Sušička - koupit x nekoupit?

mecoun
15. bře 2015

Ahoj, rada bych se zeptala na zkusenosti tech, ktere maji susicku, jestli by jeji porizeni doporucovaly. Zvazujeme jeji koupi, protoze doma to mame jak prekazkovou drahu, jak nam porad vysi pradlo na 2 susacich 🙂. Najednou toho pradla mame s ditetem nak moc 🙂 Ocekavam, ze tohle zmizi a hezky z pracky vsechno do susicky...Funguje to tak i v praxi? Dekuji za rady!

aklin
15. bře 2015

Ahojky, sušičku doma nemáme, ani nechceme, protože když se věci vysuší v sušičce, tak pak nezbývá než to prádlo vyžehlit. Pokud prádlo pověsím na sušák, pak ho už nežehlím. Pro mě je tohle úspora času i energie.

golla
15. bře 2015

Koupit, treti nejlepsi vec v domacnosti - mycka, pracka, susicka, roboticky vysavac. Zboznuju sve pomocniky.

sasi2222
15. bře 2015

Jednoznačně ANO - výborný pomocník. Prádlo úplně suché, můžete rovnou dávat do skříně, ručníky měkoučké a absolutní blbost je argument s žehlením :D od té doby co mám sušičku nežehlím vůbec nic, prádlo je jak vyžehlené, měkké a bez prachu, ten suška pobere. A s tím žehlením vám to řekne většina majitelů sušiček 🙂 přejeme šťastnou ruku při výběru 🙂

kaculka46
15. bře 2015

Jednoznačně ano, po myčce druhá nejlepší kamarádka. Není potřeba žehlit. 😀

blondynka400
15. bře 2015

Mně osobně sušička nevyhovovala. Ale má své plusy. Když bych žila v bytě, určitě bych jí používala, takto tu potřebu nemám.

lin18
15. bře 2015

jednoznačně koupit. Naopak se ze sušičky žehlit nemusí....stačí vytáhnout ještě teplé a hezky při skládání uhladit, sebelíp vyvěšené prádlo se takhle nevyhladí a vždycky na něm budou záhyby od šňůry nebo od kolíčků. Navíc je to i zdravé...sušička vyfouká prach z oblečení a je antibakteriální díky vysoké teplotě. Za mě je to fakt celkem jasné...převažují pozitiva:
úspora času (věšení, žehlení, sbírání prádla)
úspora místa
snížení vlhkosti v domě
snížení prašnosti v domě
menší potřeba oblečení (nepotřebuji např. troje kalhoty pro malého...vyperu, usuším a ráno může jít v čistém)
negativa:
finance

emisekkk
15. bře 2015

Nás je 5a třípokojový byt - každý den pračka a furt 1 až 2 sušáky roztažené. To je minulost, protože máme už rok sušičku a super. Na sušák jsem nesáhla rok. Jak píše aklin - s tím naprosto nesouhlasím - přesně naopak - od té doby, co mám sušičku, tak krom košilí, nežehlím - narozdíl od dob, kdy jsem věšela na sušák. Samozřejmě musíš počítat s energií navíc. Je fakt, že ponožky kupuju větší, ty se mi vždycky krapet zmenší 😀. A když někdo nechá v kapse papírový kapesník, který semi podaří vyprat - prádlo dám do sušičky a žmolky se oddělí. Takže si myslím, že super i na prádlo od chlupů v domácnostech třeba s kočkou, prostě se to odchlupí.
A prádlo krásně voní i bez aviváže.

anetadr
15. bře 2015

ANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!🙂

@aklin prádlo je naopak ještě "vyžehlenější" než ze sušáku - asi máš špatné info;)

jitavrtule
15. bře 2015

Koupit, jednoznačně. Ale počítej s tím, že úplně všechno do sušky nemůže,takže sušáky bych všechny nevyhazovala😉
co se týče zmuchlanosti, tak pokud se prádlo nenechá v sušičce ležet půl dne, není o nic zmuchlanější než z sušáku, ale oproti prádlu sušenému jen tak na vzduchu je měkkoučké a nejsou v něm vylisované čáry od šňůr.

kackac31
15. bře 2015

Ahoj, ano, přesně tak to funguje i v praxi - já už to teda teď z důvodu úspory za el.energii dělám tak, že si prádlo předsuším na sušáku, naskládám suché do sušky a smíchávám to s nově vypraným prádlem - úspora je veliká - vychází mi to na 1 sušičku za týden, dřív byly 3 -4( tak ze čtyř 7kg praček ) - do sušky ale dávám jen to, co se musí žehlit. Jinak je potřeba si dávat pozor na to, aby se prádlo nesrazilo - správně volit teplotu a hodně dobrá funkce je provzdušnění prádla - když peru péřovou bundu, hodím ji do sušičky s míčkama, ona potom vyhodnotí, že bunda už je suchá a vypne se. Jediná možnost jak ji dosušit je právě pomocí tohoto programu. Vůbec si neumím představit, jak by ta bunda vypadala bez sušičky - takto je nádherně nadýchaná.

levata
15. bře 2015

jednoznačně doporučuji, už bych neměnila🙂 jak se zde píše, nejlepší kámoška🙂 žehlím minimálně, nepřeskakujeme sušáky a snížila se vlhkost v bytě 🙂

angipe
15. bře 2015

Jednoznacne ANO. Ja byla zpocatku proti, ani mycku sem nechtela a ted bych ty dve krasky za nic nevymenila. Je to jednoznacne uspora casu. My mame barak a kdyz se susilo pradlo, bylo tu vlhko. Od doby co je susicka je po problemu. Nedivim se, ze sme meli v baraku vlhkost, kdyz sem videla kolik vody z pradla je a ta nam sla vsechna do baraku. Ja teda zehlim i po susicce, ale to je spis uchylka nez povinnost 😉.Stastnou ruku pri vyberu! 🙂

ilonne
15. bře 2015

Jednoznačně ano, od te doby co ji mám, nezehlim.

consti
15. bře 2015

Doporučuji, od té doby nežehlím nebo jen minimálně (pro malého). Jinak prádlo krásně hladké, usušené za chviličku. I když my sušičku používáme jen v zimě a při špatném počasí, jak je hezky, suším venku 😉 . Ale rozhodně jeden z nejlepších nákupů, co jsme udělali 😉 . A velký pomocník i pro ty, co používají tak jako my, látkové pleny 😉 😎 .

zuny
15. bře 2015

ANO koupit 😉 Mám ji teprve dva měsíce, ale je to nejlepší rozhodnutí, co jsem kdy udělala 🙂 Mám tři děti a poslední dobou peru obden, prostě furt 😀 , neměla jsem kde sušit. Navíc vlhkost v domě velká 😒 teď žehlím jednou za týden pár kousků prádla a úspora času snad o 80% 🙂 za hodinu je usušeno a hned skládám teplé. Teď se můžu víc věnovat dětem 😵

naomi6
16. bře 2015

Určitě koupit! Jsem ted fakt spokojená, dělala se nám v zimním období plíseň, navíc ráno vyperu a v poledne už mám prádlo ve skříni. Další výhoda - skoro nic nežehlím, takže ušetřím čas a prádlo je krásně měkké, nadýchané. Je to prostě úžasná věc a nechápu, jak jsem bez ní mohla před tím žít 😉.

mpavlinka
16. bře 2015

Určitě ano, prádlo je měkkoučké, nadýchané, nikde nic nevisí a výhoda pro majitele domácích mazlíčků - sušička zbaví prádlo chlupů!

sonjuletka
16. bře 2015

Za me ano, jemnejsi veci stale občas vesim ale zbytek jen susicka i v lete, pradlo vonave hebka. Uspora casu znatelna.

pernicek1
16. bře 2015

Fuguje to tak! 😀 My měli taky byt jako překážkovou dráhu a sušička to vyřešila. Jednoznačně doporučuju. Nemůžeme si ji vynachválit. Je na ní spousta programů, takže se dá prát/sušit třeba i peří nebo sportovní oblečení z umělých vláken. Jediná nevýhoda, na kterou jsme zatím narazili je, že ničí textilie s potiskem. Ale na to máme malinký sušáček který se zavěšuje na topení, takže to řešíme tímto 🙂

Když přijedeme z víkendu, tak v pondělí zmáknu vyprat i vysušit 4-5 praček, pohoda 😎

v_anilka
16. bře 2015

Koupit 🙂

crawler
16. bře 2015

Rozhodně ANO!🙂

lucinka58
16. bře 2015

Taktéž rozhodně ANO - já budu kupovat teď v dubnu 🙂

miruskapivonka
18. bře 2015

Za mě rozhodně ano 🙂

misao
18. bře 2015

Ano - mám jí půl roku.....snížila se nám vlhkost v domě, "vytápí" nám koupelnu, vše dokonale odchlupeno (máme psa), zabere míň místa než sušák 😀 ....ani před sušičkou jsem se neobtěžovala s žehlením, tak nežehlím ani teď....povlečení můžu po vysušení povlékat zpět (ne jen v létě jako tomu bylo kdysi). Vše hned po dosušení putuje do skříně.....muž se krátce po pořízení podivoval, že má tolik ponožek a triček, že se mu do skříně ani nevejdou 😀
Kromě poprsenek a bund tam házím všechno - co nepřežije sušičku, má smůlu.... Trička s potiskem otáčím na rub
Teď jsem dala ven na slunko pár ručníků a zbytek vysušila (abych trochu sušičce "ulevila" 😀) ale už jsem zhýčkaná, ty ručníky jsou jak struhadlo ☹
Nejvíc jsem ji ocenila asi 14 dní po instalaci, když dcerka zvracela.....hodila jsem do pračky kromě povlečení i deky a večer bylo pod čím spát.....jak bych to řešila bez ní vážně netuším.....
Mám starou pračku na 800 otáček a sušení pak trvá asi 2 hodiny. Jak pračka doslouží, koupíme s více otáčkami a tím by se měla zkrátit i doba sušení.

hedvizinka
18. bře 2015

Urcite koupit! 🙂 zehleni je skoro konec-ty příšerný košile se ne a ne samy narovnat 😀 jen pozor na svetry,trička s potiskem a černé prádlo-fakt,ze trochu barvy to vysuši 😉

xhamr03
18. bře 2015

Za mě koupit, a to zejména na dětské oblečení. Docela se dá i ušetřit na počtu kusů, protože co je špinavé dnes lze mít i dnes suché. Na plyšáky taky paráda..dcera se nedokázala na mokré na sušáku koukat a takhle je má za hoďku a půl suché v ruce. A co to vytahá ještě bince z uż vypraného prádla (i chlupy, řasy, píseček zasekanej atd.)

mangold
18. bře 2015

rozhodně ano 🙂

cizu
18. bře 2015

Určitě ano!!! U malých dětí to platí dvojnásob!

aneta15
18. bře 2015

Tak já až zase tak nadšená nejsem, spoustu prádla mi to smrsklo na výšku takže mikči a trička mám jak 15 - náctka 🙂 nad pupík. Suším tam jen obyčejné prádlo, na ručníky a povlečení super. Ale značkové dražší věci stejně suším klasicky. To samé dětská trička s potisky do sušičky absolutně nevhodné.

kooblich
18. bře 2015

Jo je to dobrá věc , jen mi vadilo , že to prádlo smrdí a je moc pomačkané.No ale nevím , možná to bylo špatnou sušičkou .Měla sem pračku se sušičkou.