icon

Kdy je vhodné dát dětem oteplováky do školky?

makkyv
11. pro 2024

Ahoj holky, kdypak dáváte dětem oteplováky?
Já už teda začala dávat do školky, protože tu ráno máme -1 a maximálně 3 stupně a jsme teda jediný kdo je máme🤣
Mně už teda přijde zima, no asi jsem divná. Jak to máte vy?🤣🙂

Strana
z2
aspie83
11. pro 2024

@makkyv kluci zatím nosili softshelky, ale u ostatních dětí ve školce už je vídám 😉

emillyhk
11. pro 2024

Syn má softky s fleesem, pod nima legíny. Oteplováky jsem nekupovala a nějak to neplánuju🤷‍♀️

makkyv
autor
11. pro 2024

@aspie83 U nás právě ani to, možná tak 2 děti z 20.. tak si říkám, kde se u nás stala chyba. Mně prostě přijde -1 už dost málo.. nevím🤣

daasqua
11. pro 2024

U nás je děti mívají. Já je nemám moc ráda, tak moje děti měly vždy softshelky s beránkem. Kupodivu byl teď syn skoro jediný, kdo neměl mokré oblečení vevnitř.

sagitta33
11. pro 2024

@makkyv Do školky už oteplováky dávám, máme tu kolem 0 i v poledne. Dneska jsem už i školákovi dala punčocháče pod kalhoty.

veruuu_kubesovic
11. pro 2024

@makkyv a bydlíš někde na horách? Můj syn nosí softky a pod tím teplaky, oteplovaky jedině, kdyby napadlo hodně sněhu, což u nás nehrozí...

kristyn86
11. pro 2024

Oteplovaky davam jen do snehu 🙂 a na hory. Celou zimu davam zimni softsheelky,pod ne leginy,puncochace nebp slabsi teplacky.

makkyv
autor
11. pro 2024

@veruuu_kubesovic Nene ja je dávám proste od narození, nejsou to nějaký oteplováky do -30🤣 jsou to normálka ze Sinsay a na menší sníh, takze to nejsou ty lyžařské zase 🙂

lizzie02
11. pro 2024

@emillyhk mohu zeptat, jestli obyč legíny a kde kupuješ? My máme všechno termo, tak přemýšlím, jestli to dát do školky, že by v tom byl celý den, ale zase by na to pěkně natáhl softky 🤔

makkyv
autor
11. pro 2024

@kristyn86 To me vubec nenapadlo, juknu na to. I kdyz ted jsem zas kupovala ty oteplováky, mraky penez 😭🤣

jaja01k
11. pro 2024

Oteplováky dávám, jen když je sníh. Jinak zimní softshelky nebo pogumované kalhoty s fleecem.

marketa1218
11. pro 2024

@makkyv My jedeme softky s beránkem, když jdou ve školce na procházku, natáhne to na leginy. A když je sníh dávám malé kombinézu.

veruuu_kubesovic
11. pro 2024

@makkyv můj syn nikdy ve školce oteplovaky neměl, jako vídám tam děti treba v kombinezach, ale teploty kolem 0st pro mě nejsou na nějaké ultra navlékání...nebydlíme na horách, ale v menším městě...

aspie83
11. pro 2024

@lizzie02 taky kluci nosí skoro celou zimu legíny 😁 právě protože na ně v pohodě natáhnou softshelky - podle situace s fleesem nebo s beránkem nebo pak při více sněhu oteplováky 😉 sice je komplikovanější vyloženě klučičí sehnat, ale dá se to.. máme od lindexu, z hm nebo potom šité od paní, od které klukům různě objednávám oblečení jednou za čas 😁

nagojka
11. pro 2024

Já patřím mezi ty matky hysterky máme tady kolem 0 az -2 takže já už dávám malýmu takovou slabší zimní kombinézu...🤷sem asi divná ale je mi to jedno..

aktakd
11. pro 2024

@makkyv Já dávám, ale teda spíš kvůli sněhu. Chodí bobovat a nebo se vyloženě válí ve sněhu.

jana_zofie
11. pro 2024

Teple softshellky na leginy. Jeste dlouho to tak vidim. Pak prijdou teple softshellky na teple leginy/zimni outlast. Pokud nepujdem vylozene na svah/pulden do prirody, klidne i par stupnu pod nulou to zvladne.

makkyv
autor
11. pro 2024

@jana_zofie Tak jste mě ukecaly, tchyně má fungl nové, velikost akorát, jen ji je stáhnu v pase a dám ji teda ty🤣

kristyn86
11. pro 2024

@makkyv Softsheelky se daji sehnat levne i drazsi,ale deti je unosily od zimy,pres jaro a pak i na podzim. Na jare a na podzim bez legin a v zime s leginy. Nejsou v tom tak nahnacane,urcite je v tom lehci pohyb,navic jsou prodysne,tak se nezapari a neprofouknou. Zname znacky jsou Unou,Sijeme srdcem...

kacka1994
11. pro 2024

Davam oteplovaky 🙂 Asi tak posledni 3 tydny urcite a u nas je ma teda vetsina 🙂 Od te doby co je rano namraza si syn zacal v softshellkach stezovat, ze je mu zima na nohy a to i kdyz jdeme domu, natoz kdyz ve skolce na zahrade si hraje treba na jednom miste. Pod softkama i pod oteplovakama nosi bavlnene teplaky.
Mladsi deti nosi kombinezy, takze taky v podstate oteplovaky.

veroniquecz
11. pro 2024

@makkyv už jsme vyměnili softky za oteplovaky. Kdyz jsou venku tak imrvere sedi na zemi, kloužou se po kolenech atd, takze radši ať jsou tepleji oblečeni.

janina228
11. pro 2024

@makkyv do školy to vidím už teď trochu jinak, ale do školky jsem oteplováky dávala. Přesněji - záleží do jaké školky 🙂.. jestli to tam mají nastaveno tak, že se jde ven "za každého počasí", tak oteplováky úplně klidně.

emillyhk
11. pro 2024

@lizzie02 Kupuju v tchibu, balení po pěti.

makkyv
autor
11. pro 2024

@janina228 Ano ano, chodí ven, jen ne když prší. Jinak jsou venku opravdu furt. Dcera je hodně teplokrevná, ale jedno ráno bylo -2 a ja ji dala jen legíny a tepláčky a mrzla mi, proto ty oteplováky.. do konce týdne mame mit -3 az 0 maximálně do 12 hod.. tak ji frknu asi ty oteplováky a jak bude tepleji ji dam ty softshell 🙂

makkyv
autor
11. pro 2024

@makkyv VŠEM MOC DĚKUJI HOLKY!❤️🫶🏻

janina228
11. pro 2024

@makkyv já měla ty oteplováky ráda i kvůli tomu, že i v zimě jsem jim dala jen slabší legíny pod to. K tomu ráno jsme chodili pěšky.. to byla fakt zima a ani jedno z dětí si nikdy nestěžovalo, že by mu bylo vedro 😄. Ono asi i hodně záleží na dalších faktorech jak tak nad tím přemýšlím 🙂

veruuu_kubesovic
11. pro 2024

@janina228 taky chodíme pěšky, i přesto oblikam tak jak píšu, pro mě jsou oteplovaky prostě na bobovani, do velkého sněhu, což se tady neni ani cm snehu...
A školka je ta, co jdou za každého počasí ven, syn je nemocný minimálně 🤷‍♀️

janina228
11. pro 2024

@veruuu_kubesovic a to je ten další faktor - kousek hory, z města nejsme. V čase kdy děti chodily do školky bylo sněhu celkem dost. Mě v zimě ani na chvíli nenapadlo ty oteplováky nedat, protože bych byla nejspíš jediná 🙈. Tak jsem ani teď nepátrala odkud paní je a rovnou napsala že ty oteplováky na zimu do školky mi funkčně přijdou lepší. Ale dnes jsem ve městě byla a viděla jsem jednu paní v tříčtvrtečních kalhotech a jednu v tričku, takže ten prosinec asi každý vidí jinak 😄

rosalindamelinda
12. pro 2024

No tak samozřejmě, zimní oblečení ve školce máme už od konce listopadu. Punčocháče pod rifle a pak převlečeme do tepláků. Na zahradu teda nemáme oteplováky, špatně se to shání, takže já jsem dala normálně kombinézu a paní učitelky říkaly, že určitě může být 😉

makkyv
autor
12. pro 2024

@rosalindamelinda Jo? Tak to mně přijde, že se hůř shání teda kombinéza 😭😀 dcerka má ještě teda velikost 104, ale už na knop a sehnat nějakou fakt hezkou je oříšek..🤣

Strana
z2