icon

Jak čekankový sirup ovlivňuje konzistenci dortového korpusu?

avatar
veru181
22. dub 2022

Jaké máte prosím zkušenosti s použitím čekankového sirupu do dortu? Ovlivňuje výrazně konzistenci korpusu? Zatím jsem zkoušela jen do beránka a kromě tmavší barvy a delšího pečení jsem si ničeho nevšimla 🙂

avatar
adelka951
22. dub 2022

Já bych s ním byla opatrná, a nedávala bych ho nikam, co budu nabízet např. návštěvě nebo rodině. Hodně lidí po něm má zažívací potíže (plynatost), tak aby potom nebyli naštvaní.

avatar
mollyweasley
22. dub 2022

Hlavně cekankovy sirup je na pečení zbytečný a po tepelné úpravě se chová jako obyčejný cukr.

avatar
merope
22. dub 2022

@mollyweasley Jako to funguje? Měla jsem za to, že prostě je to sladké, ale bez kalorií.

@veru181 Pokud tam není nějaký zásadní důvod, tak bych dort sladila například medem.

avatar
merope
22. dub 2022

@mollyweasley Díky!

avatar
novamamina
22. dub 2022

Nedávala bych. Lidi co na to nejsou zvyklí by se mohli pěkně pos*at 🤣. Když jsem si ho dala poprvé do čaje, nestíhala jsem běhat na záchod

avatar
veruuu_kubesovic
22. dub 2022

Ve větším množství působí projimave co vím...

avatar
koudyl
22. dub 2022
avatar
veru181
autor
23. dub 2022

@adelka951 @novamamina @veruuu_kubesovic Aha, děkuji za upozornění, to jsem netušila 😀 Beránek nám kupodivu nic neudělal a to byl můj první pokus 😀

@mollyweasley @merope Chtěla bych prave jen něco zdravějšího, než je klasický cukr. Malému budou dva roky (a kousek dortu s cukrem by mu určitě nic neudělal, vím, přesto se chci pokusit o zdravější verzi 🙂)

@koudyl Děkuji, podívám se. Máte na mysli nějakou konkrétní část, nebo spíš abych si ujasnila rozdíly mezi cukry? 🙂

avatar
mollyweasley
23. dub 2022

@veru181 Já právě tyhle náhražky cukru za zdravější moc nepovažuju. Med jako jediný.

avatar
veruuu_kubesovic
23. dub 2022

@veru181
Dcera je diabetička, tak to právě vím z dia skupinky, že když se někdo ptá na cekankovy sirup, že z něj mají děti i zdravé prujem, když jej mají hodně...
A co třeba poslední dobou leti takové ty mechove dorty? Snad to píšu správně 😉

avatar
koudyl
23. dub 2022

@veru181 pan Havlíček tam mluví, jak o bílèm cukru, tak i o čekankovèm sirupu, co s ním všechno můžete nahradit, a že je skvělý i na pečení, dost dobře to tam vysvětluje

avatar
veru181
autor
23. dub 2022

@veruuu_kubesovic Ten se právě chystám dělat 🙂 Akorát je i tam docela dost cukru, i když možná se to v tom množství ztratí 🙂

avatar
merope
23. dub 2022

@veru181 Já synovi (3 roky) dávám věci s čekankovým sirupem na zácpu 🙂.

S cukrem je problém spíše to, že se děti zvykají na sladkou chuť než cukr sám o sobě - určitě než čekankový je mnohem lepší a zdravější med. Já případně sladím kokosovým cukrem. A alternativně ti věci dost osladí například banány.