Jak skloubit práci s dvanáctihodinovými směnami a školkou?
Dobry den prosim hak to zvládáte s prací a školkou?
Čeká me za 2 mesice příchod do práce kde jsou 12ky denní a nocni 2 a 2 od 7 do 7 a pritel ma praci od pul 7 do pul 4
S vyzvedáváním by problém nebyl ale ráno do skolky je problem😏
Školku máme od pul 7 a ja uz pred pul 7 musim vyrazit do prace a pritel tez v pul 7 musi vyrazet presne😢
Premyslela jsem o zkráceném úvazku na 2 dny 12ky denní a ty 2 dny by malinka byla u babičky a nesla do školky ale zase prijdu o hodně penez a budu brát treba 10-14 tisic 😢
Jak to prosím zvládáte vy?
@natysnovec my mame školku az od 6:30😏 a v 6:40 musim byt v praci🥲
@eliska1998 pokud vám běží smlouva v zaměstnání kde jste byla před prvním těhotenství a stihnete porodit do 4 let věku staršího - bude se vám počítat ta vyšší mateřská …pokud nastoupíte do práce po prvním dítěti zpět ..: aby to motivovalo matky vracet se do práce mezi dětmi
@janule0123 bohužel nestihnu porodit druhé dítě do 4 let věku malé 🥲
@janule0123 Stačí nastoupit na MD do 4 let věku...tj. třeba porod o těch 7-8 týdnů později. Ale nástup na MD (PPM) musí být do 4 let věku staršího dítěte. Rozdíl pár týdnů, já vím, ale může to hrát roli.
@ninive211 Bohužel i tak to nestihnu jsem momentálně po revizi jak jsem psala a chceme s přítelem počkat alespoň 3 mesice možná i 4 🥲 nezbývá mi nic jiného než jít na hpp a pak kdyby se povedlo jít na marodni opět a pak bych měla nárok na mateřskou normálně
@eliska1998 Je to pěkný mazec. Mě hodně pomáháme učitel a učitelka chodí do práce o 15 minut dřív a učitel klidně i 20-30 minut.🙏🏼🙏🏼
Buďto posunout pracovní dobu, začít o pár minut později, a později také skončit, pokud to jde.
Pokud ne, dohodnout se s ochotnou maminkou na odvádění třeba za peněžitou pomoc (spolužák ze školky).
Najít práci, kde bude pracovní doba víc vyhovovat, třeba i min placená.
V původní práci mi nevyšli vstříc kvůli úpravě směn. Měla jsem podmínky, tak abych více času trávila se svými dětmi než v práci. Děti vyrostou strašně rychle, napracuji se ještě dost. Nechci promarnit ty nejkrásnější roky v práci. Děti jsou pro mě jediný smysl života. Ano peníze jsou potřeba, ale za jakou cenu? Že budu v práci od ráda do večera a uvidím je jen večer před spinkáním? To není život pro mě.
Změnila jsem práci, kde mi vyšli vstříc a jsou více než ohleduplní k maminkám.

@kakba Asi tak a ze stresu se taky moc dařit nebude. Já zjistila, že jsem s mladší těhotná, když jsem dala výpověď. Ulevilo se mi. 😁 A mateřskou jsem neměla.