru, to jméno se mi líbí 😉 . U Viktorky bych volila variantu Viktorie 🙂 .
Dorotka je pěkná a varianty jsou podobné jako u Viktorie (tu máme doma my). Dori, Dorotko, Dorinko, Dorčo.
Máme doma Theodoru partner Dorotu nechtěl. Stejně jjí říkáme Dorotko Doris Dorčo je to moooc krásné jméno
Dorota i Dora zní dost tvrdě, líbí se mi Dorothea nebo T(h)eodora (pochopitelně úpokud se hodí k příjmení) - i proto, že mají víc variant, dospělá ženská si těžko bude nechávat říkat Dorotko.
my chtěli Dorotku ale máme Filipa 🙂 ale pokud bude někdy holčička tak určitě Dorotka a budeme jí říkat Dorka nebo Dori....ještě záleží jaké máte příjmení.....aby se vám to hodilo
Dorotka je moc hezké, ale nezdrobnělé se mi to jméno moc nelíbí - Dora, Dorota je takové tvrdé a jako dospělá se asi jako Dorotka představovat nebude☹.
Líbí se mi Dorothea a Dorotka, ale Dorota a Dora je dost tvrdé 😒 Líbí se mi Viktorka, tak že já jsem pro Viki 🙂
Máme Dorotku (Dorota) a říkáme jí hlavně Dorotko.. ale zdrobnělin je opravdu hodně.. my používáme Dori, Dorinko, Dodo, Doty, já jí říkám ještě Dorísku 😀
Ahoj, jmenuju se Dorota už 27 let a jsem moc spokojená 🙂 Říkali mi spoustou zdrobnělin: Dori, Dorinko, Dorýsku, Dorotko, Dorko, jeden partner mi říkal Doroušku 🙂

Dorotka je super, moje No.1 😀 (tedy v podobě Dorota). Variant je mnoho - Dorotka, Dora, Dorka, Dorča, Dori, Doris, Dorina 😀