icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 a teď jste to dokázala dvojnásob! 😀
Když je vina v dítěti, jak mi vysvětlíte, že maminka přijde k dr., nahlásí vše, co s miminkem není vpořádku a pak přijde sestřička chytrá jak rádio a spolu s doktorkou řeknou mamince, že to tak určitě nebude, že to není tak hrozné a není to kontraindikace pro vakcínu a vakcínu píchnou? To je pořád chyba matky a dítěte? Pak ať za toto zodpovídá doktorka se sestrou a platí veškerou léčbu!

merunkova
31. pro 2014

@lenicka07 Peníze , to je celé 😀

nasekuratko
31. pro 2014

@lenicka07 proč argumentovat černým kašlem je nesmysl? Protože u něj jde dokázat, jak vakcína nefunguje?

A co třeba finance ve farmacii. Pracovala jsem pro ženu, která dělá na HODNĚ vysokém míste ve farma průmyslu. Věřte, že její děti očkované nejsou a když nemusí, nedá jim ani paralen. Protože v tom pracuje a ví, co a jak. 😉

ivulinka123
31. pro 2014

@katyxq Já to vím, mě to vysvětlovat nemusíte, ale tady nasekuratko to nedokázala nějak pochopit a pobrat.

nasekuratko
31. pro 2014

Holky, přeji všem krásného Silvestra a vše nej do nového roku 😉
Jdu za dětma. Své jsem tady splnila. Myslím, že nejedné mamince tohle otevře oči a minimálně se začně o problematiku víc zajímat a díky @ivulinka123 si udělá i obrázek o zdravotnictví a současných lékařích a sestrách.
Mám pocit, že tady bylo už vše řečeno a víc tady řečeno být nemůže, protože tady někdo nedokáže odpovídat na otázky a neumí číst (nechce). Tudíž se už diskuze nikam nevyvíjí.
Pěkný den všem, ráda jsem pokecala 😵

katyxq
31. pro 2014

@ivulinka123 myslím, že @nasekuratko právě tuhle ruskou ruletu chápe velmi dobře 😉 a už ji proto nehodlá hrát

karlajasmine
31. pro 2014

Cerny kasel se zacal vracet az v nedavne dobe, kdy lide prestali ockovat. Proc? Protoze kdyz je 99% deti ockovanych, ten cerny kasel se nema ke komu ''nacpat'', a ty bakterie zacnou vymirat. Jakmile je ockovanych jenom 80% deti, je vetsi pravdepobonost, ze se cerny kasel zase zacne sirit a rozmnozovat, protoze uz ma zase koho nakazit. Tim padem se nakazi i starsi deti a dospeli, kterym uz vakcina nefunguje, protoze si ji nechali pichnout nekdy naposledy v 9 letech, takze uz nemaji imunitu.

Tim padem je cerny kasel rozsirenejsi a je pravdepodobnejsi, ze se nakazi nejaky dospely, ktery potom nakazi neockovaneho kojence. Takhle jsem to myslela.

Diky ockovani dramaticky klesly pripady nasledujicich nemoci, na ktere drive deti umiraly.:
Záškrt, tetanus, černý kašel, dětská obrna, Spalničky, zarděnky, příušnice... atd atd.

Ano, je to jiste i zmenou zivotni urovni v nasich zemich, ale neni to zdaleka jediny duvod dramatickeho poklesu techto onemocneni ve 40tych letech, kdy se ockovani vynalezlo.

Male % deti muze mit silnou alergickou reakci na slozku vakciny. To same plati u penicilinu, paralenu, zkratka jakehokoli prasku, ktery ovsem milionu lidem zachranil zivot.

lenicka07
31. pro 2014

@katyxq Já to hlavně nechápu v této souvislosti - ty bereš očkování hlavně ve smyslu jednotlivce, že tvému dítěti uškodilo. V odkazu, který si uvedla se řeší čísla, jako 30% neočkovaných atd. Jenže ve skutečnosti je ten poměr podle mě hodně důležitý, pokud se bude proočkovanost pohybovat třeba na 95% a nemoc se v populaci prakticky nevyskytuje, jaká je pravděpodobnost že se tvé dítě s nákazou setká? Jaká je pravděpodobnost, že se s ní setká, pokud každá druhá matka nedá své dítě očkovat? Třeba tedy ten záškrt, je prokázáno, že se začal vyskytovat, když se zanedbalo očkování, co by se tedy dělo, pokud se většina matek rozhodne neočkovat? Já na to hledám odpovědi i z pohledu té kolektivní imunity.

merunkova
31. pro 2014

@nasekuratko I mě řekly obě synovy lékařky, že jako doktorky by mu měly očkování píchnout, ale jako matky by to na mém místě nikdy neudělaly.Prostě plní nějaké normy a tak je to ve všem.Naštěstí u nás jsem měla štěstí na lidské lékařky s rozumem. Tenhle systém je fakt směšný - stát nutí rodiče do očkování dětí, pokud je dítě s reakcí a onemocní, tak má holt smůlu a pokud kvůli tomu už dál nechtějí očkovat - jako v mém případě - tak nepustí dítě do kolektivního zařízení.Prostě žádná zodpovědnost.Rodič se nemůže rozhodnout, ale zodpovědnost si pak nese sám.Pokud odmítne, šup, už na něj čeká trest v podobě nesmysných zákazů. Jen by mě vážně zajímala odpověd na to, proč už se stát nebojí neočkovaných dětí ve škole.Ať mi nikdo neříká, že ta strašná hrozba z neočkovaných jedinců úderem 6 roku zmizí 😀

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko ale vy s tím souhlasit nemusíte. Proč by měl lékař a sestra platit za něco, co je povinné ze zákona (oni dělají jenom svoji práci),notabene za vaše ,,nezdravé dítě´´? Že se vám narodí dítě se špatnou vrozenou imunitou, za to můžete vy! Každý na svět přichází i s určitou genetickou dispozicí, víte? 🙂
Takže se smiřte se s tím, že jste měla smůlu a přestaňte hledat nějakého viníka (u lékaře ani sestry s tímto nepochodíte a věřím, že ani nikde jinde) a být naštvaná na svět kolem vás. Začněte myslet pozitivně 🙂

ivulinka123
31. pro 2014

@katyxq Nechápe, protože by jinak nenapsala, že to není vina dítěte!

katyxq
31. pro 2014

@lenicka07 to jsou zase ty neprokázané plky o kolektivní imunitě a funkčnosti očkování - včera a dnes jsem tu k tomu dávala odkazy, ale samozřejmě se toho dá najít víc

karlajasmine
31. pro 2014

@katyxq Pokud je to neprokazane, jak vysvetlite dramaticky pokles vsech techto nemoci v dobe, kdy se vynalezlo ockovani?

lenicka07
31. pro 2014

@nasekuratko Jasně takže každý vědec, který se snažil přijít na kloub tomu, jak nemoce pustošily lidstvo, byl jen zkorumpovaný hajzl. A za čím nestojí peníze ? Skoro za vším. Já zas vím jak funguje "bio" a taky bych za to nevyhazovala peníze. Taky je to založeno hlavně na penězích, i když existuje pár nadšenců, kteří to dělají z přesvědčení. Že se očkování chopily farmaceutické firmy a udělaly si z toho byznys, neznamená, že myšlenka očkování je špatná. Jak jsem psala, mému dědovi zemřeli dva sourozenci na záškrt a opravdu bych netoužila po tom, v také době žít...

katyxq
31. pro 2014

@ivulinka123 vina? Dost špatně zvolený termín, si myslím 😉 ... taky bych ho nepoužila.

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine třeba protože nejvýrazněji poklesly a stále klesaly ještě před zavedením očkování 😉 - víc psát nebudu, v tom odkazu, co jsem dávala, je to z grafů víc než jasně vidět 😉. Fakt jste úžasná ukázka toho, že víra je silná věc. Sice i lekáři o ČK a vakcinaci tvrdí něco jiného (současná vakcína nefunguje), ale dál jedete svoje je potřeba očkovat. Nemám slov.

rozzaarka
31. pro 2014

@lenicka07 Leni, ono jsme taky nekde jinde co se hygieny tyce nez pred 80-100 lety. Taky mi nejde na rozum, proc by se ockovalo, kdyby to opravdu nemelo smysl, ale na druhou stranu to, jak to dnes vypada a jak se k tomu stavi lekari, je opravdu smutne. Myslim, ze spousta maminek neni obecne proti ocku, ale proti nebezpecnym vakcinam. Nedavno jsem na strankach who narazila pri psani eseje do skoly, ze obrnu licniho nervu spoustela vakcina proti chripce. :-/

katyxq
31. pro 2014

Jak to vidím já .... současný postoj státu k vakcinaci a nepřijímání dětí neočkovaných přesně podle nařízení (která jsou tvořena velmi pochybným způsobem, lidmi provázanými jak finančně, tak vztahově s farmaceutickými firmami) do školek povede jen k tomu, že to lidé začnou řešit bez možnosti vlivu státu ... načerno 😅, stát z toho nebude mít daně a čím víc bude tlačit, tím víc se budou lidi bránit (jak už se v historii několikrát ukázalo).

ivulinka123
31. pro 2014

@katyxq Pojmenujte si to jak chcete, prostě záleží na samotném dítěti..

lenicka07
31. pro 2014

@katyxq jenže pro každého jsou plky něco jiného. Já se domnívám že očkování snížilo či vymýtilo výskyt určitých nemocí, to prokázané je, opak nevím čím je prokázán... čím to tedy je, že na záškrt teď děti neumírají? A nebyla jsem sama, kdo v této diskuzi napsal, že v rodině v minulosti úmrtí na záškrt měli. Bohužel to dříve, než bylo očkování, fakt bylo "přirozené" - silnější jedinci přežili. Nebo moje prababička, když líčila epidemii španělské chřipky - vím že to sem moc nepatří, ale kdybyste si to vyslechly, asi by vám většina problémů přišla banálních.

rozzaarka
31. pro 2014

@ivulinka123 velmi narocne pri vyberu lekarE? no, myslim, ze posilani na psychiatrii s celiakii neni uplne o narocnosti 🙂 Chci, aby lekar koukal na me/dite/lidi obecne jako na specifickou bytost, ne na jednoho z davu pro provadeni rutinnich ukonu. A jak psala @salikova , jde to. 🙂
Jeste zopakuji svuj dotaz - kdo u miminek zjistuje potencionalni alergie na slozky vakcin? Nebylo by lepsi cely proces vakcinace posunout na pozdejsi vek, az se treba nektere veci projevi nebo dite bude mit silnejsi imunitu?

katyxq
31. pro 2014

@ivulinka123 jenže dokud mu to nepíchnete, nevíte, jak přesně zareaguje, můžete odhadovat, ale nevíte = ruská ruleta ☹ ... a s tím, jak se obvykle lékaři brání uznávání nežádoucích reakcí, o to je to horší ... stát nemá žádnou zospovědnost, nedomůžete se ani odškodnění. Stát a doktoři nutí, když odmítnete, šikanují vás, ale pokud neodmítnete a dítě nedopadne dobře, všecko si odskáče ono a vy s ním - a to je to, co konkrétně mě štve nejvíc - nařizování povinnost bez nesení zodpovědnosti. Plus manipulace, mlžení až lži okolo toho.

lenicka07
31. pro 2014

@rozzaarka ale o tom žádná, vakcín nebo jejich bezpečnosti se nezastávám, ale očkování jako takového ano. Moc si nedokážu představit dobrovolnost očkování. Nařízení která diskriminují neočkované moc nechápu, já se neočkovaných dětí nebojím, ale vadilo by mi kdyby proočkovanost celkově byla nízká a pak pokud by se nějaká nákaza (závažnější) vyskytla, tak bych byla pro to, aby ti co neočkují měli v tomto směru omezení.

katyxq
31. pro 2014

@lenicka07 btw - španělská chřipka byla pravděpodpbně důsledek vakcinace 😉. Na snížení výskytu chorob díky očkování není jediná studie podle pravidel evidence-based medicine, jsou to jen hry s čísly.

merunkova
31. pro 2014

@katyxq Přesně tak, peníze vládnou tímto světem a jen naivní člověk si může myslet, že jde někomu víc o blaho lidí. Každý si musí to svoje v sobě najít sám, není špatné si tu říct různé názory k věci, a třeba i změnit názor o 100%, ať tak či onak. Všem dětem bych přála matky, co se nebojí jít proti proudu, co neběží bezhlavě za tím milionovým stádem, co přemýšlí, hledají informace, jsou vstřícné i jiným názorům a nedají na to, co jim hustí do hlavy stát, média.....protože nikdy nevíte, kdy se můžete ocitnout na té druhé, méně pohodlné straně než jste teď. Jak už jsem řekla - sytý hladovému těžko uvěří.

katyxq
31. pro 2014

@lenicka07 plus nejvyšší úmrtnost (několikanásobně) na šp. chřipku měli lidé, kteří byli v nemocnici, dostali antipyretika 😉 ... tolik třeba i k důvěryhodnosti postupům západní medicíny

rozzaarka
31. pro 2014

@katyxq presne. me to diktovani cim dal vic odpuzuje, stejne tak stekani a zesmesnovani od striktnich ockujicich. Ptala jsem se tolika lidi, at mi daji jasny duvod, proc mam svoje dite naockovat a nejak mi ho zatim nikdo nedal. proste jen musim, dela se to, kolektivni imunita. ale nic vic

ivulinka123
31. pro 2014

@rozzaarka Nikdo to neposuzuje. Pokud nechcete očkovat, neočkujte. Většina matek, pokud má zdravé děti, očkuje - věřím, že možná i vy by jste mezi ně patřila.

katyxq
31. pro 2014

@merunkova Musím říct, že ten pocit, kdy jsem si konečně přiznala, že jsem necháním malé očkovat jí ublížila ... ten byl hódně hnusný ☹ a vyrovnávám se s ním doteď. Takže ať si doktoři tvrdí, co chtějí, stát se snaží neočkující šikanovat, jak chce, očkovat ji ani další dítě (nebo děti) nehodlám. I kdyby to mělo znamenat soudit se nebo třeba emigrovat.

lenicka07
31. pro 2014

@rozzaarka takže myslíte holky že při dnešní úrovni léčby se tedy netřeba bát vypuknutí žádné z očkovaných nemocí? Vše půjde vyléčit ( i když na lékaře si řada z vás zde stěžuje... Nebylo by teda pro byznys farmaceutických firem lepší, kdyby se ty choroby znovu vrátily?
@katyxq takže to prostě byla náhoda že se výskyt hodně snížil. I pro dětskou obrnu to platí? Vakcína vynalezena v 50. letech a Československo se v r. 1960 stalo první zemí kde byla na národní úrovni vymýcena. Náhoda?

Strana