Jak řešíte zničené oblečení ze školky?
holky,mám možná sama-problém,který mě tak trošku vytáčí,malý chodí do školky a každá víme,že ani když pořizujeme tepláčky a trička z druhé ruky tak ani ty nejsou zadarmo-stejně jako školka,tak by mě zajímalo jak řešíte zničené oblečení barvama,lepidlem a podobně-kdyby to bylo nějak nárazově tak nepovím,ale je to u nás celkem pravidelný jev,a na to jak je malý čistotný se mi to vůbec nelíbí,za každý půlrok aspoň dvoje tepláky,už mě to nebaví a mám 100 chutí to donést učitelkám k vyprání a nebo náhradě,myslím,že jsou rozhodně lepidla která nezanechávají stopy,tuhá lepidla,vypratelné fixy i barvy-tak fakt nevím od čeho to má,ale rozhodně už jsou nenositelné protože vypadají jak po ....
@somalicats Jo, máš pravdu, moje přenesená zkušenost od synovce a neteře sem nepatří, komentáře o alimentech ano. Omlouvám se.
děvčata ne hádejte se a neodsuzujte tazatelku,když vás dána otázka rozčílí tak na ni nereagujte. To pak aby se člověk bál na něco zeptat aby jste ho neukamenovaly. Ona proste hledala spřízněnou duši jako my všichni tady .Tak jen klid a od povídej te na otázky z kterými jse stotoznujete a nebo umíte pomoct. Děkuji za tazatelku😉
Ahojky, mám tříletého chlapečka, který začal chodit v září do školky. Zatím neměl zničeného vůbec nic. Ale když jsem s ním venku nebo na hřišti, tak kolikrát přijde v roztrhaných a zničených teplákách.
Neřeším to. Kdyby přišel upatlaný nebo ve zničených teplákách ze školky, mě osobně by to nevadilo, byla bych ráda, že si maluje nebo něco tvoří a nesedí někde v rohu...
Mám brigádu v dětském koutku a kolikrát mi dá zabrat 5 dětí. Když si představím, že jako učitelka bych měla dětí na starosti 20, tak učitelky opravdu obdivuji, protože ještě hlídat, aby neměli zamazané tepláky, tak by mě asi trefilo...
Jen můj názor....
Nic proti zakladatelce, ale občas mi přijde, že se v dnešní době řeší opravdu zbytečnosti.
Když jsem byla malá, tak jsem ráno odešla za kamarády, přišla na oběd a pak se zase vrátila až večer - špinavá, možná s roztrhanými koleny, ale šťastná 🙂 Moc bych si přála, aby tohle zažilo i mé dítě 🙂
@nov777 V pohodě. Alimenty bych tu taky neřešila. K tomu synovci a neteři - ono je to fakt kolikrát těžké hodnotit, když člověk neví, jak to mají v té konkrétní školce pořešené. Někde dávají omyvatelné zástěrky, u nás to nechávali na rodičích - doporučené byly omyvatelné zástěrky nebo staré triko. Ale už od začátku docházky učitelky upozorňovaly, že se bude na výtvarce pracovat s lepidly a barvami, abychom počítali s tím, že se děti umažou, a dle toho jim dali oblečení. Což považuju za rozumné - mně se třeba omyvatelná zástěrka moc neosvědčila, protože mladá je divoká, vždycky to ze sebe servávala tak, že zástěrka byla po čase nepoužitelná, to staré triko vydrželo víc.
@somalicats Soudim podle toho, ze svagrova kupuje nove obleceni a skuhra jenom, kdyz vyrostou z velikosti, takze to tam asi likvidacni neni. Navic mam tri kluky, doma matlame barvicky, plastelinu kde co a urcite nelikviduji dvoje teplaky za pul roku, to bych se nedoplatila. Takze by mi to vadilo stejne, proto mam asi tendence se zakladatelky zastavat.
@nov777 @marecek4 stalo se my,že Dítě jse my vracelo opakovane ze školky hrozne špinave.............. Měla jsem tenkrát 2 prace a vracela jsem do domu pozdě a úplně vyčerpá....😩 kluka my hlídala má babička . Prostě jsem jako samoživitelka pracovala od nevidím do nevidím... samozřejmne jsem úplně nestíhala to všechno Prát........... Tak jsem si řekla dobře má školičkove oblečení,tak skvrnky nebudu řešit....... Asi po měsíci jsi me podala učitelka před maminkami , že má Můj syn flekaty tepláky........😨omlouvala jsem se ji a snažila se ji situaci vysvětlit Úplně vyčerpána z každodenním chození z prace do Prace jsem se málem rozplakala tim strapnenim před ostatníma asi jsem to tenkrát psychicky neunesla....... ,ale zafungovala asi maminkovská spojitost 👍 Protože,jse mne zastaly všechny maminky které to slyšely na mistě a i ty co jse to doslechli od jiných maminek a šli jsi stěžovat na učitelku k ředitelce a paní učitelka se mne musela veřejně omluvit.
@nonacek kruty 😉 Ono je to vazne tezky. Existuji dobri i spatni zamestnanci a s uciteli je to stejne. Vsechno se da delat svedomite a nebo to osulit. Je jasne, ze deti nebudou porad jak ze skatulky, ale vseho s mirou. Predstava, ze nasi kluci pudou do skolky a kazdyho pul roku budu kupovat sestery teplaky by me taky vytacela.
@nov777 jsem ráda,ze tahle diskuze se měnit v přátelštější😉 Ono se řekne patery tepláky, PROC TO NĚKDO ŘEŠÍ? proc protože ty tepláky musím koupit i pro druhého dítko.. a kde jsou jine výdaje.. a jake Máme platy ? pokryjí to všechno? Jinak souhlasim s tebou , že všude kolem v zaměstnání.................. se najdou hodni lidé s touhou vyjít vstříc pomoct..... a bohužel jse najdou i ti lidé pravého opaku. Tak ženy ať potkáváme jen ty dobre lidi ať jim to mužem oplacet.... a vznikne krásný koloběh 😉
@marecek4 nasla som si cas a precitala cele 4 strany a potom este raz tvoj dotaz
pises ze mas problem s tym, ze teplaky a tricka musis opakovane nakupovat lebo zo skolky ich beries zlikvidovane resp. v stave, v akom ich nechces davat synovi opakovane
...okrem tychto info sa tam ''podprahovo'' dalo zachytit ze starsie deti, ti toto nerobili a ze chodili do inej skolky
tato ti dokonca ani nepride ze by tam cosi extra majstrovali
okrem toho tam este vychadzaju info o tom, ze ucitelky nemaju tucha od coho to je 😕 a ze tych koruniek na nakupy nemas nazvys
postupne tak ako ma to napada
1 - mam dievcatka takze je to trosku ine - asi 😅 - ale chodime uz do druhej skolky - obe ale sukromne (neviem ci je v tom rozdiel s ohladom na temu- mozno jo co do poctu deti)
- deculko mi chodi do skolky v obleceni, ktore je pren kupovane a nie je nijak speci skolkove (okrem vyzadovaneho a i to som si upravila) - vysvetlim
- je to dievcatko a chce byt pekna, myslim ze ju to uci estetickemu citeniu...vnimat i seba i krasno okolo - teda nosi veci pohodlne a pritom pekne - chodi do skolky v leginkach, pohodlnych nohaviciach, suknickach, satkach...- domov prichadza uplne okejko (ano obcas nejaky pidi fliacik ale nic co by sa neprihodilo s ohladom na vek detom)
2 - veci na vonku su na vonku, tu akurat bazirujem na tom aby jej davali nohavice podla pocasia ak je chladnejsie tak zateplene, lebo styl nemecky ci anglicky ala studeny odchov sa mi pre deculka nelubi, nepovazujem to za otuzovanie (ale to som zas ja) i z toho titulu som namiesto gumacikov presadila ine vhodne boty, ktore su aspon na jar, jesen trosku zateplene zvnutra a zvonku maju gumu ktoru vyzaduje skolka, gumaky mi pridu vhodne na skakanie po kaluziach v dnoch ked prsi - tazko by sa aj mne ako dospelej v nich hralo v parku, ale zas to som ja a moje vyhrady - ktore si ako dospela viem vykomunikovat s ucitelkami, ktore ak cosi chcu maju dovod, detto ak sa ty zlosti tak asi mas nejaky preco, len si to musite vediet povedat spolu.
Za mna myslim a i preto ti to tu pisem mas mozno - neviem, zlost i na cosi ine, co som tam zachytila a to su veci, ktore si najprv zanalyzuj sama a potom skus so slkolkou poriesit sama. Mam na mysli ten tvoj pocit viackrat na 1. a 2. strane uvedeny ze to ani nie je skolka s extra programom pre deti, moze ti totiz robit prisnejsie oko na danu skolku a pani ucitelky tam.
Co mna ale zaujalo na tom co pises je ze pani ucitelka nevie od coho to je - tu i chapem tvoju zlost - ano maju 20 deti ale snad tusi co v dany den robili kde boli....teda ano pani Novakova, dnes sme trosku lepili tak to bude asi lepidlo alebo dnes sme mali vybornu syrovu omacku tak ju deti maju az za uskami 😉
Ak to nevedia tak by som ich asi poprosila ci to nejde trochu odsledovat.
Potom tu viacere maminy pre teba mali kopu napadov co s tym robit aby si si to ulahcila - ano nie je to suhlas s tym, ze ta to hneva ale nie su v tvojej situacii a tak ponukaju to, co pouzivaju ony....vypichni si z toho tie naj veci, ostatne ber ze je cena ze si sla s kozou na trh a diskutujes svoju situaciu....ano uprimne die o teplaky nie o zivot😉 zlahcujem, snad sa neurazis...ale co sa lubilo mne:
1 - po kazdom takom lepidlo comsi navrate ich skusit prerobit na krasne - obatikovat, olepit farebne, nazehlit obrazky nasit....super podla mna a mate hned co robit i doma🙂
2 - skusit nakupovat inak....ano beriem ze nie som aktualne v kozi ze aj 40 korun je problem ale ako student tu situaciu poznam teda ak ti kocky radia nakupuj nie ked aktualne treba teplaky lebo ich zbytocne preplatis tak podla mna skus nad tym aspon chvilu podumat nez to zavrhnes, ja teda nakupujem cez net vsetko takze vete ze sa im nebudu lubit v tomto Kontexte uplne nerozumiem - ved kupujes teplaky, tak kup overenu znacku, overenu aktualnu alebo vacsiu velkost idealne hrubsie aby nebol Problem s kolenami a s tym ak je vonku ci v skolke nie az tak teplo a tmavsie a to sa snad cez net mozes nie? ci nie?
3 - vazne skus temu ponukam za postovne - ved ak raz za polrok napises ze potrebujes teplacky tak s najvacsou pravdepodobnostou najdes niekoho kto ich venuje ..ved toto nie je vobec zly napad najma ak aktualne mas situaciu ze je korunka na teplaky draha - zas nijak nezhadzujem ze to takto mas, len si myslim ze to co si dostala nie su tak zle ci nevhodne napady, precitaj bez zlosti opakovane
Ostatne veci, ktore si brala ako invektivy skor myslim ze sa ti asi aktualne tazko citaju s nadhladom a lahkostou, to si mozno niekto neuvedomi ked pise....ale ber to tak - kazdy je zodpovedny za to, co napise, nie za to ako ty si to precitas a ja vo vetach - ak mu necham flaky a nedam ciste tak tu mam za chvilu socialku vnimam, ze si sa asi prestahovala niekam, kde nie si uplne doma - male mesto?dedina? - skus ak sa to da to vyuzit ku prospechu - ucitelkam vysvetli ze ta flaky zaujimaju, ze chces mat chlapceka ako chlapceka nie ako cunika....ze sa staras ale aktualne nemas korunky na stale nove a nove veci.....to su info ktore mozu predsa ist letom svetom dedinou, mozno sa ukaze ze komunita moze fungovat i inak, ja som sice idealista ale ludia myslim i dnes sa vedia zaujimat a byt mili, pri kazdej reakcii je dolezite to aka Bola akcia to je sice fyzika ale ma to logiku aj vo vztahovom svete, veris, neveris...tak ak mas obavu od susedov a ich reci, rovno im ponukni info ktore ''neboli'' je pravdive a moze ti pomoct - ved mozu vediet ze aktualne ako Rodic samopecujuci nemas koruniek nazvys😉 detto ak sa bojis ze poslu socialku tak ju rovno navstiv, jednak budes vediet pod aku pani Spadas, jednak rovno zistis svoje moznosti - teda ako ti z danej situacie vie pomoct, ona tam totiz od toho je a i ked je manzel osvc i tak ma povinnosti a mozno je to tazsie dokladovat jeho prijmy ale zas nie su uplne nezistitelne, neodhadovatelne 😉
Drzim palce nech to poriesis cele k spokojnosti, nejak to vnimam ze to nie je len o teplakoch alebo ze tie teplaky su tam len zastupne a podprahovo mozno i preto sa ta tie odpovede tak dotkli a ak sa rozhodne, tak ta Rada uvidim v teme https://www.modrykonik.cz/group/4710/ 🙂
Já si hlavně myslím, že první, co má zakladatelka udělat, je promluvit si s učitelkami. Od čeho to je, proč se tak děje, jestli to lze nějak zmírnit, dávat malýmu zástěrku, jestli jsou takto špinavé i ostatní děti.
Tady na foru si to učitelka nepřečte a zakladatelku spoustu maminek nepochopí. 😉
@nonacek dala so like aj ked sa to da vysvetlit vselijak vnimam, ze ten zaver je presne to co by mohlo pomoct i pani co temu zalozila - teda ze caka ze cela dedina alebo okolie bude hovorit o jej flakatych teplakoch a ono by to mozno naopak pomohlo veci, teda ze na tie teplaky a vsetko nebude tak sama - sice to asi bolo v danej chvili na plac ale verim, ze ta mohla reakcia mamiciek velmi potesit 😉 🙂
@terka_85 myslím, že kdybys přišla pokaždé s rozrtrhanýma kolenama dostala bys pěkně nařezáno a příště už bys tak nepřišla🙂 a ne, že ti pokaždé koupili nové tepláky...lidé si věcí vážili a byly tak vychovávané i děti...jinak souhlas za nás děti byly celé dny venku, protože je nikdo neunášel neznásilňoval a podobně☹.
nečetla jsem vse ale ja svemu synovi davam starsi veci do skolky co mi klidne muze znicit aniz by me to mrzelo.chodi do skolky od tohodle roku a uz ma zniceny backurky coz me trosku mrzi ze to nic skoro nevydrzi za ty penize a muzu kupovat nove ale co neni nad stastne detske oci co prijdou ze se neco naucily apod a rozrhane teplaky znicene tricko nebudu oplakavat a nejsem jedna z maminek co ma na to aby kupovala znackove veci a nebo nove veci kazdy tyden
Já mám dva kluky. Tepláky ze školky jsou každý den špinavé - hlavně u mladšího od jídla. Starší je udrží čisté dva někdy i tři dny. Od výtvarky mi zatím nic takto zakydaného nepřinesli..Neutírá si tvůj syn ruce od lepidel a barev do tepláků? Protože náš menší kluk to tak dělá s rukama od jídla 😠 Poslední dobou spíš řeším neustálé prodřené díry na kolenech u staršího. Nevim co na tom koberci ve školce dělá, asi si pořád hraje na housenku nebo co 😅 Ty nažehlovací obrázky jsou příšerně drahý. Jeden kus stojí pomalu jako tepláky..No hrůza 🙄
Chtela jsem reagovat na dotaz tazatelky z pozice ucitelky MS. Ale nakonec se jen smeju pod nosem a nebudu psat na adresu maminky nic. Snad jen kdo nic nedela, nic nezkazi!!! Dneska si bohuzel lidi vazi vic majetku nez vztahu a lidi kolem sebe. A to je smutne 😢
@nov777 No jo, doma si kluky ohlídáš, máš 3 na starost, to je pořád lepší poměr, než 2 učitelky na 25 dětí. Osobně bych si v situaci zakladatelky s učitelkami promluvila ve stylu dotazu, co při té výtvarce vlastně dělají a jestli by tedy nebyly vhodné nějaké pracovní pomůcky ve stylu zástěrky či trika. Z reakcí zakladatelky mám ale pocit, že buď je problémová učitelka ve školce, nebo je problémová zakladatelka a komunikace jim tam tak nefunguje.
@somalicats Hele, neohlidam. Dam jim veci na stul a jdu varit nebo skladat pradlo. Takze teoreticky by mel byt mnohem vetsi binwc nez ve skolce. 😉
@nov777 A tak to jo 🙂. Tak to máš kluky - neprasátka, moje mladá byla zmazaná od barev kolíkrát i za ušima 🙂.
tak u nas je 1 ucitelka na nejakych 25 deti a nikdy zadny problem u nas nastesti nebyl a ucitelka perfektni jsme za ni rada ale asi se po novem roce budem stehovat a budem muset menit skolku :(
@irisie ja bych to shrnula jinak-tak jako jsou cunata a neschopni nekteri lide,tak jsou proste takove i nektere ucitelky 😉 . u nas ve skolce jsou sikovne,schopne cistotne a k tomu vedou i deti, takze i za ty pokecany tricka od jidla dcery se nekdy omlouvaji😉. Jsem rada,ze jsou takove a koukam,ze jsme meli neskutecne stesti.
a řekla bych, že je to také bezohlednost těch učitelek....k práci ostatních...vždyť maminka není učitelka, tak asi nemá co na práci, ne ona dělá jen minimálně 40 hodin týdně a podobně...může pořád prát a žehlit...když už milé paní učitelky nejsou schopné děti udržet,aby chodily jako ze školky a ne jako z kravína, tak jim mají dát na práce s tuží, vodovkama...velké trička nebo zástěrky, ale oblíkáním dětí by se možná asi taky předřely🙂🙂
@achjonetusim přečetla jsem si první příspěvky na první stránce a zbytek jsem raději nečetla. Já nechápu, proč se tady pořád do někoho ryje...
@marecek4 Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky. Já bych si promluvila s učitelkou a snažila se najít společné řešení. Naše dcera začala letos chodit do školky. S oblečením teda problém nemá, chodí domů čistá, někdy jí vydrží tričko i 3-4 dny čisté, občas je umazaná od jídla, ale problém jsme měli třeba v šatně s oblékáním. Vždycky jsme to hned učitelce nahlásila a hned se to řešilo bez problémů. Myslím si, že je to všechno o komunikaci mezi lidmi. Neberu to jako obtěžování, ale jde o moje dítě, takže chci, aby se tam cítilo dobře. Takže bych se nebála slušně zeptat, od čeho to oblečení je špinavé, vysvětlila bych jim svou situaci a určitě se řešení najde pro obě strany. Držím palce 😉

@milmic Jo jo presne tak 😉