Praxe při odevzdávání přihlášky do MŠ
Milé maminky, chtěla bych se zeptat jak vypadá odevzdávání přihlášek do MŠ v praxi 😎 .
Co jsem vyčetla z pokynů je nutné jako rodič přijít osobně a prokázat se občankou, vyplněnou přihláškou, potvrzenou od doktora, případně dalšími doklady např. těžká životní situace...
Vyptávají se ve školce např. na další skutečnosti, které už nyní nejsou rozhodné pro přijetí dítěte (návrat rodiče do zaměstnání, péče o další sourozence doma, těhotenství matky, apod.) nebo se prostě odevzdá přihláška, pověřený pracovník ověří údaje a jde na řadu další rodič...
Jak rychle asi taková fronta "postupuje" 😒 ?
Je reálné tohle absolvovat s dítětem v kočárku 🙂 - pokud nemám hlídání?
Díky moc za postřehy... 😉
Jen jsem odevzdala papíry, na nic se k tomu nevyptávali. U nás ani žádná fronta nebyla, rodiče přicházeli nějak průběžně.
ono záleží do jakého času se trefíš. rozhodně nechoď hned brzy, protože to jdou všichni, u nás šílená fronta, čekačka i dvě hodiny. musela jsem frontu vzdát. syn zlobil šíleně a to se tam učitelky snažili dát dětem nějaké židličky a kreslení a tak a na rukou jsem ještě měla půlroční mimčo, kočárky se nechávají dole venku. s pocupovanými nervy jsem to po půlhodině vzdala a po cestě domů volala chlapovi, ať jde z práce dřív a pohlídá děti, že to zkusím znovu, ale sama. šla jsem tam před koncem, to už tam bylo jen pár lidí a šlo to rychle. to už bych zvládla i s dětmi 😅 každopádně mě to letos čeká znovu, stěhujeme se, musíme k zápisu do nové školky a už teď mám osypky 😅 snad to vyjde tak, že půjdu jen s mladší a starší bude ve školce nebo že bude hlídání. netuším co mě tam čeká. každá školka je fakt úplně jiná 😉
Také více lidí chodí ten první den a druhý den už je to volnější. A ano, jak radí holky výše, určitě nechodit hned na ten otevírací čas (třeba hned na 14 hod), ale vyrazit později.
S dítětem se to určitě dá, jen překontrolují.
V naší školce měli vyvěšený pořadník, kde jsme se nějakou dobu dopředu zapsali, abychom se právě vyvarovali frontám. A pak už to šlo jako po másle 🙂 Nic jiného je nezajímá.
Záleží na školce, respektive na vedení školky... Co jsem koukala, tak u nás je třeba kolonka "předpokládaný návrat matky do zaměstnání" nebo "matka řádně doma pečeuje o mladšího sourozence"...
Ono to jestli jsi doma, těhotná, máš další dítě nebo co nerozhoduje o přijetí, není to co rozhoduje takže proč by to zjišťovali.
Pro ně je důležité potvrzení od lékaře, bydliště a to že je dítě opravdu tvoje a kolik mu je. Nic víc. To je že jsi těhotná atd. je nezajímá. Aspoň u nás to tak je.
Já dítě brát nebudu, nedávám jednu ale více přihlášek a kdyby měl chudák pořád čekat ... Využijeme babičku 😀
U nás jsem čekala 4 hodiny, při příchodu jsem si vyzvedla pořadove číslo, mela jsem 73 , když jsem přišla na řadu, odevzdala jsem všechny papíry, zeptali se me, kterou školku upřednostňuji, máme vic pracovišť. To bylo vse.
Při zápisu se na nic dalšího neptají, ale do přihlášky vyplňuješ jestli se při nástupu dítěte vracíš do práce nebo jsi na mateřské. U nás ve školce rozhoduje trvalé bydliště a věk dítěte, pak když se sejde víc stejně starých dětí bere ředitelka přednostně děti zaměstnaných matek. K zápisu jsem vždycky chodila i s mladším dítětem, nikdy nebyl problém
@sabuse1 Jak kde, u nás se vůbec neřeší jestli jdeš do práce nebo jsi doma. U nás se řeší jenom věk, bydliště a jestli celodenní docházka nebo ne. Nic víc.
@evson_rachanda: u nás primárně taky ne, ale když je např.150 přihlášek a vzít může jen 40 dětí tak pak když tam má např.50 čtyřletých dětí vezme přednostně ty zaměstnaných matek, ale vždycky má přednost starší dítě i když je maminka na mateřské
Tak u nás rozhoduje o prijeti, zda je matka těhotna nebo pečuje o mladšího sourozence, ale jen u tříletých. Přednost mají třiléte deti , jejichz maminka se vrací do prace. U čtyřletých už to nehraje roli.
@sabuse1 U nás je to prostě čiště na body, tedy dostane se ten čtyřletý který má 4 roky a 3 dny a ten co má 4 roky a 2 dny se nedostane. Holt do má každné město jinak 😉 Pokud jsou to bodově úplně stejné děti tak rozhoduje čas podání přihlášky. Tak to je u nás.
@evson_rachanda: no však jo, ale když je tam pak třeba 50 dětí se stejným počtem bodů musí podle něčeho rozhodnut když je kapacita nižší....
@evson_rachanda: ty jo čas podání přihlášky? to musí být docela masakr, to tam jdou všichni hned aby byli co nejdřív ne?
@agne V Brně na tyto věci vůbec nehledí (aspoň ne v prvním kole - pokud mají ředitelky "ulitá" místa bokem, to je věc jiná 😉 S kočárkem se to dá, jen některé školky samo nejsou bezbariérové - dítě jsem neměla, ale v klidu s rezervou, bez auta jsem zvládla dát za ty 2 dny 9 přihlášek ve 3 městských částech 😉
Tak ten čas podání to slyším poprvé. U nás všechny deti dostanou body podle stanovenych kritérií, ti co mají stejný počet bodů seřadí do seznamu podle data narození . Pochybuji, že by se sešlo větší počet deti se stejnými datem narození.
Ahoj holky, prosím o radu 🙂
Budu přihlašovat dítko do školky, jsem na rodičovské dovolené a těhotná. Do přihlášky chtějí vyplnit předpokládaný návrat do práce. Co tam napsat? Smlouvu mám na dobu neurčitou a vrátit se mám kam. To, že jsem těhotná, bych ale nejradši nikde neříkala - mám určité problémy a nechci aby se to u nás na vesnici zatím vědělo (i když není vyloučeno, že už je to venku). Navíc pokud to přiznám, s velkou pravděpodobností mi dítě nevezmou, což by mne mrzelo nejvíc. Miluje děti a jinak nemá moc příležitostí stýkat se s jinými.
Na druhou stranu se mi příčí lhát a možná bych z toho ještě nakonec měla ostudu 😒
Kdybych těhotenství přiznala, stejně ještě nevím, kdy za x let nastoupím zpátky do práce a na jak dlouho si další rodičák vezmu. Co tam v tomhle případě napsat?
Jak byste to na mém místě řešily? Děkuji za reakce 🙂
@kateryynka - myslím, že už dávno ve školkých není kritérium, zda je maminka pracující nebo na rodičáku...já bych asi uvedla návrat do práce odpovídající 4 letému rodičáku - to se vlk nažere a koza zůstane celá (resp. než se vrátíš porodíš 😉)
Holky a já se zeptám jestli můžu minulý rok jsem byla podat přihlášku pak mi přišel dopis, že malého nevzali jak to mám udělat letos mám podat novou přihlášku i s potvrzením od doktorky . Nebo se mám jít do školky jen připomenout 😁
@catharine7 určitě novou přihlášku se vším všudy.
@catharine7 kompletne nova prihlaska.
@fifina86 super děkuji moc 😁

Na další se neptají, jen ověří tu totožnost, opíší číslo OP, podepíšeš. S dítětem jsem byla taky, nebylo to nějak strašné