Jak řešit vyzvedávání ve školce s miminkem?
Jak prosím řešíte vyzvedávání dítěte ze školky, když máte ještě miminko? Myslím teď “fyzicky”. Máme třídu v prvním patře, takže mě napadlo nosítko, ale zatím s tím nemám zkušenost a neumím si představit, jak pak staršímu pomáhám s obouváním a oblékáním s mimčem na břiše. Druhá varianta je samozřejmě autosedačka, ale představa tahat ji dvakrát denně do patra se mi moc nezamlouvá 😀 Je ještě nějaké jiné řešení? Nebo se dá s nosítkem dělat vše? 🙂
Už to tu padlo. Kombinace spaní venku v kočárku, sebou do ruky, když byla vzhůru. V šatně jsem jí měla v ruce nebo jí na chvilku odložila. Nebo pak v šátku, když se mi to zrovna hodilo.
@veru181 do naší školky se kočárky dovnitř dávat nesmí, je tam nouzovy východ a bezpečák to zakázal. Maminky to řeší různě, některá šátkem, některá v náručí, některá jde s vajíčkem, některá nechá dítě venku - když náhodou dítě pláče, vždy jde okolo nějaká maminka, která ráda pohoupe, případně se dají poprosit i provozní pracovnice (uklízečky), zda by u kočárku chvíli nepostály- záleží ale, co mají v tu chvíli na práci.. naše uklízečky vždycky rády těch pět minut kočárek pohlídají a rozplývají se nad miminkem 😀 jinak já jsem brala dceru s sebou (měla v době, kdy začal syn chodit do školky, půl roku) a normálně si lezla po zemi 😀
Nosítko nebo kočár pod okny šatny/za dveřmi vevnitř.
@veru181 nevím jak je starší dítko staré,ale dcera měla 2r a 8m,když šla do školky-oblekat a obouvat uměla sama,syn měl 8m, takže do ruky,plazil se tam,pak již chodil. Jinak běžně chodili maminky s malými miminky buď ve vajíčku nebo v rukou a děti se oblékali sami.kocarky do školky nesměly.satek ani nosítko jsem neměla,obě děti jsou narozený v zimě a do chumelenice, námrazy a ledu věřím víc kočárku.
Já mám jedno dítě. U nás ve školce zrovna se třídy to maminky řešily tak že kočárek s miminkem musely nechat venku před shodami venku u budovy do školky. Dovnitř kočárky nemůžou, je tam zákaz. Je to napsané i na dveřích budovy školky. My máme školku ze zahradou, takže školka je oplocena. Ještě je schovaná že kdo nebydlí v okolí tak ani neví že tam nějaká školka je. Neviděla jsem tam žádnou maminku že by měla autosedačku nebo šátek. Vědčinou to starší se samo už oblékalo a jenom to popoháněli. Stalo se mi jednou odpoledne když jsem dcerku vyzvedla ze školky, že miminko v kočárku řvalo.
@belmonka tak mám kryt na kočárek (proti dešti ) Když budou děti venku a řvát, tak jí vzbudí a nebo taky vůbec ne. Stejně je to i když jdu kolem psů na zahradách. Když budu uvnitř a dítě se probudí, tak chvilku bude brečet, žádná tragédie. Když šla kolem nějaká maminka, tak jí chvilku pohoupala nebo v šatně podržela. Mě vždy spíš překážel prostřední, co do školky ještě nechodil a dělal blbosti 😅
Nosící vložná taška do kočárku, taky jsem ji musela pořídit. Ve skolce schody hned za dveřmi, venku mimčo samotné nenechám a hlavně bydlíme ve druhém patře bez výtahu, takže taška denně v provozu a je to super pomocník 👍
Buď jsem ji nechala dole ve školce,tam kde se obouvali, když spala ... nebyla tam jediná 😁💪🏼 a vzdy nějaká mamča poblíž pohoupala v případě potřeby nebo jsem ji vzala nahoru v náručí nebo jsem odcvakla korbu.
Ja mela uz pulrocni miminko, oblikala jsem jednou rukou nebo ho proste polozila na zem. Casto mi ale jine maminky nebo ucitelky rady zatim miminko pochovaly 😉
Taky máme třídu v patře, takže nejdřív jsem mimi nosila v sedačce, teď ho nosím v náručí. 💪
Děkuji všem za odpovědi 🙂 S kočárkem se dovnitř nedostanu a na zahradě bych asi nenechala, v kočárku toho moc nenaspí. Šatna je taky až v patře. Budu tedy zkoušet vajíčko, nosítko, náruč, případně položit v šatně 🙂 (a kouknu na tu tašku).
@lenniik ono to je zavádějící. Člověku když je s tím dítětem v šatně to přijde jako chvilička, ale vzpomínám si, jak jsem viděla dítě před školkou brečet a mělo fakt hysterak. Dcera se neobleka extra rychle, ale i tak jsme šli těsně před tou maminkou. Pro to dítě to muselo být dost traumatizujici tam čekat a řvát takovou dobu samo. Ale maminka to podle všeho taky brala "chvilku si zařve, no co". A podle všeho si vůbec neuvědomila jak dlouho uvnitř byla.
@jerrabina do sedmi minut jsem vždy venku. Vím to. Ve čtvrt už jsme vedle pro mléko. Ze šatny vidím ven na kočárek. Taky nemám ráda, když musí zbytečně plakat. Ale pokud spí a zrovna se vzbudí, když jsem uvnitř, tak to vydrží. Když spí venku na zahradě, tak taky chvíli trvá než k ní dojdu, pokud zrovna musím utírat zadek dítěti či něco jiného rozlitého, rozbitého, vysypaného.
@veru181 taky jsem to řešila většinou nosítkem. Syn se sám oblíkat nezvládal, takže jsem si prostě sedla vedle něho na zem a nebo pokud aspoň trochu spolupracoval, postavila jsem ho na lavičku, abych se k němu nemusela ohýbat. Někdy malá usnula i v kočárku, to jsem ji nechávala na zahradě (tedy jen do 4. měsíce, pak už šla na kolena, takže bych neriskla ji někde nechat bez dozoru.)
Také jsem to řešila, asi do 5m jsem využívala vloženou tašku do kočárku nebo samozřejmě vajíčko, když jsem jela autem. Starší dítě buď v nositku, když spalo nechala jsem ho na těch pár minut v kočárku (většinou se ale probudilo). Ideální varianta asi neexistuje a je třeba upravovat podle stáří miminka.

Právě kvůli tomuhle jsem si koupila tohle vajíčko. Budu jezdit autem, tak ať nemusím už od parkoviště se sedačkou v rukách. To samý doktoři a podobně.