Dávkování pracího prostředku

terel
5. říj 2017

Už jsi přijdu jak blbec, všude píšou jasně stručně, že prací prášek se sype do dávkovače pračky a gel se lije rovnou do bubnu. Nevím jak vy, ale mě přijde zvláštní sypat prášek do dávkovače pračky, mám pocit, že se to k prádlu nedostane a že to "koluje" kolem bubnu. Když ale dávám gel i prášek do bubnu, prádlo mi nevoní, jako by ho spláchla voda ven.
Tak už začínám být zoufalá.

Jak perete vy, aby to na prádle bylo cítit?

konidana
5. říj 2017

Já hlavně peru, aby to nebylo cítit:D nemám ráda jakékoli vůně.

jerou
5. říj 2017

Ja teda pouzivam gel a liju ho do davkovace. Vyprano je, pradlo je ciste a nevoni siroko daleko. Nemam rada kdyz je pradlo navonene.

guinea
5. říj 2017

@terel Spíš si dej odvykačku. Chvilku per v něčem co cítit není a pak se vrať ke svému běžnému prášku. Já jsem třeba kvůli tomu přestala dávat synovi většinu zděděných oblečků, protože tu silnou "vůni" Persilu a Arielu z toho prádla už nedostanu ani po mnohonásobném vyprání, takže podle toho vím, že se to do prádla zažere a drží napořád... (mě osobně tyhle silně parfemované prášky strašně vadí, proto mám přehled).
Tím chci říct, že to prádlo určitě cítit je, spíš ty už to nevnímáš.

terry1512
5. říj 2017

Dávám gel do dávkovače. Někdy přímo do bubnu v takových těch odměrkách co byli na gelech.
A já teda miluju vůni vypraného prádla.A někdy dám i aviváž a to se můžu učuchat. Provoní to celej byt.

terel
autor
5. říj 2017

Já nepotřebuji ani tak, aby to bylo šíleně voňavé, jen aby bylo cítit čistotou. To je jak kdybych opravdu prala ve vodě.

deaneira29
5. říj 2017

Gel i prášek dávám do dávkovače, a voní krásně čistotou, možná zkus pračku vyčistit třeba ti to pomůže

luj89
5. říj 2017

Ja davam gel do davkovace, mame na to spešl nadobku s otvory, ktera se do toho davkovace vlozi v pripade prani s gelem. Jinak taky nesnasim silne navonene pradlo a avivaze. Treba kdyz koupim neco na bazarku, tak to musim aspon 2x vyprat, kolikrat je mi z toho smradu/vune az spatne.

verinikki
5. říj 2017

A mám vyčistěnou pračku? Jinak dávám vše do dávkovače a voní většinou až moc...

sweet81
5. říj 2017

Já dávám gel do dávkovače. Miluju vůni čistoty, když máme čerstvě povlečené peřiny a já se zachumlám do té vůně, když vejdu do šatny a ta krásně voní😊

terel
autor
6. říj 2017

@verinikki A to dáváš do dávkovače pračky? Jinak pračku čistím pravidelně

soleilll
6. říj 2017

@terel Gel i prášek dávám přímo do bubnu a prádlo hezky voní. Je určitě dobré měnit značky, aby ses nestala imunní vůči té jedné a stejné. Já používám jiný prostředek na barevné, černé a bílé prádlo, takže vůně je pokaždé jiná. Plus používám téměř vždy i aviváž - mám moc ráda její vůni a jak se psalo výše - prádlo pak provoní celý dům čistotou.

michaela6599
6. říj 2017

Já jsem se naučila používat kapsle když je plná pračka tak na to množství prádla to není moc voní ale není prevoneno.kdyz jsem používala gel i bez aviváže atd tak to bylo na mne moc když jsem ho dala do dávkovače hned to teklo do bubnu tak mne to přišlo celkem stejne

verinikki
6. říj 2017

@terel
No klasicky, gel nebo prášek, někdy aviváž, vše do dávkovače pračky. Do bubnu akorát sáčky na bělení prádla. Ale je fakt, že mám zvlášť prací prostředek na barevné, bílé a pro miminka, takže střídáme a možná se fakt neovoní.

laurastara
31. bře 2022

Holky co se týče té vůně, vyzkoušejte aviváž vyměnit z a parfém na praní. Dává se kapka a vůně je velice intenzivní, svěží a dlouho vydrží.

jako_mala_holka
31. bře 2022

Používám gel, momentálně Perwol, a dávám ho do dávkovače... Přímo k prádlu dávám jen kapsle, prášek nepoužívám

laurastara
1. dub 2022

@jako_mala_holka a na vůni přidáváte co?

jako_mala_holka
1. dub 2022