icon

Jak se vyrovnat s nedostatečnou kapacitou mateřských škol?

prosinec2019
5. kvě 2022

Maminky , jak se vyrovnáváte s tím, že ve školce pro vaše dítě není místo ....vím že teď je to bohužel problém většina školek.

Strana
z3
merope
8. kvě 2022

@veroniquecz Tak ideál je samozřejmě těsně před koncem to snížit na 50 Kč / měsíc. Vybrat si to rovnou znamená, že už ty peníze máš. A tak ti je nikdo nesebere 🙂.

chris_n
8. kvě 2022

@prosinec2019 dva a čtvrt roku je ale spíš na jesle, ne?

chris_n
8. kvě 2022

@prosinec2019 o o se bere od pololetí? Já myslela, že nástupy jsou vždy jen v zari

sherryel
8. kvě 2022

@chris_n : může se stát že se někdo odstěhuje, dítě nakonec do školky dávat rodiče nechtějí (první 3m děti furt marodí) , přestoupí na jinou školku ...

veroniquecz
8. kvě 2022

@chris_n taky si může od září držet místo a astoupit později.

merope
8. kvě 2022

@veroniquecz Ale za to se platí přes tisícovku měsíčně.

veroniquecz
8. kvě 2022

@merope za to držení? Platí, ale porad levnější než soukromá….

merope
8. kvě 2022

@veroniquecz no ale když už dítě přijmou, tak tam přece může nastoupit rovnou a nechodit do soukromé, ne?

veroniquecz
8. kvě 2022

@merope já jsem reagovala na chris, která se ptala, ze někdo nastupuje později.

janule0123
8. kvě 2022

@merope mysli to tak, ze někdo platí jen skolkovny a dite do školky nechodí .. drží se mu místo a nastoupí později … u státní školky je to par stovek oproti skolkovnymi v soukromé ..takže se to prostě platí běžné, ikdyz dite nechodí … me třeba řekli , ze kdyby me ji vzali do státní školky ( čemuž moc věřit nemám, ale přihlášku si podat mužů ) tak muže nastoupít, až po dovršení 3 let věku… dřív ne, protoze by museli splňovat nějaký podmínky z vyhlášky a na to nejsou připraveni …ale protoze ji musím zapsat už teď na daný školní rok, tak do te doby než nastoupí budu platit udržovací poplatek ve výši skolkovnyho …

fatal_error
8. kvě 2022

@tahejhula U nas podobne. Budes cekat nebo uz zkusis resit soukrome skolky predem? Bojim se, aby take nebyly obsazene a premyslim, ze zkusim rovnou nejlevnejsi v okoli. Kdyztak prijdu o 2000 nevratny rezervacni poplatek, kdyby se stal zazrak a syna vzali do normalni skolky, ale v takovem pripade bouchnu sampano i tak. Jenze to se nestane, no. 🙂

merope
9. kvě 2022

@janule0123 Aha, tak to jo. Mně řekli, že nastoupit může, ale nesmí mít plíny (ale je to firemní školka a nakonec jsem tam nedávala, protože to je v tramtárii a já jsem v týhle budově jen jeden den v týdnu).

tahejhula
9. kvě 2022

@fatal_error v okolí žádná soukromá není.

janule0123
9. kvě 2022

@merope tak ona ta firemní bude mít asi jiný podmínky než státní … me řekli ve dvou školkách defakto to stejný … v jedné me řekli ze muže nastoupit v případě ze ji vezmou až ji budou tři.. do te doby se platí udržovací poplatek ve výši skolkovneho… ve druhé se bavila o vyhlášce, ze je pro ne nevýhodný tyhle děti brát a jsou poslední na seznamu a tím pádem na ne vesměs nedojde protože ve skolce je natrask…. už jen kvůli tomu, ze zabírají místo pro dvě děti dle vyhlášky … ale ze příští rok by to vyjít už mohlo, ze jsme spádoví…😂😂příští rok by to vyjít mohlo 😂 .. jojo si vzpomenu jak pořad chtějí dělat a dělají nějaký opatření co mají podporovat dřívější návrat do práce (bez děti nebo s batoletem jsem si představila dřívější návrat v roce , roce a půl, ve dvou letech… no teď vidím ze mysleli dřívější návrat ve třech a čtyřech letech😂kdyby aspoň ten odečet skolkovnyho byl vyšší .. k te ceně soukromých školek je to pomalu směšná částka která neovlivní to, jestli se me vyplatí jít do práce a platit skolkovny

Strana
z3