icon

Pracujete na rodičovské dovolené?

valt
11. únor 2026

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda pracujete na RD, případně v jakém oboru a za jakých podmínek? Najít něco na HO je pěkná dřina. 😊
Děkuju.

Strana
z4
drep
12. únor 2026
@monny3

@amenophus ano, jak jsem psala, samozřejmě má práce během RD tyto pozitivní psychické vlivy, ale to má na každého člověka. I bezdětný, který chodí do práce, si užije kontakt s fajn kolegy, využití svého potenciálu, pochvalu atd. A taky to bere jako PRÁCI.

Mně jde o ten přístup, že říct, že to na jeden den teda není práce, ale relax, to hrozně tu hodnotu práce znevažuje. Takový ve stylu "jen ať si ta chudera matka teda něco najde a trochu se odreaguje, ale tím pádem to nebudeme nazývat prací", šovinismus prostě 🤷🏻‍♀️

@monny3 podle mě je zase šovinismus čekat, že je to navíc k té mateřské zátěži. Ne, prostě ten den, kdy jsem pracovala, se naprosto normálně a plně staral manžel. Navíc pro mě je moje práce můj největší koníček, tak to prostě je, když si budu muset vybrat mezi během a resuscitací/uspáváním/jipkou, protože oboje nestihnu, tak ano, vyberu si tu práci, u toho si odpočinu nejvíc a moje povinnosti přebere někdo druhý.

monny3
12. únor 2026
@drep

@monny3 podle mě je zase šovinismus čekat, že je to navíc k té mateřské zátěži. Ne, prostě ten den, kdy jsem pracovala, se naprosto normálně a plně staral manžel. Navíc pro mě je moje práce můj největší koníček, tak to prostě je, když si budu muset vybrat mezi během a resuscitací/uspáváním/jipkou, protože oboje nestihnu, tak ano, vyberu si tu práci, u toho si odpočinu nejvíc a moje povinnosti přebere někdo druhý.

@drep ale pořád tomu říkáš práce 😉 Mně šlo o ten narativ, že když žena jeden den pracuje "je to spíš relax s bonusem peněz než práce", jde mi o tu terminologii, kterou se to shazuje. Ty když resuscituješ, je to práce, ne? Nebo nad tím mávneš rukou že ne, že je to jen relax?

fatal_error
12. únor 2026

Delam od 5 mesicu syna na 0,25 (cili 2 h denne) administrativu z domova a k tomu mam celou dobu bez pauzy vybor SVJ. Hlidani nemame zadny, ani na hodinu, takze nez sel i nejmensi do skolky, bylo to chvilema trochu psycho, taky zdaleka ne kazdy mesic jsem odmakala celych 40 hodin, ale jsem za to rada a jsem svemu zamestnavateli vdecna, ze mi toto umoznil, protoze vim, ze to neni samozrejmost a opravdu jsem za to vdecna.
Platit nejakou hlidacku by se mi nevyplatilo, to bych veskery vydelek akorat predala ji a v tom fakt nevidim smysl. 🙂

lovemusicsun
12. únor 2026

Když měly děti rok, vracela jsem se na poloviční úvazek. V jejich cca 1,5-2 letech jsem šla na plný. Děti hlídal manžel a můj táta (děda) plus já na Home office. Od 2 let chodily do soukromé školky, ale zas tak často tam nebyly, protože byly dost nemocné. Mít další dítě, udělám to stejně. Udržela jsem se v oboru, neztratila nic ze své kariérní cesty, děti jsou samostatné a zvyklé vidět oba rodiče pracovat a dělit se o domácnost a výchovu. Nejsem úplně typ na tříletou rodičovskou.

amenophus
12. únor 2026
@monny3

@amenophus ano, jak jsem psala, samozřejmě má práce během RD tyto pozitivní psychické vlivy, ale to má na každého člověka. I bezdětný, který chodí do práce, si užije kontakt s fajn kolegy, využití svého potenciálu, pochvalu atd. A taky to bere jako PRÁCI.

Mně jde o ten přístup, že říct, že to na jeden den teda není práce, ale relax, to hrozně tu hodnotu práce znevažuje. Takový ve stylu "jen ať si ta chudera matka teda něco najde a trochu se odreaguje, ale tím pádem to nebudeme nazývat prací", šovinismus prostě 🤷🏻‍♀️

@monny3 ale vzdyt snad nikdo nerika, ze je to min prace a ze u chlapa by to prace byla 🙂 tam slo spis o to vysvetlit, ze se toho ta zenska nema bat, protoze je to svym zpusobem i odpocinek 🙂 nic znevazujiciho.

monny3
12. únor 2026
@amenophus

@monny3 ale vzdyt snad nikdo nerika, ze je to min prace a ze u chlapa by to prace byla 🙂 tam slo spis o to vysvetlit, ze se toho ta zenska nema bat, protoze je to svym zpusobem i odpocinek 🙂 nic znevazujiciho.

@amenophus já to celý beru, jen mi to přišlo jako další věc, kde ženská sama sebe nedocení (a upřímně o muži by to nikdo neřekl) nota bene takhle devalvuje rovnou všechny, které pracují 🤷🏻‍♀️ Tys to teď napsala pěkně, to, na co jsem původně reagovala, na mě působilo jinak 😉

amenophus
12. únor 2026
@monny3

@amenophus já to celý beru, jen mi to přišlo jako další věc, kde ženská sama sebe nedocení (a upřímně o muži by to nikdo neřekl) nota bene takhle devalvuje rovnou všechny, které pracují 🤷🏻‍♀️ Tys to teď napsala pěkně, to, na co jsem původně reagovala, na mě působilo jinak 😉

@monny3 tak me teda neprijde ani, ze zenska dama sebe nedoceni, ani ze by to o chlapovi nikdo nerekl. Naopak, kdyz ma muj chlap deti treba nekolik dni na krku sam, ochotne pak rika, ze si jde odpocinout do prace 🙂. A naopak ja si vzdycky rikam, jakej jsem borec, ze stiham s detma i pracovat, ale radsi to nerikam moc nahlas, aby nahodou nekdo nemel potrebu mi "ulevit od vseho toho nakladu", protoze bych nechtela, aby me o to nekdo pripravil. Jako desi me predstava, kdyby treba prisel nejakej dobrej samaritan a rekl "tady mas ty penize, at nemusis pracovat a radsi odpocivej" (bych mu je nacpala kam slunce nesviti)

monny3
12. únor 2026
@amenophus

@monny3 tak me teda neprijde ani, ze zenska dama sebe nedoceni, ani ze by to o chlapovi nikdo nerekl. Naopak, kdyz ma muj chlap deti treba nekolik dni na krku sam, ochotne pak rika, ze si jde odpocinout do prace 🙂. A naopak ja si vzdycky rikam, jakej jsem borec, ze stiham s detma i pracovat, ale radsi to nerikam moc nahlas, aby nahodou nekdo nemel potrebu mi "ulevit od vseho toho nakladu", protoze bych nechtela, aby me o to nekdo pripravil. Jako desi me predstava, kdyby treba prisel nejakej dobrej samaritan a rekl "tady mas ty penize, at nemusis pracovat a radsi odpocivej" (bych mu je nacpala kam slunce nesviti)

@amenophus no tak ty se ocenit umíš 😉 když někdo řekne, že to není práce, ale relax, když je to jen jeden den v týdnu, tak se (a všechny takhle pracující ženy) podle mě shazuje, no (ano, číst se to dá různě, mile jak jsi to pak opsala svými slovy ty, nebo posměšně, jako jsem to četla já) 😉 Mně to právě taky přijde jako "borcovství" s dětma na RD pracovat, proto mě to popíchlo to vyjádření řešit 😅

veronicka89
12. únor 2026
@monny3

@amenophus no tak ty se ocenit umíš 😉 když někdo řekne, že to není práce, ale relax, když je to jen jeden den v týdnu, tak se (a všechny takhle pracující ženy) podle mě shazuje, no (ano, číst se to dá různě, mile jak jsi to pak opsala svými slovy ty, nebo posměšně, jako jsem to četla já) 😉 Mně to právě taky přijde jako "borcovství" s dětma na RD pracovat, proto mě to popíchlo to vyjádření řešit 😅

@monny3 nedoceni? bud si mela / mas pohodovy rodicak , nebo nevim 😅 , ptz podle me v urcitych fazich neexistuje narocnejsi ,, prace,, nez ta doma s ditetem a domacnosti 🙌

Takze potom jit na 1 den do orace je proste brnkacka

veronicka89
12. únor 2026

Jinak me deti chodi do skolky/ skoly, pracuju cca 20h tydne a je to na me moc. Nestiham uklidit, nestiham delat veci co chci a sere me to … takze to proste budu muset omezit .

Jako borcostvi mi to neprijde a naprosto nechapu jak nekdo muze pri detech pracovat 40h tydne
( rekneme deti do 12 let treba )

patypresdevaty
13. únor 2026
@monny3

@monny3 mne to spis prijde, ze to Tobe brnklo na nejakou citlivou strunu ;)
V tom, co tu padlo, nevidim nic spatneho ani znevazujiciho

eviicka
13. únor 2026
@veronicka89

Jinak me deti chodi do skolky/ skoly, pracuju cca 20h tydne a je to na me moc. Nestiham uklidit, nestiham delat veci co chci a sere me to … takze to proste budu muset omezit .

Jako borcostvi mi to neprijde a naprosto nechapu jak nekdo muze pri detech pracovat 40h tydne

@veronicka89 když ona je spousta proměnných - náročnost dětí, zaměstnání, životní styl rodiny... pro někoho je dřina i pár hodin, jiný může dávat full time s prstem v nose.
Jinak ale chápu jak jsi to myslela, a mám to stejně, 40 hodin týdně fakt zatím ne (mladší dítě 5 let).

monny3
13. únor 2026
@patypresdevaty

@monny3 mne to spis prijde, ze to Tobe brnklo na nejakou citlivou strunu ;)
V tom, co tu padlo, nevidim nic spatneho ani znevazujiciho

@patypresdevaty já nad tím upřímně přemýšlela už včera, jestli mi to nebrnklo na něco osobního, když to řeším, ale myslím, že je to spíš určitým osobním posunem k většímu uvědomování si většinové rétoriky v Česku a větší snaze o určitý mikrofeminismus či jak to říct 😉

zuzineckah
13. únor 2026

jj, pracovala jsme při všech dětech, měla jsme svou firmu, nešlo se prostě jen tak "vypnout", takže jsem e-maily vyřizovala i z porodnice 🙂 Ale jasně, vše jsem si přizpůsobila vždy dětem, šlo to hezky, protože se od začátku zapájel i manžel❤

veronicka89
13. únor 2026
@monny3

@monny3 tady vubec nejde o muze a zenu .

Muj chlap kdyz bylo s detma narocne obdobi sel po tydnu doma ten 1. Den taky s nadsenim do prace - ptz vi jake to doma bylo . Prace 24h / denne veci dokola, hovna, spina, nikdo to neoceni atd atd …

Ja jsem v te praci nabrala zase uplne energii na dalsi matersky tyden … a tesila jsem se na deti.

Udelalo mi dobre ze jsem si pustila v aute nahlas muziku, ze jsem se oblikla jak jsem chtela …

( Bavim se ted o nejakem obdobi mimin ) kdy jsem treba i jeste obcas i kojila…

A pokud bude chlap na materske a bude chodit na 1 den v tydnu pracovat , budu to brat uplne stejne .

A ne , ze znevazovat tu praci a nazyvat to relaxem , sle prave vyzdvihnout to, ze ta prace doma je v urcitych obdobich zivota s detma tak narocna , ze bude vzdy na spicce narocnosti uplne nahore , tzn vyechna ostatni prace na smlouvu 😜chapeme se je v podstate brnkacka levou zadni …

katie82
13. únor 2026

Manžel dělal krátký dlouhý týden, z finančních důvodů jsem si v roce a půl nejmladšího syna našla práci ve fabrice taky na krátký dlouhý týden a protismeny. Bylo to náročný, ale byla to v té době jediná možnost.

anonym_f200ee
13. únor 2026
@valt

@jana_zofie Bohužel, v tomhle je státní správa, alespoň v našem odvětví, dost zkostnatělá.

@valt pracuji taky ve státní správě a od roku a půl jsem byla na full HO na čtvrt a pak na půl úvazek, teď už mám celý, ale můžeme 1-3 dny z týdne taky HO. Takze záleží úřad od úřadu.

anonym_f200ee
13. únor 2026
@veronicka89

@veronicka89 když musíš, tak se s full prací dá skloubit všechno.

monny3
13. únor 2026
@veronicka89

@monny3 tady vubec nejde o muze a zenu .

Muj chlap kdyz bylo s detma narocne obdobi sel po tydnu doma ten 1. Den taky s nadsenim do prace - ptz vi jake to doma bylo . Prace 24h / denne veci dokola, hovna, spina, nikdo to neoceni atd atd …

Ja jsem v te praci nabrala zase uplne energii na dalsi matersky tyden … a tesila jsem se na deti.

Udelalo mi dobre ze jsem si pustila v aute nahlas muziku, ze jsem se oblikla jak jsem chtela …

( Bavim se ted o nejakem obdobi mimin ) kdy jsem treba i jeste obcas i kojila…

A pokud bude chlap na materske a bude chodit na 1 den v tydnu pracovat , budu to brat uplne stejne .

A ne , ze znevazovat tu praci a nazyvat to relaxem , sle prave vyzdvihnout to, ze ta prace doma je v urcitych obdobich zivota s detma tak narocna , ze bude vzdy na spicce narocnosti uplne nahore , tzn vyechna ostatni prace na smlouvu 😜chapeme se je v podstate brnkacka levou zadni …

@veronicka89 jo hele, myslím, že si rozumíme a vidíme to stejně, jen máme jinou terminologii 😅 rozhodně to, že péče o děti atd je velmi náročná, podepisuju taky, špička náročnosti, jak říkáš 💯

A jak zvládají rodiny obstarávat potřeby víc dětí a přitom mít oba mít full time job bez HO (a fungujících prarodičů, kteří třeba vyzvedávají z institucí, vodí na kroužky), to obdivuju 🏆

amenophus
14. únor 2026
@eviicka

@veronicka89 když ona je spousta proměnných - náročnost dětí, zaměstnání, životní styl rodiny... pro někoho je dřina i pár hodin, jiný může dávat full time s prstem v nose.
Jinak ale chápu jak jsi to myslela, a mám to stejně, 40 hodin týdně fakt zatím ne (mladší dítě 5 let).

@eviicka ja nastoupila na fulltime ted od 1.1. (mladsi dveri cerstve 4 roky) a teda je to mazec. Mesic a pul a uz melu z posledniho 🤣. A to muzu libovolne HO a s manzelem se hezky stridame. Sice teda je pravda, ze je to ted v praci dost intenzivni, takze realne asi makam vic nez tech 40h tydne, ale tenhle ani pristi rok to lepsi nebude, takze kdybyste mely tipy jak prezit...

ivi88
14. únor 2026

@valt Pracovala jsem pro svého zaměstnavatele na DPP (veřejná správa).
Jinak mám 3 děti do 12 let a pracuji 40 hodin/týden a nepřijde mi, že bych nestíhala 😀

monny3
14. únor 2026
@ivi88

Jinak mám 3 děti do 12 let a pracuji 40 hodin/týden a nepřijde mi, že bych nestíhala 😀

@ivi88 ty jo, to je hezký, když to někdo zvládá a nemá pocit, že nestíhá ☺️ Ono je to určitě hodně o nastavení rodiny a činnosti jednotlivých členů, myslím třeba kroužky, aby vůbec šlo realizovat. My třeba máme 8letého, který má 4 různé tréninky během týdne, na každý je potřeba ho autem odvézt s výbavou (kolo a všechny ochranné pomůcky, i puberťáky tam musí vozit rodiče, protože prostě moc krámů 🙈 ). Kdybych pracovala v rámci běžné pracovní doby na full time v kanclu jako před mateřstvím, tak by prostě tohle všechno dělat nemohl, nedej bože kdyby měl sourozence dřív než má a ten by taky chtěl něco dělat. Prostě by měli asi kroužky ve škole a ne trénink do 7 - 8 večer s nutným odvozem 😃 Takže určitě jsou pak nějaké způsoby, jak to udělat a maximálně ten chod rodiny zefektivnit (co si budeme, už jen všechny svačiny a jídlo obecně 🤭 ), ale i to mi vlastně přijde celkem náročný, funkčně to nastavit a vlastně minimálně každý další školní rok vyhodnocovat a upravovat 💪🏻

veronicka89
14. únor 2026
@ivi88

@ivi88 a jak to delas ? Kdy uklizis , kdy peres varis, venujes se sobe? Detem? Manzelovi? Kdy delas ukoly ? Kdy nakupujes veci ? Kdy navstevujes zname rodinu? Kdy delate sport? Kdy jdete na prochazku ? 🙈😫😅ja to proste nechapuuuu 🤣

lovemusicsun
15. únor 2026
@veronicka89

@ivi88 a jak to delas ? Kdy uklizis , kdy peres varis, venujes se sobe? Detem? Manzelovi? Kdy delas ukoly ? Kdy nakupujes veci ? Kdy navstevujes zname rodinu? Kdy delate sport? Kdy jdete na prochazku ? 🙈😫😅ja to proste nechapuuuu 🤣

@veronicka89 mam to stejně jako @ivi88. Pracuju i víc jak 40 hodin týdně. Na úklid mam paní, chodí 1x za 14 dni, na nás je pak jen běžný provozni úklid. Peru většinou tak, že pračku večer nastavím, aby bylo ráno vypráno a já ráno pověsím a večer ke suché. Sobě, dětem a manželovi se věnuji večer. Vařím o víkendu nebo rychlé večeře během týdne (mám i Thermomix, ten pomáhá). Večer zvládáme hrát i deskovky, dětem čtu pohádku každý den před spaním. Kroužky mají témer každý den, v rámci školy nebo v DDM před domem. Já ráno odvazim do školy a do školky, manžel odpoledne vyzvedává. Návštěvy o víkendech. Nákupy většinou online. Sportujeme třeba obden od jara do podzimu, jdeme většinou na kolo nebo na brusle v podvečer nebo o víkendech. Hodně pomáhá manžel, dělá svačiny, koupe děti, zajišťuje úkoly. Víkendy od jara do podzimu trávíme na chalupě nebo někde mimo domov, kde zpomalujeme a chodíme na procházky.
Co nezvládáme - koukat na televizi, vozit děti na různé kroužky po celé Praze, denně se s nimi neučíme, nevodí si odpoledne kamarády domů, čas s jimi tráví pouze v družině nebo ve školce mimo domov. Nemáme zahradu ani dům (pouze chalupu) ani zvířata o ktere bychom se museli starat a všude jezdíme většinou.autem. Tak 1-2x týdně si večeři objednáme, protože vařit nestihneme.
Podle mě je to o nastavení a organizaci. Navíc kdybych pracovala na poloviční úvazek, spoustu z toho bychom si dovolit nemohli.

elsy3
15. únor 2026

Ja pracuji jako účetní SVJ, při rodičovské jsem si udělala kurz účetnictví - predtim jsem u zaměstnavatele pracovala na pozici fakturantky a v tom jsem částečně pokračovala i během RD. Ale účetní SVJ se dá dělat pohodlne z domova, mam takhle většinu kolegyň (mamky samoživitelky, důchodkyně apod.), nemusím řešit ošetřovné, prace se da dělat téměř kdykoliv během dne nebo o víkendu. Ja jsem prozatím maximálně spokojena, do budoucna tam neni příliš velký kariérní růst, max v závislosti na velikosti a složitosti domu. Ale dokud jsou děti malé a chodí do školky/první stupeň ZŠ a řešíme časté nemoci, neplánuji praci měnit.

drep
15. únor 2026
@veronicka89

@veronicka89 pracovala jsem průměrně 50h týdně, resp. resp. měla jsem měsíčně 50h přesčasů včetně jedné víkendové 24h služby. Manžel standardní pracovní doba, dítě sedmileté. Když přijdu z práce, uděláme úkoly, zahrajeme deskovku, odveze/odvede někdo z nás dceru na kroužek a jde běhat (sokol a plavání je na hodinu, krásně to vyjde, liduška má proměnlivou délku, tak jeden odvede a jde běhat a deuhý jde běhat tak, aby vyzvedl), vaříme obden, uklízí teda mnohem víc manžel, kdy jsem ve službě, nakupujeme přes rohlík. A jo, máme babičky, ty teda hlavně vyzvedávají ze školy a vodí na lidušku, když má začátek ve tři, což nestíháme ani jeden. Kamarády navštěvuju sama s dceriu, manžel kamarády nemá a víkendy děláme turistiku. Nepřijde mi, že bysme nějak extra nezvládali. Jediný, co mi chybí ke štěstí, je paní na úklid, ale to muž striktně odmítal

veronicka89
15. únor 2026

No takze ,, jsme doma ,,

Ja nemam nikoho na hlidani

Kdyz bych chtela uklizecku zaplatim 30 euro na hofinu ( udelam si radsi sama )

Deti maji 2 dny v tydnu obed ve skole / skolce , jine dny varim

Obchody jsou do 19:30 . V sobotu do 18 a v nedeli zavrene.

Detem i fo skolky chystam 2 svaciny v nektere dny , v jine 1 .

Muj muz ma takovou praci , ze obcas odjede na 3 dny v tydnu .

Na krouzky obcas vozim , obcas jini rodice .

40h si nedovedu predstavit.

ivi88
15. únor 2026
@veronicka89

@monny3
@veronicka89 No, je pravda, že je to o celkovém nastavení rodiny. Děti mají kroužky, které dokáží navštěvovat bez asistence - hudebka, učitelky z hudební školy jezdí přímo do budovy jejich základní školy, kde probíhá výuka- nauka i hra na nástroj, pak má každý 2 kroužky které organizuje přímo základní škola, dcera ma jeste krouzek ve meste, kam jezdi hromadnou dopravou, pak maji krouzek u nas v obci. Souteze v ramci krouzku maji o vikendech v letnich mesicich. Ráno vozím nejmladsiho do MŠ a zaroven starší na zastávku, nakupují o odpolední přestávce, pondělí a středa končím v 17, takže jsem 17.15 doma (to vyzvedava ve skolce manzel), úterý, čtvrtek,pátek končím 14. - 14.30, vyzvednu nejmladšího ve školce a nejpozdeji v 15.00 jsem doma, pohoda, celé odpoledne volno. Vařím o víkendu, dřív jsme s manzelem jedli každý v práci, že jsme chodili na menicka, ale že zdravotních důvodů ted vařím i úterý a čtvrtek, aby měl manžel svuj oběd do práce. Do školy se děti učí sami, občas manžel opakuje s dcerou matematiku, ta mě neba, já jsem spis pres cestinu😀 Nebo občas potřebuji s něčím pomoci, ale to je nárazové, třeba prezkouset latku, s referatem nebo nějakým projektem. Děti pomáhají s úklidem i prádlem, chodí topit, krmit slepice, po skole klidne zajdou nakoupit, koukám, že mám ty děti vycepovane, když to tak ctu 😅😅 Jinak manžel normálně funguje - od úklidu po prani, svačiny nebo nákupy. Vikendy jsou navstevy, výlety nebo cestou vetsi nakup...Prostě pohoda, nemám pocit, že něco nestiham 🙂

glitterglue
15. únor 2026
@veronicka89

No takze ,, jsme doma ,,

Ja nemam nikoho na hlidani

Kdyz bych chtela uklizecku zaplatim 30 euro na hofinu ( udelam si radsi sama )

Deti maji 2 dny v tydnu obed ve skole / skolce , jine dny varim

Obchody jsou do 19:30 . V sobotu do 18 a v nedeli zavrene.

Detem i fo skolky chystam 2 svaciny v nektere dny , v jine 1 .

Muj muz ma takovou praci , ze obcas odjede na 3 dny v tydnu .

Na krouzky obcas vozim , obcas jini rodice .

40h si nedovedu predstavit.

@veronicka89 Mám 3 děti a nikdo nám nepomáhá, samozřejmě že to jde mít plný úvazek. Jediné, co mám jiné oproti tobě, je že děti obědvají ve škole a školce každý den (u vás to nejde?) a na kroužky nevozím. Pak je jen otázka, jak to chceš mít. Já chci dělat práci, která na půl úvazek nejde, tak se tomu všechno ostatni přizpůsobilo. Pro někoho jiného je priorita, aby děti měly kroužky, kam je musí vozit nebo které začínají brzo, nebo aby chodily do lesní školky, která zavírá ve tři (jenom příklad), tak se přizpůsobí on dětem. Ale všechno jde🙂

monny3
15. únor 2026
@ivi88

@monny3
@veronicka89 No, je pravda, že je to o celkovém nastavení rodiny. Děti mají kroužky, které dokáží navštěvovat bez asistence - hudebka, učitelky z hudební školy jezdí přímo do budovy jejich základní školy, kde probíhá výuka- nauka i hra na nástroj, pak má každý 2 kroužky které organizuje přímo základní škola, dcera ma jeste krouzek ve meste, kam jezdi hromadnou dopravou, pak maji krouzek u nas v obci. Souteze v ramci krouzku maji o vikendech v letnich mesicich. Ráno vozím nejmladsiho do MŠ a zaroven starší na zastávku, nakupují o odpolední přestávce, pondělí a středa končím v 17, takže jsem 17.15 doma (to vyzvedava ve skolce manzel), úterý, čtvrtek,pátek končím 14. - 14.30, vyzvednu nejmladšího ve školce a nejpozdeji v 15.00 jsem doma, pohoda, celé odpoledne volno. Vařím o víkendu, dřív jsme s manzelem jedli každý v práci, že jsme chodili na menicka, ale že zdravotních důvodů ted vařím i úterý a čtvrtek, aby měl manžel svuj oběd do práce. Do školy se děti učí sami, občas manžel opakuje s dcerou matematiku, ta mě neba, já jsem spis pres cestinu😀 Nebo občas potřebuji s něčím pomoci, ale to je nárazové, třeba prezkouset latku, s referatem nebo nějakým projektem. Děti pomáhají s úklidem i prádlem, chodí topit, krmit slepice, po skole klidne zajdou nakoupit, koukám, že mám ty děti vycepovane, když to tak ctu 😅😅 Jinak manžel normálně funguje - od úklidu po prani, svačiny nebo nákupy. Vikendy jsou navstevy, výlety nebo cestou vetsi nakup...Prostě pohoda, nemám pocit, že něco nestiham 🙂

@ivi88 jak můžeš zvládnout zavézt ráno do školky, odpracovat 8,5 hodiny a ve 14 skončit, to je madej ve školce od 5 ráno 😃 ? Ale to se ti asi "průměruje" s těmi 2 delšími pracovními dny, že. A ty vo*e ještě máte slepice a dům? Ty jsi takový ten tryskomyš typ, že 😅 Působíš dle popisu organizovaně a ano děti vycepovaně 🤭 pak věřím, že to funguje a jsi v pohodě 👌🏻

Strana
z4