icon

Máte někdo velké dítě?

sonamik
20. dub 2017

Dcera od narození byla vždy větší než ostatní, větší oblečení, boty... v červenci bude mít 5 let, má 122 cm a 35 kg.. Vypadá minimálně na 7 let... žádná nemoc to není, jen mě zajímalo, jestli máte někdo taky takové dítě.. 🙂

Strana
z2
kachnicky
20. dub 2017

Moje malá je taky veliká 😉 Narozena s váhou 4100g a 53cm, teď ma na 17 měsících 13,3 kg a cm nevím.. . Vypadá alespoň na 2 roky a nosí oblečení 2-3roky 😁

nijij
20. dub 2017

Jonaš se narodil s vahou 4340 a 55cm teď ve 3 měsících má 8700 a 66 cm

sonamik
autor
20. dub 2017

Krásný klučík... u kluka to není na škodu.... holky se o něj poperou.... 😁

sonamik
autor
20. dub 2017

@kachnicky
Moje malá to taky tak měla, teď ji kupuju oblečení na 12 let.... snad se to jednou zastaví.... je pravda, že je i intelektualně napřed.... 😉

kachnicky
20. dub 2017

@sonamik snad jo, pokud nejste jako rodiče veliký tak bych se nebála😉 Alespoň každého prepere když bude potřeba 😉😉😉

@nijij Tak takovou váhu měla taky 😁 A to byla jenom kojena 😂😂😂neumím si představit kdyby byla na UM, to by měla ve 3 měsících 12kg 😀

sonamik
autor
20. dub 2017

@kachnicky právě, že mame do 170 cm.. ona je právě taková mouka , .... neprubojna..... dovoluje si jen na mě.... prý první puberta..... 😀

alemari
20. dub 2017

@sonamik mohe dcera je stejně stará jsko tvoje, stejně vysoká ale teda váží 20 kg a už si říkám, že je akorát!

sarihy
Autor odpověď smazal
alemari
20. dub 2017

@sarihy syn má 11 let a váží stejně. Na ko v 11 dr. řekla, že je průměr...

borovhan
20. dub 2017

Dcerka v červnu bude mít 5let...má 17kg a 110cm....už teď si říkám jak chudera za rok bude nosit aktovku jestli trošku víc nenabere

misulinka44
20. dub 2017

@sonamik máme také velkého kluka. 2,5roku 105cm a 20kilo. Noha vel. 29. Nosí obleceni 116-122,má dlouhé tělo. Hlavu velkou jako já,nosí moje čepice 😂 narodil se s normální váhou 3705,ale už 55cm,hlavička 37🙂 je opravdu obrovský...Vypadá na minimálně 4 roky,i víc. Kamarádka má dítko v první třídě a je stejně veliké 😂 u syna to je genetika. Jeho tatínek je nejmenší chlap v rodině s 196cm... Jinak mají všichni chlapi v rodině přes 2m. I můj děda měl 2m. Takže je to na něj normální výška😀

lv
20. dub 2017

A to jsem si myslela, jak je moje Evelínka veliká (ptají se jí, jak se těší do školy), v červnu bude mít 5, 118cm a 23,5kg (to jsem já měla v 8letech, tu váhu). Musí být opravdu veliká 🙂
Co říká pediatr na tu váhu? Řešíte to nějak?

lv
20. dub 2017

@misulinka44 tal to je tedy dlouhán! pobavil mě ten nejmenší chlap v rodině 😀
@sarihy 34,5kg má 9,5letá, na 143cm a i to se mi zdá na hraně, jako jo, dobrý, ale ne přibrat.

lantania
20. dub 2017

@nijij Hurá, už jsem myslela, že jsme v tom sami! 🙂 Syn (narozený 4 kg, 55 cm) měl ve 3 měsících 8,2 kg, v půl roce téměř 12 kg, dnes 10 měsíců a 13 kg a asi 83 cm... Přestali jsme dědit oblečení po 2,5letém synovci, protože už mají stejnou velikost 🙂 Je to chlapák, má ohromnou sílu, všechno se snaží rozdrtit, přetrhnout nebo zlomit, prostě lamželezo :D Ale před pár týdny konečně začal lézt, sedl si a dnes už stojí u nábytku, zkouší ťapat, takže doufám, že do léta bude běhat a přebytečnou energii vybije na zahradě.

Máte překrásného kloučka! Jen přeji pevná záda a hlavně nervy, mě víc než nošení takové tonáže spíš unavují věčné rádoby vtipné komentáře okolí (hlavně v kontrastu s tím, že já mám 160 cm...), ale když už to člověk slyší po stopadesátýprvý.... A co teprv až začne "Takovej velkej kluk a ještě dělá/nedělá tohle a ono... :/

sarihy
Autor odpověď smazal
bamishop
20. dub 2017

@sonamik tyblaho a co na to rika Vase doktorka? Dcera ma taky 122cm, ale 20 kilo a je tak akorat, rikam si, ze ji budu muset ubrat mlsy, aby byla hubenejsi. Ma 6 let, mezi vrstevniky neni vetsi, ve skolce jsou i vyssi deti...

majkoz
20. dub 2017

@sonamik můj syn měl v pěti letech o tři cm méně než Tvá dcera, ale taky o 14!!! kg méně. 35 kg měl v 9ti letech. Takže ano, dcera je evidentně vyšší než je průměr, ale taky o dost těžší. To bych asi fakt řešila. A velikost pro dvanáctileté -pro pětileté dítě😂 to mě pobavilo... nestačila by jí 128-134?😃... 134 nosí můj 8letý syn(130cm, 32kg). Zadej si hodnoty do grafu na rustovyhormon.cz

zzuzinda
20. dub 2017

Adamovi bude za 2 měsíce 9 let (už??? 🙂 ) a má 135 cm a 35 kg - je vyžle hubené, šlašité, vyskákané 🙂 Báře je 5,5 roku a má 107 cm (hurá, pokořila 105! Další meta je 110 🙂 ) a 17 kg. Ta je zase prcek mrňavý, u zápisu, kam musela jít s aktovkou, se paní učitelky usmívaly, že je jako aktovka s nožičkama 🙂

bamishop
20. dub 2017

@majkoz to na tuhle vahu stacit nebude, velikost odpovida, tech 35 kilo by mela mit v nejakych 10 letech jako holka, neli ve vic a dneska to sijou na stihle deti, takze kdyz to musi obepnout takovy objem tak velikost odpovidajici vysce nema sanci na dite narvat... Spis me zarazi pristup maminky kdy se to zastavi, vzdyt to dite nijak extra vysoke nema, tak je jasne, ze je treba se zamyslet nad vahou... Mame to v okoli, holcicka je stejne stara s moji dceoru, sou to vleke kamaradky, nosi uz obleceni pro dospele a o Sku se nebavime, ma nejakych 135cm plus minus, jak ji mama vyzrala sajrajtama a mam treba problem holcicku pustit k nasim dceram na patrovou postel, je jeste akcni a ta postel kdyz tam vleze s dcerama nemusi mit takovou nosnost, ostatne se to cele prohlo, kdyz tam k nim vlezla, totez na trampolinu, ta sice nosnost ma 180kilo, ale kdyby na moji mladsi spadla takovahle koule, tak ji rozlame, takze kdyz jsou na navsteve, tak se udrzuje pravidlo, ze na trampoline smi byt jen jedno dite a musim zahrat do autu dotazy mych dcer proc jako, kdyz tu mam o prazdnich holku na tyden, tak tu za ten tyden vzdycky zbudne o par kil, prestane byt hyperaktivni, nema problem chodit spat v 8 s dcerama, je vetsinou uplne hotova, protoze neni zvykla na tolik pohybu, takze si lehne i po obede, pritom doma chodi spat v 10 a jeji mama ten problem omlouva tim, ze je to prece dite, a ze to maji v rodine, kdyby radis s detma vytahla zadek ven a omezila slidy....

sarihy
Autor odpověď smazal
sonamik
autor
20. dub 2017

Soudit nekoho, koho ste nevidely. Dcera neni zadnej tloustik. Je to normalni vysoka stihla holka. Pisu ze vypada na 7 let. Cislo na vaze je jedna vec, a jak vypada vec druha. Starejte se o sebe, o radu vas nikdo neprosi. Prectete si laskave, o co v teto diskuzi jde. !!!!!

hesstia
20. dub 2017

dcerka se narodila 51cm a 3,5kg... na tříleté prohlídce mi doktorka řekla, že má míry odpovídající pětileté holčičky... dle grafu bude mít prý možná přes 180cm (já 170, otec 185)... má 3 roky a 4 měsíce a váží 20kg a měří 107cm... ve školce je nejmladší a výškově se vyrovná některým předškolním dětem... od svých vrstevníků je o hlavu vyšší a o 5-7kg těžší, přitom tlustá není....

alemari
20. dub 2017

@sonamik tak se příště neptej, napíšu že mám stejně starou holku i stejně vysokou jen má o 10 kg míň. To je snad k zamyšlení, ne? Dcera je po kontrole ok.

sarihy
Autor odpověď smazal
sarihy
Autor odpověď smazal
hesstia
20. dub 2017

@sarihy jj, já se právě pediatry ptala, jestli to není už moc, když jsme byly na tříleté prohlídce.. že je vysoká to mi ani tak nevadí, její tatínek má v rodině skoro dvoumetrovou tetu 😀 jen ta váha mě děsí, ač není tlustá vzhledově, ale ostatní děti jsou opravdu oproti ní taková tintítka... nemá žádné faldy, jen je prostě tak "dobře bytelná, dobře stavěná" jak řekla sama pediatra 😀 a též to dala do grafu a říkala, vzhledem k výšce, že to nemám řešit... sladkým se necpe, vyjímečně si něco dá dobrého, ale jinak je dobrý jedlík od narození... naštěstí je akční a když je počasí, tak pořád lítá po prolízkách a písku 🙂

těch 35 u autorčina dítěte mi příjde taky dost, ale je zase fakt, že na každém ty kila vypadají jinak.... škoda, že nedala fotku, bohužel si už zrušila profil.... ☹

alemari
20. dub 2017

@sarihy znám takové maminky z hřiště, školky. Chtěla slyšet něco jiného no...

rozzaarka
20. dub 2017

@nijij 😀 to sis uzila malickeho miminecka co? 😀 😀

nijij
20. dub 2017

@rozzaarka já ani nevím co to je miminko 😀

katulen
20. dub 2017

@sonamik diskuzi jsem přečetla, poměr 122cm versus 35 kg je celkem nářez.
Určitě bych řešila s nějakou výživovou poradkyní, něco je v jejím stravování špatně. Nebo nemá pohyb.... Takto nevypadá zdravé dítě, nezlob se☹. Jde o zdraví Tvé dcery. Mohu porovnat s mojí "vysportovanou" dcerou věk - za 2 měsíce jí bude 14 let. Výška 160 cm, váha 46 kg. Podotýkám, že závodně jezdí na horském kole. Je osvalená, aktivní, zdravá....jí všechno, občas i 2 večeře🙂. Ale když porovnám, že Tvá dcera má "jen" o cca 10 kg méně než má a přité výšce 122 cm, nedovedu si jí představit☹.

Strana
z2