Kdy byly vaše děti na kolínkách?
Dobrý den, chci se zeptat syn byl na kolínkách ve 13 měsících a dcera občas se houpe na kolínkách v postýlce . Doktorka říkala že pokud za měsíc nebude na kolínkách tak mám doktorce zavolat. Kdy byli na kolínkách vaše děti ?
Kolik je dceři? Většina dětí jde na kolínka kolem 8-9 měsíce, ale jsou rozdíly, vývoj je individuální, nemusí být rychlý, ale hlavně postupující, aby tam nebyla stagnace delší dobu nebo dokonce regres.
@neomenia plazí se a občas dává kolínka pod sebe cvičíme na míči
Zašla bych k dětskému fyzioterapeutovi,ať se malou podívá. Přijde mi to docela pozdě. Ale zase každé dítě je individuální . Můj malý dával kolínka v 7 měsících, lézt začal až o měsíc později. Tím nechci říct ,že byl rychlý,naopak to mi přijde v normě . Snad bude vše v pořádku 🙏
Tyjo dcera byla na kolinkach asi v 5 měsících, ona si v té době sama i sedala už, kluci byli pomalejsi, ti byli na kolinkach někdy v 7 měsících, v 8 měsících mi všechny děti obcházely nábytek, to už měly lezení zvládnuté. Kolem roka už mi to přijde na hrane, to už děti většinou chodí, sedí a vsechno.
nás poslala dr v 10měsících na rehabky, cvičili jsme vojtovku a moc to pomohlo. Celkově měl hypotonické svaly, tak bylo potřeba cvičit
V 11.měsicích je fakt pozdě na kolínka. Fyzio dá cviky a uvidíš jak to hnedka pomůže.
Některé děti se plazí a pak najednou začnou chodti a fázi lezení skoro přeskočí. Ale není to dobře do budoucna. Lezení (po kolínkách) je velce důležitá součást vývoje dítěte, proopojuje pravou a levou hemisféru mozku. Nedostatečné nebo chybějící lezení může do udoucna zančit třeba i poruchu učení, problém s určenímpravolevé orientace, rovnováhy apod. Takže určitě jestli cvičíte na míči, cvičte, nechávej ji se plazit přes tvoje natažené nohy to ji bude nutit na ty kolinká jít), dávej jí různé překážky...a pokud brzy nezačne lézt, tak na fyzioterapii.

Kolik je dceři? Většina dětí jde na kolínka kolem 8-9 měsíce, ale jsou rozdíly, vývoj je individuální, nemusí být rychlý, ale hlavně postupující, aby tam nebyla stagnace delší dobu nebo dokonce regres.