icon

Je bezpečné, když učitelka nechá děti na kládách?

6. kvě 2025

Dívala jsem se na fotogalerii naší školky. Copak o to, že mě zarazilo že si učitelka hraje s dětmi na silnici (i když vedlejší). Ale přijde vám normální, aby učitelka nechala děti lézt na klády? Nebo děti nechat ať se zavěšují na kovovou kladinu pro psy na cvičáku? 😯

Strana
z4
1pomnenka
6. kvě 2025

Víš kolik je úrazů na školkovém hřišti, které je postavené podle norem? Hodně. Proto s nimi učitelky raději chodí na procházku, ty svišti jsou k neuhlídání. Pokud máš děti, tak víš, že spousta z nich nesportuje, neumí jezdit na kole, na lyžích, bruslit, plavat a pak se stane, že spadnou z kladiny, protože se neudrží. Nevěřím, že klády nebyly zajištěné proti posunu. Promiň, ale otázku považuji za zbytečnou. Pokud ti to vadí, tak to vyřeš.

mimco
6. kvě 2025

Ano, přijde mi to normální. Super učitelka.
Děti jsou dneska líné, nešikovné, neumí padat. Vina rodičů.

autor
6. kvě 2025
@1pomnenka

Víš kolik je úrazů na školkovém hřišti, které je postavené podle norem? Hodně. Proto s nimi učitelky raději chodí na procházku, ty svišti jsou k neuhlídání. Pokud máš děti, tak víš, že spousta z nich nesportuje, neumí jezdit na kole, na lyžích, bruslit, plavat a pak se stane, že spadnou z kladiny, protože se neudrží. Nevěřím, že klády nebyly zajištěné proti posunu. Promiň, ale otázku považuji za zbytečnou. Pokud ti to vadí, tak to vyřeš.

@1pomnenka Všude se říká že je nebezpečné lézt na klády, už se stalo pár tragédií.

1pomnenka
6. kvě 2025

Ono se toho říká. Zdálo by se, že je bezpečné přecházet po přechodu pro chodce a není.

ai30
6. kvě 2025

Klady za me ne, uz od malicka ucim svoje deti, ze na klady se nikdy neleze, i kdyz k tomu hodne svadi. (A vim, ze mnozi rodice to dovoli, ale ja nikdy a to jim jinak dovolim lezt vsude.)
Ostatni je za me v pohode.

hafika
6. kvě 2025

No bohužel jsem viděla fotky z cyklistického výletu školy mých dětí, že se fotili na hromadě klád naskládáných volně na sebe v lese v lese. Bohužel jsem zažila neštěstí, že ve vedlejší vesnici (jinde než teď bydlím) lezli kluci na hromadu klád u pily a i když byly zajištěné, tak ne tak, aby po nich lezli lidé, nebo možná něco omylem uvolnili. Hromada se rozjela a jednoho z kluků zabila. Spousta lidí ale vůbec netuší, jak moc nebezpečné to je. Nám to tehdy říkali rodiče, bylo to v okolí velké neštěstí. Když jsem ty fotky dětí viděla, bylo mi úplně zle. Učitelce jsem pak psala mail, ať si dávají příště pozor, že je to velký problém.

hafika
6. kvě 2025

Jinak děti si ze školy si občas hrají (kreslí) na silnici, kde projedou tak 2 auta denně, to mi nevadí, jezdí se tam pomalu, je to přehledný úsek.

felis
6. kvě 2025

Když si vezmu, kde jsme jako skolkovy lezli my 🤣 vyrostla jsem u Machova jezera, za barákem les, skolka taky u lesa, prochazky k vode, do lesa, v zime na led.
Dnešní děti jsou peciválové (ne všechny samozřejmě, cest výjimkam). Neumi padat, skákat, jezdit na odrážedle, každá bolístka je tragédie...
Podle mě super učitelka, která detem ukazuje skutecny svet... a je to jedině dobře.
Jsou i školky, kde se děti učí zacházet s nožem, sekerou, ohněm 🤷🏼‍♀️ tak to by byl asi horor 🤣 neštěstí se stávají, jsou výjimky, ale přehnaně resit má asi své hranice.

jane46
6. kvě 2025
@felis

Když si vezmu, kde jsme jako skolkovy lezli my 🤣 vyrostla jsem u Machova jezera, za barákem les, skolka taky u lesa, prochazky k vode, do lesa, v zime na led.
Dnešní děti jsou peciválové (ne všechny samozřejmě, cest výjimkam). Neumi padat, skákat, jezdit na odrážedle, každá bolístka je tragédie...
Podle mě super učitelka, která detem ukazuje skutecny svet... a je to jedině dobře.
Jsou i školky, kde se děti učí zacházet s nožem, sekerou, ohněm 🤷🏼‍♀️ tak to by byl asi horor 🤣 neštěstí se stávají, jsou výjimky, ale přehnaně resit má asi své hranice.

Teda a kolik se stalo vaznych zraneni na hristi... Takova skluzavka... Ja bych to radsi zrusila vsechno a ve skolce ze zakona helmy... Bydlime na male vesnici, deti si hraji pred domem na silnici a proste autu uhnou uplne bezne, klady v lese jsou TOP luxusni telocvik a celkove vylezt na cokoliv ci kamkoliv. S dohledem a kontrolou rodicu, to je samozrejmost. Ve skolce chodily deti ven za jakehokoliv pocasi... pole, louky, lesy... seskrabavala jsem z nich bahno... delaly kdeco, dikybohu za to.
@felis Cim driv budou brat nuz a dalsi vybaveni jako nudnou beznou vec a trochu s ni zachazet, tim lip... Samozrejme se selskym rozumem, inteligentne... Ja bych tady asi nesmela prezentovat nase fotky z bezneho zivota, to by bylo na socialku asi... 😆

autor
6. kvě 2025
@felis

@felis Já bych čekala že když dítě svěřuji školce, že tam je v bezpečí. Co si dělají s dítětem rodiče, je to jejich problém. Ale tohle mi přijde úlet.

drep
6. kvě 2025

Klády by mi vadily a hodně, pár mrtvých a zmrzačených, doživotně para- nebo kvadruplegických dětí už jsem viděla. To má moje dcera naučený, že na klády nikdy. Cvičák pro psy mi naopak přijde jako super hřiště, stejně jako skály, les, kemp…

autor
6. kvě 2025

A o hygieně taky nemluvě, ve školce hodí na stůl misky s různými pochutinami, dětem zavážou oči, a ať hádají co to je. Jako určitě prima zábava, ale kdyby každému dali lžičky. Ale oni se v těch miskách hrabou prstama. Pak už se nedivím že jsou školkáčci pořád nemocný.

autor
6. kvě 2025
@drep

Klády by mi vadily a hodně, pár mrtvých a zmrzačených, doživotně para- nebo kvadruplegických dětí už jsem viděla. To má moje dcera naučený, že na klády nikdy. Cvičák pro psy mi naopak přijde jako super hřiště, stejně jako skály, les, kemp…

@drep Cvičák by problém nebyl, ale kdyby tam například kladina byla pevně zabezpečená/ukotvená k zemi, nebylo ztrouchnivělé dřevo, a konstrukce těžká kovová. Chodíme na cvičák se psem, a na tu kladinu už ani psy nepouštějí v jakém je stavu, jsou z toho odmontovaná ty postranní prkna aby tam nikdo vylézt nemohl. Tamhle spousta případů mrtvých dětí když se věšely na fotbalové branky a ono to na ně spadlo, a tady je učitelky nechají ať se věší na železnou kladinu, která vůbec není stabilní.

chumlee71
6. kvě 2025

Tak to musí být hrůza,oni se tam fakt hrabou v misce rukama? Ty máš asi jedno dezinfikovaný dítě co?

journals
6. kvě 2025

Helejď, řeš svoje trable se škokou ve školce, tady to většinu asi nepohorší 🙈 pokud jsou tohle tvoje zásadní životní problémy, tak he to fajn… 🫣

felis
6. kvě 2025
@anonym_autor

@felis Já bych čekala že když dítě svěřuji školce, že tam je v bezpečí. Co si dělají s dítětem rodiče, je to jejich problém. Ale tohle mi přijde úlet.

@anonym tak kdyz Ti přijde, že tam nebude dítě v bezpečí, tak ho tam nedávej. Nevím, co na to jiného říct. Evidentně jsi jinej oddíl 😃

kakba
6. kvě 2025

Ce skolce se ocividne detem venuji, tobe se ro nelibi. Stahni dite ze skolky a uz si ho doma.

kakba
6. kvě 2025

Dekuju vsem ostatnim, ze jste zcela normalni. 😘

autor
6. kvě 2025
@chumlee71

Tak to musí být hrůza,oni se tam fakt hrabou v misce rukama? Ty máš asi jedno dezinfikovaný dítě co?

@chumlee71 A ty třeba doma necháš dítě ať se rukama hrabe v jídle, který ještě bude jíst i další člen rodiny? Já učím dítě hygieně, a pak se mi ze školky vrátí jak opice z džungle

autor
6. kvě 2025

Když neřešíte hygienu, bezpečnost, co je u vás hlavním kritériem ve výchově dětí, co po nich chcete?

betelgeuzz
6. kvě 2025

Z toho všeho by mi vadily ty klády. To je opravdu hodně nebezpečné. Pokud to někomu nepřipadá, tak doporučuju pobavit se s někým, kdo dělá v lese.
Ostatní ne. Na psí hřiště jsem chodila s holkama za covidu, lepší, než klasické 😀 (jen když tam nebyly psi).
A k hygieně, kolikrát dítě strčí do pusy kámen, kus hlíny, takže hrabání se společně v misce mě fakt nevadí. Děti si tím budují imunitu.

ajja87
6. kvě 2025

Asi je to tvoje první dítě viď? já když jsem měla jedno tak jsem taky byla přehnaně úzkostná a z každým dalším dítětem mám o dost jiné představy o bezpečnosti a hlavně hygieně....Hele jako klády jsou nebezpečné o tom žádná,ale jako, že ti vadí, že ostatní děti sahají na jidlo je pro mě trochu úlet... vždyť na hračky ve školce taky sahají všechny děti 🤦

jane46
6. kvě 2025

Jednoduche, chci at moje deti pouzivaji tu cast tela na krku a tu cast tela vlevo pod hrudnikem (obrazne receno)... At vi, kdy se muzou hrabat rukama v jidle (testovaci hra ci cokoliv) a kdy ne, na ktere klady muzou a na jake je lepsi nelezt, jak se maji chovat k ostatnim lidem, k prirode, k vecem, jak resit problemy ci jim ptedchazet... Jaky je realny zivot, ze neni jako z pohadky, na oblacku a bez starosti, ale ze si v nem musi hledat to krasne. Ze je potreba si uzit i uplne blaznive akce i ty uplne stereotypni. Ze musi brat veci s nadhledem, selskym rozumem a ze svet neni jen cerno-bily. Ze vztahy, ziti a rodina je vic nez znackove gate. Ze nejsme vsichni stejni a dospelaci taky casto vi kulove, neco neumi. Ze jsme si vsichni rovni... Ze je fajn se obcas na vsechno vyprdnout... Nedelat druhym to, co nechteji at delaji ostatnim jim. Respekt, ucta a asertivita. No mohla bych pokracovat dal jeste dlouho...

jane46
6. kvě 2025
@betelgeuzz

Z toho všeho by mi vadily ty klády. To je opravdu hodně nebezpečné. Pokud to někomu nepřipadá, tak doporučuju pobavit se s někým, kdo dělá v lese.
Ostatní ne. Na psí hřiště jsem chodila s holkama za covidu, lepší, než klasické 😀 (jen když tam nebyly psi).
A k hygieně, kolikrát dítě strčí do pusy kámen, kus hlíny, takže hrabání se společně v misce mě fakt nevadí. Děti si tím budují imunitu.

@betelgeuzz To je ten vtip, kdyz prvorozene dite sni hlinu, vola se sanitka a TIS, kdyz druhe, vyplachne se pusa a jde se dal, kdyz treti tak se premysli, zda je jeste nutna vecere 😆

betelgeuzz
6. kvě 2025
@jane46

@betelgeuzz To je ten vtip, kdyz prvorozene dite sni hlinu, vola se sanitka a TIS, kdyz druhe, vyplachne se pusa a jde se dal, kdyz treti tak se premysli, zda je jeste nutna vecere 😆

@jane46 nebylo to o psích granulích? 🙂 Ale já zas četla, že dítě má sníst kyblík hlíny, aby mělo dobrou imunitu. Nebo se říká o zemědělcích, že sní kýbl hnoje - ne samozřejmě na posezení, ale jak pracují, pak si vezmou chleba a pod.

ee.liska
6. kvě 2025

Další hrdinka pod anonymem 😁 Pokud nejsi troll, dítě si nech doma, když máš takové problémy 🤦‍♀️

marketa1218
Autor odpověď smazal
martina1317
6. kvě 2025

Smarija 🙂 my jsme deti z vesnice, litali jsme cele dny venku vsude mozne, v potoce, v lese, v rybnice, na stromech na kladach, na starych brankach na fotbalovym hristi jsme delali vymyky, na zabradli…. Kousali jsme jednu stanglu salamu cela parta na stridacku…. A zijeme. A bylo to nadherny detstvi. Nech deti dychat a nedelej z nich upjate cvicene opice. Ano jednou budou jist lzickou a chovat se opatrne a dospele, ale to uz jim bude 30 a zivot prestane byt sranda a zabavny. Ted je ta chvile, kdy maji delat opicarny.

gruyerre
6. kvě 2025

Ty klády jsou blbý. Podle mě si to ty učitelky vůbec neuvědomily. Normálně jim to řekni a příště už tam děti nepustí.

g_m
6. kvě 2025

🤣🤣🤣 To je prdel, doufam, ze to je jen troll a pokud ne, tak chudaci deti. Jsem rada, ze bydlím na dědině a deti muzou behat po venku, lezt an stromy a klady a tak 👍

Strana
z4