Sušička na prádlo

dobidori
1. dub 2016

Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat na dojmy ze sušiček prádla. Napište prosím, pokud máte doma sušičku, jak jste s ní spokojeni a jakou máte značku. Zvažujeme koupi, ale stále nejsme definitivně přesvědčeni. Budu ráda za pozitivní i negativní zkušenosti, názory, dojmy. Děkuji mnohokrát!

konoupek
1. dub 2016

Toto téma už tu někde,případně Modrá střecha,tam se sušičky také probírají. 😉

dobidori
autor
1. dub 2016

Tady jsem to hledala dle klíčového slova a nenašla. Děkuji tedy za tip 🙂 Podívám se.

soyevita
1. dub 2016

@dobidori Ahojky,já mám 11let sušičku Miele a nedám na ní dopustit.Se 3malými dětmi si neumím představit sušení prádla v zimě bez sušičky.Byla sice dost drahá,ale funguje po celou dobu bez problémů a doufám,že mi ještě nějaký rok vydrží.Je důležité pořídit si pračku,aby měla při máchání co nejvíce otáček-mám 1600.
Prádlo nemusím žehlit,je voňavé a nadýchané.Nejvíc to pocítíš na ručnících.Prádlo je zbavené prachu.
Fakt paráda a za mě největší pomocník v domácnosti 🙂

kaculka46
1. dub 2016

Po myčce můj nejlepší kamarád.Máme AEG a nemůžu si stěžovat. Odpadla většina žehlení,vyfouká to veškerý prach nebo chlupy od domácích mazlíčků a ani zapomenutý papírový kapesník není problém.Koupi sušičky určítě nebudete litovat.

pavlina212
1. dub 2016

Máme Beko. Patří mezi levnější. Stála před dvěma roky určitě do 12000,-, ale dobře se umístila v d-testu. Jsem velmi spokojená. Nežehlím vůbec nic (přítel si vždycky přejede košili před nošením sám). Myslím si, že spolu s myčkou je to nezbytný pomocník v domácnosti s dětmi. Ušetří tolik času. Oblečení je bez prachu, vlasů a chlupů zvířat. Je pravda, že některé oblečení může sušička srazit nebo jinak poškodit, ale v našem šatníku je jich minimum.

dobidori
autor
1. dub 2016

@pavlina212 Děkuji za odpověď. Určitě máte model 8360X. Jaké máte zkušenosti s hlučností? S čím se to dá porovnat? Chceme si ji dát do místnosti v bytě. Děkuji.

pavlina212
1. dub 2016

@dobidori Model teď nevím. Zepředu jsem ho nenašla a dozadu se nedostanu. Mám ji v koupelně na pračce a za zavřenými dveřmi v pohodě. Slyším, ale neruší. Jsem ale ráda, že se mi nakonec vešla do koupelny, původně měla být v předsíni. Tam by vadila. Takže pokud ji chceš používat v ložnici, když se nespí, ok, ale do kuchyně nebo předsíně bych ji nedoporučila.

dobidori
autor
1. dub 2016

@pavlina212 A aspoň zda model je s plnými dveřmi nebo s průhlednými?
Máme vybrané tyto 3 modely:
https://e-beko.cz/cs/beko-dpu-8360-x
https://e-beko.cz/cs/beko-dpu-7380-x
https://e-beko.cz/cs/beko-dpy-8506-gxb1

pavlina212
1. dub 2016

@dobidori Našla jsem návod. Jde o DPU 7380x.

naomi6
2. dub 2016

@dobidori Máme sušičku AEG a naprostá spokojenot, ubylo mi žehlení a celkově je to rychlejší. Hned prádlo vyndám, složím a uklidím. Jediná nevýhoda je, že prádlo nevoní a také se rychleji opotřebuje - u dětského se mi častěji odře, dělají se více díry, takže na jaře a v létě dávám prádlo ven na sluníčko, přes zimu a podzim ale ráda využívám sušičku, protože je i menší vlhkost v bytě a nedělá se plíseň. Za mě je to skvělá volba.

citun
2. dub 2016

@dobidori Koukni na modrou střechu, je tam spousta diskuzí na sušičku 😉