Bezpečnost dětí v blízkosti školky u vody: Co dělat?
Ahoj holky, zajímají mě Vaše názory. Kousek od nás je skvělá školka, která by byla pro nás jako dělaná, chodili jsme tam na adaptační program, prostě snová školka, skvělá dostupnost, cenově ok, JENŽE školka je hned vedle rybníka (hluboký jak blázen) k rybníku vedou hodně strmé břehy a přístup vychovatelek je "však se ještě nic nestalo" (jsou to takové ty free matky), ze školky na vodu není vidět, je třeba jít až na vrch břehu, teda jestli by se něco dělo, zjistí to bůhví kdy...co byste dělali? Mám strach že nebudu mít klid, když tam dítě dám...moje dcera je taková že všechno sama zkouší a ne pro ni znamená ano
@evik19 děkuji, pomohlo
@eloana naSTESTI
@console jo, taky mně nejvíc zarazil ten jejich přístup k tomu (mávnutí rukou)
@amy87 od roku 2015, nevím, je to zarážející, že ty děti neznaj ale jsou si úplně jisté, že tohle dítě chápe
Potom jsou ty učitelky ne free, ale dost přísné a trestat ty děti, byť se k tomu rybníku jen přiblíží, nebo mají oči pořád na stopkách a i vzadu na hlavě 🤷.
@tahejhula hrůza, šílený
@veruuu_kubesovic děkuji
Je to jasny ne. Taky bych nebyla klidna.
Nebylo by na skodu rict o kterou skolku konkretne se jedna.
Ne, nedala bych tam sve dite a jeste bych asi zkontaktovala prislusny urad. Klidne bych si vyslechla, ze jsem prilis aktivni krava, ale za to, ze tam udelaji alespon plot, by mi to stalo. Deti jsou trdla jeste v sesti letech, natoz ve trech. O vikendu nam nase temer sestileta malem zhucela ze skalni vyhlidky, a to byl muz 30 cm od ni. Proste udelala krok navic, proroze nekoukala, kam slape. Malem mi svihlo. Takze fakt ne, nedavej ji tam, pokud je tam takove riziko. Za ten pripadny dozivotni smutek to fakt nestoji.
Vim,co je to videt utopene male dite v rybnicku na zahrade/jsem Dr,byla jsem k tomu volana/vim co je to za nestesti prijit o 2 letou dcerku,ktera se utopila.Hlidala ji a neuhlidala / spoluzakovi z gymplu/😪
Hlidala ji babicka
My máme kousek lesní školku, dost jsem o ní přemýšlela, ale taky jsou tam děti přímo u rybníka. Nakonec jsem to zavrhla, protože klidná bych nejspíš nebyla... Máme dokonce i vykopané jezírko (byl u nás bagr, tak nám rovnou vykopal jámu 😄), pak jsme tak o tom přemýšleli a když nám náš známý u policie říkal, že nejvíce výjezdů k mrtvým tělům jsou děti utopené v jezírkách a bazénech, tak jsme to zavezli paletama, přikryli plachtou a kobercem a jezírko zprovozníme až budou děti rozumnější. Utopí se i klidně i mnohem starší dítě v půl metru vody, když propadne panice, takže mě by za to žádná snová školka nestála. 🙂
Za mě podle Tvého popisu taky rozhodně ne, neměla bych klid. Mimochodem, synovi je skoro 6, je docela poděs,i když chytrý jako opice. A o víkendu dělal hlouposti, spadl v parku do kašny. Bylo to hned, jen zajel pod vodu s vykulenýma očima, bez křiku, nemachal rukama, nic. Byla jsem u toho, hned ho vyndala. Jinak by tam prostě byl. Úplně tiše, přesně tak, jak tu popisují ostatní.
V zadnem pripade, absolutne bez debat. To je jen otazka casu kdy se stane nestesti. Kazdy den bych trnula hruzou jestli tam nahodou moje dite nespadlo, pri kazdem telefonatu ze skolky by se mi sevrel zaludek. Sami mame kolikrat problem uhlidat jedno/dve nase deti, ty ucitelky jich maji treba 10 a to se neda. Me se to jako male taky stalo. Koupacka v rybniku s rodicema, ja mela rukavky ktery mi byly ale velky. Zvedla jsem ruce nad hlavu, rukavky vystrelili jak blesk nad hladinu a ja tise sjela pod hladinu az na dno, ale to bylo u brehu, voda byla tak 5cm nad moji hlavou. Tak jsem udelala po dne dva krucky abych dostala vodu pod nos, ale nasi si vubec nevsimli! A to byli vedle me. Doted nechapu ze jsem zachovala takovy klid, ale tak ja jsem od mala vodni tvor. V zadnym pripade bych ale sve dite nevystavila takovemu riziku a dala ho do takove skolky. Kdyby se nedejboze stalo nestesti, ten pocit viny by me sezral zaziva.
@dyechampion mužů komukoliv napsat do soukromé zprávy, když mi napíše, ale nevidím v tom význam, pokud někdo není z našeho okolí s také o ní neuvažuje, proto taky anonym, abych je neocernovala
@cherie24 😀 to zní jako ta naše školka o které mluvím
@milu_ji přesně to jsem si říkala, že jakýkoliv telefonát a já bych se sesypala
@cherie24 a, koukám že jseš z Pardubic tak to ne, ale ta naše je právě taky lesní no
@dyechampion spíš mě napadlo napsat dopis provozovateli školky, než psát na úřad, případně na ten úřad napsat až když nebude školka nic dělat... nevím ale jestli podle zákonů, když se jedná o lesní školku, jestli tam taky platí tyto pravidla bezpečnosti? Jestli se nehraje na to, že ty děcka jsou jakože v lese ale dle reality jsou vlastně spíš kolem toho zázemí školky (kde je i onen hrůzostrašný rybník)
Ta budova vlevo je ta skolka?
Pracuji jako lektorka v lesní školce, kde uplatňujeme svobodnou a respektující výchovu. Takže se asi směle mohu zařadit mezi free lesany. Děti nám lezou po stromech, skáčou přes potoky, koupají se v rybníku, tráví spoustu času mimo náš přímy dohled. Ale to, co popisuješ, je absolutně nepřijatelné. Každý lektor musí být schopen adekvátně vyhodnocovat riziko - to, co je málo nebepečné nebo málo u čeho je nebezpečí málo pravděpodobné, umožňovat bez mrknutí oka, u toho, co je velmi pravděpodobné nebo hodně nebezpečné, stanovovat pravidla, která děti ochrání. A v situaci, kterou popisuješ, není jiné řešení, než buď děti neustále hlídat, nebo je ochránit před přístupem k nebezpečím. Tonutí je tiché a rychlé. U rybníka s těmito břehy bych já, free lesanská lektorka, seděla na břehu s pohledem upřeným na děti a pořád dokolečka je přepočítávala.
Když ještě vidím fotky,do týhle školky dítě nikdy!
@felixfelicis není, ale pro prestavu je ta školka vůči vodě stejně situována jako ten bílý barák, jen o kousek blíž jakoby k nám... plus jak je pod bílým barákem takový placek u vody, tak tam mají taky dečka zázemí, jako ohýnek u vody, houpačka a tak dále
Do takové školky bych nedala dítě ani náhodou. Své děti co neumí zatím plavat nepouštím ani samotné např na návštěvy kde jsou bazeny, jezirka, sudy atd. Někdy některým neštěstím lze jen těžko předcházet, některé jsou ale jen otázkou předvídání. V životě bych si neodpustila kdyby se něco stalo a bylo by to jen výsledkem mé linkavosti.
@rebe děkuji za názor, ano pravidla mají, děti do vody nesmí...ale když si to nějaké dítě rozmyslí a zkusí to, ten dohled tam nad nimi není dokonalý, vždyť ani nemůže být, učitelky jsou taky lidí, vzadu oči nemají a na 20 svévolně pobíhajících děcek nemůžou vidět a navíc seshora na břeh vidět není, to je vidět z fotek...no vlastně pro mně asi neexistuje vtomto prípade úprava břehu, která by zamezila nešťastnému i když třeba nechtěnému pádu, takže jsem z toho síce smutná, ale tady bohužel nepůjdeme, prioritou je mi život dcery a respektující výchova až poté
@ahyt moje noční hrůza, taky máme takovou babičku co u hlídání moc nehlídá a je na to pyšná 😀
Děti se musí nonstop hlídat, a nebrat je na nebezpečná místa. Si vem co se stalo před týdnem na těch závodech aut 😣

asi bych se take bala...... nic mene bydli na takovem trosku poloostrove z obou starn nas obklopuje voda - reka a jeji nahon ..... za cca 80 let se tu utopil jeden clovek, ktery sel opily z hospody.....jako deti jsme si u vody hraly furt.... v nahonu jsme nestacili.... nastesti se nikdy nic nestalo