Problémy s učitelkou ve školce, co byste dělaly?
Ahoj holky 🙂
chci se vás zeptat.Dcera mi včera říkala,že se jí ve školce nelíbí,že je paní učitelka zlobivá.Zeptala jsem se jí co se děje.A ona mi řekla,že když kluk zlobil paní učitelka s ním třásla a názorně mi to předvedla na mě.(Vzala mě za ruce a začala se mnou třást a říkat,že jsem zlobivá) :( Hrozně o tom přemýšlím,jestli něco učitelce říct nebo ne.Dceři jsem řekla,že to se nedělá a kdyby něco jí paní učitelka dělala,že mi to musí okamžitě říct a že jí nemůže ani plácnout.
Co by dělala každá z vás,kdyby tohle zjistila?? :(
Dále se chci dcera nejí žádné pomazánky,jednou mi potom i zvracela a Dr.říkala,že jí nikdo nemá nutit ať si jí suchej chleba i rohlík.Učitelka o tom ví a na schůzce rodičů bylo řečeno,že v tom není problém.Ale najednou mi bylo učitelkou řečeno,že když jí to nenamaže,tak ostatní děti to budou chtít taky nenamazané.Ale když to tak řeknu snad se může rozhodnou jestli to sní samotné nebo namazané ne??Platím jí to tak snad je to na ní a ostatní když budou chtít suché ať si to sní taky suché.Prý v pondělí příjde ředitelka a to jídlo se bude řešit.Ale myslím,že není co,prostě jí dát pomazánku vedle a když jí bude chtít bude a když ne tak ne.
Děkuji mockrát přemýšlím nad tím
@suzanna123 Až ta situace nastane, tak vám dám ráda vědět 🙂
@anetaji
@merunkova
@zuhur nectu cele, jen jsem zahledla konec diskuse...
Muj syn ma bezmlecnou dietu, ja mu varim a nahrazuju to, co ve skolce nemuze. Ve tride je jeste jeden takovy kluk. Protoze jidlenicek je k dispozici az v pondeli, tak na pondeli varim naslepo, takze dneska on mel salat a decka se cpaly vdolkama. Vysvetlila jsem mu to, pani ucitelka taky vysvetluje a detem naopak vysvetli, proc Martinek treba nepije mliko a oni ano. Nikdo s tim problem nema. Co se tyka nahradnich jidel, delam mu to same, kdyz oni maji brkasi, ma ji i on. Kdyz oni maji brokolicovou polivku, ma ji i on, moje jidla vypadaji podobne jako ty skolkovy, takze decka nemaji pocit, ze M. ma neco extra. Rikala mi kamoska, co uci ve skolce, ze meli kluka nejedlika a maminka mu delala vlastni jidlo, jenze... decka kvetakovy mozecek, chlapec palacinky, decka pomazanku, chlapec kolace... to samozrejme nedelalo dobrotu. Kdyz se to pojme jako u nas, nema s tim problem ani jedna strana 🙂
@tkanicka ano, mame vyjimku. Potvrzeni od doktora ani nemam. Bylo to o dohode mezi mnou a reditelkou. Nicmene obedy si i nadale hradim, jinak to udelat nejde, dite prihlasene do skolky se tam musi stravovat, to je nejaka vyhlaska nebo zakon.
@zuhur snazim se, aby to klukovi nebylo lito a aby naopak ostatni deti nezavidely, takze uz jsem delala i buchticky se sodo a ryzovy nakyp, coz jsou podle me uplne uchylny jidla a vubec je doma nevarim 😀
@merunkova 😉 právě proto jsem psala, že to nechci vztahovat ke konkrétnímu problému. Sama jsem tu psala, že jsem pro pravidlo 1x ochutnáš a rozhodneš se. Nechceš - nejez, ale dostaneš až další jídlo 😉 Každopádně zakladatelku tu asi hodně mrzelo, že podle prvotních informací měly mít děti možnost výběru. Pokud to tak bylo rodičům řečeno, mají právo nebýt spokojeni, pokud to tak není. Tot vše 🙂
@tkanicka u nás ve školce to mají povolené pouze děti, které to mají nařízenou "dietu" od lékaře. Vím, že musí mít v kuchyni na své jídlo speciální box atd. - asi je to celkově složitější, ale pokud školka nemá možnost uvařit speciálně pro dítě tak je toto řešení asi nejjednodušší.
holky mají Histaminovou intoleranci a každý pátek mi paní kuchařka pošle jídelníček na další týden. Ten proškrtám - v našem případě holky nesmí určité potraviny, takže když je chleba s máslem a paprikou, tak to mají bez papriky. když dělají rajskou, tak to mají bez omáčky ... Jen když je ryba, tak nosím vlastní (už upečené maso). Ale mám na to papír od Dr. Musí to mít kvůli hygieně potvrzené, že vaří jiné jídlo.
Mají tam i bezlepkovou dietu nebo i bezmléčnou - rodiče taky dostávají jídelníček a kuchařkám nosí bezlepkovou mouku, bezlepkové pečivo / sójové sušené mléko. Děti to berou v pohodě - ví, že to nesmí jíst, né že frfňá v jídle. Ale jak jsem již psala - nikdy mě ani nenapadlo holkám vyškrtnou jídlo, které sice mohou, ale nejí ho. Ve školce to v poho sní - síla davu. Doma ani omylem 😀 .
A ad mléko k jídlu - Karolínka ještě nikdy nevypila mléko (pije pořád UM) a ve školce ho taky nevypije. Ale vždy ho dostane před sebe, usrkne, nedopije. Nikdo jí dále nenutí.
Červená řepa, zemlbába, nákyp, dršťkovka - mňam... 😀
Moje starší byla od roka těžce problémová s jídlem. Zaplať Bůh za jesle a pak školku, kde odkoukala jídlo od ostatních dětí... Problémem byl můj ex, který nad každým jídlem dělal opičky, hlásil, že to vypadá divně a jíst to nebude, a mladá to pochopitelně odkoukala. Jediné, po čem se mi kdy pozvracela, bylo vajíčko, a i to dnes už normálně jí. Nikdy jsem ale nevyškrtávala jídla, prostě dostala nabídnuto a když viděla, že to jedí i ostatní, jedla taky.
Ad třesení - ano, nevíme, jak to bylo, děti dokáží zveličit ledacos. Primárně by to mělo když už, tak vadit mamince toho kluka. Osobně bych neměla jediný důvod to jít řešit, pokud by se netřáslo mými dětmi - pokud by se třáslo mými dětmi, půjdu se normálně v klidu optat učitelky, co se dělo, a pokud by se něco takového dělo opakovaně, pak za ředitelkou. Ale absolutně nevidím důvod, proč řešit něco, co není můj problém, nebyla jsem u toho a mám to pouze z doslechu.
@somalicats moudrá to slova rozumné maminky 🙂
@merunkova Já se naučila jíst čočkovou kaši až v 26 letech... Teď si užíváme s polívkama, můj chlap jí jen vývary a krémové polívky ne. A já se je teď snažím vařit kvůli malé, takže jsou to tady občas boje...
@somalicats A dcerunka bude za 26 let psát na Koně, že se ty "blafy" z dětství naučila konečně jíst. Život je pes 😀
@anetaji Já jsem pochopila, že Vaše malá pomazánky nejí a z jakého důvodu, takže pro Vás byla určená první část mého komentáře. Zajděte za doktorkou, řekněte jí, že s paní učitelkou je špatná domluva a zda by nebyla tak hodná a nevystavila svoje doporučení ohledně suchého pečiva písemně...Na nevstřícnou paní učitelku zprávy od doktorů fungují, protože žádná paní učitelka nebude riskovat, že dítě v její třídě postihnou zdravotní problémy...žádná to riskovat nebude...
Druhá část o mém obecném postupu, že pokud dítě pomazánku odmítá, jen z principu, že není zvyklé a pokud po ní nezvrací (to zjistím po první svačince a zpětné vazby od rodičů), pak není problém jednou si kousnout a v případě odporu chleba odnést, s jedním kousancem...tato část není pochopitelně určená Vám a Vaší malé, protože ta po pomazánkách zvrací. Rozumíme si?
Teď k paní učitelce. Paní učitelku neznám, a tak je těžké od kompu se domýšlet, jaká paní učitelka je...Nicméně, jste určitě od dcery někdy slyšela (pokud ne, pak jste dceři patrně nikdy nic neodmítla): " mami, si zlá" nebo něco podobného a bylo to v situacích, kdy jste něco dceři odmítla, nebo neudělala něco, jak malá chtěla. Takže to, že je paní učitelka zlá, může znamenat i jen to, že je důsledná, dětem nedovolí dělat, co si usmyslí a chce po nich, aby dodržovaly pravidla ve třídě....Prostě striktní paní učitelka....Třesení s oním chlapcem není "Váš" problém to musí řešit jeho rodiče, to za ně nikdo jiný nevyřeší, Vy tomu maximálně můžete pomoci tím, že si promluvíte s rodiči "třesením postiženého" prcka a řeknete jim, co Vám sdělila Vaše malá, dál je to na rodičích, aby se svého prcka přeptali, co a jak se stalo a dál to řešili... (to jsem psala v předchozí zprávě strana 2 ).
To že Vaše dcera chodí do školky nerada a bojí se paní učitelky, to už ale Váš problém je, takže bych si pohovořila na Vašem místě s paní učitelkou, že dcera z nenadání nechce chodit do školky a čím by to asi mohlo být? (nasadit ustaraný tón) Jsem si jistá, že po rozhovoru se paní učitelka bude chovat o něco laskavěji, protože spokojené děti, jsou spokojení rodiče. Opět pokud Vás bude víc rodičů s tímto problémem, pak je nejlepší zajít ve více rodičích za paní ředitelkou.
Jinak bych se zeptala jak Vy osobně vycházíte s paní učitelkou? Je Vám sympatická nebo s ní už v téhle chvíli máte nějaký jiný problém ? (např. absence komunikace, dítě ve špinavém oblečení, pokakané, s nudlí při předávání...atd.) Občas se stane, že paní učitelka tzv. nesedne a přitom může být dost dobrou paní učitelkou.
@takarazestinusakur
ono to šlo nakonec vyřešit suchým pečivem,jen se jim to asi takto řešit nechtělo i když měla být možnost výběru namazat či nenamazat.
Ano natahuje jí to a někdy i zvrací v případě že to sní.
Neřekla bych,že paní učitelka mi nesedela,já takhle moc nesoudám,pokud s tím člověkem nepromluvím.Myslím,že asi bude trochu přísnější,má i takovej sautoritativní hlas,těžko říct ohledně té situace chtěla jsem se jen zeptat jak a co a jestli se s tím někdo už setkal 🙂
Zatím jsem nepromluvila s nikým krom rodičů,ale nikdo si okolí moc nevšímá dovede a odvede dítě a víc pro něj neznamená ani se nekouknou nebo tak....Třeba to byla jednorázová situace,ale každopádně jsem na pozoru 🙂 děkuju
@anetaji
Dobry den, necetla jsem vse, ale mohu vedet, kam presne chodi mala do skolky? Dekuji
@oililygirl
to by nebylo dobre rozebirat at si to treba nekdo nevezme osobne a neni z toho vic nez je ;) 🙂

@zuhur Nevím, co znamená potravinová vyjímka, ale předpokládám, že takové dítě jí " jinak" a to pravidelně a ne tak, že si vybírá, že tohle ne a že dnes suchý rohlík....pak se to dá dětem vysvětlit