Dětská neurologie Motol - hospitalizace. Jak to chodí na pokojích?

market468
3. únor 2024

Zdravím,
Nebyla jste některá teď na hospitalizaci s dítětem na neurologii v Motole ? Čeká nás v příštích dnech , kvůli nadměrnému růstu hlavičky rezonance a další vyšetření při hospitalizaci. Malé je šest týdnů a není kojená, má Nutrilon. Nevíte,jak to chodí na pokojích? Slyšela jsem,že rodiče posílají i na ubytovnu, kvůli kapacitě. A že přednost mají kojící matky 😐 doufám,že to bude v pohodě... děkuju

petlep
4. únor 2024

@market468 nemám tedy aktuální zkušenost ale myslím, že to bude záležet též na aktuálních kapacitách, na konkrétním personálu a na délce hospitalizace. Já tam ležela s malým (tehdy 3,5 roku) neplánovaně po úraze 3 dny. Byla jsem s ním na pokoji na něčem velice ALA rozkládacím gauči ale to mi nevadilo, byla jsem vděčná, že to malý přežil a je bez následků. Budu Vám držet palce a hlavně ať je malá zdravá ✊

petlep
4. únor 2024

V té době byl syn už samozřejmě nekojený ale zas po úraze no.

morgan
4. únor 2024

@market468 kojicí nekojící, ale neumím si představit, že by tě nenechali s takhle malým dítětem. Toho bych se asi nebála, tím spíš v dnešní době, když se o tom hodně mluví.

zoyee
4. únor 2024

Já také nemám aktuální zkušenost. Před 6ti lety bylo malé 5 měsíců a ležela na ARO, následně JIP a pak na chirurgii. Byla taky na nutrilonu. Trvale jsem s ní byla až na standardním oddělení. Na ARO to nešlo, byla v té skleněné kukani nonstop se sestrou, na JIP jsem na noc chodila domu (bydlíme 5 minut autem). Na standardním oddělení už mě automaticky přijali s ní. Doporučím vzít si s sebou pro sebe, kantýna je dost daleko a musí se chodit jíst tam.

zoyee
4. únor 2024

*jídlo vzít s sebou

trilien
4. únor 2024

@market468 ja som bola s dcerou na inom oddelení pred pár mesiacmi. Mala 5 mesiacov a na štandardnom oddelení boli s miminkami vždy matky. Na ubytovni boli rodičia školákov. Chápem, že nemocnica uvádza, že z kapacitného hľadiska majú kojacie matky prednosť, ale predpokladám, že u takýchto drobčekom sa to stáva výnimočne. (JIRP je samozrejme niečo iné). Ja odporúčam okrem jedla zo sebou aj studenú kávu. Na detských oddeleniach sú zakázané teple nápoje a v kuchynkach nie sú mikrovlnky. A fľaštičky sme mali svoje. Dávajú mlieko do jednorazových fľaštičiek, ale väčšina miminiek z nich nechce piť.

tensorflow
6. únor 2024

já byla na diagnostické hospitalizaci s dcerou (tehdy 8 mesicu) v Motole na neurologii. Nikam mne neposilali, naopak - oni nemaji kapacitu se o ta mimina nepretrzite starat, takze ocekavaji, ze to udela rodic. Ani s jidlem nebyl problem, jedlo se normalne u stolecku na oddeleni. Bylo to tedy v dobe covidove, takze nevim, zda se to od ted doby nezmenilo.

lachipie
6. únor 2024

@market468 Byla jsem se synem v prosinci v Motole na neurologii. Na ubytovny posílají maminky starších dětí, u miminek určitě ne. Synovi je 9 let a byla jsem s ním, má postižení. Ty jako máma miminka budeš mít i stravu, u starších dětí jsou hospitalizované matky bez jídla. Nám jídlo nosili na pokoj.