Bojkotuje jídlo

monikagurthova
5. kvě 2016

Ahoj maminky, uz jsem z toho našeho miminka opravdu zoufalá. Posledních 10 dni chtěla k prsu nejprve co hodinu a posledni 2 dny co pul hodinu, jinak rvala jako pominuta a hlavne vubec nespala, za cely den naspala cca 8-10 hodin, rudy napucla oci a vecer pak samozrejme rvala jak tur nejen hlady ale i z přetezeni. No dopadlo to tak, ze jsem z nevyspani a stresu přišla o mléko a tak jsem dneska fofrovala do lékárny pro UM. Když jsme přišly domu zkusila jsem jeste naposledy prso byla prisata hodinu! A stejne rvala, nic udelala jsem UM (Nutrilon) do lahvičky NUK. Okamžitě vyzahla 70ml a usnula na 3 hodiny. A ted ten problem ted se mi budí opět co 1-1,5 hodiny rici a hledá, prso nechce absolutne plive (trochu mléka se mi udělalo) a do toho bojkotuje u to UM, nejdřív teple, potom i vlažné s studené. Nakonec si vezme asi tak 50ml, ale plive nejdřív jako vztekla, ted třeba spi ale neklidne. Odkrkla si krasne, prdiky odchazi jako nikdy, ale miminko proste stále nespokojené. Prijde mi ze se naschvál drží napucla....mléka ma porad plnou pusu. Mela jste některá neco podobného? Ja jsem na konci sil, odpoledne jsem byla štěstím bez sebe ze se vyspí a potažmo pak o my vecer s manželem a ted tohle! Mam X různých druhu savicek bojkotuje všechny, dudlík ani náhodou, uz nevim co mam delat, z nevyspani padám na hubu, nas dětský ma dovolenou a nevim na koho se uz obrátit.

panickatlamicka
5. kvě 2016

Rustovy spurt s prechodem do bojkotu rekla bych. O mliko ze dne na den neprijdes( nebo jak jsi nabyla dojmu,ze jsi prisla o mleko?)kdyz budes prikladat,zacne se zas tvorit. Muj tip je ten ,ze mala chce mm,als stvd ji,ze to netece jak z te lahve. Ale to jen odhaduju,kolik je mimcu?

monikagurthova
autor
5. kvě 2016

@panickatlamicka mala ma dnes ukončeny 1 měsíc. No asi takhle zkoušela jsem odsat a par kapek a nic a dneska rano kapky a nic. My kojime pres klobouček mala se ne přisaje, a vždycky když se odklonila od prsa tak z kloboucku teklo ted nic. Odpoledne se mi prsa trochu nalila a ted vecer jsem masirovala teplou vodou a trochu vyteklo ale žádná hitparáda. Ted třeba po posledním krmeni (trochu cucla z prsa a 50ml z UM) spi jako zabita takhle nespala uz hodne dlouho a hlavne konečně ma pocurane plenky, to taky nebyvalo a uz nekrici hlady ted spis bojkot jidla. MM mi plive nechce a odrrhava se a věř mi, ze z kloboucku to teče hodne rychle. Přikládánim jsem dosáhla jen toho, ze přestalo téct ☹ nevyspani, stres a hlavne jsem se ani nestihala poradně najíst a bylo, mela jsem ji jen přísatou jak jsem sundala tak rvala az modrala takze jsem si nedovolila ji takhle nechat. Dneska co jsem dala 4x UM (první láhev vypila jak vztekla, mam pocit ze v porodnici dokrmovali pres láhev, mela jsem císaře se komplikacemi a 4 dny byla ležák a jelikož bylo hodne děti a jen 2, sestry vozili mi ji jen 4-5x na kojení tak ji museli dokrmovat) a mala spala ja se najedla trochu vyspala tak prave ted to trochu teče, ale.....samozrejme budu stále zkoušet dat i MM ale nevidím to dobre. Tenhle bojkot me nicí. Uz se děsím chvíle kdy se vzbudí na jídlo....

panickatlamicka
5. kvě 2016

@monikagurthova to,ze neodsajes,nic neznamena. Ja tez neodsaju ani kapku a kojim dvoulete dite. Nejdriv bych odbourala kloboucky. A hlavne bych zavolala dobrou LP treba z mamila.sk a zapracovala na zvyseni laktace. Vic snad @emin nebo @katyxq ?

monikagurthova
autor
5. kvě 2016

@panickatlamicka Jasne to mam v plánu ale nemůžu pracovat na zvýšení laktace, když mi tady miminko rve hlady a ja padám vyčerpáním....to je bohuzel začarovaný kruh. Vím, ze tim, ze jsem dala láhev riskují ze mam po kojení, ale ja toho drobečky uz proste nemohla nechat křičet hlady a koukat jak je nevyspala. Zvolila jsem proto menší ze dvou zel. Uvidim jak to dopadne. Mam proste uz jen strach ze az se vzbudí bude zase dvouhodinovy boj s jídlem, přijdu si uz jako krotitel a ne jako máma.

katyxq
5. kvě 2016

@panickatlamicka já taky odsaju/odstříkám tak na zašpinění skleničky 😀 a kojí už druhé

základní rady ke kojení jsou i ve Wiki MK https://www.modrykonik.cz/jak-kojit ... ale osobní kontakt s dobrou!!! LP to nenahradí, dokrmovat lze i jinak než lahví (ideálně suplementorem neboli cévkou po prsu, během kojení), pokud je dokrm nutný

monikagurthova
autor
5. kvě 2016

@katyxq Ja vím mam ji objednanou ale jak říkám nenechám ji uz křičet hlady. Vždyť ani poradně necurala a ted najednou během 4 hodin 2 pocurane plínky to proste nebylo, jen křik z hladu

panickatlamicka
5. kvě 2016

@monikagurthova chapu,drz se. 🙂 myslim,ze vic rad asi netreba 🙂

hojda
5. kvě 2016

Tohle vůbec nechápu?

Prijde mi ze se naschvál drží napucla....mléka ma porad plnou pusu.

Jak to myslíš?

mialagia
5. kvě 2016

@monikagurthova jestli nečůrala tak měla málo mlíčka - hlad..s těma kloboučkama tolik nevytáhne - nemůže se tak dobře přisát jako bez nich a hrozně se nadře..takže kloboučky pryč! nebo proč je používáš?když tolik nevytáhne začne se ti taky snižovat laktace pomalu..jinak já jsem to měla podobně a pořízení nutrilonu mě psychicky pomohlo se uklidnit.. dokrmovala jsem 2x pak 1x denně medelou calmou + MM..a kloboučky jsem odbourala..postupně se zvýšila laktace a hodilo se to do klidu..nutrilon jsme odbouraly taky..do teď plně kojíme..a nemůže jí bolet bříško? džtk baby calm kapičky a ty pít fenyklový čaj ve velkým..😇

monikagurthova
autor
6. kvě 2016

@hojda myslím to tak, ze nedotravi a jen pri náznaku "hladu" uz se hlásí protože i UM vypije trochu a zase spi jenže se poblinkne a ma toho pak plnou pusu. Nevim jak lépe to popsat.

hojda
6. kvě 2016

@monikagurthova To je ublinkávání, to děti dělají. Je to normální. Tohle by opravdu chtělo laktační poradkyni, protože se v tom moc motáte. Ona by vám mohla poradit a zjistit v čem je ten hlavní problém (při kojení jích může být I několik. sama jsem to zažila a člověk pak neví, co má vlastně řešit). Kloboučky snížují produkci mléka, pokud mléko neteče, tak to může být slabý spouštěcí reflex, pokud k tomu máte ještě bojkot nebo růstový spurt, tak je to maso, Chce to někoho, kdo se na vás koukne a zjistí v čem je problém, jinak dosteneš millión rad a nepomůže ti to.

olga_
6. kvě 2016

Souhlasím s @hojda a @katyxq. Volej dobrou LP (nelépe tu, která spolupracuje s mamilou). Dobrá LP zároveň přijede domů, přijede co nejdříve (moje přijela v neděli odpoledne potom, co jsem jí ten den dopoledne volala, a pomohla zklidnit už přes telefon). Může půjčit případně i ten suplementor, kdyby bylo potřeba. Podívá se v domácím prostředí, jak to máte. A hlavně tě uklidní (to jsem i já při potížích potřebovala nejvíc, normálně jsem při jejím odejzdu brečela jako kráva, jak se mi ulevilo a co mi všechno docvaklo). Je to náročné, může se to jevit jako začarovaný kruh a je dobré ho s pomocí někoho kompetentního přetnout.

emin
6. kvě 2016

LP Jak celé kojení do této doby probíhalo? Bojkot bývá způsoben kromě jiného i množstvím předmětů v pusince - tedy dudlík, prso, klobouček, láhev - různé druhy. Mimi pak prostě u jakéhokoli předmětu už neví, co mu do pusinky přijde a co s tím - rozčiluje se. U kloboučkových dětí podobné věci bývají často. Naschvál určitě nic nedělá, miminka jasně dávají najevo své pocity. Každopádně zavést SOS režim - mimi k sobě do postele, spát spolu, nosit v šátku, kůže na kůži. pokusit se přikládat bez kloboučku - KAŽDÉ mimi se to naučí, když má dostatek času a příležitostí to zkoušet. Když se nepodaří, zkusit nakojit přes klobouček. Dát nahaté mimi na hruď a nechat jej tam, třeba i plačící, některá traumata se musí odžít a vyplakat u mamky na prsou. Pokud dokrm, tak u prsú cévkou. Žádný dudlík, žádná láhev. Odsávat nemá cenu,r esp spíš jen pro trochu stimulace, ale rozhodně to, co odsajete není to, co mimi je schopné vypít. Poud je takováto krizovka, sledujte čůrání a jakmile by delší dobu nečůrala, byla apatická apod, pak na pohotovost, hrozí dehydratace. Hodně sil.

monikagurthova
autor
6. kvě 2016

@emin Dekuji za informace. Dneska jsem byla pro radu na novorozeneckem plus si půjčit na radu doktorky váhu. Takze malinka vypije z prsa 110ml plus 20 ml UM na dopucnuti. Cely den dneska hezky papá, spinka (především ji mam na sobě a spone spolu) a konečně mela cca 7 pocuranych plenek, pokakane jen 2. A na radu lékařky zavedla jsem režim kojení po 3-4 hodinách a opravdu to zabralo. Začalo se mi opět tvořit mléko mala i ja jsme odpocate a v pohodě a zase nam to jde. A plus jedno pozitivum dneska se jednou chytla bez kloboucku 🙂