Lokální umrtvení a kojení, máte zkušenost?

dasula10
4. únor 2016

Rada bych se zeptala, zda máte zkusenost s lokálním umrtvením a kojením?
Potrebuji vyoperovat pihu,kterou je dále potřeba podstoupit na histologii...Dr. mi dala 2m na ukončení kojení. Synovi bude 18m. Mam tedy s kojenim přestat, nebo by opich nemusel vadit? Děkuji za názory 🙂

thalia
4. únor 2016

@dasula10 zkušenost nemám, ale logicky - stačí nekojit jen chvíli po lokálce, ne? A to snad vydrží, v jeho věku, nebo je to extra závislák? Pro úplné ukončení nevidím důvod. Já měla lokálku v těhotenství u zubaře, v tomhle věku u kojení bych max jednou vynechala a pak hurá kojit. 🙂

drakenn
5. únor 2016

Ja se domnivam, ze lokalka nevadi. Nakojis pred zakrokem a po neco pripadne odstrikas a nechas pauzu. Kamoska to tak mela a vim, ze vynechala jedno kojeni, ale jeji mrcek mel cca 6 mesicu. Zkus si treba zavolat nejake laktacni poradkyni. Ta to bude vedet lepe nez tva dr.

dasula10
autor
5. únor 2016

@thalia Děkuju, za reakci, určitě to vydrží 🙂

dasula10
autor
5. únor 2016

@drakenn Ach ti doktoři 😖 Ze začátku kojení jsem u sebe jednu LP měla, tak jí cinknu. Díky 😉
Jsem ještě ve skupince tady na MK, tak možná tam ještě písnu, zda mi LP odpoví.

mogwaika
5. únor 2016

@dasula10 paní doktorka trošku přehání, ne? http://www.kojeni.net/on-line-poradna/question....

luckapol
5. únor 2016

Já sice kojila jen částečně, ale bylo mi odstraněno a postoupeno na histologii znaménko přímo z prsu. Zákrok byl cca v 18 hodin, chirurg říkal jen dnes už nekojit, případně odstříkané či odsáté mléko vylít.

sapinek
5. únor 2016

Ahoj, mně sekali osmičku, když jsem kojila. Takže jsem tam měla taky lokální anestezii. Nevím, jestli je jiná - silnější/slabší než ta, co čeká Tebe, ale dost jsem se tenkrát informovala (u obvoďačky, své zubařky, vykonávajícího dr.zubaře i přes net jedné LP) a každý mi potvrdil, že to nevadí. Nikoho ani nenapadlo mi říct, abych kojení ukončila! Tomu mi přijde nesmysl.. vždyť je to jen lokální a za pár hodin to odezní..

indigirka
5. únor 2016

Měla jsem lokální anestezii u zubaře hned po šestinedělí a nikdo se nad tím nepozastavoval (kojila jsem hned po zákroku ještě v čekárně...). Do oběhu se dostane minimální množství látky a poměrně rychle se odbourá (můžete to porovnat s tím, co občas do ženy naperou v porodnici při porodu, tam to překvapivě nikomu a ničemu nevadí...).

leilunka
5. únor 2016

Mám jít na vyříznutí dvou malých benigních nádorků na noze a v uterý jsme byla u kožařky a říkala, že to sice až tak nevadí, že kojím, ale že by radši přece jen počkala.. takže půjdu později

mysicka_lb
14. bře 2016

Ahojky, já jsem absolvovala také zhruba v 18m syna lokální umrtvení jazyka. Nějak mě vůbec nenapadlo se na to před zákrokem zeptat a po zákroku už to nešlo🙂. Ale co jsem vyhledávala informace na netu, tak by to vůbec nemělo vadit, tím spíše v tomto věku dítěte.

dasula10
autor
15. bře 2016

@mysicka_lb Dekuji za prispevek 🙂...no ja se raději vzdy ptam,kdyz kojím 😉,tak to beru zase ja jako automaticky 🙂.
Už mám po zákroku a syn je jak jinak nez v pohode 😀