icon

Kdy dát dítěti polštářek?

handula83
19. říj 2014

Dobrý den,kdysi jsem si koupila ted už pro mojí 9 měsíční dceru polštář s peřinou do postýlky.Je to takovej spíš hadřík 😒 Než polštářek.Vím že všude raději že až od dvou let,ale malá začala spát na bříšku a vždycky si dá plyšáka pod hlavu.Jak jí dám na rovný řev.Začala to dělat před pár týdny.Tak se ptám,jestli nemáte někdo podobný problém a v tomto věku dávali tenký polštřek.

terinda
•
19. říj 2014

Už si nepamatuju přesně, ale dala jsem ten malinký nějak tak po roce. Když si dává dítě pod hlavu plyšáka, tak asi by polštářek nebyl marný 😉

gosa22
•
19. říj 2014

my používáme asi od půl roku takový jen placatý (ani bych to nenazvala polštář), který odvádí vlhkost (tolik se na něm nepotí a je to skoro, jako by byl jen na matraci)...a vyhovuje 😉
viz http://www.nejbaby.cz/vypln-do-soupravy-perinka...

handula83
autor
•
20. říj 2014

@gosa22 Tak to máme stejný. 😀

veruska007
•
20. říj 2014

U nás cca od roku - nám to vždycky vyšlo, že děti byli něco po roce nemocní a tak dostali polštářek, aby se jim lépe dýchalo. Beruška ho dostala včera, má 14 měs.

janaz22
•
28. únor 2015

Také se připojuji k diskuzi.. Malému teď bude 10 měsíců.. mám doma tento polštářek http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0002... myslíte, že už mu ho mohu dát?? děkuji... 🙂

betelgeuzz
•
28. únor 2015

Viděla jsem kdysi rozhovor s Kiedroňovou (fyzioterapeutka, autorka knížek Něžná náruč ročičů a Rozvíjej se, děťátko) a ta říkala, že nechápe, proč se traduje, že dítěti se nemá dávat polštář: Že je to nejspíš z dob, kdy se doporučovalo spaní na břiše. Prý vůbec není důvod dítěti polštář nedat.

zuzi.111
•
28. únor 2015

Ja ho dala asi v 9m, protoze maly trpel na usi a ma mit vys hlavicku. A i kdyz je ted zdravy, uz mu ho nechavam, protoze spi mnohem klidneji. Kdyz mu ho seberu, zacne strasne cestovat po postylce.

janaz22
•
28. únor 2015

Zítra mu ho tam dám... dneska ho měl na zkoušku a usnul hned během chvilky... jindy si ještě povídá a dneska ne...

novynka
•
28. únor 2015

já dala asi v 11m, kdy malý stonal s rýmou, aby se mu lépe dýchalo, a když pak už byl zdravý, tak se často v postýlce přetáčel a usínal na peřince... takže jsme dali polštářek koupený v sadě s peřinkou a je spokojený

zmrzlinkaa
•
8. pro 2016

Zrovna to také řeším, malá 13měsíců, má první rýmu a v noci se jí špatně dýchá a pozoruji že si pod hlavu dává usínáka, takže jí dnes asi poprvé dám do postýlky polštářek.

mrazulkav
•
8. pro 2016

Naše dostala polštářek taky někdy kolem roka... teď ve 3 letech spí někdy na všech plyšákách, někdy čistě na prostěradle. Posledních pár nocí na králičí kožce 😀