icon

Nahrazení kolektivu pro předškoláky. Jaké jsou možnosti?

tahejhula
7. kvě 2022

V hernách se obvykle vyskytují děti výrazně mladší, nějaký kroužek? Na hřišti zase chybí záležitosti jako skupinové aktivity, trénink jakési spolupráce, atd. Jak tohle řešit? Děkuji.

Strana
z5
chris_n
9. kvě 2022

@bara88 nojo, já už se tu vyjadřovat asi nebudu 😉

bara88
9. kvě 2022

@chris_n proč by ses nevyjadřovala?

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@chris_n to mě fakt mrzí, že jsem nenaplnila tvou představu o matce, která netuší, co dělá a neočkuje proto, že se to stalo tak nějak moderním. 🙂

chris_n
9. kvě 2022

@tahejhula a ty sis zase utvořila nějakou představu o mých názorech. Jak říkám, téhle debaty už se dal účastnit nebudu, protože to nepřináší nic ani jedné z nás 😉

chris_n
9. kvě 2022

@bara88 protože tazatelce nemůžu poradit dle jejich představ 😉

bara88
9. kvě 2022

@chris_n ale psala si to mně

chris_n
9. kvě 2022

@bara88 jo to jo, reagovala jsem na tvoji zprávu, že je musí vzít spadovka a ne jiná školka.

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@chris_n no samozřejmě, tys na mě vylítla, že jsem si při neočkování měla být vědoma toho či onoho, jednalo se o nějakou tvoji vlastní, ničím nepodloženou představu o tom, s kým komunikuješ, tak ne, není tomu tak.

chris_n
9. kvě 2022

@tahejhula my si nemáme co říct...

Spádovou školku máte 40km a nechceš se bavit o tom proč
Jiná školka může mít potíž s vaším neockovanim, pokud to není zdravotně podložené.

Kolektiv nahradíš kroužky (podle tebe jich máte u vás hodně, tak to prostě vyzkoušejte)
DDM - pořádají spousta věcí, ale zase může být problem očko
Skauti
Domluvit se přes sociální sítě s dalšími matkami

Těch omezení je u vás prostě víc a tak hledat něco stejně bude hlavně na tobě, aby to vyhovovalo všem. Nedá se zevšeobecnit co můžeš a nemůžeš dělat. Co sedne mému dítěti nesedne tvému, atd...

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@chris_n je vidět, že se vyznáš, tak znovu, u předškoláka se neočkování neřeší, právě proto, že je docházka povinná.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula tak předškolák teprve bude a do školky ho musí vzít

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi musí, ve spádu, nejsme ve spádu. Stačí pročíst diskusi. Je tedy fakt, že některé si to tady pletou s výslechem STB, ale jinak dobrý, spousta žen nejenže okamžitě pochopila, ale dokonce mě přivedla k myšlence, která mě samotnou nenavštívila.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula my taky jsme ve školce která není spádová je to jen o vůli chtít

bara88
9. kvě 2022

@fouskovi je to jen o tom kolik se hlási děti a ne o tom jestli chceš, nebo si je snad podplatila? Taky možnost

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi já chtít samozřejmě mohu, ovšem rozhodnutí o přijetí není na mně. Dcera také navštěvovala nespádovou MŠ, původně jsme ji preferovali i pro syna, ale vyskytly se okolnosti, které jsme neočekávali.

fouskovi
9. kvě 2022

@bara88 ne předškoláky u nás berou automaticky

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi tak buď ráda, tady to tímto způsobem zjevně plošně nefunguje.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula ale předškoláky musí povinně brát mají ten rok povinný

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi mimo spád nemusí. Daná školka má na prvním místě spádové děti sestupně dle věku.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula to není tak pravda pro předškoláky musí mít místo vždycky to je povinnost

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi ano, musí pro něj mít místo spádová školka.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula u nás ve školce je hned několik nespadovych předškoláku a když je přijímali měli přednostní právo jako spadovi a až pak doplnili stav těmi malými takže je to jen o vůli rodičů se nenechat odbýt

bara88
9. kvě 2022

@fouskovi ty jsi fakt mamlas

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi opět odpověď vyloženě k tématu, díky za ni.

fouskovi
9. kvě 2022

@bara88 jako v čem že paní je mimo že předškoláky musí vzít

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@fouskovi paní má čtyři děti a přehled dostatečný. A teď ti trochu zamotám hlavu, představ si, že zřizovatelem školek nejsou výhradně kraje.

bara88
9. kvě 2022

@fouskovi jsi opravdu tak hloupá? V nespadove vzít nemusí a představ si že nemusí vzít ani ve spádové pokud nemají místo,což se asi moc nestává ale tak to je

tahejhula
autor
9. kvě 2022

@bara88 potom je město ovšem povinno místo sehnat.

fouskovi
9. kvě 2022

@tahejhula vím u nás je to obec tak blbá zase nejsem

bara88
9. kvě 2022

@tahejhula ano,pokud by ji nevzali ve spádové tak ano ale tam ona přihlášku nedávala. Snad už si to pochopila

Strana
z5