Bezpečnost dětí v blízkosti školky u vody: Co dělat?
Ahoj holky, zajímají mě Vaše názory. Kousek od nás je skvělá školka, která by byla pro nás jako dělaná, chodili jsme tam na adaptační program, prostě snová školka, skvělá dostupnost, cenově ok, JENŽE školka je hned vedle rybníka (hluboký jak blázen) k rybníku vedou hodně strmé břehy a přístup vychovatelek je "však se ještě nic nestalo" (jsou to takové ty free matky), ze školky na vodu není vidět, je třeba jít až na vrch břehu, teda jestli by se něco dělo, zjistí to bůhví kdy...co byste dělali? Mám strach že nebudu mít klid, když tam dítě dám...moje dcera je taková že všechno sama zkouší a ne pro ni znamená ano
Děti do vody nesmí je bohužel pravidlo podobného rázu jako Děti nesmí jíst čokoládu, která leží na stole. Aby pravidlo fungovaly, musí ho stanovit děti samy nebo s nímbýt vnitřně ztotožněné...
Nedala bych. Já sem asi hysterická matka, ale nesnáším, když někdo nic neřeší, i když riziko je. Proč ho podporovat. Jednou se mi topil syn a nebyl vůbec slyšet a to na místě vystačil(stála sem vedle něho pár metrů a řešila psa a cizího člověka). Nikdy už to nechci zažít. Nikdy. A to děti hlídám neustále a stejně se to stalo.
Se divím těm učitelkám, že to neřeší, já bych školkové děti u rybníka hlídat fakt nechtěla.
Tak opravdu pozor😪
Ty blaho ty fotky. No tak to ani nahodou. To je jak americky krimi serial, fuj!
@hojda tak však jsou free, znam taky takovou učitelku, má tři děti, s klidem pouští bez dohledu ven tříleté dítě kde je řeka, kousek dál vytížená vlaková i silniční doprava. Hrůza mne jímá, když to vidím. Jak ty děti jsou nasekané za sebou, tak asi nezvládá a ta péče jde od desíti k pěti. Pak mému dítěti o kousek staršímu vysvětluji proč ono nemůže a jsem za zlou matku.
@avadake u nás jsou takové cigánky. Některé romské rodiny mají neoplocený barák u cesty, která je dost frekventovaná a děti si v klidu hrají před tím barákem, už od doby, co začnou chodit. Pak s ostatními lítají celý den venku, kolem řeky, všude, s dudlem v puse, někdy bez bot, nebo málo oblečené a nic se jim nestane...
Jak ses nakonec rozhodla se školkou?

Asi takhle, samo o sobe si to umim predstavit se svedomitymi ucitelkami - ale to, jak k tomu pristupovaly, kdyz ses na to zeptala,neni moc dobry signal, takze ne.