Obědy ve školce. Jak je to s placením?

karol1996
28. říj 2022

Dobrý den, ma dcera nastoupila od zari do skolky ale jak je asi klasicke, je vic doma, nez ve skolce. Kdyz jsem platila říjnové obedy, platila jsem stale kolem 1200, i se skolkovnym. Ackoli jsem obedy v zari odhlasovala, aby nam "nepropadly". Bylo mi hloupe se ptat. Tak se ptam tady. Nepropadly znamena, ze nebudu platit plnou castku, jako kdybych si je tam koupila, nebo nepropadly znamena, ze ten den jeji strava stoji "0 kč" a penize nam strhnou dalsi mesic? Dekuji za odpoved a snad je to srozumitelné .😊

nikoulinka
28. říj 2022

@karol1996 nevím, zda to každá školka nemá jinak. U vás ale teda asi ano. U nás to chodí tak, že si zpětně sami stahují. Takže teď v říjnu se nám strhlo z účtu za září (kdo nemá účet, chodí platit hotově). Když je jeden z prcku nemocný, první den platíme, ale máme možnost oběd vyzvednout. Další dny máme 0,-

e_v_k_a83
28. říj 2022

@karol1996 No, u nás se dělá vyúčtování až v létě. Takže penízky za odhlasenou stravu dostane až o prázdninách. Myslím, že by vedoucí jídelny nedělala nic jiného než uctovala a zjišťovala kdo kdy v měsíci chyběl. Ale jsme velká školka.
Jinak nepropadly oběd je za 0.

ninive211
28. říj 2022

Při odhlášení oběd za nula a peníze se vracív červenci. Ale máme přístup do aplikace strava.cz,kde odhlašuju, a tam vidím saldo a pokud je nějaká větší nemocnost a tedy větší přepkatky, tak si buď ponížím trvalák nebo za květen, červen už obědy neplatím.

kristyn86
28. říj 2022

U nas je to taky tak,jak pise @e_v_k_a83 . Obedy platim mesicne (mam nastaveny trvaly prikaz) a vyuctovani je pak jednou rocne. Kdyz tvoje dcera neni ve skolce a je omluvena,tak obed stoji 0 Kc.

andelka
28. říj 2022

Mám zkušenosti ze dvou školek a dvou škol. Vždy se platilo každý měsíc stejně,ale buď jednou nebo dvakrát ročně se to vyúčtovalo a přeplatek vrátil.

mirilis
28. říj 2022

U nás ve školce je to tak, že nám to odečítají každý měsíc co jsme nebyli. Vždy napíší částku co máme zaplatit.

eviicka
28. říj 2022

Přidávám stejnou zkušenost, dvě školky - v jedné mi na každý další měsíc predepisovali částku, v té druhé je daný trvalý příkaz a vyúčtování v červenci.

muhehehe
28. říj 2022

My třeba platíme inkasem podle skutečných nákladů, takže každý měsíc jinak. Někde se to vyúčtovává více zpětně. Ale určitě o ty peníze nepřijdeš ;) jak je to u vás, to se prostě zeptej, na tom není nic hloupého. Ale hádám že jste tu informaci na začátku školního roku i dostali, ale je toho hodně, taky bych si to nepamatovala. Možná bys ještě našla nějaký úvodní papír/mail s platebními údaji, podle kterého jsi na začátku zadávala příkazy do bankovnictví, tam by to mohlo být uvedeno ;)

ele_nka
28. říj 2022

@karol1996 u nás platíme každý měsíc stejně a vyúčtování bývá až na konci roku, kde nevyčerpané vrací.

marcicek84
29. říj 2022

Platilo se porad stejne a z jineho uctu nam mesicne vraceli vratky za nevycerpane obedy...

lenickakl
29. říj 2022

My platime za celej mesic jakoby dopredu a o ty dny, kdy nebyl, se pak ponizi zaloha na dalsi mesic. Teda myslim, ze nam rikali, ze to tak funguje. Ja to podrobne nezkoumam.

martt
29. říj 2022

@karol1996 Každá skolka/jídelna to může mít trochu jinak. U nás kam chodí syn to je tak , ze ty obědy co odhlásím neplatim a zbyde mu tam nějaká částka na další měsíc. Ja to neplatím trvalým příkazem, ale hlídám si to a posílám tam každý měsíc částku, kterou máme přesně platit. Pokud na konci školního roku je přeplatek, převádí mu to na další školní rok. V jídelně kde dělám, je princip stejný s tím rozdílem, že pokud chce rodic vrátit na konci školního roku přeplatek, musí vyplnit formulář o vrácení přeplatku.

hezz17
29. říj 2022

Nam strhavaji za zari v rijnu a podle poctu obedu.

lencaa11
29. říj 2022

@karol1996 u nás ve školce se platí v září celkove školka plná částka a podle docházky se v říjnu uctuje skolkovne + jídlo kdy dítě bylo ve školce máme to napsané i na papíru při nástupu dítěte do školky

jaja01k
29. říj 2022

@karol1996 Zeptej se ve školce, jak to u vás funguje. Někde se to dělá tak, že se zaplacené odhlášené obědy odečtou z platby na další měsíc. Někde se platí stále stejná částka a na konci školního roku vám přeplatek vrátí.

drep
29. říj 2022

U nás to funguje tak, že si obědy jakoby předplácíme (za září platíme všechny obědy i když by půl měsíce promarodila) a přeplatek se použije do dalšího měsíce, kdy zaplatíme o to míň

pakeros
29. říj 2022

U nás ve školce platím každý měsíc.Vyúčtování dělají až když dítě odchází z MŠ.Nebo na požádáni na konci roku.Jinak l obědum když odhlasim tak neplatim oběd.První den nemoci máme ještě dotovanou stravu.Takže platím jako by tam dítě bylo.Máme možnost si obed vyzvednout.Další dny nemoci nohu odebírat obědy také,ale už se platím plna částka.

mimi1004
29. říj 2022

U nás se také platila stále celá částka. Paní hospodářka ale vše sledovala a pokud už předplacena částka převyšovala tu, co by se ještě měla do konce školního roku zaplatit, dostali jsme smsku a už jsme jídlo neplatili. Na konci letních prázdnin se pak ještě udělalo vyúčtování a přeplatky se vracely na účty rodičů bez ohledu na to, zda dítě od září ve školce pokračovalo nebo ne.

te_reza
29. říj 2022

Platila jsem celý rok a na podzim vraceli, teď mě přišli skoro 4 tisíce, což je fajn 😂

martiniquest
29. říj 2022

My platime mesicne a vzdy je castka ponizena o odhlášene obedy z předchozího mesice.

jannym
29. říj 2022

U nas ve skolce davaji marodum papirky s upravenou castkou na uhradu