Neposedné dítě, udrží ve škole pozornost?
ahoj, mam syna 5,5, v lednu by měl jít k zápisu, ale je hrozně neposedný, neumí být v klidu, doma např. skáče z nábytku, neumí ani v klidu sedět v křesílku-musí se houpat, leze po lince aby si vzal co potřebuje, máte něco podobného doma? 😀 asi se nezklidní nikdy, ale udrží pozornost ve škole za ten rok? Kdyby ho vzali.
@iv5 Máme doma podobné dítě (skoky z nábytku apod. známe velmi dobře), plus ještě měl špatnou výslovnost, učitelka ve školce navrhovala odklad, po zvažování jsme ho dali a pomohlo to. Sice je pořád aktivní a hodně živý, ale už se umí i zklidnit. Chápe, že v určitých situacích to jinak nejde. Do školy nastupuje příští týden. Tak uvidíme.
@iv5 - mám dcerku, která byla a je znovu předškolák.. Díky šílené nepozornosti, neustálé mluvě, celkovému motorickému neklidu, dle vyjádření psycholožky prvky hyperaktivity.. Byl doporučen odklad, který jsem akceptovala.. A můžu říct, že je znát každý týden, měsíc..Ten rok odkladu jí prospěje.. Dle mé kámošky, učitelky, se tyto děti můžou projevit v druhé, třetí třídě dys poruchami..A není kam chvátat.. Můj brácha ,,šel" normálně - při zápisu chyběl, angína, či hospitalizace.. Byl odvelen na základě toho, že učitelé znali mě.. Ale to si dali - byl to trest - pro něj i pro rodiče a vlastně i pro mě.. Nepozornost, obtížně zvládnutí čehokoliv, scény u úkolů, schopen jít domů bez aktovky, bot, ztratil cokoliv... Narazil ale na učitelku, která měla to samé doma, takže naštěstí nikde - v jiné zvláštní, nebo JINé škole neskončil..Já se přiklonila k odkladu i díky vlastní zkušenosti s ním....
@miramare @hancazivocich syn taky hůř mluví, jakoby rychle, brebentí, chodí na logopedii, ale zase je samostatný a má dobrou pamět.
uvidim co řekne učitelka ve školce a při zápisu, on umí i překvapit, na 5-letý prohlídce spolupracoval a choval se normálně 😀 tak se bojim že u zápisu taky překvapí a např. ho vezmou a bude se trápit a my s ním 😝

Ahoj,zatim mam takto neposedne batole (1,5r),vyhledava zasadne nebezpecne aktivity,z nabytku skace po zadech dolu,neposedi,nepostoji,hracky ho zajimaji par minut,neumi si hrat sam,od narozeni spatne usina,prerusovane a malo spi,je neunavitelny,vzteka se.. Utaha i 4 dospele za den a sam nejevi znamky unavy.. 🙂. Desim se toho,jak to bude dal.. Takze by me taky zajimaly zkusenosti maminek starsich deti,ktere jsou takto neunavitelne a neposedne.. Jak jste to meli vy od malicka,byl takove hade taky od narozeni nebo az ted?