icon

Zkušenosti s osmiletým gymnáziem v Praze. Jaká je atmosféra?

treasurka
13. led 2025

Dobrý den,

chtěla bych poprosit rodiče dětí, které chodí na některé z pražských 8G o zkušenosti. Zajímá mě hlavně atmosféra školy, jak se tam vaše dítě cítí, jestli jsou učitelé podporující, a vše další, co vám přujde důležité. Syn si vybral jako č. 1 AG, dvojku matematickou větev Dopplera, a u třetího tápeme...

Moc děkuji!

malytlustyhroch
13. led 2025

📌

merope
14. led 2025

S matematickou větví Dopplera, co mám jednoho studenta v okolí, zkušenost zatím super, aspoň jestli jsem dobře pochopila. Přijde mi i že je nadšený "mezi svými" (už snad v první třídě bral jako super zábavu na odpoledne, že si napsal na papír čísla a ty pak do trojúhelníku sčítal, já mu moc rozumím, jedna z mých nejoblíbenějších knih ve 3. a 4. třídě byla Matematické prostocviky).

cilkat
14. led 2025

AG jako arcibiskupské? Tam jsem studovala před dvaceti lety.
Jako jo, většina vyučujících se svou školou žije, se studenty má hodně osobní vztah. (Naše třídní byla taková naše maminka.) Na druhou stranu ta škola byla hodně náročná a někteří profesoři nebyli schopni chápat, když člověku něco fakt nešlo (jako jo, chápu, že dislektika v humanitní třídě nečeká... zvlášť, když jí nebyl dán do ruky "papír s diagnozou" ... ale názor, že jí to dělám schválně a úmyslně komolím jazyk, mé studijní pohodě zrovna nepřidal.) Jiní to chápali dobře a snažili se nám dát možnost zlepšit si známky domácí prací.
Celková atmosféra školy byla za mě velmi fajn, ale prý jsme měla hodně štěstí na třídu (byly jsme hodně spolupracující a vzájemně se podporující - a učitelé nás v tom podporovali také). Ale třeba ségra, která školou prošla taky, vzpomíná naopak na dost kompetiční prostředí a šikanu "výkonostně slabších" ze strany spolužáků.
Ve vztahu k učitelům vím, že se s nimi poměrně dalo diskutovat a domluvit, což byla pro nás, kteří nastoupili do školy v ranných devadesátkách, docela novinka. Ale zas přes jednou domluvené už nejel vlak.