icon

Bydlení ve starém domě daleko od MH😨 Jaké jsou výhody a nevýhody?

yanabella
6. únor 2025

Bydleli by ste v starym dome se zahradou v hezke klidne lokalite plne zelene ale nejblizsi autobusova zastavka MHD je 700m nebo 900m a pak z te zastavky napr do centra Phy jeste 30-35 minut? Auto mame ale ja zatim jeste nemam odvahu moc jezdit, urcite potrebuju jeste jizdy v autoskole. Muz vetsinou pracuje z domu, ja jsem na materske s miminkem takze kde budu pracovat a kde bude dite chodit do skolky, skoly, krouzky atd se jeste nevi. Nakupne centra nebo nejake kavarny moc pobliz pesi chuze nebo jednoduchym spojem nejsou. Skolka je do 1km, mozna i nejake skoly. Mam z toho divny pocit abych nebyla odrezana od sveta. Rodinu a znamych nemam protoze jsme ve meste novy. Rada bych ale do budoucna nasla nejake kamosky.

Strana
z3
reeeza
7. únor 2025

1 km není třeba pro mě žádná velká vzdálenost 🤷‍♀️

Ake pokud máte problém i s 1km chůzí, co teprve nekomfort se starým barákem, zahradou atp...

Jedna věc je mít nějaké představy, druhá věc je nakolik jsou ty představy pro nás vhodné, nakolik do nich vlastně vůbec chceme/ můžeme zapadnout...

cherie24
7. únor 2025

@jaja01k já jsem třeba jako městské dítě hrozně záviděla spolužákům na vesnicích. Jako dítě jsem žádné výhody města nepocítila. Krom toho, že mě nemusel rodič odvézt autem na kroužek nebo do školy, ale to byla výhoda spíš pro rodiče než pro mě... Na bytě po škole pruda. Žádná možnost vlastnit zvíře, protože omezené prostory na bytě. Na trávníku před bytovkou a na okolním hřišti byla rychle nuda. Záviděla jsem dětem zahrady, hřiště, pískoviště, bazény, velké samostatné pokoje, zvířata na dvoře. Nebyla jsem nikdy moc družná už od dětství, takže mnohem víc bych ocenila tu vesnici a život na zahradě. Takže nelze říct, že MHD před barákem a život ve městě je výhoda pro děti. Každý máme priority už od dětství. 🙂 Naopak mi přijde, že i pro družné děti je větší vyžití na vesnici. Děti si takhle běžně přebíhají ze zahrady na zahradu, takže ty děti jsou víc venku a víc se scházejí s jinými než dečka na sídlišti. 🤷

jane46
8. únor 2025

@hanka_12345 🤣😂 Jestli se zakladatelka rozhodne pro koupi stareho domu na zaklade jednoho komentare na MK "5 min na kilak" a bude tam pak trpet...dobre ji tak. Protoze rozhodovani o koupi by, tedy za me, melo ovlivnit milion jinych udaju. No a taky by na tu koupi mela mit uz vek, kdy vi, ze kilak pet minut chuze netrva, je to proste obligatni slovni spojeni "trva to pet minut" v prekladu "za chvili" Ale podle komentaru tady... To pochopilo tech 9 lidi, co dalo "palec" a zbytek se zhada, ze to nejde (jestli si nekdo cte tento text a uz je tam vic "lajku", prosim nepiste mi, ze co melu 9, je tam 10, 11, 12...).

Autorko, nekupuj ten dum na zaklade teto diskuze, neni to zrovna ukazkovy vzorek rad. A nekupuj ho i tak... podle informaci od Tebe.

ada22
8. únor 2025

Vzdálenost na autobus asi není takový problém jako to, že ani jeden nejste manuálně zručný. Další věc je, že do toho jdete s poměrně napnutým rozpočtem. Starý dům má spoustu záludností. Teda ono kolikrát i blbě udělaný nový, ale chce to mít rezervu. Jestli je velký zjišťovali jste náklady na topení? Určitě bych si na prohlídku vzala někoho, kdo tomu rozumí. Myslím, že dle toho co píšeš, tak by pro Vás byl lepší větší byt. My jsme takto scháněli větší byt a nakonec koupili dům a je s tím furt nějaká starost, ale nelituji je v lokalitě, kde to miluju. Ale fakt to chce mít finanční rezervu a nebo být šikovný a mít k tomu vztah.

Strana
z3