Děti neustále hrabou ve skříních. Je to jen u nás?
Ženy, necháváte děti hrabat ve skříni? Respektive necháváte je, se převlékat samostatně? Dcera co nevidět oslaví 6 let a několikrát denně řešíme vyhrabané skříně. Převléká se klidně 10x denně. Bere to i v rámci hry. Špinavé oblečení pak hází mezi čisté, čisté zas hází na zem, takže denně vznikají hromady prádla, které pak analyzuji, jestli je čisté nebo špinavé. Vysvětluji jí to po dobrém, po zlém, už měsíce to dennodenně řeším. Dostala zákaz se sama převlékat, nerespektuje to. Dostala už x krát zaracha, 100x musela místo hraní si s dětmi jít a uklízet skříně. Vysvětluji jí to porad dokola, že nám to zbytečně ubírá čas na zábavu a došla jsem k závěru, že to je marný boj. Dneska jsem objednala zámky na skříně. Je to takhle jen u nás? Zakazovali jste to dětem nebo rezignovali? 😵💫🤯
Ano, dcerka se převléká jak modelka i 10x denně, postel zaházena věcma, uklízím, až když poprosí o pomoc. To se stává často, kdyz jí dojdou její oblíbené kousky 😁
@cherie24 v 6 letech dávat zámek na skříň? 😀. Spíš je potřeba jí to naučit. To že tam má bordel bych neřešila, to se moc nezmění, spíš zhorší. Ale ať tam nedává špinavé věci, ze ty patří do pračky. A to ze se převleka takto často je úplně normální, je to malá parádnice. Já uz se do skříní holek dávno nekoukam, mám se ráda a pamatuji si sebe v tomto věku.
@blondynka400 bohužel jí chybí základní návyky a není v jejich ani našich silách jí to naučit. Má ADHD. Už od 2 let se jí snažím každý den vysvětit, že boty patří do botníku a bunda na věšák. Stejně je každý den bunda na zemi a boty uprostřed chodby. 🤦 Když jí řeknu, ať se svlékne před sprchou, tak prádlo hodí na zem klidně hned vedle koše. Mladší dělá vše automaticky od 2,5 let, starší se nad tím prostě vůbec nezamýšlí.
Ano, dcerka se převléká jak modelka i 10x denně, postel zaházena věcma, uklízím, až když poprosí o pomoc. To se stává často, kdyz jí dojdou její oblíbené kousky 😁
@lenerka1 a jak řešíš přidávání nových věcí do skříně, když z komínků prádla jsou jen chuchvalce nacpané do poliček? 😀
@blondynka400 bohužel jí chybí základní návyky a není v jejich ani našich silách jí to naučit. Má ADHD. Už od 2 let se jí snažím každý den vysvětit, že boty patří do botníku a bunda na věšák. Stejně je každý den bunda na zemi a boty uprostřed chodby. 🤦 Když jí řeknu, ať se svlékne před sprchou, tak prádlo hodí na zem klidně hned vedle koše. Mladší dělá vše automaticky od 2,5 let, starší se nad tím prostě vůbec nezamýšlí.
@cherie24 takže zámek má být řešení? S některými dětmi je to jednodušší, s některými těžší no. Ale zakázky, zámky a pod nikdy nic neřeší. A to co popisuješ (bundy na zemi,boty všude a atd), to je normálka. Kdybych se měla tímto trápit, uz jsem asi dávno za ty roky v Bohnicích. Co pak budeš dělat v pubertě, kdy je toto vše ještě tak 10x horší? 😀. Ad kominky, ty přeci k životu nepotřebuje, normálně to tam dej na ten její bordel a je to. Já kominky nemám ve skříni doteď a žiju 😀
Dělaly to obě dcery. Když už to bylo v té skříni neúnosné, vše jsem jim jedním pohybem ruky vyházela na zem a musely všechno rovnat. A když říkám všechno, myslím všechno. A nereagovala jsem na pláč, vztekání apod. Pouze jsem oznámila, že je na nich zda jim to bude trvat hodinu nebo 4 dny, ale dokud to nebude, žádný jít ven, žádný mobil, žádná tv... 2x to tak bylo a pochopily. Teď se teda taky převléknou vícekrát za den, ale oblečení si udržují složené. A samy vidí, že je to lepší, hezčí a lépe si pak najdou oblečení jaké hledají. Teď už kolikrát i samy od sebe jdou a oblečení si přerovnají. Já se jim o oblečení starám, nakupuju jim ho, peru, žehlím, ale nejsem služka, abych jim to dala vyžehlené do skříně a pak to xkrát opětovně rovnala.
@cherie24 takže zámek má být řešení? S některými dětmi je to jednodušší, s některými těžší no. Ale zakázky, zámky a pod nikdy nic neřeší. A to co popisuješ (bundy na zemi,boty všude a atd), to je normálka. Kdybych se měla tímto trápit, uz jsem asi dávno za ty roky v Bohnicích. Co pak budeš dělat v pubertě, kdy je toto vše ještě tak 10x horší? 😀. Ad kominky, ty přeci k životu nepotřebuje, normálně to tam dej na ten její bordel a je to. Já kominky nemám ve skříni doteď a žiju 😀
@blondynka400 a právě proto, že krom vyhrabané skříně zanechává všude po domě své svlečky, roznáší bezmyšlenkovitě hračky a krámy všude po domě a střídá aktivity po pár minutách, aniž by si předchozí zábavu uklidila, dokonce je i schopná házet odpadky po zemi a dělá nám z domu vyloženě chlív, tak si myslím, že aspoň obsah skříně by mohl zůstat ve skříni. 🙂
Dělaly to obě dcery. Když už to bylo v té skříni neúnosné, vše jsem jim jedním pohybem ruky vyházela na zem a musely všechno rovnat. A když říkám všechno, myslím všechno. A nereagovala jsem na pláč, vztekání apod. Pouze jsem oznámila, že je na nich zda jim to bude trvat hodinu nebo 4 dny, ale dokud to nebude, žádný jít ven, žádný mobil, žádná tv... 2x to tak bylo a pochopily. Teď se teda taky převléknou vícekrát za den, ale oblečení si udržují složené. A samy vidí, že je to lepší, hezčí a lépe si pak najdou oblečení jaké hledají. Teď už kolikrát i samy od sebe jdou a oblečení si přerovnají. Já se jim o oblečení starám, nakupuju jim ho, peru, žehlím, ale nejsem služka, abych jim to dala vyžehlené do skříně a pak to xkrát opětovně rovnala.
@krtcice to jsem už zkoušela taky. Dokonce jsem jí jednou zavřela doma během grilování, když po zahradě běhaly děti a řekla jí, že dokud neuklidí skříň, má smůlu a nebude se hraní ani grilování účastnit. No, za 3 dny zas byla komplet celá skříň vyházená a nacpaná pod postelí. Prý abych si nevšimla, že všechno oblečení vyházela, tak ho schovala pod postel. 👌
Dcera si od 5 let sama vybírá a chystá oblečení. V šuplíkách to má rozdělené podle typu (jeden šuplík krátká trika, druhý dlouhý, třetí mikiny, čtvrtý tepláky...), aby hned sáhla na jistotu. Plus ještě další skříň, kde to má v látkových IKEA boxech (ponožky, kalhotky, plavky...). Vždy večer si to připraví do jednoho venkovního boxu na ráno. Když přijde zvenčí, použité oblečení dá do jiného venkovního boxu ("přebíracího"). Tam já pak párkrát týdně třídím, co je na vyprání a co může zpět do skříní (takže zde mám kontrolu). Většinou ale to vysloveně špinavé sama od sebe hodí na vyprání (ponožky, kalhotky, ušpiněná trika...). Když se převléká jen na doma (dělá si módní přehlídku apod), sama to pak dá na správné místo. Občas jako žužvanec, občas složené. Ale nemá ADHD a docela na ten pořádek už je.
Stejný princip má syn (4), taky jeden box na "oblečení na přebírání".
@cherie24
mám 7letaka a taky mi házel špinavé oblečení nazpět, ale vysvětlila jsem mu, že to patří do koše na prádlo...
Jinak obě děti moc dobře ví, že musí ve skříni udržovat pořádek, jinak přijdu já a vyházím vše, co není tak jak má být...
@cherie24 a jak s tím souvisí ADHD🤔?
Moje starší dcera má vícero diagnoz, musím ji to teda častěji připomínat, ale uklízet si pokoj zvládne, udržovat pořádek v oblečení taky, nachystat vše do školy taky, to samé umí i mladší syn...
Oba mají nějakou diagnózu, ale to neznamená, že je tím budu "omlouvat", prostě musí být připraveni do života, byť to mají složitější oproti jiným dětem...
Moje starší dcera má vícero diagnoz, musím ji to teda častěji připomínat, ale uklízet si pokoj zvládne, udržovat pořádek v oblečení taky, nachystat vše do školy taky, to samé umí i mladší syn...
Oba mají nějakou diagnózu, ale to neznamená, že je tím budu "omlouvat", prostě musí být připraveni do života, byť to mají složitější oproti jiným dětem...
@veruuu_kubesovic ona žádné omluvy ani úlevy nemá, ale tohle je zrovna naprosto typické pro ADHD. Ona moc dobře ví, kam patří špinavé prádlo, moc dobře ví, že jídlo na gauč nepatří, že odpadky se nehází na zem, že si má umýt ruce, když přijde z venku nebo ze záchoda, ale nedělá to, protože nad tím vůbec nepřemýšlí. Musím ji všechno neustále připomínat a ke všemu jí vracet zpátky a ona pokaždé odpoví - já zapomněla. Bohužel nemám celý den čas na to, abych od rána až do večera stála za prdelí všem 3 dětem. A vážně se nedají srovnávat děti s diagnózami. Jako matka dětí s diagnózou by jsi to měla vědět nejlíp. Každé dítě je jiné a každé dítě i o stejné diagnóze se projevuje úplně jinak.
@veruuu_kubesovic vážně jí chybí úplně základní a obyčejné návyky a prý je to u ADHD normální. Ty návyky jí nebaví, nepřináší jí to žádné uspokojení, tudíž je její mozek automaticky ignoruje. 🥴
@veruuu_kubesovic vážně jí chybí úplně základní a obyčejné návyky a prý je to u ADHD normální. Ty návyky jí nebaví, nepřináší jí to žádné uspokojení, tudíž je její mozek automaticky ignoruje. 🥴
@cherie24 jedno z mych deti ma ADHD a zakladni navyky zvladlo, a to ma formu, ktera nakonec skoncila medikaci. Ale roky jsme se v tom placaly bez dg a bez medikace. Nicmene to, ze spinave pradlo nepatri do cisteho, jsem ji naucit zvladla. Nema ve skrini kominky, ale to je jeji boj, ne muj. Nejhorsi je v tomto smyslu moje devitileta, a ta zadnou diagnozu nema.
@cherie24 jedno z mych deti ma ADHD a zakladni navyky zvladlo, a to ma formu, ktera nakonec skoncila medikaci. Ale roky jsme se v tom placaly bez dg a bez medikace. Nicmene to, ze spinave pradlo nepatri do cisteho, jsem ji naucit zvladla. Nema ve skrini kominky, ale to je jeji boj, ne muj. Nejhorsi je v tomto smyslu moje devitileta, a ta zadnou diagnozu nema.
@somalicats Já jí z těchto věcí neomlouvám, ale je to o nervy. Prý se to časem naučí, někdy. Možná za měsíc možná za 3 roky, možná dřív do té doby skončím v blázinci. 😃 Bylo by fajn, aspoň o jednu věc míň, kterou bych s ní nemusela denně řešit. A nejednodušší mi přijdou ty skříně. 🤷
@cherie24 a zkoušela ses jí zeptat, jak by jí to vyhovovalo? Mám ADHD a i když až na odpadky nedošlo, dodnes mám na rodinných událostech na talíři, jaká jsem byla jako děcko bordelářka (2+1, společná ložnice pro 4 lidi.......). Zlomový moment byl asi, až jsem šla na vysokou, a začala mít konečně prostor jen sama pro sebe a možnost si ho uspořádat jen podle svého systému a mít tak kontrolu nad chaosem. Nesnáším třeba komínky v policích, protože je prakticky nemožné dodržet jednotnou šířku a padá to na člověka, když si nevybere kus seshora. Mám vše naplacato v šuplících nebo to visí. Potřebuji mít oddělené sekce na čisté a roznošené a spoustu dalších pravidel. A není to jen oblečení. Každý předmět musí mít své určené místo, pokud ho nemá, válí se někde mimo na stolku třeba tři měsíce, než mu to místo najdu... mám i krabici na "bezdomovce", kam hážu menší věci, co jednou za čas roztřídím. Tak zkusila bych jí navrhnou, aby si sama vymyslela, co jí pomůže věci organizovat, i kdyby to mel být systém kupek na zemi, zatím.
@somalicats Já jí z těchto věcí neomlouvám, ale je to o nervy. Prý se to časem naučí, někdy. Možná za měsíc možná za 3 roky, možná dřív do té doby skončím v blázinci. 😃 Bylo by fajn, aspoň o jednu věc míň, kterou bych s ní nemusela denně řešit. A nejednodušší mi přijdou ty skříně. 🤷
@cherie24 Zámkem na skříni jí noc nenaučíš. Já jako dítě měla společnou skříň s mámou, která si potrpí na komínky a pomalu do dospělosti jsem si směla vzít jen horní kousek nebo mi to vyndavala máma s kecama o tom, jak ve skříni udělám bordel. Doteď si pamatuji ten slastný pocit, když jsem se v 19 odstěhovala na kolej a měla SVOJÍ skříň a v ní SVŮJ bordel a žádné komínky. Naprosto vidím, jak si malá parádnice chce vzít to tričko naspod komínku a to není v silách pomalu ani dospělého ho vyndat, aniž by se nesesunul celý ten komín a nebyl z toho bordel. To že to pak schová pod postel je znamení, že se tě bojí. Ona to chtěla uklidit, ale není schopná to dát do skříně tak jak to chceš ty, proto to radši schová pod postel. A ty tresty za to? Prosím, je to skříň s dětským oblečením, udělaj jí tam systém, který bude baby friendly a vykašli se na komínky. Ať si tam dává prádlo sama, jak sama chce. Tvůj dosavadní přístup povede jen k jejímu zatvrzení a vašemu odcizení. A že potřebuje říkat běžné věci? Ano, některé děti jsou takové. Není to malý dospělý.
Absolutně ne, tohle nesnesu (a to snesu mnohé). Naštěstí mám starší kluky, ti mají tendence oblečení vůbec neřešit, obléknou, co ráno přinesu a tím to hasne. Když chce dcera sama, asi bych uspořádala skříň tak, ať má na dosah pár polic na své věci, tam ať si dává to roznošené a hrabe si tam a čisté složené bych měla někde jinde. Nebo dát třeba malou komodu jen pro ni a zbytek mít ve skříni.
@veruuu_kubesovic ona žádné omluvy ani úlevy nemá, ale tohle je zrovna naprosto typické pro ADHD. Ona moc dobře ví, kam patří špinavé prádlo, moc dobře ví, že jídlo na gauč nepatří, že odpadky se nehází na zem, že si má umýt ruce, když přijde z venku nebo ze záchoda, ale nedělá to, protože nad tím vůbec nepřemýšlí. Musím ji všechno neustále připomínat a ke všemu jí vracet zpátky a ona pokaždé odpoví - já zapomněla. Bohužel nemám celý den čas na to, abych od rána až do večera stála za prdelí všem 3 dětem. A vážně se nedají srovnávat děti s diagnózami. Jako matka dětí s diagnózou by jsi to měla vědět nejlíp. Každé dítě je jiné a každé dítě i o stejné diagnóze se projevuje úplně jinak.
@cherie24 starší dcera má vývojovou dysfazku, ADD tedy bez hyperaktivity - ale věcne s hlavou v oblacích, pak i cukrovku a spoustu věcí zvládá, občas ji to musím připomenout, co má udělat, ale dg. má dneska kde kdo...to nejde s tím argumentovat...
Jinak v jejich cca 6letech měla samolepky u oblečení, aby to poznala co v tom kominku najde...
@cherie24 že je to o nervy, to potvrzuju. Osobně bych jí vyčlenila jednu dvě poličky, kde by měla pár věcí, a zbytek dát někam, kam nedostane, ať to nezmuchlá všechno.
Zamek na skrin bych nedavala. Mam syna s ADHD. Zrovna on je dost poradny a to s nim jinak mame dost veselo. Nedela vsechno jak se ma,ani mladsi dcera bez diagnozy. Svlekaji se jak hadi (ja bohuzel taky). A mladsi dcera bez diagnozy se taky rada hrabe ve skrini a prevleka se. Ja bych ji nechala pocitit dusledky. Jednoho dne zjisti,ze nema co na sebe. A nebo co stane,kdyz ji nabidnes pomoc? Pokud ma ADHD, sama uz si pak ten chaos opravdu nemusi umet srovnat. Nevi kde zacit,pozornost a soustredeni skace sem a tam...
Uz od skolky je skrin jeji starost.. ja tam nelezu, byt jsem bordar a chaotik, jeji skrin mi nedela dobre 🙈 ale neresim.. jednou za cas srovnam, vysvetlim co a jak a proc a neresim.. ona vi jak vzit tricko aby nevytahla 4 najednou, ale delat to nebude 🤷🏻♀️ ale jak rikam jeji boj..
Ted jsme chteli dat skrin vetsi, ale vztekla se ze ne, tak to vse macka v maly.skrini kde ten rad ani dodrzet uz nejde 🤷🏻♀️ ja se s ni ale hadat nebudu 🤷🏻♀️ vysvetlim a tim.koncim..
A ono u nekterych vecich opravdu pomaha nechat na to tech detech.. at si to.udelaj po svym, at si to vyresej samy.. nestat jim za zadkem a nedelat jim sluzku.. stejne si tu cesticku bude muset jednou najit.. a cim driv, tim driv se vam vsem.ulevi..
@lenerka1 a jak řešíš přidávání nových věcí do skříně, když z komínků prádla jsou jen chuchvalce nacpané do poliček? 😀
@cherie24 Nijak, když to není kam dát, položím na postel (to když jsem v dobrém rozmaru), jinak si nechávám v koši v prádelně...aspoň dříve postrádá nějaký kousek a prosí o pomoc s úklidem. Ale teď v těch 6 letech už si umí věci i obstojně sama poskládat, takže ve dvou tu její komodu máme raz dva 🙂
Mám doma dvě děti s ADHD. Ale zrovna tuto diagnózu u nás beru jen jako malý doplněk stavu. 😁 Syn naštěstí oblečení vůbec neřeší, tedy jen ječí, že nemá připravené triko na gauči a. tak si ho nemůže vzít ( za prvé by ho ve skříni nenašel, za druhé by tam udělal šílený bordel a za třetí mu stejně musím ukázat, jak vlastně patří). Navíc sám neodhadne co a kdy má obléci. Dělá bordel i s hračkami, prostě si nepamatuje kam která patří, kde ji vzal. Na druhou stranu si hraje velmi málo a ještě nekonstruktivně, takže toho bordelu zase tolik není. Vše mi vynahradí dcera..občas má tendence k převlékání, hraje si jak říká na modelku. A bordel ve skříni udělá. Raději ji také vyndavám věci sama, ona to nezvládne uklidit. Aktuálně uklízí hernu, protože jsem vyhrnula naházené hračky , gumičky, pastelky a různý bordel z pod kočárku, prebalovaku, skříněk a pod, prostě vše co mohla někam nacpat. Pár kousků tam určitě hodil syn, ale hromada věci je teď uprostřed herny a dcera třídí. Vím, že je to u ní práce na tři dny..máme vyzkoušeno, protože mezi úklidem si hraje, ječí, odbíhá, vzteká se, a nakonec ji stejně musím dopomocí já, protože prostě neví, kam ty věci dát...dáváme je stále na stejné místo a také má na jednotlivé věci boxy, kam to stačí vhodit, žádné skládání. Ten zoufalý pocit, že to uklidit nejde, ale i to bordelarstvi opravdu k ADHD patří. Ale to dítě to opravdu nakonec nedokáže vyřešit samo, neví kam co dát a nedokáže věci roztřídit..ikdyž ví, že ten bordel dělat nemá, že bude zle, nemůže si pomoci. 🤷. U nás prostě občas bouchnou saze, když už neprojdu přes hernu ( a to fakt musím, je to prostě průchozí místnost v baráku). Aktuálně, až to s dcerou zítra doukidim, půjde drbat koberec, protože ho zaflakala šminkama. Už teď je jasné, že ji to půjde jen částečně a dočištění bude na mě. Ale v rámci výchovy ji to prostě úplně neodpustim. Navíc jsem po operaci ruky, děti vědí, že mi mají pomáhat a místo toho jsem stále jako jejich pravá ruka já ( ikdyž jen s levou rukou 😁). Ale snažím se je zapřáhnout do všeho domácího dění..dnes mi pomáhaly uklízet, vařit, trhat na zahrádce..ikdyž je to pro mě složitější, než to udělat sama, trvá to déle a moje nervy fakt trpí, tak je pořád lepší mít je takto pod dohledem. Lepší, než když se rvou, hrozí úrazy, řvou nebo dělají bordel. Syn navíc nechápe důsledky svého jednání a dcera zase nechápe, že to nechápe. Tak je u nás docela rušno.
Nečetla jsem komentáře, ale nepomohlo by ji vyčlenit nějaké oblečení bokem, to ať si převléká dle libosti a po čase obměňovat?
U nás jsme takhle na začátku jejího fintícího období udělaly krabici s kostýmy, kterou má normálně v kalaxu v pokojíčku a tím ztratila zájem o skříň. Jsou tam převážně věci na karneval, pár šatů, čelenky a různé doplňky. Normálně to uklízí večer s hračkama.
A teda ještě k těm komínkům, ty jsem nenáviděla od malička a to se beru jako puntičkář na úklid.
Abych vzala 3 tričko, které se mi zrovna líbilo k páté sukni tak se rozhrabala půlka skříně.
Pamatuju si jak chodil táta a párkrát vyházel celou skříň na zem a my se ségrou musely skládat.
Mě i dceři vyhovují boxy, do kterých skládám oblečení za sebe. Má je popsané a když si vybírá sama, jen vysune a hned vidí dovnitř. Pokud bys do toho nechtěla investovat peníze, dají se dobře využít kartony od krabicového mléka a ty třeba obalit papírem.
Napadá mě – zkoušeli jste komunikační kartičky ? Je to známe zejména z prostředí dětí s poruchou autistického spektra, nicméně návyky, které se nedaří ukotvit, mi to mohlo vyřešit i u syna, který má občas období ,,jedním uchem tam a druhým ven,,. A pokud má dcera ADHD, kdy je mozek neustále zahlcen a skáče od nápadu k nápadu...si myslím, že posílení vizualizaci by mohlo pomoct.
@cherie24 Zámkem na skříni jí noc nenaučíš. Já jako dítě měla společnou skříň s mámou, která si potrpí na komínky a pomalu do dospělosti jsem si směla vzít jen horní kousek nebo mi to vyndavala máma s kecama o tom, jak ve skříni udělám bordel. Doteď si pamatuji ten slastný pocit, když jsem se v 19 odstěhovala na kolej a měla SVOJÍ skříň a v ní SVŮJ bordel a žádné komínky. Naprosto vidím, jak si malá parádnice chce vzít to tričko naspod komínku a to není v silách pomalu ani dospělého ho vyndat, aniž by se nesesunul celý ten komín a nebyl z toho bordel. To že to pak schová pod postel je znamení, že se tě bojí. Ona to chtěla uklidit, ale není schopná to dát do skříně tak jak to chceš ty, proto to radši schová pod postel. A ty tresty za to? Prosím, je to skříň s dětským oblečením, udělaj jí tam systém, který bude baby friendly a vykašli se na komínky. Ať si tam dává prádlo sama, jak sama chce. Tvůj dosavadní přístup povede jen k jejímu zatvrzení a vašemu odcizení. A že potřebuje říkat běžné věci? Ano, některé děti jsou takové. Není to malý dospělý.
@petulkadodo s tím strachem se mýlíš. Už od 2 let bojujeme s lhaním a jednáním za zády. Řešili jsme to u psychologa už mockrát. Nedělá to ze strachu, dělá to aby uspokojila své potřeby. Přišla tím na způsob, jak udělat dobře sobě a "vyhovět" zároveň rodičům. Trochu se to zlepšilo díky práci psychologa, ale stejně je velice vynalézavá v tom, jak obejít pravidla.
A teda ještě k těm komínkům, ty jsem nenáviděla od malička a to se beru jako puntičkář na úklid.
Abych vzala 3 tričko, které se mi zrovna líbilo k páté sukni tak se rozhrabala půlka skříně.
Pamatuju si jak chodil táta a párkrát vyházel celou skříň na zem a my se ségrou musely skládat.
Mě i dceři vyhovují boxy, do kterých skládám oblečení za sebe. Má je popsané a když si vybírá sama, jen vysune a hned vidí dovnitř. Pokud bys do toho nechtěla investovat peníze, dají se dobře využít kartony od krabicového mléka a ty třeba obalit papírem.
@kolunka nezkoušeli, zkusím si o tom něco zjistit, děkuji. 🙂
@michaela666 nad tím jsem taky dneska přemýšlela. Asi zkusím něco pořídit, třeba jen na zkoušku a podle toho se pak uvidí dál. Jestli by jí to nevyhovovalo víc.

@cherie24 v 6 letech dávat zámek na skříň? 😀. Spíš je potřeba jí to naučit. To že tam má bordel bych neřešila, to se moc nezmění, spíš zhorší. Ale ať tam nedává špinavé věci, ze ty patří do pračky. A to ze se převleka takto často je úplně normální, je to malá parádnice. Já uz se do skříní holek dávno nekoukam, mám se ráda a pamatuji si sebe v tomto věku.