Spaní ve školce, musí být pod pyžamem děti nahé?
Zdravím, zajímalo by mě, jak je to v ostatních školkách s převlékáním na spaní. Pyžamko je jasné, ale musí být pod ním děti nahé??? Díky za odpovědi.
Ja jsem asi divna, jak to tak ctu, tak me proste neprijde normalni aby deti byly mimo domov nekde nahe. Dovedu si to predstavit akorat pri skolni ceste do bazenu, kde se deti prevlikaji do plavek. Ale na spani ve skolce?? Fakt nechapu. Ani by me nenapadlo ze se tam deti budou svlikat. Uchylne me to neprijde, spis zbytecne a pripadne nehygienicke.
tak nevim ale me by teda hlavne vadilo to, ze ty deti nechaji behat nahate pred tema lidma co si chodi vyzvedavat ostatni deti, ano deti se mezi sebou nestydi..ale nevidim jediny duvod proc by se deti mely svlekat a pak je mohl kdokoliv ocumovat. ne vzdy chodi pro deti rodice a i u cizich rodicu si clovek nemuze byt nikdy jisty...
@texetka naše školka má saunu přímo v budově 🙂 a je to klasicka statni 🙂
@kuliocka17 presne jak u nas, podle me to je u tech starych klasickych skolek bezne..
@scvrcek tahle je loni postavená a zkolaudovana 🙂
Tak jsem se dnes na to schválně ptala svého 5 letého syna. Spí tedy v pyžamkách bez spodního prádla, kdo ho zapomene, spí ve spodním prádle a v tričku. Nevěděla jsem vlastně, jak se ho zeptat, jak je to s převlíkáním do pyžamek - vysvětlil mi to sám. Kdo se stydí se převlíká v kumbálku...a je to... A na otázku, zda je to v pořádku mi řekl - no jasně, na to je kumbálek..
Víte co mi to připomíná? Jak nějakej blbec vymyslel, že focení nahých dětí atd...., že je to vlastně trestné, mluvilo se o tom pořád v televizi...., jak se ani nesmí nikde takové fotky objevovat, dávat na internet.... .
Co se týče pyžamek ve školce, nosí se domů vyprat a není snad problém, aby si maminka stav pyžamka ohlídala. Nevím, zda jsou v dnešní době školky vybavené povlečením, pokud ne, tak je to opět na té mamince, může nosit čisté klidně každý druhý den, bude-li chtít.
Já jsem v pátek vyzvedla syna, dostala jsem uzlík s věcmi na vyprání a bylo vymodelováno.
S tou nahotou u malých dětí se to řeší zbytečně brzy a bohužel to k ničemu nevede. V některých rodinách se koupou pomalu dohromady celá rodina ve vaně pro čtyři a ve školce budou řešit převlíkání? Trošku padlé na hlavu
@magdalenax 4 doma ve vaně je soukromí domova, to není žádná výstavka😉
Každopádně každý jsme jiný,kazdemu vyhovuje něco jiné... naštěstí žijeme v době,kdy si to pyžamo můžeme vybrat jak ho chceme aby dítě nosilo😉
Nejsem puritan...nemám problém nechat děti běhat nahé doma po zahradě,ale měla bych problém je ve skolkovem věku nechat běhat nahate tak,aby to viděli ostatní rodiči
Taky mam problém s tím, že učitelky kolikrát ty děti neukociruji, a sedají si nahate zadkem jinam než by měly a ne zrovna na svá místa..příčí se mi to, taky bych si v sauně nahata nesedla na místo kde nahá seděla jiná žena či pán...vy ano? Potom vás obdivují...
Jsem ráda že toto neresime a máme možnost volby
...jinak jak nejstarší chodila do školky byla jsem svědkem...co vše si děti mezi sebou nevyměni...nejen spodní prádlo,ale i kartáčky na zuby...ano přiznávám mám s tím problém...ale toto vám nikdo nepoví, že Janička si oblékla kalhotky Aničky a že Pepicek si čistil zuby kartáčkem Františka...
Děti na 1 učitelku bývá kolikrat opravdu hodně, děti jsou zmatkari, vdude bývá zmatek...takže já jsem plně pro to spodní prádlo...
Podle me
Podle mě to není nic špatného pamatuji jako malý ve školce jsem spinkal taky nahatý pod pyžamkem bylo nepohodlní když jsem měl i slipy
I když je pro děti většinou příjemnější být v pyžamku bez spodního prádla, ze zákona je nakázáno, že musí mít spoďárky. A to z hygienických důvodů.
Na základě tohoto vlákna jsem se naší učitelky na tu věc zeptala. (Syn chodí do kolektivních zařízení od 2 let, tedy už do druhé školkové třídy, ale dosud mě taková otázka fakt nenapadla.) Učitelka se na mě podívala, slušně řečeno, velmi rozpačitě. Kdybychom se znaly líp, asi by si poklepala na čelo. 😀 Každopádně se ještě nesetkala s tím, že by to některý rodič řešil. Takže asi tak.
Stydlivé dítě si zaleze do postýlky a je převlečené za minutu, exhibík bude 10 minut pobíhat po třídě, protože si chce ještě hrát a ne spát a je mu jedno, že je nahatej...
nečetla jsem příspěvky, ale proč by jako mělo být nahé...není to jedno, jaký si to kdo udělá, takový to má ne?...kdyby to bylo "povinny", tak jen minutu, jakej bych tam udělala vítr
Ak vám to vadí, požiadajte učiteľku aby va dieťa nevyzliekala donaha ale nechala mu spodné prádlo. Tiež mám doma škôlkarku, ale toto mi nenapadlo rieiť. Keď sa nad tým zamyslím, nevidím na tom nič čudné. Deti sú "vo svojom prostredí" so svojou učiteľkou. Nieje tam nik cudzí. Deti ktoré už vnímajú nahé telo "ako telo" tak verím že sa zahalia a pod. a tie menšie? tie nemajú čas riešiť pipíky a šušky.. 😀 😀 😀 to len my rodičia máme kopec času na to aby sme stále niečo riešili. 🙄

V synově MŠ se děti pod pyžamka vysvlékají, takže v době převlékání tam pobíhají nahé naprosto běžně. Nikdy jsem neměla pocit, že by to ty děti vůbec vnímaly - neznají žádnou sexualitu, tudíž bych řekla, že v tomto směru je pro ně intimita španělskou vesnicí.
Pochopila bych, že poněkud puritánský rodič toto může vnímat citlivěji (na rozdíl od těch dětí), nicméně označovat to za něco "úchylného", tak to je trochu moc, ne? To mi skoro evokuje, jestli nemá v těchto oblastech nějaký problém daný rodič..