icon

Jaká sváteční i narozeninová překvapení pro děti do školky?

kubesovaadelka
2. led 2026

Loni nám to nevyšlo ani na narozeniny ani na svátek, letos už to vypadá nadějně a tak zjišťuji, co tak dávají rodiče dětem do školky pro ostatní děti, když má jeho dítě svátek. Jestli se tedy něco dává k svátku 🙈. Za sebe si pamatuji ve školce i škole před 20ti lety každé dítě doneslo do školky pytlík s bonbóny a hotovo, ale předpokládám, že už to tak není 🤭😆 a tak hledám inspiraci a klidně prihodte i typy k narozeninám co dáváte pro ostatní.

pilzzee
3. led 2026

@kubesovaadelka Svatky ve skolce se neslavi!!! Uz tak jsou tam ty decka preslazeny, kdyz furt nekdo slavi narozky 🤦‍♀️

evellin123
3. led 2026

@kubesovaadelka Ahojky , u nás svátek ve školce slaví a nosíme zdravé dobrůtky . Hroznové víno , jablíčko , někdy borůvky , pomelo jsem jim minule nachystala , mrkev, okurku podle toho co je zrovna v akci koupím . Doma to pak nakrájím a připravím do plastových misek.

alice180
3. led 2026
@pilzzee

@kubesovaadelka Svatky ve skolce se neslavi!!! Uz tak jsou tam ty decka preslazeny, kdyz furt nekdo slavi narozky 🤦‍♀️

@pilzzee asi tak. Já to tak nesnáším. Dcera to moc nejí, takže to stejně vyhazuju. Ještě teda moc nerozumím když do těch pytlíčků někdo dává nebaleny bonbóny. Jakože koupu bonboniéru a rozdělí ty čokoládový nebaleny bonbóny těm.detem. takže dávám netip tohle fakt ne.

andelka
3. led 2026

Je to pořád stejně. Akorát v MŠ se slaví většinou jen narozeniny. Ve škole totéž.

ajulinkaaa
3. led 2026

Dcera ve školce od září a myslím, že nosí děti jen na narozeniny. Zatím asi vždycky to byly drobnosti zabalené pro každé dítě v průhledném pytlíčku. Obvykle jedna sladkost, co je sama o sobě už zabalená a plus třeba balónek nebo samolepka. Myslím, že až bude mít dcera narozky, tak nachystáme taky něco podobného. Sladkosti se mi moc nelíbí, když děti někde dostávají, ale jedna drobnost mi přijde OK. Ve školce, kde pracuji já, tak tam před těmi několika léty před mateřskou nejčastěji nosily malé pytlíčky gumových bonbónů, jak bývají zabalené ve velkém pytli po více kusech. To mi přijde taky docela dobrý l.

barmil
3. led 2026

@kubesovaadelka nosíme, většina děti sladkosti, ja dávám jablka, hrušky, mandarinky (svátek v listopadu). Na narozeniny v červnu nosí melouny. Ty hnusný levný sladkosti z Tedi, Action atd, co nosí ostatní synovi vyhazuju, je to hnus.

ee.liska
3. led 2026
@pilzzee

Ano nosíme, stejně jako všechny ostatní děti ve školce 🙂 Poslední roky třeba jablka jako želvy ninja, banány jako Mimoně apod.
@pilzzee No to je zase názor 🤦‍♀️ Mám tedy jen tři děti, ale zatím se ve školkách vždy svátky slavily

sigyn
3. led 2026

U nás ve školce se naštěstí svátky neslaví a jsme zato rádi. Už takhle z narozenin vždycky přinesou pytlík všemožných sladkostí, že nevíme co s tím...

ee.liska
3. led 2026

Tady třeba želvy

hvezdicka09
3. led 2026

@kubesovaadelka syn bude mít narozeniny a dětem rozdá bonbony lindt ty kulaté jednotlivě balené. Myslim ze v dnešní době dětem radost neudělá banán nebo mandarinka, to dostávají běžně ve školce ke svačině. Na druhou stranu taky nejsem podporovatelka těch levných nesmyslu z action. Takže ty coko bonbony mi přijdou jako dobrý kompromis.

ee.liska
3. led 2026

Jinak k narozeninám jsem jednou upekla perník jako dort, po druhé papírový dort, jednou sladké špízy. Třeba letos měl syn na svátek exkurzi pro ostatní děti. Jednou měl dinosaury.

ee.liska
3. led 2026

A letošní exkurze. Dětem se moc líbilo🙂

pilzzee
4. led 2026
@alice180

@pilzzee asi tak. Já to tak nesnáším. Dcera to moc nejí, takže to stejně vyhazuju. Ještě teda moc nerozumím když do těch pytlíčků někdo dává nebaleny bonbóny. Jakože koupu bonboniéru a rozdělí ty čokoládový nebaleny bonbóny těm.detem. takže dávám netip tohle fakt ne.

@alice180 Nas to prave ji, a idealne vsechno a hned, takze kdyz se sejdou treba dvoje narozeniny v jeden den, tak se s nim musim hadat nebo mu to schovavat, protoze ti lidi toho tam kolikrat nabalej fakt hafo 😵‍💫

andelka
4. led 2026
@ee.liska

A letošní exkurze. Dětem se moc líbilo🙂

@ee.liska Ti dinosauři jsou super. Asi se trošku inspiruju. Syn má teď ve třídě jen 12 dětí. Když jich bylo v předchozí MŠ snad 25, nenapadlo mě se s tím drbat. Vzali jsme dva pytlíky bonbonu nebo lízátek a hotovo.

tehulinka91
4. led 2026

Ve školce svátek neslavíme, jeden je má přes Vánoce a druhý přes prázdniny. A jinak po nás většinou na začátku školního roku chtějí pytlík gumových bonbónů a když má někdo svátek, rozdělí jim to sami. A co se týče narozenin, dávám třeba nějaký fruko, k tomu buď oplatek nebo kinder čokoládku, nebo teď jsem dávala z Actionu mini brambůrky a omalovánky takové mini nebo někdo dává bublifuk, razítko apod. Starší syn nesmí moc sladkého kvůli refluxu, mladší zase kvůli stolici a dcera má necelé 2 roky a nechci aby vyrůstala na sladkostech.

ee.liska
4. led 2026
@andelka

@ee.liska Ti dinosauři jsou super. Asi se trošku inspiruju. Syn má teď ve třídě jen 12 dětí. Když jich bylo v předchozí MŠ snad 25, nenapadlo mě se s tím drbat. Vzali jsme dva pytlíky bonbonu nebo lízátek a hotovo.

@andelka já jsem na toto úchyl, baví mne to chystat 😁 Vždy jsem připravovala i pro starší děti. Do školky a pak i do školy, dokud ještě chtěly.

veru181
4. led 2026

Je to asi individuální. U nás se slaví svátky i narozeniny, někdo nosí sladkosti, někdo nějakou drobnost… A je u nás třeba zásada, že se nesmí nic nebaleného (ani třeba doma upečeného).

dc282308
5. led 2026

U nás se slaví. Koupím dva pytle kde jsou malé sáčky s gumídkama. Mám 3 syny a u všech stejně, i v DS.

angelinie
5. led 2026

@kubesovaadelka My jsme něco dávali na narozeniny i svátky - většinou nějakou drobnou sladkost a pak nějaký druh tvoření rozkopírovaný pro všechny, takže to pak učitelky využily i jako program pro děti ☺️ Třeba to nakrájené ovoce nebo nějaký zdravější zákusek je fajn nápad, ale to žádná naše školka nesměla přijímat, z hygienických důvodů.