icon

Kde extrahovat osmičky v anestezii v Praze a okolí?

kacka1982
5. lis 2025

Dobrý den všem, toho čeho jsem se už dlouho bála je tu, osmičky mají jít ven. Jen jednu mám vyrostlou, jinak 3 jsou stále neprořezané a ještě rostou špatně/vodorovně k sedmičkám. Nejraději bych chtěla aby vyndali všechny najednou, silně pochybuji že bych měla odvahu jít na 2x🙈. Když už, tak všechno a hned. Chtěla bych to podstoupit v analgosedsci/anestezii. Poraďte kde Vám to teď někdy dělali, jak to probíhalo a jak se to pohybuje cenově? Aby mě to finančně nepoložilo. Nejlépe střední Čechy, Praha. Ale asi bych i někam dojela. Celkem se toho děsím a tak děkuji za každou radu. Moc děkuji za odpovědi.

Strana
z2
kacka1982
autor
6. lis 2025
@levandule_k

@kacka1982 Upřímně si nemyslím, že je rozdíl mezi pracovištěm, které má smlouvu s pojišťovnou a které smlouvu s pojišťovnou nemá u extrakcí. (Rozdíl je podle mě třeba u čištění kanálků, kde to někdo dělá pod mikroskopem, což hrazeno ze ZP není.) Jestli řešíš peníze, a kdo mezi námi ne, tak jdi někam, kde tu smlouvu mají. To, že má, nebo nemá smlouvu s pojišťovnou nic nevypovídá o tom, jak je pracoviště kvalitní. Jde o to, kolik má stomatochirurg praxe.

Nejsem úplně zastánce antidepresiv, ale krátkodobě by se dal použít neurol, ale ten je fakt na tu extrakci, protože je silně návykový.

Kdysi se na zdi také řešila extrakce moudráků a někdo tam doporučoval homeopatikum na zuby, že se to po tom dobře hojí, že s tím má dobrou zkušenost, ale někdo homeopatika považuje za šarlatánství.

@levandule_k a víš že mě ten Neurol už taky napadnul 😅.

kacka1982
autor
6. lis 2025
@levandule_k

Najdi si stomatochirurga, který je milý a s ním zvládneš i tu extrakci v lokále. Já jsem u té první, jak začal vrtat, zavřela oči a snažila jsem se to hodně prodýchat, nemyslet na to, soustředit se na křeslo, bylo pohodlné, tak si tam člověk pěkně hověl.

@levandule_k musím ti nějak promyslet. Pro nejhorším mi to udělají tady u nás v lokální. Třeba se fakt hecnu a půjdu do toho. Myslím, že to by byl u mě výkon hodný zlaté medaile jak na olympiádě.

kacka1982
autor
6. lis 2025
@blankaskubickem

@kacka1982 Dám vědět. Jestli to přežiju 😀 😀

@blankaskubickem moc držím palce! Trochu závidím, že to budete už mít zasebou. Držte se!

kacka1982
autor
6. lis 2025
@levandule_k

@blankaskubickem Kamarádka byla také na implantátu. Pečlivě vybírala kam půjde. Také měla obrovský strach. Já jsem jí říkala, že jsem si to u osmičky vcelku vyžrala, ale že to kupodivu nevnímám jak o něco strašného. Popsala jsem jí, jak jsem to měla, přesto že to hodnotím v pohodě a říkám jí, že dost pravděpodobně bude mít podobnou zkušenost, že si bude říkat, že ten strach nestál za to. A dala mi za pravdu. Nebyla to vůbec tak hrozné, jak čekala.

@levandule_k ja si taky myslím, že mám spíš velký strach z neznámého. Bolesti po se nebojím, ale proste ten zákrok...., třeba se, ale nakonec hecnu 😅

kacka1982
autor
6. lis 2025
@levandule_k

@kacka1982 Ještě jedna taková věc, když to překonáš a hecneš se, šáhneš si na dno svého strachu, přežiješ to, tak ten strach zlomíš, svým způsobem tě překonání té překážky posílí a zubař ztratí auru strašáku. Dneska se dá dělat zubařina hodně bezbolestně, mluvím o fyzické bolesti, bolest pro peněženku je jiná kapitola 😅

Já jsem zažila jako dítě dvakrát celkovou anestezii, zvracela jsem z toho, a také chvíli trvalo než jsem z toho dospala, únava, malátnost. Mě by CA u moudráku nestála za to.

Pro mě byla lokální anestezie dobrá volba, volila bych ji zase.

Jako je možné, že ji zvolíš a budeš si říkat, že levandule je totální psychopatka, že to bylo strašné a ať si nepřeje tě někdy potkat. Tyhle "zážitky" z trhání zubů jsou individuální.

Já jsem před zákrokem hledala nějaké recenze na toho stomatochirurga, který to měl provádět. Ty lidi tam psali pozitivní zkušenosti. Jsem si říkala, že jsou to nějací magoři, že přece člověk nemůže mít pozitivní zážitek z trhání zubů moudrosti😅 Recenze nekecaly.

@levandule_k tak to jsi měla fakt štěstí na zubaře a to je dobře. Já zatím nevím. Stomatoložku mám úplně novou, ale je fakt hodná a vypadá i pečlivě. Sice není zrovna levná, ale sehnat zubaře je peklo, co člověk nadělá. Stomatochirurg jezdí do jejich ordinace vždy o víkend a dělá tyhle těžší zákroky. Bohužel ho neznám, tak by to byla taková sázka do loterie. Ale kamarádka tam byla nedávno taky na osmičkách, tak ji vezmu na kafe a pořádně vyzpovídám 😅. Ale fakt Ti moc dekuju, hezky se s Tebou píše. Umíš člověka uklidit.

anetka1701
6. lis 2025
@kacka1982

@anetka1701 a udělali ti všechny najednou? Já bych právě byla ráda aby vzali všechny a hned. A tady by mě to stálo stejně skoro osmičku s lokální anestezii.

@kacka1982 jop, všechny najednou. Říkal ze lepší by bylo 2 a 2, ale ja řekla, ze by mě na další nedostali, tak to vzal vše 🙂 tejden jsem měla problém otevřít pusu, bolelo to, ale zvládnutelně. Za mě fakt super

levandule_k
7. lis 2025
@kacka1982

@levandule_k tak to jsi měla fakt štěstí na zubaře a to je dobře. Já zatím nevím. Stomatoložku mám úplně novou, ale je fakt hodná a vypadá i pečlivě. Sice není zrovna levná, ale sehnat zubaře je peklo, co člověk nadělá. Stomatochirurg jezdí do jejich ordinace vždy o víkend a dělá tyhle těžší zákroky. Bohužel ho neznám, tak by to byla taková sázka do loterie. Ale kamarádka tam byla nedávno taky na osmičkách, tak ji vezmu na kafe a pořádně vyzpovídám 😅. Ale fakt Ti moc dekuju, hezky se s Tebou píše. Umíš člověka uklidit.

@kacka1982 Kamarádku vyzpovídej. Borec asi bude pracovat někde ve nemocnici, nebo na soukromém pracovišti, které může mít smlouvu s pojišťovnou. Pokud by s ním kámoška byla spokojená, klidně bych šla k němu na místo, kde má smlouvu s pojišťovnou.

Nevím, jestli jsem měla štěstí. Já jsem se pak dívala na recenze jednoho pracoviště, kde byl švagr. Lidi tam hodně psali pozitivní zkušenosti s chir. extrakcí zubů. Ti zubaři, co tam pracovali dělali/dělají zároveň i v nemocnici a pozitivní recenze byli u více jmen. Takže ti můžu hodit odkaz, kde si můžeš přečíst recenze, jak lidi jsou nadšení, že to bylo bezbolestné, měli empatický přístup.

Mně přijde, že teď se ty osmičky řeší "lépe" vzhledem k pacientovi, že si zubaři díky rozvoji techniky dělají lepší přípravu, ví do čeho jdou. Si pamatuji, jak mamce zubař trhal osmičku, byla jen kousínek vylezlá, nemohl s ní hnout a jak jí vyrval kleštěma, tak odletěla až ke dveřím ordinace. Pak jí říkal, teď se podívám, kolik jsem ti zničil zubů, protože se mu ty kleště několikrát vysmekly. Naštěstí to žádný zub neodskákal. Dneska, kdyby to udělal, tak je to na profackování zubaře, protože ta její osmička byla zralá na odeslání na stomatochirurgii. Po téhle zkušenosti logiky ti připadá, jít na osmičky je něco jako jít na popravu. Fakt si myslím, že je to dneska víc na pohodu než v minulosti, ale máme hodně zažité zkušenosti z minulosti.

patypresdevaty
7. lis 2025
@levandule_k

@kacka1982 Kamarádku vyzpovídej. Borec asi bude pracovat někde ve nemocnici, nebo na soukromém pracovišti, které může mít smlouvu s pojišťovnou. Pokud by s ním kámoška byla spokojená, klidně bych šla k němu na místo, kde má smlouvu s pojišťovnou.

Nevím, jestli jsem měla štěstí. Já jsem se pak dívala na recenze jednoho pracoviště, kde byl švagr. Lidi tam hodně psali pozitivní zkušenosti s chir. extrakcí zubů. Ti zubaři, co tam pracovali dělali/dělají zároveň i v nemocnici a pozitivní recenze byli u více jmen. Takže ti můžu hodit odkaz, kde si můžeš přečíst recenze, jak lidi jsou nadšení, že to bylo bezbolestné, měli empatický přístup.

Mně přijde, že teď se ty osmičky řeší "lépe" vzhledem k pacientovi, že si zubaři díky rozvoji techniky dělají lepší přípravu, ví do čeho jdou. Si pamatuji, jak mamce zubař trhal osmičku, byla jen kousínek vylezlá, nemohl s ní hnout a jak jí vyrval kleštěma, tak odletěla až ke dveřím ordinace. Pak jí říkal, teď se podívám, kolik jsem ti zničil zubů, protože se mu ty kleště několikrát vysmekly. Naštěstí to žádný zub neodskákal. Dneska, kdyby to udělal, tak je to na profackování zubaře, protože ta její osmička byla zralá na odeslání na stomatochirurgii. Po téhle zkušenosti logiky ti připadá, jít na osmičky je něco jako jít na popravu. Fakt si myslím, že je to dneska víc na pohodu než v minulosti, ale máme hodně zažité zkušenosti z minulosti.

@levandule_k Myslím si totéž. Dříve se to prostě "nějak vyrvalo", zatímco teď si před tím zubař/stomatochirurg udělá rentgen/CT, má modernější nástroje a postupy apod.

blankaskubickem
7. lis 2025
@kacka1982

@blankaskubickem já se dnes byla právě registrovat u nové zubařky s hned osmičky ven 🙈. 3 plomby opravit - jedna plomba 3720😬...a to jsem k původnímu Dr. chodila pravidelně 2x za rok a vždy říkal že vše ok🙈. Tak me to teď rozhodilo. Manžel dopadl ještě hůře, má jen štěstí, že osmičky už nemá. Tady my řekli že za 2 moudráky 3800,- To v té Implantě to vchází lépe podle ceníku. Tam je vytržení zdarma a připlácí se analgosedace 4000+, ti by šlo. Dejte vědět jak jste dopadla, moc vám držím palce. A velmi uvažuji, že bych si to nechala udělat taky tam. Hold by byl výlet no😆.

@kacka1982 Tak hlásím, že jsem doma. Co se týče placení, dala jsem 2.000,- za vyšetření, dělali rentgen, ultrazvuk, všechno svoje, RTG od mé zubařky ani nechtěli. Po zákroku mi nabídli ten kolagenový polštářek, že to tolik nekrvácí a lépe se hojí, že to doporučují - ale platí se to, 1.000,- Kč. Tak jsem to vzala 🙂 Zákrok jako takový - dostal jsem 2 injekce, o nějakém jiném umrtvení jsem ani nezačala, byla jsem tak vyklepaná, že jsem jen dělala co mi řekli 😀 Ale opravdu jsem necítila nic, nebolelo to, jen ty šílený zvuky, jak když manžel řeže trubky flexou. 🙂 Takže na to jak jsem se strašně bála, to opravdu nebyla žádná hrůza. Jen nevím, jak jsi psala, že by sis nechala dělat všechny naráz, jestli by to vůbec šlo, já tou půlkou pusy nemohla hýbat, a oni potřebují spolupráci, otevřít, zavřít, ke straně, a tak, jak bys to s celou zmrtvenou pusou dělala. 🙂 Ale to se už musíš domluvit a zeptat.

kacka1982
autor
7. lis 2025
@hojda

@kacka1982 Nechceš kontakt na úplně úžasnou doktorku v Praze. Já už bych na trhání osmiček jinam nešla. Milá, citlivá ona i sestřička. Trhání je na pojišťovnu, já si jen zaplatila před tím konzultaci za 500,-. To bych ti taky doporučila, domluvit se na té konzultaci jaký bude postup. Horní šla úplně v pohodě, dolní byla horší, s tou se mordovala skoro hodinu, ale vůbec to nebolelo, hojení jsem měla taky dobré, přisuzují to použití homeopatik, když jdu k zubaři a nevezmu si je, tak mám pusu celou oteklou a zduřelou z toho, pokud si je vezmu, tak otok vůbec není. https://svethomeopatie.cz/cs/730-trhani-zubu-bo.... Hodně jsem se trhání osmičky bála, ale bylo to fakt v pohodě i když mě dr. po zákroku vybavila silnějšími léky, které mi před ani nechtěla dávat, ale jak to nešlo, tak mi je rovnou napsala. Prášek jsem si vzala jeden, měla jsem strach, že to přijde k sobě a bude bolet, ale vlastně bych ho nepotřebovala. Ve čtvrtek trhání, v sobotu jsem byla už v hospodě a v nedělí jsem normálně jedla maso na druhé straně. Nenechávala bych všechny najednou dávat ven, ať máš aspoň jednu stranou funční.

@hojda ahoj, moc dekuju za malé uklidnění. Jestli mi dáš kontakt tak budu moc ráda❤️

kacka1982
autor
7. lis 2025
@blankaskubickem

@kacka1982 Tak hlásím, že jsem doma. Co se týče placení, dala jsem 2.000,- za vyšetření, dělali rentgen, ultrazvuk, všechno svoje, RTG od mé zubařky ani nechtěli. Po zákroku mi nabídli ten kolagenový polštářek, že to tolik nekrvácí a lépe se hojí, že to doporučují - ale platí se to, 1.000,- Kč. Tak jsem to vzala 🙂 Zákrok jako takový - dostal jsem 2 injekce, o nějakém jiném umrtvení jsem ani nezačala, byla jsem tak vyklepaná, že jsem jen dělala co mi řekli 😀 Ale opravdu jsem necítila nic, nebolelo to, jen ty šílený zvuky, jak když manžel řeže trubky flexou. 🙂 Takže na to jak jsem se strašně bála, to opravdu nebyla žádná hrůza. Jen nevím, jak jsi psala, že by sis nechala dělat všechny naráz, jestli by to vůbec šlo, já tou půlkou pusy nemohla hýbat, a oni potřebují spolupráci, otevřít, zavřít, ke straně, a tak, jak bys to s celou zmrtvenou pusou dělala. 🙂 Ale to se už musíš domluvit a zeptat.

@blankaskubickem teda jsi fakt dobrá že jsi to takhle zvládla! Jo, ty zvuky si úplně dokážu představit, to je jedna z věcí z které mi stojí vlasy hrůzou. Přemýšlím že bych si vzala sluchátka 🙈. Tak že ti teď udělali jednu stranu a kdy půjdeš na druhou? Ale jako fakt jsi statečná! klobouk dolů.

kacka1982
autor
7. lis 2025
@levandule_k

@levandule_k já s Tebou naprosto souhlasím, je to prostě jen strach s minulostí a z těch historek co člověk o osmách slýchával. Když by jsi mi hodila odkaz, tak budu moc ráda❤️. Celkem jste mě tady uklidnili, strach sice bude veliký o tom žádná, ale jak ti píšete, že jste to dali, tak ti snad dám taky😅. Moc děkuju! Myslím že jestli to dám, tak na sebe budu sakra pyšná.😆

levandule_k
8. lis 2025
@kacka1982

@levandule_k já s Tebou naprosto souhlasím, je to prostě jen strach s minulostí a z těch historek co člověk o osmách slýchával. Když by jsi mi hodila odkaz, tak budu moc ráda❤️. Celkem jste mě tady uklidnili, strach sice bude veliký o tom žádná, ale jak ti píšete, že jste to dali, tak ti snad dám taky😅. Moc děkuju! Myslím že jestli to dám, tak na sebe budu sakra pyšná.😆

@kacka1982 Tady je ten odkaz, ne všichni mají osmičky uložené na ležato, ale i ty, co jsou vyrostlé jsou někdy odesílaný ke stomatochirurgovi, protože mají třeba velké kořeny. https://www.google.com/search?sa=X&sca_esv=c4f9...

kacka1982
autor
9. lis 2025
@levandule_k

@kacka1982 Tady je ten odkaz, ne všichni mají osmičky uložené na ležato, ale i ty, co jsou vyrostlé jsou někdy odesílaný ke stomatochirurgovi, protože mají třeba velké kořeny. https://www.google.com/search?sa=X&sca_esv=c4f9...

@levandule_k moc děkuju❤️. Jsi moc hodná.

blankaskubickem
9. lis 2025
@kacka1982

@blankaskubickem teda jsi fakt dobrá že jsi to takhle zvládla! Jo, ty zvuky si úplně dokážu představit, to je jedna z věcí z které mi stojí vlasy hrůzou. Přemýšlím že bych si vzala sluchátka 🙈. Tak že ti teď udělali jednu stranu a kdy půjdeš na druhou? Ale jako fakt jsi statečná! klobouk dolů.

@kacka1982 Já na druhou nepůjdu, na levé mi moudrák vyrostl, takhle blbě naležato se plazil jen na pravé straně a tlačil na sedmu, bolelo to děsně... tak snad už bude klid.

kacka1982
autor
10. lis 2025
@blankaskubickem

@kacka1982 Já na druhou nepůjdu, na levé mi moudrák vyrostl, takhle blbě naležato se plazil jen na pravé straně a tlačil na sedmu, bolelo to děsně... tak snad už bude klid.

@blankaskubickem tak to máš dobrý. Me čekají obě strany. Tři mi rostou naležato 😅. Já musím mít vždy něco extra.

levandule_k
10. lis 2025
@kacka1982

@blankaskubickem tak to máš dobrý. Me čekají obě strany. Tři mi rostou naležato 😅. Já musím mít vždy něco extra.

@kacka1982 Dávat si všechny najednou pryč je trochu kamikadze styl. Je dobré si nechat jednu stranu na kousání a ten první den si připravit něco měkkého na jídlo. Já jsem měla lososa s bramborovou kaší, pakjsem měla sekanou s br. kaší.

Strana
z2