Jak odbourat pití z lahve ve 2,5 letech?
Zdravím ;) Maminky, prosím poraďte. Dcera 2, 5 roku stále vyžaduje lahev. Ráno a večer. Jakmile jí mléko dám do hrníčku, tak je konec a nepije. Zkoušela jsem jí dávat i pevné brčko, aby ji pití z hrníčku nějak bavilo, ale absolutně ji to nezajímá. Ptala jsem se i doktorky a v lékárně, kde mi bylo řečeno, ať to nelámu přes koleno, ale ono je to takové divné, když normálně pije vodu nebo šťávu ze skleničky a jen to mléko mi odmítá a jinak, než z lahve, ho nevypije. Pokud jste na tom byla některá stejně, jak jste to řešily ? Díky za rady. ( Rýpavé komenty, prosím, vynechat. )
Nas malej mel lahev na mliko do 3,5 let a vsechno ostatní pil taky normalne ze sklenice 🙂
@daisyveronica Neresila bych to. Kamarádky syn má lahvičku na noc ještě ve 4,5 letech🙂. Má večerní rituál lahvičku s nutrilonem a pohádku, pak vyčistit zuby, dle potreby vycurat a do postele spát..
Má to jako rituál, bere to jako příjemnou chvilku (mlíčko + lahvička). Pokud si ho nevyžádá, tak bych jí lahvičku nedávala. U obou dětí jsme lahvičku o prázdninách "zapomněli" u babičky. Švagrová to zase řešila, tak že jí nešikovná babička "rozbila" při mytí. Ale je pravda, že od té doby, co zmizela lahvička už mléko tolik pít nechtěly.
@daisyveronica a co takhle takové ty hrníčky, aby neviděla co tam je - nebo zkusit jí to držet, aby se napila - nebo, ještě zkusit motivovat příkladem, já to dělám, zkus to taky - nebo mlíko pění když do něho foukáš slámkou, možná jí ukázat i takou zábavu 😀 😀 😀
"Takové divné" - vždyť on nic nejde, ne? Moje dcera snídá v šesti letech mixovanej banán s mlíkem (obměňuju různý druhy) a kaší z lahve s ustříhnutou savičkou. A je úplně normální 😉 Takže moje odpověď zní neřešila bych.
Moje starší dcera měla mléko z lahve do 3,5let, po týdnu ve školce přišla s tím, že je velká a lahvičku nechce 🙂 Mladší dcera si od 2let se savičkou jen hrála, tak jsem jí přestala lahev dávat. Každé dítě je originál a neřešila bych to. Kamarádky kluk pil večer před spaním z lahve do 4,5let a pak také řekl, že už je velký a nepotřebuje lahvičku.
Holky, díky za uklidnění. Strašně jsem se bála, že tady dostanu "nakládačku" 🙂 Nechám tomu teda volnej průběh. Zkoušíme na ni různé fígle, ale holt potřebuje ještě cucat z lahve. V únoru jí budou 3 roky a od září 2017 pošupajdí do školky, tak snad do té doby to odbouráme úplně. Člověk prostě někdy potřebuje číst nebo slyšet zkušenosti jiných, aby si nepřipadal, že je úplně out 😀
@daisyveronica Nepřipadá mi to divné v tomto věku,moje dvouletá se zase ještě ráno a večer nakojí 😀 Vždyť i my dospělí máme všelijaké zlozvyky a rituály 😉
Mě to u naší dvouletačky divné přišlo, vysvětlila jsem jí, že je velká holka a lahev už nikdy nedala.
@daisyveronica Nečetla jsem předchozí příspěvky.... Moje dcerka (téměř 27 měs.) stále pije UM z lahve a vůbec to neřeším... z hrnečku by mi nikdy ani tolik mléka (210 ml) nevypila. A jsem ráda, že aspoň mlíko vezme na milost, byť z lahve, protože není bůhvíjaký jedlík. Takže být Tebou jsem v klidu 🙂
Syn vyžaduje láhev nebo aspoň brčko ještě ve svých 5,5 letech. On tedy je schopen napít se i normálně z hrnku, nicméně u něj je to o psychice - nesnáší změny, vše se musí dělat tak, jak se dělalo vždy 😖
@daisyveronica můžu se zeptat, kdy došlo ke změně a malá začala pít z hrnečku, řeším stejný problém, děkuji
Nechala bych to být, já taky potrebuju pít kafe z hrnku určitého tvaru a jinak to prostě není ono🙂 Tak ona potřebuje láhev. No stress 🙂

Jejda, omlouvám se za překlep v nadpisu 😅