Problémy s učitelkou ve školce, co byste dělaly?
Ahoj holky 🙂
chci se vás zeptat.Dcera mi včera říkala,že se jí ve školce nelíbí,že je paní učitelka zlobivá.Zeptala jsem se jí co se děje.A ona mi řekla,že když kluk zlobil paní učitelka s ním třásla a názorně mi to předvedla na mě.(Vzala mě za ruce a začala se mnou třást a říkat,že jsem zlobivá) :( Hrozně o tom přemýšlím,jestli něco učitelce říct nebo ne.Dceři jsem řekla,že to se nedělá a kdyby něco jí paní učitelka dělala,že mi to musí okamžitě říct a že jí nemůže ani plácnout.
Co by dělala každá z vás,kdyby tohle zjistila?? :(
Dále se chci dcera nejí žádné pomazánky,jednou mi potom i zvracela a Dr.říkala,že jí nikdo nemá nutit ať si jí suchej chleba i rohlík.Učitelka o tom ví a na schůzce rodičů bylo řečeno,že v tom není problém.Ale najednou mi bylo učitelkou řečeno,že když jí to nenamaže,tak ostatní děti to budou chtít taky nenamazané.Ale když to tak řeknu snad se může rozhodnou jestli to sní samotné nebo namazané ne??Platím jí to tak snad je to na ní a ostatní když budou chtít suché ať si to sní taky suché.Prý v pondělí příjde ředitelka a to jídlo se bude řešit.Ale myslím,že není co,prostě jí dát pomazánku vedle a když jí bude chtít bude a když ne tak ne.
Děkuji mockrát přemýšlím nad tím
@anetaji jsem dcerou reditelky MS a mam za sebou nekolik brigad ve skolce. Co se tyce chodu skolky, je to hodne slozite obzvlast pokud jde o jednotridku a kazdy rodic si rika to jo a to ne.. Ano i tenhle problem se casto resi, je to retezova reakce ostatnich deti, ale to je u vseho a ne jen u jidla.. U nas je beznou praxi to, ze skolnice namaze cast chleba nebo jineho peciva pomazankou a cast necha suche, jelikoz nekdo neji pomazanku, nekdo pouze pazitku a jini mrnousci neji zase salam v pomazance.. nejde vyhovet kazdemu a to stejne tak jak je to s porcemi, kdo ma vetsi hlad, vezme si polovicku, mensi deti a zbytek treba jen ctvrtku.. Zkus neco podobneho navrhnout.. zacatek skolniho roku je pro reditelky i ucitelky hodne narocny, a opravdu obcas nejde kazdemu vyhovet ale urcity kompromis je potreba udelat. Pripadne donest od dr. Potvrzeni, ze mala je jist nemuze a tim by mely byt upozornena a tzv. Sklapnout 🙂
Co se tyce tresotu s ditetem, urcite by si to nemela dovolit, kazdopadne by bylo lepsi probrat to s jinejma rodicema a pokud i oni maji od deti takove zpravy, oznamit to reditelce.. pokud by se to resilo pouze s pani ucitelkou, a vy sama, nemuselo by to dopadnout nejlepe.. Hodne zdaru 🙂
@curdibilka
já pomazánky celkem často,ale nikdy teda z tvarohu,protože to nikdo moc nemusí.A já sama mám intoleranci,takže smůla 😀
@curdibilka Já teda naopak před vámi smekám, protože to musí být krásné, ale velmi na psychiku náročné povolání. Vím, co dokáže přes den podniknout moje skoro 2 leté batole 🙂 A mít na starost několikrát více dětiček. Upřímně říkám : Nemám na to nervy a fakt by to každý nezvládl. Není to jednoduchá práce.
@ebsian Děkuji, mě to pořád baví. 🙂 Vidět pokroky těch dětí za ten rok, dokázat je zvládnout, poslouchají, když jim něco říkám. :D Je to super pocit, vědět, že to funguje a děti si pomáhají a my jim pomáháme růst. 🙂 Je to fajn. 🙂
@curdibilka Docela mám z toho, že naše malá bude ve školce stres. Je to až za rok, ale už teď se toho děsím. Ani nevím proč. 😅 Asi že je to zatím malá vzteklina. Třeba z toho ještě vyroste 😀
Zrovna jídlo by mě netrápilo, ona fakt sní téměř vše. Ale ten zbytek 😉
Zkrátka učitelkám nezávidím. Ale obdivuji, že je to naplňuje a zvládají to. U nás je to úplně prťavá vesnická školička, kam bude Anet chodit.
@ebsian Každé dítě je jiné, třeba bude v MŠ zlatá a když ne, brzy pochopí, že vztek jí stejně nepomůže. Loni v září nám přišla tříletá holčička vymodlená po postiženém uř docela velkém bráškovi, takže patřičně rozmazlená a vzteklá, najednou tam bylo víc dětí, nebyla jen ona a nebylo vše jen její a bylo zle. Vztek, řvaní, scény a taky se po cca 3 měsících zklidnila a je to super holka. 🙂 Takže žádná hrůza to nebude, uvidíš. 🙂
@suzanna123 Pokud se chces nejak konkretne vyjadrit k tematu,prosim,rady si tvoji reakci precteme.Pokud vsak napises jen jedno slovo,tezko se s tebou diskutuje.Co konkretne ti pripada ubohe?
@lemonela ne, díky. Myslím, že jako reakce na tvůj příspěvek to bohatě stačí - opravdu nemám, co dodat
Jsem učitelka v MŠ a vím, jak může být tvrzení dětí ošemetné.Máme 4-letou holčičku, děsně vzteklou, bije děti a naštve se při každé příležitosti, stačí jí připomenout cokoliv, např to, že pokud už si vytáhla x-tou hračku, tak by měla ty předchozí uklidit.Když spí po obědě a přijde si pro ní rodič, tak jí jdu vzbudit....a to je teprve mazec, holka začne řvát, vztekat se a ječet, přitom okolo ní spí malé děti.Začnu lehce šeptat pššš, tiše, ať nevzbudíš děti apod.Až ona vstane a ječící začne dupat....v ten moment jsem zvýšila hlas a řekla TICHO !.A ona se hned utišila....pak jsem zaslechla, jak řekla mamince v šatně, že jsem na ní byla zlá a že jsem křičela....co na to říct? Děti to vidí zcela jinak než jaká je reálná situace, což je zcela normální.Tím chci říct jen to, že pokud by mi záleželo na tom, jak se věci opravdu odehrávají, tak mi nebude stačit tvrzení pouze od dítěte.
@suzanna123 🙂 Tak to bylo prinosne.
@merunkova Já myslela, že když rodič vyzvedne dítě po obědě, tak to hlásí předem a dítě se spát nedá?
Aspoň za nás tenkrát to tak bylo. Když jsem měla slíbeno vyzvednutí od táty, čekala jsem u stolečku v jídelně. Nicméně se to nějak nehlídalo, pač táta se na mě vybodl a stalo se to, že jsem odešla já samotná ze školky.
Prostě to fungovalo tak, že tam bylo z jídelny do šatny okýnko a dítě zahlásilo učitelce, že maminka/ tatínek si pro mě už přišli.
No a já jednoho dne lhala. A odešla sama. Moje máma dělala pečovatelku v obci a u jedné staré paní před domem jsem zahlédla její kolo. Tak jsem se k ní přihlásilla. Ta mě dotáhla do školky zpět to pořešit a před učitelkou mi dala na prdel..Jako co bylo dál, co si řekly už netuším. Ale stát se to třeba dnes, že by moje dítě odešlo samotné ze školky..
@anetaji Maminka té naší vzteklé holčičky jí taky věřila, že jsem na ní byla zlá, měla jsem štěstí, že jsem to zaslechla a mohla si s ní o tom hned promluvit a říct jí, co se událo.A byl klid.Předpokládám, že i vy jste si vyslechla pí. učitelku a nestačí vám jen tvrzení jedné strany. 🙂
@merunkova Ještě jsem připsala svůj příběh, na ten nikdy nezapomenu. Kuk nahoru 😀 Jako stát se to dneska. Tak učitelka asi dostane padáka..Předpokládám, nebo postih..Dítěti se pak může toho tolik stát, že. Třeba naše školka byla na vesnici. Ale co tak město. 😉
Nicméně už tenkrát jsem se nějak nemohla smířit s tím, že když mi to táta slíbil a nepřišel, že neodejdu a tak to tenkrát fakt vyšlo, že jsem na učitelku jen volala, že tatínek už přišel a sama odešla.
Nedá mi nereagovat. Učila jsem ve školce, učím na základce, pracuji s dětmi ve volnočasových centrech a řeknu vám jednu věc: Na dětech jsou nejhorší rodiče. A přeberte si to jak chcete 🙂
Ahoj, čtu tady ty vaše komentáře, a popravdě nad některými nestačím žasnout... Sama pracuji jako učitelka v mateřince a mám ve třídě 28 3-4letých dětí. S těmi svačinami je to u nás tak, že jídlo chodí připravené a namazané už z kuchyně. Děti jí v 9:00hodin.. Pokud někteří nemají rádi pomazánku nebo cokoliv, nemám čas to s nimi v tom počtu řešit. Tou dobou jsem tam sama a 28dětí. Máme pravidlo, ochutnej a pak se rozhodni. Komu pomazánka nechutná, nejí, nikdo je nenutí. Mohou si dát mrkvičku nebo co je zrovna k chlebu k dispozici. Ale opravdu mi vadí když dítě svou porci nejí a pak to zošklivuje i ostatním. To se nedělá. 😠 A k tomu klepání s tím chlapečkem... třeba to tak paní učitelka ani nemyslela, některé děti jsou na tom v kolektivu s pozorností opravdu špatně že je třeba na ně houknout. Sama teď zažívám děti, které do mne kopou, jsou drzé a vzpurné... a tím bohužel narušují činnost těm ostatním. Řeším to tak, že pokud je to ve třídě, kde si nemohou ublížit, odvedu je na mazlíčka a řeknu že mohou přijít taž se uklidní. A věnuji se dětem, které chtějí pracovat. Venku, pokud jde o bezpečnost dětí, už člověk houknout musí. Představte si situaci, kdy přecházíte frekventovanější silnici a dítě neposlechne... mám mu v klidu vysvětlovat kde udělalo chybu? Ne, rychle ho i za tu ručičku odvedu z vozovky, samozřejmě že zvednu hlas, bojím se o něj. A na chodníku až jsou všechny děti v bezpečí mu vysvětlím proč jsem na něj zvedla hlas a jak by to bylo správně. 😉 Mateřská škola je opravdu bohužel nastavena tak, že není příliš prostoru pro individuality dětí. jak s jídlem, oblékáním, chováním či spaním. Konec konců, od toho jsou i soukromé školky, kde jim za individuální přístup zaplatíte a mají tak málo dětí, že si to mohou dovolit. Neznám jiné povolání, kde je taková zodpovědnost za tak malý plat. Kolikrát za celý den nemohu jít ani na wc, někdy se nestihnu ani napít. A oběd? pauza neexistuje, malé děti potřebují nakrájet jídlo a pomoct se stolováním. A pak přijde maminka jako vy a začne si vymýšlet s pomazánkou? Já ji z toho chlebu smáznu, ale než to smažu 28dětem, už nezbyde čas na malování... chápete???? Učitelka ve státní školce se musí především věnovat většině. Snad jsem vás moc nepopudila, je jasné že chcete pro své děti to nejlepší, ale popravdě, život se s nimi mazlit nebude. A buďte v klidu že se vaše dítě nenají při svačince, většinou to nejí opravdu většina dětí, ale to už je jiný příběh (kvalita jídelen) Doženou to při obědě, tam už mají většinou na výběr více, brambory, maso, zelenina.
Dnes je to bohužel fakt divná doba, dítě je v očích rodičů bůh a běda tomu, kdo by se na něj jen křivě podíval. V jedné školce v našem městě - kde nepracuji - řekl předškolák učitelce, že ( pardon - cituji ) šuká se svým dědkem....rodiče tomu samozřejmě nevěřili.Tohle by přece jejich dítě nikdy neřeklo, kde by k tomu přišlo.... ☹
tak to me mrzi,ze kdyz vam je vedenim receno,ze si to deti mazou samostatne a maji volbu si to namazat tak to neplati.......nemyslim si,ze je problem aby se par chlebu nenamazalo a budou k dispozici a pokud se vetsina podvoli je to na nich nebo p.ucitelce aby vysvetlila,ze to a to dite ma treba alergii nebo ho po tom boli brisko ;) to by uplne stacilo nez nechat sedet jedno dite u stolu a nechat ho jen cekat az ostatni doji :(
@merunkova a jak to tedy děláte, když máte mezi dětmi někoho s alergií?
@suzanna123 My nemáme děti s alergií ani s bolením bříška, máme jen děti, co ani neochutnají a hned křičí, že tohle je hnusné a malí se k nim hned přidají , že je to hnusné 😒
@merunkova tak jak byste to dělali, kdyby tam ten alergik byl?

@anetaji Zní to divně, ale je to dobré, já taky jak slyšela o špenátové, kapiové, cizrnové a já nevím jaké, tak jsem myslela, že to nedám, ale zkusila jsem a je to dobré. 🙂 Ale doma to nedělám, to je fakt, já doma vlastně nedělám žádnou pomazánku. :D