Cvičení s miminkem - Praha. Kde na kurz?

slecnami
16. bře 2022

Ahoj děvčata (samozřejmě i přítomni muži 🙂!
Prosím Vás, máte nějaké tipy na kurzy cvičení s 6 měsíčním miminkem??
Sháním v okolí - Opatov, Háje, Chodov, Petrovice, Průhonice....
Ideálně někde, kde se dá zaparkovat 🙂

Našla jsem The Little Gym na Chodově, ale cena 9660 Kč, no ufff.
Díky!

rebe
16. bře 2022

Promiň, že to není přímo odpověď na tvou otázku. Chodila jsem se synem na Pohyb dětem. Měli to pěkně udělané, syna to celkem i bavilo. Ale teď už to stojí 270 korun za hodinovou lekci, na které jsi celou dobu s ním, takže platíš jen za to, že spolu ostatními dětmi plácáš rukama na říkanky a pak se proleze na měkých prolézačkách. Nestojí to za to. Není to špatné, děti se zabaví, ale s ohledem na to, kolik si za to teď říkají, to fakt není nic, co by dítě kdovíjak rozvíjelo. Prolézací dráhu mu doma z polštářů a židliček uděláš srovnatelnou...

fifinka2020
16. bře 2022

@rebe Naprosto souhlasím... vyzkoušela jsem toho se synem víc (bývají zkušební hodiny zdarma) a nechtělo se mi dávat tolik peněz v podstatě za nic Mezi maminkami to tehdy bylo to."nej cviceni". Přišlo mu lepší investovat peníze do plavání, není to o moc dražší.... Jako vím, že jde i o ten kontakt a že maminka muze někam vyrazit, ale našli jsme podobné cvičení v Sokole za méně jak polovinu a bylo to i pestřejší... syna to tam chytlo a chodí už 4.rokem 🙂.

petulkadodo
16. bře 2022

@slecnami My chodíme na Pohyb dětem, kvůli covidu tedy až na kurzy od jednoho roku, ale syna to moc baví a je spokojený. Přijde mi to hezky udělané.

journals
16. bře 2022

Co chces cvicit s pulrocnim ditetem? Neni lepsi se s nim uplne obycejne pomazlit a pohrat doma/kdekoliv neorganizovane kde ti to bude vyhovovat (tady a ted)?

rencinka87
Autor odpověď smazal
Zobraz
rebe
16. bře 2022

@rencinka87 Mám v lesní školce už třetí dítě, ty dvě starší jsou v lesní škole - a srovnání s Pohybem dětem mi přijde naprosto absurdní. V přínosu pro matku a dítě nebe a dudy. A to i cenově teda, byť v lesní školce máme míň dětí a lektorů dvojnásobek. Každá tu píšeme svůj pohled na věc, ale pokud budeme srovnávat Pohyb dětem s lesní školkou, dneska bych byla chytřejší a ušetřila na smysluplné vzdělávání.

rencinka87
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
17. bře 2022

A není tak trochu rozdíl porovávat aktivity pro šestiměsíční, ještě téměř nehybné mimino a pro děti školkového věku? 😎

daasqua
17. bře 2022

U nás jsou hodně oblíbené kurzy v Hamru Záběhlice, 2 velké parkoviště. Je to tam podle věku (do 1 roku - plazící se, 1-2 roku, 2-3 roku myslím). Nejlepší jsou podle mého kurzy až od 1 roku nejdřív, když už dítě chodí, může třeba válet sudy, všude lézt, honit se apod, každopádně už víc vnímá okolní děti. Spolupráce s ostatními dětmi začíná tak 2,5 roku, předtím si víc "hrají vedle sebe" než "hrají spolu", to je věk dle mého na kroužky nejlepší, třeba Sokol a tak.

rebe
17. bře 2022

@rencinka87 Špatně jsi to pochopila - já žádnou negativní zkušenost nemám. Vždyť píšu, že to mají moc pěkně udělané a synovi se to líbilo. Jen jsem dala ke zvážení, jestli je to investice, jejíž význam odpovídá její výši. Protože poté, co jsem to absolvovala, a poté, co mám srovnání s přínosem aktivit v pozdějším věku, mi to prostě připadá směšné. Tobě to připadá jedovaté, protože v tom asi vidíš smysl víc, ale z mého pohledu jsem náplň popsala velmi přesně. A ty další přínosy - že tam jsou i jiné děti, že má rád lektorku - to podle mě za 270 korun za vyučovací hodinu taky nestojí.

zoli16
17. bře 2022

@slecnami V této lokalitě jsou Pilné včelky, Benjamin klub, Cviko ve Squashpiont..

merope
24. bře 2022

@journals Já chodila a bylo to úžasné - chvíli jsme cvičily s dětmi, chvíli se děti batolily kolem nás a cvičily jsme samy. A co jsme si nacvičily na tom cvičení, to bych si doma asi netroufla / nevěděla bych, jak to dělat. Lektorka učí jinak jógu, takže to bylo inspirované tou, všelijaké pozice. http://jogovehratky.cz/jogove-hratky-s-miminky/

merope
24. bře 2022

@fifinka2020 Syn se třeba v Sokole ne a ne chytit, jsou mu 3, chodíme tam od září a zatím se pořádně zapojí až jsou stanoviště, ale dokud je nějaké to "organizované cvičení", tak tam lítá kolem a zapojí se spíše výjimečně. Co chodíme na ty jogové hrátky, tak tam se zapojuje vcelku dobře (má pak kategorii 1-3 roky).

@rencinka87 Přesně - správně vedené cvičení dítě stimuluje v pohybu tím správným směrem, u nás částečně cvičily i maminky, samozřejmostí je případně probrat i diastázu, zkontrolovat, že ji maminka nemá (pak se cvičí jinak), mít pod kontrolou, jak dítě dělá jaké pohyby a dělat je "správně" - to při mazlení doma člověk tak nějak ne vždy vymyslí. Já krom těch jogových hrátek chodila ještě na fyzio na vojtovku a byla to taková dobrá kombinace a hlavně super potom, co jsme s vojtovkou už skončili, že tam pořád byla vhodná stimulace k vhodnému pohybu.