OGTT test v Praze. Kde ho správně provádějí?
Dobrý den, mám se objednat na ogtt test a zatím všude, kde jsem si zjišťovala, provádí test chybně... Má někdo prosím nějaký tip, kam v Praze se objednat, aby byl proveden správně? Totiž aby první odběr byl z žíly (a ne z prstu), aby se skutečně počkalo na výsledek a pak se test zahájil (a ne rovnou...) a všechny odběry šly okamžitě na místě na rozbor a ne posílány někam (rozbor musí být proveden tuším do hodiny od odběru).
Plusem by samozřejmě bylo, kdyby čekárna byla samostatně a nečekalo se v hromadné čekárně s ostatními důchodci a pacienty a personál byl milý a chápající, mám z odběrů fobii a už jsem unavená z nepříjemných sester, které s tím mají z nějakého důvodu problém 🙂 Ale to bych možná chtěla moc, jde mi především o tu správnou metodiku :D
Karlovo náměstí, těhotné mají přednost a vlastní misto na sezení. Byla jsem tam už nekolik let dozadu, ale dělali odběr ze žíly, čekalo se na vysledek a potom prováděli test
Poliklinika VFN - Karlák ... jediný, co mi vadilo, bylo že berou tuším jen do sedmi ráno...
Pak myslím, že odběrový centrum v Kartouzský - ale tam nemám přímou zkušenost s OGTT, byla jsem tam až později,
@dmnkk UPMD, čekárna, kam chodí jen těhotné. Laboratoř hned vedle odběrové místnosti, velmi milý personál. Na Karlák chodím na jiné odběry a za mě je to hrůza místo. Za hodinu odbaví přes 100 lidí, pro těhotné je tam takový koutek oddělený jen tenkou plentou. Toalety hrůza, někdy velmi znečištěné.
Díky za odpovědi!
A vodotrysk tam bejt nema?
@hanka_12345 heleď, když nevíš, tak nekomentuj... me kvůli tomu, že mi první odber na lacno odebrali z prstu, vyšla blbá hodnota.. šlo jen sice o 0,3, ale furt nad referenční mez a uz bych spadla dle tabulek do kategorie "těhotenská cukrovka". Ano, opravdu se ty hodnoty z prstu a žíly muzou lisit... resp se lisi, jak meri glukometr a co naměři laborka. Naštěstí me ale nechali OGTT dodelat a vsechny ostatni hodnoty jsem mela naprosto ukázkový. Doktor me tedy poslal jen na ten prvni odber "lačná glykémie" z žíly a hodnota vyšla v pořádku... proto se @dmnkk vůbec nedivím, že hleda takové pracoviště, kde z zily 1.odber dělají rovnou.
Jj, Podolí to tak dělá
Dělali v Aeskulab (teď Unilabs) na Budějovické(rok 2021). Jediné mínus, že to trvá o dost déle - tuším, že jsem tam celkem byla asi 4-5hodin, možná déle (takže lačnit tak dlouho, nic moc). Jinak samostatnou místnost mají.
Podruhé jsem byla v jejich jiné pobočce a pro mě daleko příjemnější- žilní krev byla odebrána a její hodnota byla určující pro výsledky testu, ale pro pokračování se využily výsledky kapilární krve (počítali s nějakou odchylkou). Ale byla jsem tam sama, zbytečně dlouho nečekala… ale souhlasím, že vyšetření nebylo provedeno správně.
Poliklinika Lípa v Nových Butovicích - pracoviště Synlab splňuje vše. Byla jsem tam v únoru.

Tak to by me zajimalo, kde delaji vysetreni z zilni krve (nestatimove) primo na místě, i kdyby tam byla laboratoř, vzdyt jenom nez stoci serum...