icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

ajja87
18. led 2023

Ja musím souhlasit s
@verka86, na druhou stranu musim napsat, ze přestože vím, že Babiš není zrovna svatej, tak se mi nelíbí, jak se hází špína jen na něj, on pan general jistě nebude taky svatej, jen do ted se o něm moc nevědělo, přiznejme si kolik lidí ho kdy vidělo a slyselo, než začal kandidovat, ted třeba vystupije jako, ze na nej nic nemají (jedina špína je jeho komunistická minulost, ale na tu ja nehledim, je to za nima, a většina z nás tu dobu nezazila, takže ja je v tomhle neodsuzuju), ale jeho stránka osobnosti se jistě taky ukáže, je nám jen prostě predhazovan jako ten nejlepší z nejlepších.... A ano nelibi se mi kydani hnoje, vím, ze to Babis dělá, nelíbí se mi jeho vystupování, ale z politického hlediska ho ASI budu volit.Ono ve finále, když byla vláda Babise, tak se kydalo, ze nezvládl covid atd. By me zajimalo, jak by to zvladla nynější vláda, ono slova nejsoi činy, a jak se říká slovem nezarmoutis..

elu
18. led 2023

@levandule_k duvody se nedozvime, protoze nejsou, volim AB a ticho...to je vserikajici

rencinka87
18. led 2023

@haldasha jestli nevadi, tak odpovim ja.
Pavel na me pusobi od zacatku velmi klidnym a rozvaznym dojmem. Jeho reakce (viz ukrajinska raketa v Polsku) ukazaly, ze driv premysli, nez mluvi, jeho zkusenosti z armady vnimam naopak jako plus.
Nevnimam ho jako “figurku vlady” - zrovna on mi nepripada absolutne jako nekdo, kdo se necha nekam strkat - to muze udelat bud nekdo, kdo je hloupy nebo neseznameny se situaci (to on dle meho neni) nebo nekdo, komu jde o hodne ve svych osobnich/podnikatelskych zajmech (to pro me symbolizuje Babis).
Pavel nasbiral pres 80000 podpisu od obycejnych lidi, je to obcansky kandidat, nikoliv vladni, vladni strany se vyslovily, ze je pro ne volitelnym kandidatem on, Nerudova nebo Fischer.
Babis naopak neustale laviroval, jestli vlastne bude kandidovat nebo nebude (naoko samozrejme, to, ze bude kandidovat, vedel uz kdyz vyjel se svym karavanem), chtel sbirat podpisy (a samozrejme by je sesbiral hned), ale sel cestou nejmensiho odporu a podepsali mu to jeho poslanci.
Pavel tu neni tak znamy (mysleno v nasem malym ceskym rybnicku), ale v zahranici jmeno ma, at se to komu libi nebo ne, mel vysokou funkci a v zahranici bude uznavanym prezidentem.
Az za dva roky vyhraje ANO volby a spoji se s SPD, tak on je schopny byt Babisovi s Okamurou jako jediny protivahou (aspon co do relativne chabych prezidentskych pravomoci bude moci).
V neposledni rade se mi libi jeho pani, jejich vyrovnany a pevny vztah (tak jaky z nej mam pocit, osobne je neznam), jsou to oba pohledni, slusni, kultivovani lide.
To, co ukazuje Babis, je absolutni ztrata jakykoliv kultury - to mi vadi asi nejvic - na zadnou otazku neni schopen primo a pravdive odpovedet, vlastne ani neni moc schopen mluvit souvisle k tematu delsi dobu, nedokoncuje vety, meni tema uprostred vety, je velmi obtizny sledovat, co vlastne rika. Je to krikloun, ktery se neumi chovat ani ke sve zene, ktera tak vedle neho pusobi jako takova ozdobicka.
Vzhledem k tomu, ze pravomoce prezidenta jsou u nas velmi omezene, tak ta reprezentativnost a kultivovanost je proste zasadni.
Co se tyce mezinarodniho dosahu - tak bych se stydela mit prezidenta, ktery byl vysetrovan nejen u nas, v soucasne dobe je vysetrovan i ve Francii - na statni navstevy bude jezdit jako zastupce CR stihany clovek? To, ze je Slovak, je uz takova tresinka na dortu (a to prosim nemam absolutne nic proti Slovakum, sama mam castecne slovenske koreny, muj manzel je Slovak, takze i moje deti jsou pul na pul Slovaci 😉).
A brala bych ho jako feroveho protikandidata, ktereho je treba vazne zaradit do vyberu, pokud by neziskaval volice cistym lhanim. Je totiz uplne jedno, co delal nebo nedelal jako premier - on kandiduje na prezidenta, takze nebude mit absolutne zadnou pravomoc nekomu pridavat penize, zvysovat duchody, snizovat dane, menit vladu, apod.
Jedine, co bude mit, je imunita.
A na druhou stranu jeho protivnik NEMUZE “poslat nase deti do valky” a podobne. Pravomoci prezidenta neni vyhlasit nekde nekomu valku a podobne bludy.
Takze uznavam soutez, uznavam boj, ale cistymi zbranemi, takze nikdy nemuzu volit Babise.
Snad to takhle staci 🙂

swan42
18. led 2023

@ajja87 general je mnohem znamejsi nez babis. Jen ne bohuzel pro ty, ktery maximalne koukaj vecer na zpravy na nove a vic se o svet nezajimaj 😄
General ma jmeno a uznani po celem svete a je to vyborny diplomat.
Figurka vlady je stejne nelogicky argument, jako ty ostatni o valce, mobilizaci atd 😄
A jak uz tu bylo receno. Vse, co rekne ma hlavu a patu. Babise se zeptate, co je za den a odpovi, ze predevcirem byl kveten 🤦 to, ze vysokou skolu ma podvodem a k podniku prisel jal slepy k houslim-ani nebyl schopnej si ten byznys vybudovat sam, krade kde muze a decimuje male podnikatele je jen tresnicka na dortu. Ja mafiana a lhare, kterej je navic hloupej a nevychovanej za prezidenta nechci 🤷

gbp
18. led 2023

@haldasha je mi sympaticky. vypada dustojne, s prirozenou autoritou a hlavne je slusny. vsemu, co rika rozumim, dava to smysl verim mu to. ma kultivovany a slusny projev. ve svete je take znamy diky NATO. myslim, ze by dobre reprezentoval nasi zem. verim, ze by se obklopil spravnymi lidmi a odborniky, kteri by mu pomahali tuto zemi vest. v pripade nejake krize verim, ze by me jeho sliva dokazala uklidnit, verim, ze by umel jit vsem prikladem. taky by pomahal problemy resit a ne jen kritizovat a podkopavat vladu 🤷🏼‍♀️ a s tou vladou musim rict, ze jim to nezavidim, do ceho prisli...i kdyz s nimi nejsem 100% spokojena, tak sem je volila a ani v tuto chvili bych nevolila ANO 🤷🏼‍♀️

klokanka31
18. led 2023

Já budu volit Babiše. A opravdu mě už nebaví koukat jak se jen na něj hází špína. Celkově mi tyhle volby přijdou nedůstojný.

rencinka87
18. led 2023

@verka86 muzu se zeptat k tomu euru - ja teda miluju nase cesky koruny a beru menu jako soucast nejaky narodni identity, ale na druhou stranu - studuju prava, ne ekonomii a o ekonomii se prilis nezajimam, takze bych vubec nedokazala rict, jestli euro ano nebo ne a proc - jaky je tvuj duvod, ze euro cim pozdeji, tim lepe?

rencinka87
18. led 2023

@klokanka31 rozumim tomu, ze se na Babise hazi spina - jestli myslis v diskuzich a mezi lidmi obecne (a rikam porad, ze pokud Babis vyhraje, pomohli tomu i ti volici Pavla, kteri prekracuji tu hranici slusnosti). Problem je v tom, ze pokud poslouchas ty samotne kandidaty ( ne jejich priznivce, podporovatele atd.), tak nemuzes rict, ze “na Babise se hazi spina”. Taky se te zeptam - videla jsi Babisovu tiskovou konferenci v sobotu po 1.kole?

rosie18
18. led 2023

@klokanka31 nezlob se na me, a tobe kampan z jeho strany prijde fer? Jeho chovani k novinarum a tak celkove? Nerypu, jen se ptam 😊

klokanka31
18. led 2023

@rencinka87 Neviděla, ale četla jsem srovnání jejich názorů, a pro mě jsou přijatelnější názory Babiše 🤷‍♀️

klokanka31
18. led 2023

@rosie18 Já nekoukám na to jaký kdo má kampaně, kdo jak vypadá, ale koukám na to, kdo jaký má názory.

rencinka87
18. led 2023

@klokanka31 tak tim se to vysvetluje. Vim, ze se na to uz divat nebudes, ze jsi rozhodnuta, ze proste chces verit, ze on je ten, ktery nejakym zpusobem pomuze, ze obecne maji lidi strach, co s nimi bude, jestli budou mit penize na zivobyti, jestli zaplati energie, jak budou zit jejich deti, jestli se valka rozsiri nekam dal a ohrozi i nas.. To jsou pro ne skutecne problemy a ne to, jestli zustala v nasi spolecnosti nejaka kultura, jestli jsme v zahranici jako zeme uznavanym vazenym partnerem, jestli bude nas prezident reprezentativni, to muzou resit ti, kteri nemusi resit, jestli budou moct pristi mesic zatopit.
A takove lidi - naprosto pochopitelne - oslovi ten, kdo jim slibi, ze jejich problemy vyresi, nebo ze pro to udela maximum. A jejich strach nebo nepohoda jsou tak velke, ze ani nechteji resit, jestli ten slib, ktery jim jejich kandidat dal, je splnitelny nebo ne. Jestli slova o protivnikovi jsou lez nebo ne, protoze - co kdyby to byla pravda? Co kdyby Pavel proste nejak dokazal tu valku sem k nam privest? Budou to riskovat? Babis uz byl premierem. On prece dokazal pridat duchodcum. Dokazal rozdat spoustu penez. Vzdycky se zajimal o ty slabsi a stare a nemohouci. Tak proc mu neverit?

rencinka87
18. led 2023

@klokanka31 mohla bys uvest nejaky priklad toho srovnani nazoru - ktery Babisuv je pro tebe prijatelnejsi nez Pavluv?

ai30
18. led 2023

@rencinka87 Ja prave uplne nerozumim tomu hazeni spiny. Co z toho, co se o nem rika, neni pravda? Je nejaka 'spina', ktera neni podlozena? Mne prijde, ze se o nem nesmi rikat v podstate nic, protoze to, co dela, je proste sama spina. Kdyz ten clovek ani nevi, ze Slunce neni planeta a (byvala) Jugoslavie je v Evrope, tak tam fakt neni kde brat...
Pro me je zahadou, jak on dokazal tak vehementne lidi presvedcit, ze na nej nekdo neco haze. To je jako kdybych nekomu rozmazala ho*no na baraku, vsichni me u toho videli, ale jakmile by to nekdo rekl dal, tak bych sla do vyvrtky, protoze jak si muze dovolit neco takoveho o mne rict...

marcicek84
18. led 2023

@rencinka87 no podle tech volebnich kalkulacek pokud se lidi ridi a tam chteji soc.jistoty,tak jim Pavel nevyjde,ale takto sesumirovane jak jsi ty napsalato ten AB muze v klidu vyhrat...

somalicats
18. led 2023

@klokanka31 Člověk může mít sebelepší názory, ale pokud je křivej, tak je to prostě špatně. Možná proto by ses měla rozhlídnout ze svý bubliny a podívat se na to, co kdo taky reálně dělá. AB mění svoje názory jak korouhvička (stačí třeba to, že chtěl rozšířit prezidentské pravomoce na možnost vyslání armády do cizí země), slibuje nesplnitelné (doteď mi domů nedoručil ty roušky, jak tvrdil, že všem zdravotníkům, co nemají roušky, je osobně dodá 😀 ), na protikandidáta se nestydí vytáhnout lživé informace (to je právě aktuálně to, co dělá - tvrdí, že PP vyšle naše děti do války apod. - jak by asi tak mohl, že...)
A v neposlední řadě - člověk, který nemá ani znalosti základní školy, který nedokáže stvořit souvislou větu, člověk, který se nedomluví v zahraničí, člověk, jehož projev nemá hlavu ani patu, je ukřičený, skáče do řeči, odbíhá od tématu - tohle má reprezentovat zemi, kde žiju? Prezident je především funkce reprezentativní, nemá tolik pravomocí, aby dokázal splnit to, co slibuje. A AB reprezentovat naši zemi nebude.

ultradotty
18. led 2023

Většinou je mi politika a lidi tam docela fuk (i když mám své preference), ale AB je člověk, kterého vysloveně mega nesnáším, mám na něj strašnou alergii a to už hodně let. Nevěřila bych mu, ani kdyby řekl, že slunce vychází na východě. Už tolik let taky všechny okrádá a lže, megakorporát všechny ničí (mojí příbuzné, která chtěla vlastní mlékárenskou firmu, návštívili před lety lidi z Olmy a rovnou jí otevřeně řekli, že jí ekonomicky zničí), všude má vliv, všechno mu patří. To je špatně, pokud má být nezávislý prezident (či politik vůbec). Na všechny okolo akorát utočí, lže, dává jim podpásovky, ublíženě kolem sebe kope, má negativní kampaň a kydá hnůj. Přitom by si měl sám zamést před svým zasviněným prahem, estébák. Každému vrazí nůž do zad. Navíc se neumí pořádně vyjadřovat a ani neví, co jsou za planety a odkud se bere mlíko. Omlouvám se za výlet, ale opravdu ho hodně let nesnáším.

rencinka87
18. led 2023

@ai30 no tak jak on to rika (a i to tu nekdo psal) - kdyby nebyl v politice, zadny Capak by se nevysetroval. On byl v tezke dobe premierem a vsichni mu nadavali, pritom vsechno vedl a delal vsechno pro lidi. Pred deseti lety rikal, ze do politiky nikdy nepujde. Je to teda lez? Nebo je to jen zmena nazoru vzhledem k okolnostem - rozhodl se zachranit nasi zemi. Jeho vlastni advokati po osvobozujicim rozsudku prohlasili, ze komunikace s klientem byla velice narocna nebo tak nejak. Znamena to, ze se s nim neda vyjit? Nebo jsou to jen hnusni pravnici, co se mu chteji mstit? A hnusni novinari? A hnusni lidi? A hnusni protikandidati?
Vzdycky je to uhel pohledu. A on proste nejakym zpusobem dokaze lidi presvedcit, ze je za a) zachrani a za b) ze mu kazdy ublizuje, takze maji nekteri jeho volici tendenci ho tim hlasem zachranit 🤷🏼‍♀️

fire85
18. led 2023

@verka86 můžu se zeptat, vám nevadí že Babiš je bývalý komunista a ještě horsi věci co tady radši ani nechci psát... navíc Teda za mě naprosto neumíluvit, jednat, dělá ve všem pouze zmatek ...z jakého důvodu přesně ho volíte? Pokud bude prezident, je to ostuda tyhle země

rencinka87
18. led 2023

@marcicek84 ja to vidim jako velice pravdepodobny. Pavel nebude slibovat neco, co nemuze dodrzet. Taky nebude vymyslet lzi typu - Babis po zvoleni prezidentem rozpusti firmu Agrofert a tisice lidi prijdou o praci!! Prezident Babis se na navsteve s Macronem tajne dohodl o Mnichovu 2 - zachrani Ukrajinu tim, ze venuje nasi zemi Rusku!
Muzes vymyslet desitky lzi a staci je vypustit a nechat zit svym zivotem. Tak jednoduchy to je. Jediny, co potrebujes, je mit na to zaludek a nemit svedomi, vic nepotrebujes.
A tim, ze budou volici Pavla osocovat “ty druhe”, ze jsou to nejaci idioti bez vzdelani, ovce atd, tim Pavlovi ty hlasy jen seberou. Je to stejne jako pred peti lety - ti chytri jsou proti Zemanovi, idioti ho dal voli. A Zeman z toho perfektne profitoval.
Ted to velmi snadno muze byt stejne.

klokanka31
18. led 2023

@rencinka87 Tak co si budeme povídat, za vlády Babiše bylo líp. Nemyslím si že je dobré to takhle zaškatulkovat kdo koho volí. Znám spoustu lidí co nejsou socky, co opravdu nemusí řešit zdražování a podobně, a stejně volí Babiše. Mě osobně se nelíbí např.ani názor Pavla, že je pro eutanázii, euro...

fire85
18. led 2023

@swan42 přesně tak , spousta lidi třeba neví že Babiš má zakázány vstup na Slovensko, tak kandiduje na prezidenta v Česku. Super. Za mě ho volí lidi chudý, nebo důchodci.

klokanka31
18. led 2023

@fire85 Pavel je taky bývalý komunista 😃

daruna
18. led 2023

Když už nic jiného, tak český prezident by měl umět mluvit správně a srozumitelně česky.

lenkalubina
18. led 2023

@klokanka31 nezlobte se,ale co dělá on? Bilbordy o válce měl hned v neděli! Zvláštní, ne?🤷‍♀️navíc, šíření poplašné zprávy je trestné,tak nevím 🤔

rosie18
18. led 2023

@klokanka31 ano, je byvaly komunista, ale narozdil od kohosi to priznal, a nepopira to. Postavil se k tomu celem... A v te dobe byl komunista kde kdo. Jenze rozhodujici je, co bylo potom...

lenkalubina
18. led 2023

Poslouchat rozhovor s AB je zajímavé..vždycky to končí tím,že on je ten největší chudák a za vše můžou ti druzí 🤣🤣🤣 je jak dítě ve školce 🤷‍♀️ nevyhrál,tak kope kolem sebe..

gbp
18. led 2023

@klokanka31 ja vim, ze to asi nebudes cist, ale kdyby to nekoho zajimalo, tak sem dnes slysela hezky rozhovor s historikem na to tema, ze byli oba kandidati komunisti
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcas...

treasurka
18. led 2023

Mě dnes zaujal tenhle článek o voličích řekněme Babišova spektra https://denikn.cz/1056658/bastova-basta-proc-li...

treasurka
18. led 2023

Já volím Pavla, protože ten druhý co tam je je velký špatný. Jak jsem někde četla, tak prezident není hledání lásky na celý život. Uměla bych si představit charizmatičtější osobnost, ale pokud srovnám s Babišem, tak je úžasnej. Babiš tady škodí 10 let. DESET LET!!! Opravdu si myslíte, že za současnou situaci je zodpovědnější současná vláda, nebo někdo, kdo to tu měl takovou dobu v rukou? Jinak je za tu dobu jasně viditelný, že Babiš je člověk bez skrupulí a svědomí. Několik lidí kvůli jeho podnikání spáchalo sebevraždy, neštítil se jít po vlastním synovi. Prokazatelně lže. Neprokazatelně krade. Není schopen nést zodpovědnost za nic, co udělal, nemá svědomí. Kromě toho, že je neskutečně trapný, je to hlavně nebezpečný člověk.

Strana