Sušička na prádlo. Zkušenosti, prosím?

szuzia
3. led 2024

Ahoj ženy, k Vánocům jsem dostala sušičku na prádlo, ale nemám žádné zkušenosti. Samozřejmě už jsem toho hodně přečetla, ale budu ráda za vaše zkušenosti a rady.
Prvně bych se chtěla zeptat na míčky. Ano - ne. Případně jestli vlněné nebo gumové. Pak bych potřebovala poradit jak prádlo sušit dlouho, aby bylo úplně suché. Protože tady je tolik možností a já jsem z toho opravdu jelen. A pak je intenzita. Nerada bych měla hned všechno prádlo malé 😂 A poslední otázka. Co jsem koukala doma na prádlo, tak převážná většina do sušičky nesmí. To bych tam ale nedala nic. Jak to máte vy a jak to řešíte. Mockrát děkuji za vaše zkušenosti.

hojda
3. led 2024

Mám vlněné, nedělají takový hluk. Dávám tam hlavně bavlnu (ručníky, utěrky, trička, spodní prádlo). Nedávám aviváž, abych nemusela čistit buben sušičky, kde jsou čidla, která tím se zanáší. Sušička má programy a senzory, tak si ten čas nastavuje sama. Po vyndání ze sušičky je dobré ty větší kousky ještě proklepnout ve vzduch a tím se zbavují zbytkové vlhkosti, pokud tam nějaká ještě je.

jancazao
3. led 2024

Míčky nepoužívám. Suším vše na směs, program 1:30 a hned vše skládám. Přijde mi, že jak je to ještě malinko vlhké, je to podobné jako by se to vyžehlilo napařovací žehličkou. Nežehlím vůbec. S tím, že by se prádlo zcvrklo počítám při nákupu. Koupím o číslo větší, ale nemám zkušenost, že by se něco hodně zmenšilo.

1pomnenka
3. led 2024

Přes zimu suším vše, přes léto jen ručníky, utěrky a ložní. Suším na program Suché k uložení, košile na program Na žehlení. Když přidám k programu +, pak se prádlo sráží. Ale počítej, že se vše o maličko srazí, ale určitě ne o 1 číslo. Míčky jsem nikdy nezkoušela, nemám důvod.

lenerka1
3. led 2024

Jsem barbar, suším v ní vše a bez míčků. Co nepřežije sušičku nemá u mě doma co dělat.

jancazao
3. led 2024

@lenerka1 správný přístup 👍😊

krisstina93
3. led 2024

Míčky mám gumové, ale takové měkké. Většinu susim na univerzalni program, má cca 2 hodiny, ale ten čas se upravuje podle množství prádla sam. Dávám tam víceméně vše, akorat termo prádlo, funkční prádlo (na to tam je sice program, ale sušit jedno-dvě trika extra mi přijde plýtvání energie), hodně jemne prádlo, krajky apod. Jinak dost věcí, co do susicky nesmí mi to srazilo, tak kupuju proste o velikost větší, ono se to na první sušení malinko srazi a pak už je to v pohodě :D

sorboni30
3. led 2024

@szuzia do sušičky míčky nedavam. Susim v ní vše od povlečení, spodního prádla, triček, kalhot, polštářů.. jen hodně zere energie takže ji dávám pouze na noční proud..

teenyel
3. led 2024

Micky nedavam a mam stejny pristup jako lenerka1 😁 za cca 2 roky pouzivani me to zatim stalo 1 svetr (zrovna dost drahy, kasmir tam fakt nedavat 😅🙈 z me velikosti se stala velikost, co nebyla ani tenkrat 6lete dceri 🙈). Vyresila jsem to jednoduse - nekoupila jsem dalsi kasmirovy svetr a vesele susim dal vsechno. 😁👍 Davam na vse program na bavlnu, na zacatku ukazuje 3,5 hodiny, ale je to chytre, cas se pozdeji upravi a podle mnozstvi pradla susi tak 1,5-2,5 hod. Vetsinou nesusim mene, nez 6-7 kg, pracku mam na 8 kg.