Problémy s učitelkou ve školce, co byste dělaly?
Ahoj holky 🙂
chci se vás zeptat.Dcera mi včera říkala,že se jí ve školce nelíbí,že je paní učitelka zlobivá.Zeptala jsem se jí co se děje.A ona mi řekla,že když kluk zlobil paní učitelka s ním třásla a názorně mi to předvedla na mě.(Vzala mě za ruce a začala se mnou třást a říkat,že jsem zlobivá) :( Hrozně o tom přemýšlím,jestli něco učitelce říct nebo ne.Dceři jsem řekla,že to se nedělá a kdyby něco jí paní učitelka dělala,že mi to musí okamžitě říct a že jí nemůže ani plácnout.
Co by dělala každá z vás,kdyby tohle zjistila?? :(
Dále se chci dcera nejí žádné pomazánky,jednou mi potom i zvracela a Dr.říkala,že jí nikdo nemá nutit ať si jí suchej chleba i rohlík.Učitelka o tom ví a na schůzce rodičů bylo řečeno,že v tom není problém.Ale najednou mi bylo učitelkou řečeno,že když jí to nenamaže,tak ostatní děti to budou chtít taky nenamazané.Ale když to tak řeknu snad se může rozhodnou jestli to sní samotné nebo namazané ne??Platím jí to tak snad je to na ní a ostatní když budou chtít suché ať si to sní taky suché.Prý v pondělí příjde ředitelka a to jídlo se bude řešit.Ale myslím,že není co,prostě jí dát pomazánku vedle a když jí bude chtít bude a když ne tak ne.
Děkuji mockrát přemýšlím nad tím
Ku příkladu u nás ve školce. 🙂 Letos nastoupil tříletý kluk a to je tedy něco, jen se na něj někdo podívá, už dělá scénu, ale takovou, že sebou práskne o zem, začne mlátit hlavou o zem, o zeď, o cokoliv. A to se stačí jen podívat, nedejbože, kdayž po něm někdo chce, aby šel svačit nebo se umýt, vyčůrat... Snaží se utéct ze školky, řve jakoby jsme ho tam vraždili... No něco šíleného musím říct, už jsem uvažovala, i o nemocenské, protože jsme těhotná a to mi za nějaké problémy fakt nestojí, ale co - rodiče řekli, však vy si s ním poradíte. ;) To, co oni za tři roky nezvládli, my máme napravovat. :D
@curdibilka tak to je pak špatně - každopádně bych byla v této oblasti pro zvýšení pravomocí školek a škol. Co se třesení týče, tak tazatelka psala o 5ti letých dětech. Osobně bych tou informací byla znepokojená, i kdyby mi to řeklo tříleté dítě. Neříkám, že bych hned letěla za ředitelkou, ale opravdu nechápu, že nad tím někdo mávne rukou a dítěti řekne, že "kdoví, jak to bylo"
@suzanna123 Však jsem taky psala, že ať je maminka obezřetná, ale zas ať to proboha hned nehrotí. :-/ Pravomoce žádné, ale povinností plno, ale co, já to povolání mám ráda a "svoje" děti taky. 🙂 Rodiče jsou horší než děti. 🙂
@curdibilka ale přece nějaké podmínky, aby dítě mohlo být ve školce jsou, ne? Že se musí umět samo obléknout, být odplenkované apod...
Nejhorší na tom je, že si kolikrát rodiče myslí, jak si můžou na učitelku dupnout, řvou atd...a to dítě si to dovoluje přesně tak stejně.....myslím to všeobecně, to jen, jak se tady rozpoutala debata proti učitelkám
Jako jedna z nich i já naprosto souhlasím s názory zdejších paní učitelek, např. @apacheee atd. Nebudu tedy rozepisovat, jak je to u nás, protože je to totožné. Ochutnáš - rozhodneš se - chceš/nechceš. Chceš? Super! Nechceš? Tvá volba, ale do oběda/odpolední svačinky budeš muset být hlady. Pokud nepije mlíko, ať si ho nepije, je mi to jedno, ale vydáno ho dostane, protože to má zaplacené jako součást stravy. Pak doma řekne, že u sváči mělo žízeň, protože nemělo nic k zapití. Známe. 🙂
Tak samo třeba s těmi omáčkami - na příměstském táboře se mi stalo, že děti nechtěly omáčku na špagety a pak doma vykládaly, že dostaly jen suché špagety a byl z toho poprask. Pokud je vyloženě někdo, kdo by se nám tam poblinkal, tak stačí zajít k lékaři, ať nám to dá písemně a v kuchyni už budou vědět. Jinak si vážně nemůžeme pamatovat, kdo co rád/nerad jí, proboha, vždyť těch dětí je 28 a ne jedno, dvě, které máme doma!!!
Podle fotek soudím, že se tady jedná o mladé paní učitelky, takže ne o ty, které si prošly starým školským systémem, takže nenutí, ale nabídnou. A třeba, pokud dítě nechce já nevím třeba vajíčko, tak mu řeknu - nabídni ho kamarádovi, třeba si rád dá. Tohle se jim moc líbí.
Ve školce to máme stejné jako holky tady a názor, že kuchařky nemají co na práci... no, tak to je kapku přehnané. U nás se můžou uběhat za mizerných pár šupů. Vaří pro 9 dietářů ze sta speciální jídla podle lékařského předpisu. A ještě by se měly dotazovat, jestli Pepík z Květinek jí nebo nejí pomazánku??? Ale holky! A další věc je to mazání - v listopadu budu mít totálně naplněnou třídu, dojde mi do třídy asi tak 7 dětí ve věku 3 let, celkově 28 dětí, jsem na ně sama, paní ředitelka se mnou na třídě má zkrácený úvazek. Kdybych měla každému mazat chleba dle jeho přání (abych pomohla p.kuchařce), tak svačíme celé dopoledne. A kdyby si to mazaly děti samy, tak si jeden dá pěknou hordu pomazánky a na další děti už nezbyde. Možná proto je ten systém vyřešen takto.
K tomu třásání s dětmi - hm, tak to už fakt musela být síla, že se takhle paní učitelka rozohnila.
A že učitelka nesmí zakřičet, když už to prostě jinak nejde? 🙂 A proč??? Jenom proto, že na to máme státnice z psychologie? 🙂 🙂 🙂
@suzanna123 To jsou, ale kvůli tomu nikdo dítě nevyloučí a na zápise nikdo to dítko nezkouší a rodiče ti naslibují úplně vše a pak skutek utek. Já třeba nevyžaduju po nových dětech, aby uměly vše samy, mi stačí, že mají snahu a je vidět, koho k tomu rodiče vedou a koho ne - kdo je krmený a oblékaný atd. Naštěstí děti jsou tvárné a učenlivé, takže se učí za pochodu a celkem rychle. 🙂 ale co se týká třeba toho počůrávání, tak máme holčičku, která má za měsíc 4 roky a stále se na lehátku počůrává, i když nespí déle než hodinu a půl (jde čůrat po pohádce a než usne taky chvilku trvá) a stejně je počůraná. Rodiče celý loňský rok tvrdili, jak je to možné, že doma je už dááávno bez nehod a co tam s ní děláme a byly jsme tam, učitelky, za blbce a teď z nich vylezlo, že má stále na noc plenu a budí ji i 3x, 4x za noc. :-/ Tak co si pak o tom máš myslet? 🙂
@curdibilka Taky jsem měla předloni takového tříletého. To byl fakt masakr. NAŠTĚSTÍ se maminka pak kvůli jeho chování - a agresivnímu chování jeho staršího bráchy nepohodla u nás s vedením a kluci od nás odešli. Teda jakože až pak od dalšího září, takže 10 měsíců dřiny a nervů.
Teď jsou ve školce, kde mají prý takovou "uvolněnější" výchovu, říkala jejich maminka. Kdysi jsem v té školce jako 4. v pořadí během půl roku vedla kroužek angličtiny. 4. proto, protože ty holky přede mno totálně ty děti vypískaly, slečně, která mi předala žezlo, řekly, že je tlustá blbá kráva. Pak jsem přišla teda já a tak rozežranou skupinu jsem v životě neučila. Nicméně jsme to spolu ty 3 měsíce do konce pak nějak zmákli. Ale odcházela jsem odtamtud totálně vytočená a zničená.
Ten náš tříletý po mně dokonce hodil židličku (teda spíš chtěl, no 🙂 ), plival, kousal, drápal, házel s sebou o zem, utíkal do šatny, chtěl utéct ze školky, prostě totální zuřivec, kvůli nějaké banalitě, bylo to před obědem, mám pocit, že důvod byl ten, že si po sobě odmítal uklidit hračky.
Kdybych se teď měla vrátit ke svému předchozímu příspěvku - asi jsem měla být po tomto totálka v klidu 😉
@kaaacaaatkooo Po mně taky letěla židle. :D Naneštěstí ten náš tříleťák má asi 120cm a dobrých 18kg, fakt velký, ne tlustý, kluk. :-/ Taky po mně plival, snažil se kopat a řekl mi, že mě jeho tatínek zmlátí atd. Jojo, taky jsem byla zcela v klidu, když se mi vyrval z ruky a vyběhl ze třídy a já už ho viděla, jak si někde na schodech zlomí vaz. :-/
jsem rada,ze se tu seslo tolik nazoru.nic zbytecne nehrotim.proto jsem taky nic neoznamila p.reditelce.chtela jsem znat nazory ostatnich.
jeste jsem chtela dodat,ze dcera ma silny reflex daveni.coz znamena,ze kdyz ma kasel nebo citi neco co ji smrdi-zvraci.mame toto v rodine,tak je mozne,ze ji tvaroh nedela na zaludek dobre :(
dekuhi za vase nazory
@anetaji Já bych si počkala ještě tak na jeden incident s p.učitelkou, pak bych to nahlásila, nejlépe, aby to vašemu dítěti odsvědčily další děti.
Zkuste se zeptat v kuchyni, jestli je nutné do všech pomazánek dávat tvaroh, u nás to není běžné... No a když bude pomazánka s tvarohem, tak bude dítko jednou bez sváče a je to. 🙂 Snad bude líp
@kaaacaaatkooo
dekuji 🙂
no ona to kontrolovala hygiena a proto to tak je a deti si musi cistit zuby jen vodou.pry pastu nesmi ze nevymyjou zbytky pasty z kartacku a skacou bacily :D :D no ona je kazdy den tvarohova nebo zerve ci krabi :( :D
@anetaji Ježíš to je divné. :-/ Vždyť vedoucí jídelny se musí řídit normami a potravinovými koši, je hrozně divné, že mají pořád tvaroh... To už pak asi nemají mléko, ne? A s tou hygienou teda, to mi přijde už úplně padlé na hlavu, my ji tam měli nějak loni v zimě a teda takhle přísní nebyli... :-/
@curdibilka mě opravdu překvapuje, že v tomhle směru jsou učitelé bezmocní a že ještě nevznikla nějaká iniciativa to změnit. Když nic jiného, tak proto, že mít zodpovědnost za nezvladatelné dítě, je docela o ústa...
@suzanna123 To ti můžu potvrdit, jak mi ten malý divočák utekl, už jsem se viděla někde bručet. :( Bohužel dneska je vše pro děti a musíme se podřizovat a podřizovat, ale nejde to do nekonečna prostě...
@curdibilka
mleko ne jen obcas caro nebo neco jako late cafe je psano.ale ty kombinace treba ryze s cockou zapecena s masem k tomu jablko tvarohova pomazanka chleba cafe late a odpoledni svacina nejaka.asi bych se po i ja :D
no jsou prisny az moc no :( ze pry to skace ty bacily
@anetaji Je to o lidech, i v té kuchyni i v té hygieně. My taky někdy máme šílené kombinace, ale kupodivu se mi ještě nikdo nepoblil a dětem chutná. My jsme malá vesnická mš, takže vedoucí jídelny hodně dbá na zdravou a pestrou stravu. Ani nekupují žádné sladké pečivo, kdyžtak upečou buchtu na plech přímo v mš. Ale takové kombinace jako ty, to nemáme, máme teda skoro ke každému obědu mlíko a ke svačince mlíko nebo kávu, kakao taky skoro vždy, ale pomazánky máme fakt pestré a děti to jí rády, nemůžu říct, že ne. Ale mít pořád něco s tvarohem, to by kleplo i mě, a to ho mám fakt ráda. :-/
Pokaždé, když některá maminka otevře diskuzi na téma školka, hned je tady spousta "chytrých" maminek, které by nejraději z učitelky udělaly sluhu (vždy usměvavou, ochotnou plnit přání jejich dětí). Vždyť má na to přece školu, je za to placená, huš na ní, nejlépe před dítětem a honem za ředitelkou ....
Ale zapomínáte na to, že školka má hlavně děti naučit žít v KOLEKTIVU a podřídit se mu - už není jen JÁ, ale MY - všechny děti ze třídy (školky).
Ke kuchařkám - ony se fakt nenudí - nachystat svačinu pro min. 100dětí, uvařit oběd, vařit zvlášť jídlo pro alergiky ... Ano, moje dcery mají ve školce speciální jídelníček - ale mají to potvrzené od lékaře (mají histaminovou intoleranci). Ale nenapadlo by mě seškrtat jídla, které doma nejí - ve školce je opravdu síla davu, holky to zkusí a většinou i sní.
Ale nechci zaroveň říkat, že všechny učitelky mají mají svatozář nad hlavou a jsou bezchybné. 😵
@curdibilka
je to zvlastni no :( ale kupodicu ten obed dcera snedla,ale pomazanky jsou problem no.tady taky dbaji na zdravou vyzivu a sladke pecivo taky nemaji.ale buchty nepecou :( daji jim nejaky jogurt nebo tak no.
@anetaji Tady ty buchty taky nepečou každý týden, zas aby to blbě nevyznělo, řekla bych tak co 14 dní mají buchtu a v pátek taky co 14 dní mají místo odpo svačiny třeba Knusspi nebo tak něco. Ale zas máme hodně ovoce a zeleniny, ke každé svačině je mísa nějakého ovoce či zeleniny a k obědu skoro vždy je salát nebo kompot... Ale ty pomazánky, to je šílené, to musí těm dětem lézt i ušima. :-/
@anetaji Taky jsem v šoku z toho čištění zubů... vždyť je to odjakživa... Ale jsou u nás starší kolegyně, které "zuby nečistí", že stačí ráno a večer, tak možná na tom něco bude i z hlediska těch bacilů...
@curdibilka
Oni mají zase každou středu mlsné jazýčky a vybere si vždycky jedna třída co bude na jídelníčku sladkého 🙂 No ale mís ovoce ani zeleniny nedostanou.Dostanou každý do misky jablko či mrkev nebo tak ale takhle hodně ne :( A to vlastně jen dopoledne.....
@kaaacaaatkooo
no já nevím,měla by spíš hygiena být ráda,že si děti navyknou takhle krásně čistit zoubky 🙂 A každý má svůj kelímek takže bacily tam skákat nemohou,ale s tím opravdu nikdo nic neudělá :(
@anetaji V Ostravě v MŠ jsem na to taky nebyla zvyklá, tam vlastně čerstvé ovoce nebo zelenina byla minimálně, max nějaký salát, kompot k obědu. Je to prostě školka od školky a všude je něco. 🙂
@curdibilka
asi ano,ale jak tak přemýšlím salát ještě žádý nebyl 🙂 Uvidíme co tam dají za jídlo dál 🙂 Minule si prej třída kam chodí Evča vymyslela,že chtějí marmeládovou polívku :D :D :D
@anetaji Jelikož trpím těhu nevolnostmi, tak teď mě doslova "natáhlo". :D U nás moc sladké obědy nefrčí, ale třeba dneska byl fazolový guláš a pohoda, krom asi 4 dětí, kteří to "pofrfňali", to snědli všichni a někdo si i přidal, přitom plno rodičů říkalo, že to jejich děti jedly vlastně poprvé. 🙂 Ku příkladu dneska byl jídelníček takový: Dopo sváča veka se šunkovou pěnou a mísa nakrájených plátků okurek, oběd kuřecí vývar a fazolový guláš s celozrnným chlebem a čaj a odpo byla kapiová pomazánka a mísa cherry rajčat a domů jablko. 🙂
@lemonela ubohé...
@curdibilka dL b\xh si vše krom té kápiové pomazánky 🙂)))) Jéé tak to jsem nechtěla já jen co si vymejšlej :D :D

@kammka to je hodně hustý :o( To je pak selhání školství a mělo by se to nějak zásadnějc řešit... Snad se s ničím podobným v naší školce nesetkám...