Dcéra sa začala pokakávať a počúrávať po nástupe do MŠ

shel44
20. črc 2016

Prosím o pomoc. Ja už som na okraji síl. Proste to začalo príchodom do školky. Teraz sa už pokadí aj doma na postel. ☹ Som neštastná. Prať každý den veci , všetko špináve, a v školke sa na mna pozerajú ako na TOHO rodiča. Vysvetlujem, slubujem nemožné, zakazujem, hreším.. ja už neviem. U jej Dr. všetky testy na alergie OK. Asi psychika. Je vôbec možné zobrať tak malé dieťa k psychológovi? Bude to k niečomu? ☹ ☹
Všetko ostatné sme skúšali.

evaamy
20. črc 2016

Asi není na školku psychicky připravena nebo se tam něco děje? Pokud to jde, bývalá bych s ní doma nebo zkusila jinou školku.

slunickova123
20. črc 2016

Presne, asi se ji neco deje a neumi jinak pripoutat tvou pozornost. Kolik je ji let? Nemuzes byt doma? Nebo jit do skolky a poptat se, jak to zvlada, jak se chova.....

pavlina212
20. črc 2016

Prosíš o pomoc? A úplně stejně prosí o pomoc tvá dcera tebe! Co kdyby jsi místo vysvětlování, slibování nemožného, zákazů, testů u doktorky zkusila poslouchat svou dceru? Sama si odpovídáš a přesto to nevidíš ☹ Jak píše @evaamy není na školku připravena, něco se tam děje, možná potřebuje něco jinak. Tudy vede cesta k řešení.

lv
20. črc 2016

určitě vzít k psychologovi, v takové míře to sami těžko zastavíte, jsou i tací, kteří se specializují na velmi malé děti. Požádej svoji pojišťovnu o jména lékařů v tvém regionu, pediatričky se zeptej, požádej o doporučení. Ať je brzy líp.

shel44
autor
20. črc 2016

Dcéra má cez 3r, a nemám ju bohužial kam dať. Je jasné, že do školky chodiť musí. Za ďalšie, do školky sa tešila, problém riešim s učitelkami, ale ani oni nevedia. Mile rada by som s nou bola doma, asi si to niektoré dovoliť môžu, bohužial ja nie a nemyslím si, že pre svoje dieťa nerobím maximum a nesnať´žím sa vnímať jej potreby.

shel44
autor
20. črc 2016

@lv Ďakujem, rozhodne to skúsim. Ešte ma napadlo skúsiť si ju brávať poobede, aby mala presne stanovený čas, kedy pre nu niekto prijde. :-/ BUde to o držku,a le čo by sme pre dieťa nespravili že :-/

lv
20. črc 2016

@shel44 to zkus, ale k odborníkovi bych zašla určitě..může takto začít reagovat na každý stres, to není dobře.

dannyblakely
20. črc 2016

Já osobně si nedokážu představit, že bych dala tříleté děťátko někam do "ústavu". Není na to evidentně připravená, jak už psaly holky přede mnou. Asi máte důvod ji tam dávat, třeba jste samoživitelka nebo prostě peníze potřebujete a tak musíte chodit do práce, ale to dítě tím nejspíš dost trpí a chce být u mámy. Bylo by fajn, kdyby mohla zůstat s vámi a nebo zkusit najít jiné řešení, než je školka. Já vím, že je to dneska norma, že prostě udeří třetí rok a děti se cpou do školek, protože se mají socializovat a kde co.. ,ale pokud jste otevřená i jiným možnostem, zkuste si přečíst třeba tento článek.. Já s ním na 100% souhlasím. Kdyby byla aspoň možnost, že by nemusela do kolektivu, ale mohla ji hlídat třeba babička, teta nebo nějaká "chůva", zatím co jste v práci, jistě by se malé ulevilo.
http://www.moudrakocka.cz/index.php/myslenky/10...

sara84
21. črc 2016

Hodne me bavi rady, nechte si dite doma... Bohuzel ne kazdy muze, na to byt doma nemame, muz nas neuzivi, a babicky, tety nevedeme, a platit chuvu take neni z ceho...Ve vetsine evropy je materska 1rok..a deti to zvladaji, hold i kdyz to treba synovi nebylo uplne na 10

sara84
21. črc 2016

Nedopsala jsem, nebylo uplne po chuti, tak do skoly sel, zvykl si a oto vice jsme byli spolu odpol a vecer..Nechodili jsme nikde po navstevach, krouzcich, atd. Proste jsme byli spolu, doma, tulili se, cetli a vse ostatni slo stranou a do pul roku bylo o hooodne lepe... Tolik mozna moje rada, snazit se byt o to vice spolu kdyz jste doma. Venovat se jen ji, a to si slibit rano. Jak prijdeme domu budeme spolu pect a pak si to spolu s kakaem snime? Napr 🙂

rumisik
25. črc 2016

@shel44 Jste si jistá že učitelky ve vaší školce jsou hodné učitelky? Já mám bohužel velmi nepříjemné zkušenosti ze školky (myslím sama u sebe). Po obědě jsem nikdy nespala, prostě se neusnula, ale ležela jsem v postýlce a ani nemukla, odpočívala jsem. Jenže to bylo našim učitelkám málo. A když viděly že mám otevřené oči, tak mi je zavazovali ručníkem.... Začla jsem mít noční můry a v noci se počůrávat.... Rodičům jsem to řekla až po pár letech, učitelek jsem se prostě bála...

nelam
25. črc 2016

@dannyblakely norma to byla naopak za sociku,to se lupla decka do skolky ve trech letech a casto byla pred tim v kojenaku. Dnes tak velke procento nastupujicich triletaku neni,spousta rodicu si to poresi jinak.
Jinak nehledala bych hned nutne problem s ucitelkami,ja i sestra jsme nastupovaly do stejne skolky,ke stejnym ucitelkam. Ja na skolku dodnes rada vzpominam,sestre uderem nastupu do MS skoncilo detstvi. Prestala se usmivat,tise trpela. Ale uprimne,myslim,ze to nebylo o zralosti na MS,ale o rozdilnych povahach. Preji,at situaci zvladnete a vse se zlepsi!

karlajasmine
25. črc 2016

Proste neni na skolku pripravena nebo ji tam neco zasadniho vadi... jsem velkym zastancem chozeni do skolky, ale jenom pokud je dite psychicky pripravene a skolka mu vyhovuje a sedne. Mozna si opravdu nesedne s ucitelkou... znam z rodiny dite, ktere strasne trpelo ve skolce, zacalo neustale brecet, ruzne problemy.. a kdyz dali dite do jine skolky tak najednou naprosta pohoda. Pokud je v okoli nejaka jina skolka, nepomohlo by ji zkusit dat do jine? Nebo opravdu zkusit na rok nejakou jinou formu hlidani (chuva, babicka.. ) pripadne zkusit na pul roku zmenit uvazek v praci nebo domluvit se zamestnavatelem nepracovni volno (chapu, ze tohle u nekoho neni mozne, jenom zkousim navrhovat..). Proste je tam ocividne prima souvislost s tou skolkou a proto bych ji minimalne presunula do jine skolky, protoze nechat ji tam je pro ni ocividne spatne reseni.
A nespolehala bych se na to, ze ti dite rekne, co ma za problem... deti si strasne moc veci nechavaji pro sebe, jak pise @rumisik... deti se kolikrat boji a proste rodicum nic nereknou. Taky jsem rodicum spoustu veci (problemu ve skolce, ve skole atd) nerekla.. a to mam milujici rodice, kterym mohu rict vsechno.

karlajasmine
25. črc 2016

Jako je mozne, ze ji ve skolce sikanuje nejake jine dite a ucitelky to nevidi, je mozne, ze ucitelky k ni pristupuji spatne (tvari se hrozne, kdyz se tam pocura nebo pokaka), ze jsou ucitelky nepristupne a boji se jim rict, ze musi na zachod, nebo ze ucitelka stoji za dverma na zachode a nedovoli detem se tam zavrit (to si pamatuju ze skolky ze mi strasne vadilo, bez soukromi jsem mela obrovsky problem se vycurat, ucitelky nam nedovolili se na zachode zavrit.. asi se bali o bezpecnost nebo nevim).. Proste dite, ktere normalne chodilo na zachod se nezacne bezduvodne zase pocuravat... takze absolutne nechapu, jak tohle muze rodic vubec zkouset resit nejakyma slibama nebo zakazama... ma nejaky skryty problem, to je snad jasny.

suzina08
27. črc 2016

Možná bych zvážila změnu školky. Znám děti, které se počůrávaly a zvracely, a to jen proto, že ještě nebyly připravené jít do školky. Chápu, že si zřejmě nemůžete dovolit zůstat s ní doma, ale možná začít postupně v jiné školce. První den dvě hodiny, druhý tři, za pár dní můžete zkusit celé dopoledne a pak až celý den. Takhle to chodí, i když se děti dávají do jesliček, aby si prostě postupně zvykly. 🙂

shel44
autor
2. srp 2016

Tak problém vyriešený. Dcéra začala chodiť domov pred spaním a je štasná. Problémy pominuli, pretože po obede kaká doma sama 🙂 Takže rady typu, čo som to za matku si môžete nechať na inú tému 😀 😀 😀

nutricnihodnota
2. srp 2016

@shel44 Ale to není, že je problém vyřešený. Je jen odstrčený stranou. Co budete dělat, až začne chodit do školy? To ji pak nemůžete vzít po obědě, aby to stihla na záchod domů!

luj89
2. srp 2016

@sara84 ,,babicky, tety nevedeme"? Co to znamená jestli se můžu zeptat?

sara84
3. srp 2016

@luj89 to znamena, ze nejsou k dispozici na hlidani. Kdyz jsou deti nemocne, musim brat paragraf ja nebo manzel. Kdyz chceme nekam jit, jdou deti s nami, at k lekari, na urad nebo na koncert. .a kam deti nemuzou nejdeme..

marrei
3. srp 2016

@nutricnihodnota kristepane je obr rozdíl v psychice 3 letého dítěte a 6ti letého... to je zas komentář proboha :-/ Pokud má @shel44 možnost brát malou domů po obědě, udělala pro ni, vzhledem k okolnostem, maximum...

nutricnihodnota
3. srp 2016

@marrei JIstě, ale neznamená to, že je problém vyřešen, když ani neví, v čem ten problém vězí. Může to časem vyšumět, ale taky nemusí.

pandabox
3. srp 2016

@dannyblakely ve trech letech je dite pripraveno jit do skolky..uplne v klidu..🙂
souhlasim se @sara84
ja jsem treba od malicka milovala byt v kolektivu a na skolku mam hezke vzpominky...oproti ZS🙂 do normalni ZS bych zas dite nedalala ja🙂)))

luj89
3. srp 2016

@sara84 Tak to chápu, babičky a tety přece chodí do práce, nebo ne? Řekla bych, že je to tak ve většině rodin, že s nemocnými dětmi jsou doma rodiče a když chcete někam jít, berete děti s sebou 😉. Bohužel v dnešní době to tak je. Pak se není čemu divit, že jsou rodiče (maminka) často vyčerpaní, když je všechno na nich... Něco na tom bylo, když dříve bydlela celá širší rodina pohromadě, nechodili do práce a mohli si vzájemně vypomoct (nejen v hlídání dítěte). Dneska je maminka na MD/RD a je v podstatě odříznutá od všeho dění nebo jak to napsat.

tahejhula
3. srp 2016

Jesis, tak problem mohl byt v tom, ze tam byla do odpoledne. Mohlo to na ni byt prilis. Kdyz vidim to mnozstvi triletych (nekdy i mladsich), jejichz matka je doma s mensim sourozencem, ale presto je tam pred osmou vrzne a milostive si je vyzvedne ve ctyri, tak bych brecela.

sara84
3. srp 2016

@luj89 nekdy je mi to lito. Zavidim sousedce, ktera ma 6 sourozencu a vsichni ziji v jednom meste. Ale zase mame s detmi hodne uzky vztah. Umi se chovat na urade, v kostele ..jeli s nami i treba v 9vecer na pohotovost, kdyz jsem si zasekla kost do krku. A starsi do dnes ryby pripomene, opatrne maminko 🙂

ala1979
4. srp 2016

Resili jsme skoro stejny problem u dcery.Nakonec to bylo tim,ze tam nechtela spinkat.Reditelka byla prisna a kdyz uz lezeli v postylkach tak nikdo nemohl na zachod protoze by rusil ostatni.Proste je nepustila.Bylo to kazdy druhy tyden,kdyz uspavala reditelka.S druhou ucitelkou problem nebyl.Pak jsme na ni i s rodicemi nabehli a byl klid.Ale ze zacatku pomohlo vyzvedavat po obede.

jannym
28. říj 2019

Hernicky jsou noční můra na moc málem místě je moc děti zavřených to nedělá dobrotu, mám radši hřiště venku kde nechávat své dva kousky ať si věci vyřeší sami se stejnou vahovou kategorii, ale když vidím ze se můj démon dere k menšímu dítě tak ho stopnu nebo brzdím, už ho znám, občas nějakou schytá od většího kluka nebo dostal od holčičky babovkou po hlavě (ale neměl ji brát kyblicek), ale oproti tomu co se běžné děje u nás v pokojicku je to pohoda, nikdy nepochopím jak je možné ze se ta láska mění v bezbrehou nenávist a zase zpet tak strašně rychle

zelenaesmolda
28. říj 2019

@shel44
nerekla bych,ze je psychicky v poradku pokud to zacalo s nastupem do skolky.

shel44
autor
10. lis 2019

Problém je vyriešený 🙂 od tej doby si Dcéra nejak zvykla zase sama. Proste to bolo nejaké spatne obdobie, asi si to musela upratať v hlavičke. Teraz chodí do školy s všetko prebieha bez problémov 🙂