Logoped Praha nebo Mladá Boleslav. Poradíte, prosím?

michaela_31
15. lis 2021

Prosím poradili by ste mi kontakt na dobrého logopeda/logopedku Praha alebo Mladá Boleslav ?
Syn má 2 roky aj 3 mesiace a nechce hovoriť. Prestal aj to čo hovoril máma a baba. A pre bezpečie chcem počuť od doktora že je lenivý.

Ďakujem Vám

knuffel
15. lis 2021

@michaela_31 Já bych ho nikam netahala takhle brzo.

jaja01k
15. lis 2021

@michaela_31 V tomhle věku není nic neobvyklého, že dítě nemluví, je to normální.
Ale abych odpověděla na otázku, já můžu doporučit logopedonline.cz v ženských domovech na Smíchově. Chodíme k paní Kolesové, předtím jsme chodili k paní Ptáčkové, a obě jsou skvělé.

veruuu_kubesovic
15. lis 2021

Za mě je to moc brzo...

cilkat
15. lis 2021

Taky chodíme do Logopedie Anděl v Ženských domovech, ale když jsem se ptala v podobném věku u mladšího, odmítla ho logopedka zatím zařadit s tím, že počkáme kolem třetího roku.

fandysek_1
18. lis 2021

@michaela_31 brzy to není a dobře děláš. Syn má vývojovou dysfazii a řekla mi to, až logopedka. Nikdo nic a jen řeči o tom, že se mu nechce mluvit. Bohužel mám kontakt jen na logo na Mělník.

kristyn86
20. lis 2021

@michaela_31 Podle me je jeste brzy,ve 2 letech a 3 mesicich. Ona je potreba i spoluprace ditete s logopedem. Ale klidne si uz muzete zavolat a domluvit se aspon. Jeste bude potreba zadanka od pediatra,abyste nemuseli platit. My jsme tedy zacinali ve 3 letech. Ale uz pul roku jsem tez byla neklidna. Videla jsem obrovsky rozdil mezi synem a vrstevniky. Detska nam vypsala papir i na psychologii a foniatrii. My chodime ke klinicke logopedce na polikliniku Cumpelikova, Praha 8 - Kobylisy. Doporucuji klinickeho logopeda,ne normalniho.

kikika87
20. lis 2021

@fandysek_1 Mohu se zeptat ke komu chodite na Mělníku A jste spokojená? V prosinci nás to též čeká a máme také podezření na dysfazii😔

fandysek_1
20. lis 2021

@kikika87 Irena Preisová, má trochu svérázný přístup, ale nám to sedí. Je přímá a na nic si nehraje. Dokáže zaujmout syna ke spolupráci a máme pokrok v mluvení. On nemá problémy s orientací v čase, dokáže udělat úkony, které po něm chce, ale vždy ho musíme trochu postrcit k tomu jak to správně říkat.

kikika87
21. lis 2021

@fandysek_1 Jo tak j té jdeme též. A v kolika jste začali chodit ? Dceři budou v lednu tři. Jsme zvědavý, hrozně se bojíme dysfazie, vůbec nevíme co čekat. Je chytra, všemu rozumí, ale prostě slova ji nejdou. Za rok sem ji nedokázala naučit ani slovo ahoj 😔

fandysek_1
22. lis 2021

@kikika87 my jsme šli ve 3 letech a pár měsících. Není se čeho bát. Malej teď po necelém roce mluví ve větách a to začínal na citoslovcích. Ale je pravda, že jsem to do něj na začátku hrozně tlačila. Máme všechny možné knížky, hry na mluvení, atd. Ona mi řekla jak s ním mluvit a jak pracovat. Ve školce s ním taky pracují. Ahoj je složité slovo. Zkus jí naučit pa pa. Já ho musela učit i skloňování, teď pro změnu učíme předložky. Ona se tě i bude ptát jestli nemáte/ neměli jste někdo v rodině problémy s mluvením. U nás to je manžel a údajně se i problémy s řečí dědí. Jinak nenech se odradit jejím stylem komunikace. Je fakt docela rázná, ale s dětmi pracuje dobře.

kikika87
1. pro 2021

@fandysek_1 Naučila se teď říkat čau, pa umí už dlouho. Já se spíš bojím diagnózy, těch dysfazii je tolik. Ona jako celý den tu pusu nezavre, ale opakuje si pořád těch svých 10 slov dokola. Jsem zvědavá co nam řekne, jdeme už příští týden. Moc díky za informace.

janedv
1. pro 2021

brzy neni, nase logopedka sama vzala i dceru v jejich 2 letech. Je ji 2,5, mluvi plynne 2 jazyky, ale logo (u prilezitosti navstevy se starsim) se nezdalo, jak vyslovuje hlasky, ktere by uz mela umet. A ma pravdu. Takze logo urcite.
mam 2. Hrubinova na P7 bere i takhle male..Ale asi je plna. pak jina, Logarte na praze 8 jsoy taky fajn. nejdou ale na pojistovnu azkusenost mam nen se starsim. Skvela je Milena.

kikika87
6. pro 2021

@fandysek_1 Ještě se chci zeptat, doktorka říkala, že mám mít doporučení od obvodní. To máme, ale píše na svých strankach, že je soukromá. Platili jste i tak něco? Ať jsem připravena🙏

fandysek_1
6. pro 2021

@kikika87 ne ne, neplatí se nic, když máš žádnku. Budeš tam s malou v ordinaci po celou dobu sezení. Já jí do toho nezasahuju a sedím na gauči a nechávám jí pracovat. Přeji hodně úspěchu a ať se výsledky brzy dostaví.

kikika87
7. pro 2021

@fandysek_1 Moc děkujeme, za chvíli se tam chystáme. Doufám, že se to bude Ev líbit a něco se naučí. Díky!