Home office jen pro vybrané. Řešili jste to někdo?
U nás v práci dostali někteří home office a někteří ne. Bez pořádného vysvětlení.
Nejvíc mě štve, že kolegyně dělá skoro to samé co já a z domu pracovat může, zatímco mně řekli, že „na mojí pozici to nejde“.
Nevím, jestli to nechat být, nebo se ozvat. Řešili jste někdy, že home office dostali jen někteří?
@anonym_autor ano, u nás někteří mají možnost pracovat na HO ... pracujeme skoro všichni na stejné pozici ... já možnost pracovat na HO nemám, ale není to pro mě důležité, tak jsem to neřešila.
@anonym_autor HR musí mít směrnici a v ní jasně rozdělené pozice, které mohou či nemohou HO mít, případně rozepsáno, za jakých podmínek, jak často, specifikovat lokalitu a musí dle zákona uvést i možnost pro lidi, kteří se dlouhodobě starají o nemocného, malé dítě atd, je na to speciální paragraf v zákoníku práce. Takže na to bych se podívala a hledala, kde je moje pozice a kde pozice kolegyně, pak bych se doptala na to, proč jsem byla zařazena do kategorie bez nároku na home office
Ano, u nás to tak je. HO je ve firmě velmi omezen,ale naše oddělení má historicky jinou pozici než ostatní a máme 100% HO všechny (všechno ženy jsme po MD, šéf oddělení má ve firmě výsadní postavení). Hrozím se toho, až to někdo jako ty začne napadat, proč my můžeme a ostatní ne 😂🙈 Ale... naše oddělení vykonává specificky náročnější práci než ostatní oddělení (byť pro ni není důvod mít HO), nikdo k nám z toho důvodu nechce a náš šéf ví, že jsme víc než 100% loajální a zodpovědné, že toho nezneužíváme.
Zeptat se můžeš, ale interně ti to vždycky můžou nějak zdůvodnit a je na tobě, jestli půjdeš o dům dál, nebo to budeš respektovat.
Ano, u nás to tak je. HO je ve firmě velmi omezen,ale naše oddělení má historicky jinou pozici než ostatní a máme 100% HO všechny (všechno ženy jsme po MD, šéf oddělení má ve firmě výsadní postavení). Hrozím se toho, až to někdo jako ty začne napadat, proč my můžeme a ostatní ne 😂🙈 Ale... naše oddělení vykonává specificky náročnější práci než ostatní oddělení (byť pro ni není důvod mít HO), nikdo k nám z toho důvodu nechce a náš šéf ví, že jsme víc než 100% loajální a zodpovědné, že toho nezneužíváme.
Zeptat se můžeš, ale interně ti to vždycky můžou nějak zdůvodnit a je na tobě, jestli půjdeš o dům dál, nebo to budeš respektovat.
@malenka3 jak se da zneuzivat homeoffice? Kdyz svou praci kazdy den kvalitne odvedes?
@malenka3 jak se da zneuzivat homeoffice? Kdyz svou praci kazdy den kvalitne odvedes?
@koordinatorka_odboje u prací, které nejsou úplně úkolově dané a můžeš říct, že na nich děláš 10 hodin stejně jako 20.
@koordinatorka_odboje u prací, které nejsou úplně úkolově dané a můžeš říct, že na nich děláš 10 hodin stejně jako 20.
@malenka3 A jaky rozdil je, jestli to tvrdim v praci nebo doma?
@malenka3 Neni videt vůbec nic, jestli ten dotyčný pracuje nebo jen předvádí práci.
@j.a.n.i páni, já dělám v naší práci už skoro 20 let, z toho pár let výhradně na HO, ale ty dokážeš přesně říct, co je a není vidět v naší práci. Vzhledem k tomu, že netušíš, co děláme za práci, bych si tyhle komentáře odpustila. Věř, že v kanclu je pomalé a neefektivní tempo vidět velmi rychle.
@j.a.n.i páni, já dělám v naší práci už skoro 20 let, z toho pár let výhradně na HO, ale ty dokážeš přesně říct, co je a není vidět v naší práci. Vzhledem k tomu, že netušíš, co děláme za práci, bych si tyhle komentáře odpustila. Věř, že v kanclu je pomalé a neefektivní tempo vidět velmi rychle.
@malenka3 Jasně, určitě bude kazdemu divné, když nekdo bude delat tu samou práci 20 hodin v kanclu, ale když to bude delat 20 hodin doma, tak ne.
@malenka3 tomu moc nerozumim. Pokud je prace kvalitne oddelana za 10 hodin, proc musim predstirat 20?
@malenka3 tomu moc nerozumim. Pokud je prace kvalitne oddelana za 10 hodin, proc musim predstirat 20?
@koordinatorka_odboje třeba proto, aby si nedostala další práci? Třeba proto, aby sis vykázala 20 a mohla mít 10 hodin volno? 🤔 Já nebudu vysvětlovat detaily specifika naší práce. V naší náplni práce jsou prostě činnosti, kde se to ojebávat doma dá. Pak jsou takové, kde moc nedá, protože je za tebou jasný výstup, u kterého je nějaký čas už dopředu kalkulován. Byl nejeden případ ve firmě, kdy to podezření bylo a při nařízení práce striktně z kanceláře se ukázalo, že skutečně ten člověk na HO vykazoval víc hodin, než danou činností trávit měl. A to se prostě, pokud ti lidé nejsou v kanclu, nedá u některých činností dobře kontrolovat.
@malenka3 já samozřejmě nemůžu vědět, jak to funguje u vás v práci, ale mě zkušenost naučila, že čím víc se někdo tváří zaneprázdněně, tím větší h.. dělá. Ve dvou zaměstnáních jsem z toho měla komplexy, že toho evidentně dělám mnohem míň než kolegyně - než jsem si naučila vytáhnout přehled toho, co která reálně děláme. Pak už jsem se poučila a jak vidím někoho dělat tyhle přetížené obličeje, tak bych vsadila boty, že má kulové na práci. Takže jo, rozhodně se to někde předstírat dá a nevím, kolik šéfů si dává tu práci, aby se opravdu zaměřili na objem práce. Druhá věc je, že když se budu nudit v práci, tak si budu hledat něco, co bych mohla dělat a udělám věci, co nejsou úplně nezbytné. Naopak doma hrozí to, že lidi budou flákat i standardní věci, aby si mohli dělat svoje.
Každopádně pokud bych já HO neměla a jiní ano, tak bych se určitě vyptávala, co tomu v mém případě brání a snažila bych se přesvědčit je o opaku. V poslední práci HO nebyla vůbec a fakt mi to chybělo.

Ano, resila bych to. Je to pro me natolik důležité, ze ve firmě, která to nehodlá umožnit, bych v dnešní době už nebyla.