icon

Jsem špatná matka, když nedokážu změnit zvyky miminka?

30. pro 2024

Ahojte, vím že bych nemela resit okoli, jiné lidi a jejich názory ale nekdy je to tezke.. Mám pul rocni miminko, které spí jen na mé... Neco podobného jsem.mela i s prvním..spalo jen u prsu.. Všichni se chytali za hlavu, proč s ním celou dobu ležím apod.. Samozrejme po 1 roce jsem to nenasilne změnila a spinká pres den Sam.. Ted to posloucham znovu..Jak muzu celou dobu stát a čekat až se mimco vyspi (spí v nositku)..no zatím se mi to zmenit nepodarilo.. Pul roku se tím trapim, protoze samozrejme je to omezeni a mám min času na starší.. Žere mé to každý den, ty výčitky a pak prijdes do společnosti a všichni se mi smejou a nechápou.. Ty reci.." Ja bych ho dala do postýlky chvíli poplace a zvykne si ",," meli by ti vzít pracku a sušičku, to by té donutilo "," chudák starší, co dela když ti mimco spí "?" To tak nejde prece " akorát mám pak vetsi a vetsi výčitky a nevím jak se k tomu postavit..jsem ja ta špatná? Že to nedokážu zmenit?

izz76
•
30. pro 2024

Máš divné,drzé lidi v okolí a zřejmě působíš nejistě když si k tobě takhle dovolují. Pošly je do prd…, tvoje dítě,tvoje pravidla.

sasbu
•
30. pro 2024

Záleží na tvém nastavení, jestli ti to tak vyhovuje. Lidi budou mít vždycky ke všemu řeči.

alice180
•
30. pro 2024

Jo no tyhle řeči budou, vykašli se na ně. Děláš to tak jak ti přijde nejlepší. U nás to taky je stavění na nohy a posazovani a dej mu kousnout koláče. Po vysvětlení následuje my jsme taky vyrostli a jsme v pohodě. No jasně, tak jim říkám jo, ale všechny nás od třiceti bolí záda. Tak nekompromisně tak to prostě je a bude a nejlíp když tě podpoří i partner. Nejlepší otázka tchána na naší dvouletou, tak co už si dostala na zadek. Hned první věta po pozdravu. 🤦‍♀️

petrasipkova1
•
30. pro 2024

No vůbec, já teda obecně měla v okolí slušné lidi. Pokud někdo něco zkusil říct, tak se měním na saň a velice asertivně jsem si vymezila hranice ať drží pec, až budu chtít radu tak se zeptám. S první dcerou jsem ležela a spala u kojení. Já si četla, byla na mobilu, fakt mi to nevadilo. S druhým to nešlo, spal v nosítku, měla jsem monilu, mohla jsem s ním i sedět na zemi a hrát hry, a hlavně jsme hodně byly venku. Uteklo to jako voda. Vůbec se tím netrap, vždyť ti to miminko vyroste pred očima. Užívej si to. Oblečte se a jdete ven, všichni budete spokojeni.

titina12
•
30. pro 2024

A ty lidi to nějak omezuje ? Že to máš takto ? Ne tak ať si políbil prdel a řeší své. Řekni jim to na rovinu a nenech si srat na hlavu můžeš se jít poradit ale jak to uděláš bude vždy na tobě !!!😀 takže hlavu vzhůru 🙂 a pošli je někam.

cilkat
•
30. pro 2024

Hele, od kdy je uklízečka/kuchařka víc, než matka dítěte? (všechny ty kecy o tom, že "vzít pračku" a "nic nestihneš"). Máma je nenahraditelná. Práci mohou udělat stroje nebo někdo jiný. Pocit blízkosti a jistoty stroj dítěti fakt nedá.
Jediný, kde bych se zamyslela, je, jak to zvládá starší. Aby se zbytečně nerozjelo nějaké žárlení a tak. ALe pokud to vyhovuje/snáší straší (např rád si chvíli pohraje v klidu sama), tak kde je problém?

ajdy01
•
30. pro 2024

Pokud to tobě vyhovuje, tak neřeš okolí a pošli je do patřičných míst… ona žena sotva otěhotní tak je kazdej z okolí najednou expert na vše okolo mateřství.. nejdřív proroci pohlavi, průběhu porodu pak kojeni a nedej bože když moc nosiš nebo nechceš své miminko půjčovat ideálně i sousedům ..😄🙈 lidi si mají hledět svého a nechat maminky ať si své děti vychovávají jak chtějí

zuzkasim
•
30. pro 2024

Mě to přijde zvláštní, ale naučila jsem se myslet si svoje, já tvé děti vychovávat nebudu a tobě v domácnosti pomáhat taky nebudu. Mám dojem, že ty sama z toho nejsi nadšená a pokud ti to vadí, jen ty sama to můžeš změnit.

malytlustyhroch
•
30. pro 2024

Mam treti dite a nespi, pokud vedle nej nekdo nelezi, ani ve dne ani v noci. Starsi dva to nedelali. Co nadelam, stridame se s muzem, kdo vedle nej zrovna lezi. Nositko nepripada v uvahu kvuli mym zadum. Kdyz mu byly 2 mesice usinal dobrovolne sam jen s dudlikem a deckou. Pak zacaly rust zuby a jsme tam, kde jsme 😅

palja
•
30. pro 2024

Tak já jsem takové věci ani neříkala, co je komu do toho. Pak jsem aspoň nemusela poslouchat tyhle hloupé řeči.

zmrzlinka
•
30. pro 2024

A musíš to říkat jak to máte ze spaním?Ja jsem teda okolí hodně filtrovala všechny informace.Hlavne u druhého dítěte.Vyhneš se pak blbým kecům.

gruyerre
•
30. pro 2024

Nejvíc těchhle drzých a hnusných řečí mají lidi, kteří dřív svoje dítě odkládali, nechávali vyplakat a všelijaký další zvěrstva s nimi vyváděli. Teď se zřejmě snaží ulehčit svému svědomí tím, že se budou snažit sami sebe přesvědčovat, že oni to tehdy dělali správně a navíc vnucovat tyhle hnusné praktiky i ostatním. Ale já myslím, že když tě vidí, spíš ti závidí...že se pořádně nemohli či nechtěli věnovat svým miminům a neužili se je. Hlavně se nedej. Teď už snad každý ví, že dítě se má co nejvíc nosit, mazlit, spát u rodičů. Starší dítko ať je prostě co nejvíc s tebou a s miminkem nebo s tatínkem, hrajte si, choďte ven, to stačí. Drzý lidi s jejich nevyžádanýma radama posílej do hajzlu.

felis
•
30. pro 2024

V 15ti letech by to bylo divný 😃 Ted je vas režim naprosto v pořádku. Každé dítě má potrebu kontaktu jine. Ty máš děti, které se u Tebe citi vic v bezpečí. Kdo jiný než mama jim to ma dát 🤷🏼‍♀️
Asi bych se jen zasmála a rekla, ze je to Tvoje věc a ze Ty jsi mama a Ty víš co TVE DETI potřebují.
Jde to říct mile a s úsměvem, vlastne je tak poslat do zadele. Jen to musí vyznit pevně a razne a utnout hned na začátku. Jooo, možná na to od Tebe nejsou zvyklý, ale co... v každé mame je kus lvice, ktera si haji svoji smečku, tak ji v sobě probud 💪🏻

martinka_33
•
30. pro 2024

Jestli ty jsi s tim v smířená tak je to tvoje vec a ne vec tveho okoli. Horsi je kdyz si pak takova mamastezuje jaknic nestiha a okoli se snazi poradit a ji ty rady jeste vadi...Ale to asi neni tvuj pripad.

alianan
•
30. pro 2024

Tak, asi ti vyhovuje, pokud by ti nevyhovovalo, už dávno by miminko spalo v postýlce. Takže být tebou, všechny rady bych vypustila druhým uchem ven. Tvoje dítě, tvůj život.

Ale na druhou strnu bych si nepsala, že se tím trápím, protože se tím evidentně netrápíš a o rady nestojíš.

jannym
•
30. pro 2024

No pokud by ti sebraly pracku a susicku, mycku tak bys to delala jako narody kde tyto veci nemaji, dite je v satku ja zadech a mama pracuje…co je komu do toho, dite je tva starost a odpovednost…okoli je do toho putna

sisiss
•
Odpověď byla odstraněná
•