icon

Možnost podání odvolání k mateřské škole v Praze?

sofia_sofiova
20. kvě 2024

Zdravím,
podali jsme si 3 přihlášky do 3 MŠ a dneska jsem se od paní ředitelky mš s prioritou č. 1 dozvěděla, že nás neberou a vezme nás mš s prioritou č. 2. Řekla mi to po mailu, když jsem s ní chtěla řešit jinou věc. A zcela ultimativně: Jste přijati tam.
Nicméně jsem se pár minut poté dozvěděla od jedné maminky ze stejné městské části, že byli na stejnou MŠ přijati už minulý týden. Její syn je v polovině června a nemá tam žádné sourozence. Dcera je v polovině dubna.
Paní ředitelce jsem napsala email, zdali by mi teda mohla upřesnit podmínky přijetí, když přijali o dva měsíce mladšího chlapečka a nám tvrdila, že jsme skončili pod čarou. Zatím neodpověděla. V minulém emailu mi ani nebyla schopna říct kolikátý jsme pod čarou.
Dá se v této situaci napsat odvolání, obrátit se na Školský odbor naší městské části?
Kdyby měl někdo zkušenost, budu vděčná za jakoukoliv radu.
Jedná se o jednu městskou část v Praze.

Strana
z2
moudivlacek
21. kvě 2024

@sofia_sofiova tak gratulka, bud nekdo uprednosntil jinou skolku a misto se fakt uvolnilo, nebo se Te zalekla :D

ninive211
21. kvě 2024

Hele, u nás v Brně třeba všechny děti, které k 31.8.2024 dovrší 3 roky, tedy jsou brané jako tříleté, mají stejný počet bodů, ať jsou narozené 1.9., a tedy jim budou skoro 4, alnebo toho 31.8., a tedy jim bude čerstvě 3. Prostě stejný počet bodů a v případě přetlaku je v rámci "spravedlnosti" losovačka a v klidu se může stát že tvoje dítě skoro čtyřleté se nedostane na úkor dítěte, které mělo o prázdninách teprve 3 roky. K losovačkám teda dochází poslední roky jen výjimečně, většinou to kapacitně stihnout pokrýt, že se přijmou všichni tříleťáci a pak "dvouleťáci" narození v září, popř. v říjnu (u nich již hraje roli každý den narození).

dyechampion
21. kvě 2024

@sofia_sofiova je tak to mate skvely!! ja budu nervozne cekat do ctvrtka na druhe kola :( jinak taky jsem slysela ze si reditelky musi zalozne nechat nejaka mista volne (asi 4-5 mist) pro nejake asi pripady..aka valka na ukrajine a podobne.

ninive211
21. kvě 2024

@dyechampion Spíš pro případy, že se třeba do MČ přestěhuje předškolák, který má pak prioritní právo na umístění do školky. U nás taktéž. Do konce srpna jsou v MŠ vždy nějaké 2-3 místa "fóra" pro tyto případy, protož kdo se nedostal a je pod čarou, doporučuje se pak v průběhu prázdnin volat a bombardovat ředitelku, zda se neuvolnilo místo...pokud jsi dsosatečně aktivní,tak pokud je dídě alespoň podzimní (září, říjen) a samostatné, místo se vždy najde

veroniquecz
21. kvě 2024

@dyechampion to jsou místa pro ty, kteří třeba ještě zvažují odklad do školy.

veroniquecz
21. kvě 2024

@ninive211 tak vždycky ne, mě nevzali starší, která byla dubnová. Teď řeším únorovou, jsem zvědavá na ctvrek. Už teď je v systému pár přijatých dětí, přitom ofiko výsledky mají být až za dva dny 🤷🏻‍♀️

sofia_sofiova
autor
21. kvě 2024

@veroniquecz Budu moc držet palce! My v systému nevidíme nic. O to víc se diskutuje mezi maminkama, logicky, protože jsme všichni nervózní;)

dyechampion
21. kvě 2024

@veroniquecz v jakem systemu by se to melo videt? :D

ninive211
21. kvě 2024

@veroniquecz Já píšu naší čtvrti, v Líšni vím, že je to o dost horší

veroniquecz
21. kvě 2024

@sofia_sofiova moc díky ❤️ a naprosto chápu, jsme na tom stejně 😁😁

veroniquecz
21. kvě 2024

@dyechampion u nás je systém, kde se vidí na jakem místě dítě je.

petulkadodo
21. kvě 2024

@sarihy U nás prakticky všichni podávají přihlášky do více školek. A v těch školkách, kde brali málo děti, my i vysloveně řekli, ať si podám přihlášku i jinam, protože budou brát pravděpodobně jen předškoláky, možná někoho, komu je skoro 5. Dát si jen jednu přihlášku vidím jako riziko, že nevezmou a pak budu volat na školský odbor, abych zjistila, jestli náhodou někde nezůstalo volné místo. 2-3 místa si školky drží do srpna jako rezervu, kdyby se někdo na poslední chvíli rozhodl pro odklad, ale spolíhat na to, mi přijde jako riziko. To si může dovolit někdo, kdo je doma. Když chci chodit do práce, musím vědět, že mám školku.

Strana
z2