icon

Docházka do školky. Jak často dítě posílat?

19. črc 2022

Holky, najdu tu někoho, kdo nedává dítě do školky každý den? Vím, že to bude zařízení od zařízení, ale jak to bylo u vás přijato, že dítě dáváte do školky jen 2-3x týdně? Setkaly jste se s nějakou nepříjemností? A jak to bere vaše dítě? Nemá třeba pocit, že ty dny, kdy není ve školce o něco přichází? Nebo nemá to vliv na případné kamarádství apod.? Bavím se o dítěti, které nastoupí do školky teď od září, věk 3+. Díky moc za zkušenosti

Strana
z3
zuzita15
20. črc 2022

@bara88 na prvni strane prakticky kazdy. Hledej smudlo

eviicka
22. črc 2022

Ještě k té školce oficiálně se jedná o vzdělávací zařízení, ALE kdyby byla jen to, bude fungovat pouze 8-12 a rozhodně ne o prázdninách. Takže je zároveň i zařízení hlídací. Nejsem si jistá, ale tipuji, že ŠVP se na prázdniny ani v plném rozsahu nedělá.

fifinka2020
22. črc 2022

Ahoj, pk tvému dotaz- přemýšlíme o něčem podobném- syn teď chodil chvíli do soukromé anglické školky, kde je rád a je to malá skupinka. Od září jde do státní, která je moc vstřícná a fajn. V té soukrome nám navrhli, jestli nechceme, aby jeden den chodil k nim, aby si uchoval angličtinu a odpocinul si od velkého kolektivu, tak o tom vážně přemýšlíme. 🙂 Ve školce s tím nemají problém, já to neberu, že zabirame někomu místo (naopak syn jde do státní o dost později než jiné deti). Prakticky doporucuji napsat do školky mail a na vše se zeptat nebo si domluvit soukromou schůzku. My máme oficiální schůzku také až v září, ale měli jsme pár soukromých dotazů, tak jsme napsali ředitelce a ta nás hned za pár dnů pozvala. My tak víme, o čem přemýšlet a můžeš tím i zjistit, jak se k tomu staví...

petrasipkova1
22. črc 2022

Jsem rodič co si nechává dítě doma jak to jen jde. Dcera už jde do školy, ale do školky nastupovala ve 4 letech, moc se ji nelíbilo, tak bývala pravidelne patky doma. Vždycky chodila po obědě, protože nejdřív jsem byla doma s druhým dítětem a pak pracovala na poloviční úvazek. Déle byla jen když si sama rekla a to moc nebylo, když jsem se ji ptala jako šestileté jestli nechce zůstávat po obědě, přece jen se děti lépe spřátelí , tak nechtěla, ze chce být raději doma. Syn půjde taky teď ve 4 letech, ale je to taky domácí hracicka, uvidime co udělá přítomnost kluků, je pořad s holkama a kluci ho fascinují, ale nikoho s klukům mezi známými nemáme, samé holky, tak uvidime jak se zvládne osamostatnit, ale plánuji to jako s dcerou, 4 dopoledne mi přijdou dostačující. Skolka problém nemá, naopak, paní učitelky jsou raději, ze mají méně děti na hlídání 😂

felixfelicis
22. črc 2022

Skolka rozhodne nema pravo zasahovat vam do toho, kdy dite bude, nebo nebude chodit. Moje deti sice chodi na cely tyden, ale byvaji hodne casto nemocne a nijak zasadne je to nepoznamenalo, kdyz nekdy pul tydne nebyly, takze toho bych se nebala. A ano, samozrejme chodi i o prazdninach. Nemam zadne dite skolniho veku, kvuli kreremu bych prazdniny potrebovala dodrzovat, a nebudu resit, ze kdyz jsou deti zrovna zdrave a mohly by jit, tak je tam z nejake solidarity nedam, protoze ve skole maji zrovna prazdniny. Solidarni jsme byli behem havarie vody nebo covidu u kucharek, kdy se obedy dovazely a svaciny mazaly pani ucitelky, to deti samozrejme zustaly doma.

To vyuctovani musi byt mazec, u nas se nahlasuje delsi absence, ale jinak kdo rano do 8:30 neprijde, ten tam neni a neplati, kazdy mesic oznamuji stav uctu a v cervenci vraceji preplatky.

felixfelicis
22. črc 2022

(Prazdninami nemyslim letni provoz, to je jina situace, kdyz v mestske casti jede pro vsechny deti jen 1 skolka🤨)

felixfelicis
22. črc 2022

Za to, ze nekdo nemuze realizovat pravo ditete na predskolni vzdelavani, muze zrizovatel nevytvorenim dostatecneho poctu mist, rozhodne ne jine matky, ktere ta mista "zabraly" pro svoje deti.

foxietrixie
31. črc 2022

Ahojky, nevím jaké máš možnosti, ale syn třeba chodí denně, ale vyzvedávám jej po obědě. Značka ideál - dopoledne se stihnu v klidu věnovat malé dceři (chodíme na cvičení, plavání atd. - to by s oběma dětma doma nešlo) a taková ta předškolní pedagogika, divadla atd jsou stejně vždycky dopoledne. Takže mu nic neuteče a od dvanácti jsme spolu a máme ještě celé odpoledne na společný program.

autor
31. črc 2022

Já jsem zvědavá, jak to u nás nakonec bude. Koukám, že některé maminky zde už vědí, jaký obrázek zvolit třeba na jmenovky. Já to všechno budu shánět v září. Rada bych už vše měla předem nachystané, ale bohužel informační schůzka v září mi tohle dost kazí.

autor
31. črc 2022

Ale moc vám všem děkuji za reakce a zkušenosti. Můj malý introvert info o školce přehodnotil a už tam rozhodně vůbec nechce 😀 Takže to bude ještě zajímavé 🙂

eviicka
31. črc 2022

Myslím, že se zbytečně školky děsíš i ty. Syn chodil do dvou různých státních školek. Ani v jedné po nás značky nechtěli, vždy jen doporučení, aby bylo oblečení označené jménem, iniciály - zkrátka poznatelné (používám fixu na textil). Stejně tak s docházkou, hlavně dát nepřítomnost včas vědět. Kamarádka v jiné školce stejná zkušenost. Ony i ty ředitelky se snaží rodičům příliš život nekomplikovat, protože je to tak i pro ně jednodušší.

te_reza
31. črc 2022

Hele já bych byla úplně v klidu. Spousta dětí je na tom s nemocností tak bledě, že ten první rok tam spíš nejsou, než jsou.

felixfelicis
31. črc 2022

Klid, skolka je fakt pohoda, neni potreba nic chystat🙂 Na jmenovce muzete mit uplne cokoliv, vybrala jsem si obrazek, ktery se mi libil, deti jmenovky vubec neresily a ucitelky umeji cist🙂 Spousta maminek obleceni jenom podepisuje fixou a nektere dokonce vubec. My meli prvni schuzky uz na konci cervna, ale resily se jen organizacni veci, pokyny typu kolik nahradnich trenek do krabice prijdou taky az v zari.

Strana
z3