Jak řešíte zničené oblečení ze školky?
holky,mám možná sama-problém,který mě tak trošku vytáčí,malý chodí do školky a každá víme,že ani když pořizujeme tepláčky a trička z druhé ruky tak ani ty nejsou zadarmo-stejně jako školka,tak by mě zajímalo jak řešíte zničené oblečení barvama,lepidlem a podobně-kdyby to bylo nějak nárazově tak nepovím,ale je to u nás celkem pravidelný jev,a na to jak je malý čistotný se mi to vůbec nelíbí,za každý půlrok aspoň dvoje tepláky,už mě to nebaví a mám 100 chutí to donést učitelkám k vyprání a nebo náhradě,myslím,že jsou rozhodně lepidla která nezanechávají stopy,tuhá lepidla,vypratelné fixy i barvy-tak fakt nevím od čeho to má,ale rozhodně už jsou nenositelné protože vypadají jak po ....
Mně to teda přijde hodně přehnané, ještě aby učitelky hlídali, jestli se děti moc neušpiní. Byla bych ráda, že s nimi vymýšlí aktivity a jen nekoukají, jak si samy hrají. Taky na tom nejsme finančně nějak extra dobře, ale dvoje tepláky za půl rok mi nepřijde nic divného. Dcera do 18. měsíce nechodila a místo lezení se šoupala po zadku. Všechny gatě má zničený, prodřený, nebo nevypratelný, ale co se dalo dělat, nebudu s ní sedět doma, aby se venku neušpinila. Děti holt stojí peníze 🙂
🙈 🙉 🙊
@zelva - a bude hůř 🙂 , mám teď prvňáčka a nestačím koukat, za jak krátkou dobu prodře kalhoty na kolenou úplně skrz - o přestávce si totiž hrají na koberci s Legem, nebo v družině různě blbnou....takže za 2,5 měsíce už má takhle prodřené dvoje džíny a u třetích bude díra každou chvíli.....to nikdy ve školce takhle tepláky nezničil, snad jedny , dvoje za ty dva roky a nějaké ty šusťáky trhnul někde na zahradě, nebo když byli se školkou v lese....taky momentálně přemýšlím, co s tím, zažehlovací záplaty stejně musím přišít, jinak je to hned dole, jak na tom klečí a šoupe se....možná mu tam dám nějaké kalhoty na převlečení a poprosím družinářku, aby na něj dohlédla, když půjdou ven, aby byl převlečený do venkovního, jinak už fakt nevím....navíc sehnat na něj padnoucí džíny nebo kalhoty je fakt docela problém - má dlouhé nohy, ale v pase by mu klidně byla velikost 104 😉 , dvoje kraťasy má dokonce ještě 98 😀 ....takže když má dostatečně dlouhé nohavice, tak v pase by se do toho vešel nejmíň dvakrát, někdy to trochu zachrání ta nastavitelná guma v pase, ale někdy to nestačí a ne všechny kalhoty to mají....
@krystalka to je jak u nás. Dlouhé hubeňoučké nohy, vosí pas. Na naši holku sehnat kalhoty je taky umění. Když už jí nějaké padnou, koupím do zásoby i větší velikost. To jak se v nich válí v družině mi taky trhá srdce. Ale o na je ťuňťa, takže nějaké složité převlékání po ní nemůžu chtít 😅 .
@myskin - tak to já do zásoby moc nekupuju, protože s větší velikostí, je to obvykle i širší v pase...navíc holky aspoň třeba můžou nosit legíny nebo džíny slimky, ale u nás potřebujeme, aby to bylo úzké v pase, ale ne přiléhavé nohavice, to nemá rád, ideálně by to chtělo nějaké kalhoty, co porostou do délky, on je v pase už několikátý rok pořád stejný 😀 ....jinak náš malej by to převlékání zvládl v pohodě, stačilo by vyměnit džíny za tepláky, ale spíš je problém, že na to není nějak prostor, po vyučování jdou s družinářkou dolů na oběd, pak si jdou odpočinout do družiny, pak jdou do tělocvičny, nebo ven....a prostě při těch hromadných přesunech tam na to nějak není čas....zkusím to ještě nějak s družinářkou pořešit....

Tak musím říct že u nás je to to samé každý den přijdou od něčeho špinavé mam dvě holky obě ve školce a neustále něco dokupujeme at už tepláky nebo punčochy ale většinou se mi to povede vyprat nebo tam zustavají jen světloučké flíčky tak jím to na to doníčení do školky stačí.