Jak vyřešit vyzvedávání ze školky a spánek sourozence?
Naše situace: do školky jezdím autem, vyzvedávám cca kolem půl 1 a mladší dítko mi chodí v tu dobu spát.
Dá se to nějak logistiky vyřešit?😁
Ještě nevýhoda je, že třída je v patře, takže je to vždycky akce minimálně na 10 minut (někdy i déle).
Budu ráda, jestli jste někdo našel řešení, na které já jsem zatím nepřišla🙂.
Asi že malý bude spát v autě. Já jsem jezdila pro dceru MHD, takže pak spala v kočárku, vyzvedla jsem a zase spala, jeli jsme pryč.
Nebo pokud maté adaptéry na autosedačku, tak vzít podvozek a vzít malého s sebou.
Jak dlouho Ti trva cesta autem? Syn mi v aute nestacil usnout, proto jsme nechodili pesky s kocarkem.
Dobry den, mam tri deti. 12, 10 a 2 roky. Se starsimi detmi byl stejny problem. Ale radeji jsem mladsimu synovi v aute neco povidala a snazila se, aby neusnul, nez aby starsi musela ve skolce spat, kdyz jsem byla doma. Malej doma usnul a ja mohla byt hodku-dve s dcerou a hrat si s ni.
Ja jsem bud chodila s kocarkem a mladsi bud cestou tam nebo zpet usnul a nebo kdyz jsem jela autem, tak jsem mladsiho nechala proste spat v aute no, ale na nejake hlavni rusne ulici bych ho teda asi nenechala.
Máme stejně. Starší spala ve školce jednou, ale ne kvůli mladší a byla to hrůza 😬 učitelky to sice zvládly krásně, ale malá pak nechtěla do školky chodit. 🙈 V našem případě by mi teda přišlo horší pro děti, že by musela starší spát ve školce než to, že nabourávám spánek mladší. Asi jedině snažit se uspat dřív a pak vzbudit nebo to protahovat do toho auta. Je ještě ve vajíčku nebo už v sedačce, která zůstává v autě? My naštěstí máme školku kousek, takže uspávání v kočárku a pak jdu do školky s kočárkem, ale i tak mladší kolikrát stačí dopolko 20 minutek a pak si jde lehnout ještě odpolko. Kdybych měla řešit auto, tak asi budím mladší bohužel.
A co vyzvedávat ze školky např. o půl hodinky dřív, než mladší půjde spát?
Na tom moc nevymyslis. Vyzvedavat nejde driv nez v pul 1? Tak bud se budes snazit, aby mladsi usnulo az cestou ze skolky nebo bych ho nechala spat v aute na chuvicce (ale ja jsem parkovala primo u dveri vesnicke skolky, tak tohle je potreba vyhodnotit podle situace) a doma spiciho prenesla. Rozhodne nevidim duvod, proc by melo byt dite, ktere nechce a ma mamu doma, ve skolce od osmi do tri (a ze mladsi tam bude muset byt je fakt lichej argument). Pripadne bych do skolky davala min dni v tydnu, abych nemusela ten kolotoc resit tak casto :D a nebo zkusila usmlouvat se starsim, ze kdyz tam bude min dnu, zustane na spani. Nebo si ho nech doma a mas po starosti 🙂 pokud nas prostredni bude nekdy chodit do skolky, tak urcite ne cely tyden, aby mi to narusovalo muj volnej cas :D (pardon, nic proti skolkam, ale uz nikdy v budoucnu se mi nestane, ze budu moct s detmi jet kdykoliv kamkoliv a rezim dne si vytvaret podle sebe a ne podle rezimu skolek, skol a prace)
@klokanka31 při vyzvedávání po obědě má většina školek konkrétní čas (rozmezí cca půl hodiny), tak aby byly děti najedené a nerušily se děti, které jdou spát.
A jak to máte daleko do skolky, že musíte jezdit autem? Ja vezmu mladšího (1 rok) po obědě ve 12 do kočáru, jdeme do skolky pro starší pěšky cca 30 minut pomalou chůzi, během které usne. Po příchodu do skolky ho nechám v kočárku ve vestibulu spát, mezitím jdu pro starší dceru do třídy, pomohu s prevleknutim. Vezmeme kočár a jdeme opět pěšky domu. Malý se minimálně hodinu vyspi a všichni jsme spokojeni. Jednou nebo dvakrát do týdne spi starší ve školce, ale taky se ji moc nechce, zvlast když ví, že jsem doma s miminem a všechny její kamarádky chodí každý den po obědě a ona tam zůstává s klukama 🙈
Řešila jsem loni, do skolky jsem jezdila 8 km autem. Buď mladší usnul v autě, tak jsem ho nechala spát, nebo samozřejmě pro mě příjemnější varianta, že vydržel a usnul až doma. Pomáhalo mi mu cestou dávat nějaké oblíbené jídlo, aby neusnul, třeba jahody... 🙂
Já to řešila stylem, ráno je naložit s kočárkem do auta, jít pak domu s malou pěšky, auto nechat u školky a odpoledne na spaní vyrazit do školky. Mám to přes les asi hodinku chůze. Byl to Teda celý zabitých den. Nebo ráno jet autem i domu, jít jen pro starší pěšky a domu autobusem. Nebo starší jezdila domu na kole.
A nemůžeš dítko vyzvedávat dřív? U nás se děti, které chodí po obědě vyzvedávají už o pul 12. Jinak tě chápu, náš starší taky nechtěl spát po obědě ve školce ani, když byl předškolní.
Ahoj. Vyzvedávám až kolem 3 hodiny. Nebudu malýmu rušit spánek a dcera je ve školce ráda, má tam svoje kamarády a je spokojená, tak proč ne? 🙂
Ale kdyby to nešlo, tak bych to asi řešila třeba tak, že se s malým po dobu jeho spánku budu procházet v kočárku a do školky ho odnesu třeba v korbě. Přijde mi to teda ale mnohem namáhavější.

asi nic světoborného nevymyslíme, když u staršího změna nepřipadá v úvahu, chodit pěšky s kočárem v zimě asi taky ne, tak mladší se bude muset prostě přizpůsobit situaci…
teď nevím, jestli nejsem krkavčí matka, když jsem těch pár minut nechala mladší dítě spát samotné před školkou v kočáře i v autě (ne v létě), bez chůviček i pomoci cizích maminek 😅