Kdy je vhodné dát dětem oteplováky do školky?
Ahoj holky, kdypak dáváte dětem oteplováky?
Já už teda začala dávat do školky, protože tu ráno máme -1 a maximálně 3 stupně a jsme teda jediný kdo je máme🤣
Mně už teda přijde zima, no asi jsem divná. Jak to máte vy?🤣🙂
@makkyv Njn, ale záleží jaké oteplováky máš na mysli. Většinou se dají sehnat samé lyžařské oteplováky s kšandami. Jenom normální oteplené kalhoty nikde.
Takže jsem se na to vykašlala a dala jsem kombinézu, ano mám ji ve vel asi kol.98, ale je velká a široká, malý ji ještě obleče, je ve školce první rok. 104 je myslím max no...
Jo a to samé rukavice, palčáky a prsťáky. Pro ty větší děti sehnat obyč palčáky taky fuška, všechny palčáky jsou pro maličké prcky. Obcházíme obchody furt...
@rosalindamelinda hmko ma palčáky do 140 🙂
Dcera má do školky legíny, co má i ve třídě a na to si natáhne zateplené softshellky. Takový ty tlustý oteplováky, jak jsou popruhy přes ramena nevedeme.
Syn nosí oteplovačky pouze do sněhu a na hory. Do školky má softshellky s beránkem a pod tím nic. Je fakt, že má 6 let a je věčně zpocený, takže mu to takhle vyhovuje.
@ajronka ja si nedokazu predstavit, ze nekdo ma jakekoliv softky a pod tim nic :D natoz ty s berankem :D Jednou se mi mladsi pocural a mel kousek cesty nahradni softky bez teplaku a celou dobu plakal, ze ho to skrabe - dosel zpoceny jak neco, kdyz ma teplaky/leginy pod tim, tak nejak zpoceny neni 🙂
Dcera vždy nosí leginy a zimni softshelky 😊 oteplovaky nosi, jen když jsme na horách, jde lyžovat nebo bobovat.. 😁😊
Když vidím tady ty příspěvky, tak tiše závidím... U nás už všechny děti asi měsíc nosí jen oteplováky, kombinézy a sněhule 😀 . Přes den máme 0° až -5° a sníh s občasnou čvachtou..
@makkyv Já nedávám - mladší má do školky zateplené kalhoty, kdyby nestačilo, dostane instrukce, že si je má natahovat na tepláky. Ale u nás to je kvůli čůrání - oteplovačky by si sám nesundal, kdyby to na něj přišlo při procházce 😁
Dávám už lyžařské gatě a nedovedu si představit, že bych nedala. Dneska byli se školkou na Kraví hoře a prý tam byly nějaké zbytku sněhu (?) a mladej došel úplně mokrý a pletené rukavice mu ani nestihly uschnout, když jsem ho vyzvedávala. A to je Brno 🤷
@jiss no a Novy Liskovec beze zbytku zelenej. A zrovna o techto konkretnich softkach vim, ze neco vydrzi. Ale zimni rukavice bych mela koupit. Do lonskych nevlezou.
Jinak zitra pujde mladej v oteplovakach. Ale ciste z duvodu, ze dneska si na softky z boticek rozmatlat psi vy-vite-co. Az jednou najdu nekoho, kdo ty psy nechava vencit pred prolizackou pred skolkou a nesbira to, nedopadne to dobre. To je furt tam. Ale zakaz deckam, aby chodili na prulezku, kdyz je hned pred plotem na ceste dom, ze...
Davam zimni softky a pod nima ma leginy. Oteplovaky davam jen kdyz je snih. Uprimne ani nevim co davaj ve skolce ostatni, ale oteplovaky si vubec nevybavuju, ze by nekdo mel. Zitra se podivam 😂

Oteplováky mají děti jen do sněhu, což je tak týden za celou zimu. Jinak nosí softky s fleecem a pod to ještě jednu vrstvu. Teď tu máme max -1 a zatím tedy mají stále jen rifle.