icon

Kdy je vhodné dát dětem oteplováky do školky?

makkyv
11. pro 2024

Ahoj holky, kdypak dáváte dětem oteplováky?
Já už teda začala dávat do školky, protože tu ráno máme -1 a maximálně 3 stupně a jsme teda jediný kdo je máme🤣
Mně už teda přijde zima, no asi jsem divná. Jak to máte vy?🤣🙂

Strana
z2
miryp
12. pro 2024

Oteplováky mají děti jen do sněhu, což je tak týden za celou zimu. Jinak nosí softky s fleecem a pod to ještě jednu vrstvu. Teď tu máme max -1 a zatím tedy mají stále jen rifle.

rosalindamelinda
12. pro 2024

@makkyv Njn, ale záleží jaké oteplováky máš na mysli. Většinou se dají sehnat samé lyžařské oteplováky s kšandami. Jenom normální oteplené kalhoty nikde.
Takže jsem se na to vykašlala a dala jsem kombinézu, ano mám ji ve vel asi kol.98, ale je velká a široká, malý ji ještě obleče, je ve školce první rok. 104 je myslím max no...
Jo a to samé rukavice, palčáky a prsťáky. Pro ty větší děti sehnat obyč palčáky taky fuška, všechny palčáky jsou pro maličké prcky. Obcházíme obchody furt...

verunnaj
12. pro 2024

@rosalindamelinda hmko ma palčáky do 140 🙂

hennrietta
12. pro 2024

Dcera má do školky legíny, co má i ve třídě a na to si natáhne zateplené softshellky. Takový ty tlustý oteplováky, jak jsou popruhy přes ramena nevedeme.

ajronka
12. pro 2024

Syn nosí oteplovačky pouze do sněhu a na hory. Do školky má softshellky s beránkem a pod tím nic. Je fakt, že má 6 let a je věčně zpocený, takže mu to takhle vyhovuje.

kacka1994
12. pro 2024

@ajronka ja si nedokazu predstavit, ze nekdo ma jakekoliv softky a pod tim nic :D natoz ty s berankem :D Jednou se mi mladsi pocural a mel kousek cesty nahradni softky bez teplaku a celou dobu plakal, ze ho to skrabe - dosel zpoceny jak neco, kdyz ma teplaky/leginy pod tim, tak nejak zpoceny neni 🙂

simkrk
12. pro 2024

Dcera vždy nosí leginy a zimni softshelky 😊 oteplovaky nosi, jen když jsme na horách, jde lyžovat nebo bobovat.. 😁😊

kristyn86
12. pro 2024

@kacka1994 To je divny,ze ho skrabaly. Deti mi nosi softky s fleesem i bez spodni vrstvy a ok a i ja sama mam softsheelove kalhoty i bundu a neskrabe to.

kacka1994
12. pro 2024

@kristyn86 tak je zvykly nosit bavlnu, bambus, nebo outlast 🙂 ja taky nesnesu softshell na telo 🙂 nesnesu ani teplaky z polyesteru, nebo fleecovou mikinu, pokud mam kratky rukav, jen leginy zvladam, pokud jsou prijemne a prodysne.

kristyn86
12. pro 2024

@kacka1994 Jo,tak kazdymu muze byt nejaky material neprijemny. Ja zase bez spodni vrstvy nedavam lyzarske kalhoty treba 🙂

kacka1994
12. pro 2024

@kristyn86 to ja taky ne :D to by ne ani nenapadlo, jsou takove studene

rezina96
12. pro 2024

Když vidím tady ty příspěvky, tak tiše závidím... U nás už všechny děti asi měsíc nosí jen oteplováky, kombinézy a sněhule 😀 . Přes den máme 0° až -5° a sníh s občasnou čvachtou..

mourovatakocka
12. pro 2024

@makkyv Já nedávám - mladší má do školky zateplené kalhoty, kdyby nestačilo, dostane instrukce, že si je má natahovat na tepláky. Ale u nás to je kvůli čůrání - oteplovačky by si sám nesundal, kdyby to na něj přišlo při procházce 😁

jiss
12. pro 2024

Dávám už lyžařské gatě a nedovedu si představit, že bych nedala. Dneska byli se školkou na Kraví hoře a prý tam byly nějaké zbytku sněhu (?) a mladej došel úplně mokrý a pletené rukavice mu ani nestihly uschnout, když jsem ho vyzvedávala. A to je Brno 🤷

jana_zofie
12. pro 2024

@jiss no a Novy Liskovec beze zbytku zelenej. A zrovna o techto konkretnich softkach vim, ze neco vydrzi. Ale zimni rukavice bych mela koupit. Do lonskych nevlezou.
Jinak zitra pujde mladej v oteplovakach. Ale ciste z duvodu, ze dneska si na softky z boticek rozmatlat psi vy-vite-co. Az jednou najdu nekoho, kdo ty psy nechava vencit pred prolizackou pred skolkou a nesbira to, nedopadne to dobre. To je furt tam. Ale zakaz deckam, aby chodili na prulezku, kdyz je hned pred plotem na ceste dom, ze...

leymea
12. pro 2024

Davam zimni softky a pod nima ma leginy. Oteplovaky davam jen kdyz je snih. Uprimne ani nevim co davaj ve skolce ostatni, ale oteplovaky si vubec nevybavuju, ze by nekdo mel. Zitra se podivam 😂

Strana
z2